Bebeğim için işitme cihazı önerisi

Geçmiş olsun. Umarım test hatalıdır. Zaten üniversite hastaneleri v. S Yeniletirsiniz testi ama eğer aynı sonucu alırsanız zaman kaybetmeden cihaz ve sonrası özel eğitim aldırmalısınız gelişimi açısından.

Geçmiş olsun . Söylediğinize göre sese tepkileri var . Benim çocuğumun sese hiç tepkisi yoktu ve ileri düzey işitme kaybı teşhisi aldı ameliyat oldu. Ameliyatla takılan cihazla duyuyor da konuşuyor da. İşitme testlerini geçemezse 3 aylık olduğunda anestezi verip ayrıntılı bir test yapıyorlar. emin olmak için iki ayrı üniversite hastanesinde test yaptırmıştık. İkisinde de sonuç aynı çıktı.

işitme kaybı çıkarsa da sebep olarak doktorlar net birşey söylemiyor. Bende sebebini çok düşünmüştüm ama sebebi değil de neler yapabilirim konusuna odaklanmıştım. O anın yoğunluğuyla insan fark edemiyor, tam olarak kabullenmek biraz zaman alıyor. İşitme cihazı için de gittiğiniz zaman size işitme kaybına göre cihaz tavsiye ediyorlar, benim çocuğum da ameliyat öncesi on ay kadar kullandı. Birkaç yer gezip ona göre karar verebilirsiniz. İşitme kaybı netleşirse rapor çıkartıp özel eğitime başlarsınız, öğretmenler de sizi yönlendirir, ilk etapta sesi duymasına çalışıyorlar sonra sesin yönünü bulmasına. Çocuk ses çıkarmaya başladıktan sonra heceler yani hayvan sesleri me, mö gibi çalışmalar olmuştu. İşitme engeli olan çocuğa normalden fazla konuşmanız sık sık kitap okumanız gerekiyor. Sorunuz olursa cevaplarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…