bebeğim hipermetrop

cansuyu3

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2021
30
1
36
40
merhabalar 15aylık oğlum gözlerinin biri 2.5 diğeri 4.5 hipermetrop astigmat dedı dr gözlük yazdı ama takmıyor ne yapıcam bılmıyorum bır ay sora tekrar gelın tek gözü kapatıcaz dedı göz tembelliği olmaması için bu durumu yasıyam varmı arkadaslar bebegımı gozluge nasıl alıstırcam bide bu hıpermetrop azalır mı

Merhaba çok geçmiş olsun. Gözlüğü düzenli kullanırsa hipermetrop azalıyor ve tamamen bitedebiliyor. Ben 6 yaşında hipermetrop olduğumu öğrenmiştim 15 yaşında gözlükleri tamamen çıkarıcam dereceye indi yani dinlendirici derecesine, şuan 33 yaşındayım ve herhangi bir göz problemim yok gidiyorum arada kontrollere. Benim oğlum 6 yaşında ondada ileri derece çıktı gözlük kullanıyor şuan. İp vs takarak öyle alıştırabilirniz önemli olan düzenli takması

Zor biliyorum ama benim ailem çok orijinal gözlükler alırdı bana. Dışarıdaki herkes bayılırdı. Mesela ilk gözlüğüm pembe çerçeveydı her bir köşede mavi şirinler vardı. Sonra birde pembeli Askım vardı. Sonra kırmızı kalpli çerçeve aldılar vs yani bana sevdirmeye çalıştılar. Bana yapılmadı ama ben olsam imkan varsa birden fazla gözlük alır sanki zorunluluk değil de aksesuarmış gibi sabah seçmesini sağlardım. Birde kendime ve eşime de numarasız gözlük alıp ailecek takardım.
Özellikle tek gözü kapatma çok önemli. Onda da ailem rengarenk göz bantları kullanırdı. Sevimli gelirdi. Sizde kapatabilirsiniz bir gözünüzü onunla.

Onunla beraber gidip seçin çerçevesini bunu ona anlatın güzelce. Gözlük takmasının sebebini ve gözlüğü kullanırsa bundan kurtulacağını. Evdeki oyuncaklarına da gözlğk takın oyun oynatken gözlük takmak harika etrafı ne kadar güzel görüyorum diye konuşturun oyuncakları. Yine oyun oynarken göz doktorundaki sahneyi canlandırın. Doktor gözlük yazsın sonra oyuncak ayı onu taksın ve mutlu olsun. Gece yatmadan önce hikaye anlatıyorsanız eğer böyle sevdiği bir kahraman, çizgi filmden birileri vs varsa ya da kendi yarattığınız bir karakteri anlatın etrafı görmediğini böylelikle üzüldüğünü çok sakarlıklar yaptığını, yazıları okuyamadığını ama sonra annesiyle doktora gidince doktorun ona gözlük verdiğini ve onu takıp herşeyi gördüğünü ,artık sakarlık yapmadığını anlatın. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…