Çocuk Hastalıkları BEBEĞİM HASTA AMA TANISI YOK!!!LÜTFEN BİLGİ VERİN!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Emseyi biliyorum. Orada uzun süre yatan bir bebeğin ailesi ile konuşmuştum.

EEG temiz çıkması güzel. Çünkü her nöbet beyinde hasar demektir.

Tomografi isteyin. Sonucu alıp başka bir hastanede çocuk nörologunun değerlendirmesini isteyebilirsiniz.

Size tamamen olumlu düşünün demiyorum. Bana şunu sorabilirsiniz net olarak cevap da verebilirim yaşar mı dersiniz yaşar. Tıbbi destekler günümüzde çok ileri. Ama özel bir bebek annesi olma olasılığınız yüksek. Umarım her şey sizin için güzel olur.

Aklınıza bir şey takılırsa bana özelden yazın lütfen.
Ayrıca e-nabız uygulaması =) hastane ziyaretlerim =) işlemler sekmesinden kullanılan pamuğa kadar seruma kadar tüm işlemleri takip edebilirsiniz.

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ben eşimle konuşup en kısa zamanda yaptırırız

Merhaba canım. Benim bebeğim 6 aylıkken ek gıdaya basladigim günün akşamı fenalaştı. Solunum sıkıntısı, oksijen yetersizligi, ses gitti, nefes alirken koşmuş gibi terliyordu. Biz 2 ay özel hastanelerde koşturduk. Eve solunum cihazi aldik. Ventolin+pulmicort günde 6 kere. Hiç fayda etmedi. Bir gün yine acile gittik. Sultangazi hasek egitim arastirmaya. Bir gece orada kaldik. Ertesi gün sariyer hamidiye etfal egitim arastirma hastanesine naklettiler. Ve bizim maceramız başladi. Tam 8 aylikken yatış yapildi. Bebegim 1 hafta solunum sıkıntısından ve 3 hafta karaciğer yetmezliginden toplam 1 ay yogun bakimda kaldi. Hiç görmedim 1 ay. Evde mahvoldum. Sütüm kesilmesin diye elektrikli sagma makinesiyle hep sagdim. Bebegimin ileri derece süt ve yumurta urunlerine alerjisi çıktı. Komalik ediyor. Bu alerji cok basit kısmımız. Asil tanı DEV HÜCRELİ HEPATİT + OTOIMMUN HEMOLITIK ANEMI. 1 ay sonunda tanı konabildi. Bu tani konmadan once şuphelenilen bazi hastaliklar oldu. Ben bit tıp doktoru olup ciktim bunlari oğrenirken. Sonuçta karaciger enzimlerinden ALT ve AST normal saglikli insanda 57 olurken benim kizimda 8000lere firladi. Bu karaciğer bitmiş demektir. Karaciger hasar aldigi zaman bu enzim kanda oluyor. 4 doz kemoterapi yapildi. Rituksimab adi verilen, piyasada MABTHERA adli ilaç isviçreden geldi. Serumla birer hafta araliklarla verildi. Ben kizimla 2 ay hastane gastroentereloji servisinde kaldim. 4 yasinda oglumu ve eşimi evde biraktim. Hastaneden döneli 4 gün oldu. ALT degeri en son 500 e düstü. Bayramdan sonra tekrar kan verip kontrol edecekler. Bir 4 doz daha gerekebilir. Yoksa karaciger nakil olacak. aklina takilan birsey olursa sorabilirsin. Allah bebegini sana hayirli bir şifa ile kavustursun.

Canım çok geçmiş olsun , Allah sabırlar versin inşallah benim bebeğim şu anda oksijen destekli sadece sonda takılı olduğundan aylardır emme refleksi yutma refleksini unutmuş , başta emziriyodum entube olmazken , şu an sadece kuveze oksijen veriyorlar ama beslenme sıkıntısı var, ,biberonada alisamiyor, doğunca zaten atakları vardı titremeleri , ilaç kullandılar epilepsi ilaçları bu ilaclarda çok uyku hali yapiyo, şu an emseyde yatıyor üç buçuk aylık, şimdide beslenme sıkıntısı var Allah bütün bebeklerimizin yardımcısı olsun inşallah ,tez vakitte sağlıklı bir şekilde kucaklarimiza kavuştursun,sizin bebeğin son durumu nedir acaba, etfal Hastanesi'nde sizin bebeğinize tanı konulabilmis iyi bir hastanemi orası?

Şu an bebeğim de sadece oksijen sıkıntısı var birde sonda ile beslenebiliyor, emzirmeye çalışıyorum ama hiç bir tepki Yok hemşireler de biberon deniyor ama hiçbir tepki Yok emmiyor biberini ne olcak bilmiyorum çok özlüyorum yavrumu belki sondayla beslersin diyor hemşire taburcu olduktan sonra neden alisamiyor bilmiyorum yutma refleksi hiç yok boğuluyor gibi oluyormuş kusuyor Muş

Sizin bebeginiz nasıl oldu acaba,kan tahlili aldilarmi sonuç ne oldu, Allah'ım kimseyi evladiyla sinamasin çok zor, inşallah en yakın zamanda sağlığına kavuşur bebeklerimiz

Belki çok alakasızdır ama laringomalazi olabilir mi benim oğlumda da vardı ama ileri boyutta değildi o dönem araştırdığımda solunum ve beslenme sıkıntısı yaşayıp bu sebeple yoğun bakımda yatan bebekler olduğunu öğrendim. Nefes alırken ötüyordu resmen beni emmedi ememedi nefesi kesilir morarırdı. Laringomalazi değil de nöroloji ile alakalı bir şeyse de Yeditepe üniversitesi hastanesinin çocuk nöroloji doktoru haluk beye gidin derim

Peki şuan nasil

Peki şuan nasil
Laringomalazi çok uzun sürmedi çok şükür ama çok çektim bir gece boğuluyo sandım yeni doğum yapmıştım yataktan öyle bi kalktımki dikişlerim patladı. Ama 1 yaşından sonra tamamen bitti o konuyla ilgili bi sıkıntı kalmadı şu an 2 yaşında tek sıkıntısı yürümüyor bir iki adım atıyo ama o konu ile alakasız

Allah yardımcın olsun kardeşim, benim çocuğum 4aydir solunum sıkıntısı ve atakları vardı kalbi bile duruyordu bu ataklarla entube oluyordu ve epilepsi ilaçları kullandı doktor uyuyordu o ilaçlarla ,şu an atakları azaldı dedi doktor ,entubedende çıktı başta İlk biray emzirdim sonra solunum sıkıntısından emerken morariyordu şimdide unutmuş emme yutma refleksini kaybetmiş benimde zaten sütüm çekildi pompayla sagdigim için yara oldu sagamadim, şimdi sadece kuvezin içine oksijen hortumu var makinadan ayrıldı şükürler olsun Rabbime çok kötü günlerdi kucağıma bile alamiyordum şimdi makinadan ayrıldığı için alabiliyorum yanlız sadece midesine beslenmesi için hortum yolluyorlar bir an önce inşallah beslenmeyede alışır biberona alışır inşallah sondadan kurtulur Allah'ın izniyle dua eder dua beklerim , senin bebeğinede inşallah şifa verir Allah'ım biran önce yürür,senin bebeğinin neyi var benimle paylaşır mısın, hamileyken ne dediler,bir sorun var mıydı, şimdi Doktorlar ne diyor götürünce

Anlayamadım canım özel gereksinimli ne demek

En kısa zamanda sağlıkla kucağınıza alın inşallah, benim oğlumun bir sıkıntısı yok aslında nörolog gördü bir sürü tahlil yapıldı mr çekildi çok şükür bir sıkıntı yok sanırım genetik ya da psikolojik

Benim bebeğim emme refleksi yutma refleksi Yok dedi doktor daha yeni yanından geldim bide özürlü olma ihtimali yüksek , Bey'in tomografisi kötü çıktı kafasida çok küçük 4aylik 36baş çevresi up uzun kafası artık beyninde bir sıkıntımı var yoksa uzun süre yattığı için mi bilmiyorum , normal bebekler gibi ağlamıyor, sondayla besleniyor artık hep

Sizin adınıza çok sevindim,benimkinede birşey demezler sağlığına kavuşur bebeğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…