2 aylık,doğduktan hemen sonra hastaneye kaldırıldıÇok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. Kaç aylık bebeğiniz
Allah razı olsun canımÇok geçmiş olsun.Bi bilgim yok.Konunuz üstte kalsın diye yazıyorum
Allah razı olsungeçmiş olsun Allah çok çok şifa versin bebeciğe
Amin inşallah canımRabbim Şafi isminin hürmetine şifa versin inşallahiçim sızladı bir anne olarak çok çok üzüldüm. Konunuz üstte görünsün diye yazmak istedim. İnşallah çaresi bulunur inşallah
Öncelikle geçmiş olsun. Doğumda oksijensiz kalma gibi bir durum oldu mu ? zor doğum, erken doğum vs ?Arkadaşlar bebeğim 2 aydır yoğun bakımda solunum sıkıntısı çekiyor ve nöbet geçiriyor ama sebebini bulamıyorlar bi entübe bi nazal yapıp duruyorlar şuan 2 hastane değiştirdi hayla bir şey bulamadılar nöbet geçirdiği zaman solunumu kesiliyor 3 kez kalbi durdu bi tanısı yokki tedaviye başlasınlar tüm iç organlarına bakıldı hiç bir şey yok nolur böyle bir durumu yaşayan var mı bana yardım edecek çok mutsuzum
Bu benim 3. Gebeliğim diğerlerinde böyle bir sorun yoktu,doğumda herhangi bir sıkıntı olmadı,gebeliğim de nst de sorun vardı,acil doğuma aldılar 38. Haftada, şuan entube 1 hafta nazalda kalabildi tekrar entübeye Alındı,sütümde azaldı ne yapacağımı bilmiyorumÖncelikle geçmiş olsun. Doğumda oksijensiz kalma gibi bir durum oldu mu ? zor doğum, erken doğum vs ?
Yoksa muhakkak bebeğinizin DNA'sından genetik test yaptırın. Genetik bir çakışma ise tüm gebeliklerinizde tekrar etme olasılığı olabilir.
Kendinizi güçlü tutun. Zor bir süreç sizi bekliyor. Bebeğinize inanın ve özel gereksinimli olabileceğini bilerek hareket edin.
İnşallahGeçmiş olsun inşallah hemen iyileşir yavrunuz
eşiniz ve siz bir rahatsızlık için taşıyıcı iseniz %25 bebeğiniz hasta%25 sağlıklı %50 taşıyıcı oluyor. Diğerlerinde denk gelmemiş olabilir. Siz yine de genetik test yaptırın. Öncelikle metabolizma testleri ve microarray ile başlayıp wes ve WGS ile devam eder. WES Türkiye kapsamında en kapsamlısı. 6 ayda ancak sonucu çıkıyor. Elinizde bulunsun genetik değilse doğumda oksijensiz kalmış ve beyin hasarı almış olabilir. EEG çekildi mi ? BT (tomografi) çekildi mi ? Hipoksi olup olmadığını öğrenmeye çalışın. Doğum yaptığınız hastanede yoğun bakımda ise çevrenizde varsa başka yoğun bakımlara sevk ettirebilirsiniz. Doğumda sıkıntı olmuşsa gizleyebilirler.Bu benim 3. Gebeliğim diğerlerinde böyle bir sorun yoktu,doğumda herhangi bir sıkıntı olmadı,gebeliğim de nst de sorun vardı,acil doğuma aldılar 38. Haftada, şuan entube 1 hafta nazalda kalabildi tekrar entübeye Alındı,sütümde azaldı ne yapacağımı bilmiyorum
EEG çekildi 4 kez bir şey çıkmadı,tüm organlarına bakıldı,belinden sıvı alındı hiç bir şey çıkmadı emme refleksi var ama yutarken morarıyor, fanustayken emziren biliyordum nazal ve entübedeyken kucama bile vermiyorlar şuan emsey hastanesinde yatıyor doktoruna Mustafa kul belki bilirsiniz çocuk nöroloji doktoru farklı hastaneden geliyor ne yapabilirim hiç olumlu düşünemiyorumeşiniz ve siz bir rahatsızlık için taşıyıcı iseniz %25 bebeğiniz hasta%25 sağlıklı %50 taşıyıcı oluyor. Diğerlerinde denk gelmemiş olabilir. Siz yine de genetik test yaptırın. Öncelikle metabolizma testleri ve microarray ile başlayıp wes ve WGS ile devam eder. WES Türkiye kapsamında en kapsamlısı. 6 ayda ancak sonucu çıkıyor. Elinizde bulunsun genetik değilse doğumda oksijensiz kalmış ve beyin hasarı almış olabilir. EEG çekildi mi ? BT (tomografi) çekildi mi ? Hipoksi olup olmadığını öğrenmeye çalışın. Doğum yaptığınız hastanede yoğun bakımda ise çevrenizde varsa başka yoğun bakımlara sevk ettirebilirsiniz. Doğumda sıkıntı olmuşsa gizleyebilirler.
Entübasyon çözümlenir. En önemlisi nöbetlerin kontrole alınması. Bunun için kepra alıyordur yüksek ihtimal. Çocuk nöroloğu olan bir hastaneden destek almanızı öneririm.
Sütü de takmayın lütfen. Benim sütüm vardı kızım hiç içemedi. Sağlıklı olsun süt anne bile buluruz. :) Emme yutma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?