- Konu Sahibi MAVXIXGXUXN
-
Kızlar şu anda çok endişeliyim, hem emziriyor hemde ek mama veriyordum ama bugün memeyi kesin kebul etmiyor, ne sorun var anlayamadım, çok yoğun bir regl dönemi geçiriyorum hormonlarla alakalı olabilir mi? ya da biraz ara verse yine emermibeni? Başına gelen var mı?
tamam birde bu gece deneyeyim uykusunun arasında inşallah emer az da olsa içim rahat ediyordu.
ben bugun ekim annelerine hepbunu yazdım.emmedi dooru dürüst.valla kusura bakmasın evde mamada yoktu ac kaldı.en son kucağıma aldım evde hem dolastırdım hem emzirdim.o da 10 dk anca emdi o lkadar aclığa.şimdi yine verdim almıo.sütün tadı deşti diyemem cünkü hiç emmio tadıyla ilgili bi sorun deel.ama kudurdu bugun zilli:)
belkı boğazı acıyordur yutkunamıyordur.oyuzden emmek stemeyebılır.
benim kızda bu süreçtyekızlar aynı sorun bendede var.az önce bir arkadaşımla konuştum arkadaşımın 2 yaşında birde 2 buçuk aylık 2 iki kızı var.bana bebeklerin 3 ayına girerken birde 6 ayına girerken memeyi bırakma eylemi oluyormuş.aynısı onun kızlarındada olmuş.sakın mama falan verme diyor.ısrarla emzirmeye devam et.acıkınca mecbur alacaktır diyor.bende biraz uyutuyorum öyle veriyorum valla.geçici bir dönemmiş aman kızlar sabr edelim.Allah yardımcımız olsun hepimizin
benim kızda çevreyle çok ilgili bakıp tanımak istiyor bundan dolayı sanırım.benim bebeğim 7.5 aylık.aynı sorunu biz 2.ayımızda ve 3.ayımızda yaşadık.emmeyi küt diye bir sabah.çok ağladık ikimizde.saatlerce aç kaldı ama emmedi.sonra araştırdım.bebekler dış dünyayı keşfetmeye başladıklarında,oyun oynamayı keşfettiklerinde bu tip davranışlarda bulunabilirlermiş.sana tavsiyem bebeğinle asla inatlaşma,zorla emzirmeye çalışma.loş,sessiz,sakin bir ortamda dene emzirmeyi.ikiniz yalnız kalın.olmazsa yarı uyur pozisyona getirip emzirmeye çalış.ben azıcık sallardım ayağımda.uyku sersemi olmaya başlayınca emzirirdim.yaklaşık 10 gün böyle sürdü.sonra yavaş yavaş düzeldi.sen sabırlı ol ve unutma bebeğinin emmek istememesi seni reddediyor anlamına gelmiyor.ben öyle hissedip yıkılmıştım.umarım geçici bir durumdur.
Arkadaşlar zaman zaman oluyor böyle, ben de çok ayakta gezerek emzirdim. Başka türlü emmezdi, ben gaz sancısı var ememiyor gezince ağrısı hafifliyoe ve emiyor diye düşündüm doğru mu bilmiyorum ama işe yaramıştı. Neyse geçti o günler ama şimdi 6 aylık meraktan ememiyor emerken yanımızda kimse olmayacak. Işık bile yaksam avizeyle konuşup emmiyor. Bi de oyuna daldı iyice dönüyor yuvarlanıyor, acıkmak gelmiyor bazen aklına. Genelde 4 saatte bir emdi bu ay, sadece anne sütü alıyordu ve doktora gittiğimizde sadece 200 gr. almış olduğunu gördüm, bu ay için alt sınır. Çok canım sıkıldı, artık keyfini beklemiyorum, bi de ek gıdaya başladık ufak ufak yediriyorum (henüz tadımlık yiyor) yarım saat sonra falan da emziriyorum. Önce emse karnını doyursa birşey yemiyor. Dertleri bitmiyor yani :) Tatlı şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?