• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim emmeyimi bırakıyor?

MAVXIXGXUXN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
153
5
96
Sakarya
Kızlar şu anda çok endişeliyim, hem emziriyor hemde ek mama veriyordum ama bugün memeyi kesin kebul etmiyor, ne sorun var anlayamadım, çok yoğun bir regl dönemi geçiriyorum hormonlarla alakalı olabilir mi? ya da biraz ara verse yine emermibeni? Başına gelen var mı?

Kızlar şu anda çok endişeliyim, hem emziriyor hemde ek mama veriyordum ama bugün memeyi kesin kebul etmiyor, ne sorun var anlayamadım, çok yoğun bir regl dönemi geçiriyorum hormonlarla alakalı olabilir mi? ya da biraz ara verse yine emermibeni? Başına gelen var mı?

ayni sorunu bende 1hafta önce yasadim 2 gün emmek istemedi:kızgın: mecburen mama verdim:jeyyar: sonra ablami aradim malum 3 cocuk büyüttü ustalastisırnaşık şey ablam sakin mama verme alisirsa daha seni emmez dediCADIARZU aciktimi mecbur seni ister dedi gercektende öyle oldu:lepi: acikti ve emdi:lepi: umarim senin bebeginde seni emer cünkü anne sütü en güzeli bebeklerimiz icin :ecrin_bebek::emir_bebek:

evet haklısın canım ama ben uzun bir süredir ek mama veriyorum şöle dolu dolu olmadı hiç göğüslerim, uykusuzluk derken önce beni ardındanda mamayı alıyordu bir terslik var ama anlamadım?

Yediklerin sütün tadını değiştirmiş olabilir. Acı yada baharatlı değiştirmiş olabilir. veya kullandığın parfüm varsa kokusunu beğenmemiş olabilir. uykusunun arasında vermeyi dene bir de.

tamam birde bu gece deneyeyim uykusunun arasında inşallah emer az da olsa içim rahat ediyordu.

bencede gece uyurken dene insallah seni emmeyi birakmaz :ecrin_bebek:buarada kendini strese sokma ben cok üzülmüstüm yagmur beni emmiyor diye senağlamagercekten gögüslerim bosaldi hemen üzüntü etkiliyor anneyi:1no2: bende hemen toparladim kendimi ve iki gün sonra eski düzenimize geri döndükhihoyyyt umarim bebegin seni emmeyi birakmaz:Saruboceq: lütfen stres yapma olurmu:1hug:a.s.

ben bugun ekim annelerine hepbunu yazdım.emmedi dooru dürüst.valla kusura bakmasın evde mamada yoktu ac kaldı.en son kucağıma aldım evde hem dolastırdım hem emzirdim.o da 10 dk anca emdi o lkadar aclığa.şimdi yine verdim almıo.sütün tadı deşti diyemem cünkü hiç emmio tadıyla ilgili bi sorun deel.ama kudurdu bugun zilli:)

ben bugun ekim annelerine hepbunu yazdım.emmedi dooru dürüst.valla kusura bakmasın evde mamada yoktu ac kaldı.en son kucağıma aldım evde hem dolastırdım hem emzirdim.o da 10 dk anca emdi o lkadar aclığa.şimdi yine verdim almıo.sütün tadı deşti diyemem cünkü hiç emmio tadıyla ilgili bi sorun deel.ama kudurdu bugun zilli:)

Allah Allah noluyor bu yaramazlara bakalım uykusu gelince ne yapacak umudum yok ama bıraksında istemiyorum hiç.

belkı boğazı acıyordur yutkunamıyordur.oyuzden emmek stemeyebılır.

belkı boğazı acıyordur yutkunamıyordur.oyuzden emmek stemeyebılır.

Peki boğazı acısa biberonu alır mı? yani mamayı reddetmiyor, bu arada gece zar zor bi kere verebildim o da bi göğsümü sadece, ne kadar çıktıysa 2-3 dakika emdi, sabahta çok zorlanarak verdim ya sanki göğüslerimde hiç yok gibi, üzülmicem diyorum inşallah geçici bir süreçtir.

kızlar aynı sorun bendede var.az önce bir arkadaşımla konuştum arkadaşımın 2 yaşında birde 2 buçuk aylık 2 iki kızı var.bana bebeklerin 3 ayına girerken birde 6 ayına girerken memeyi bırakma eylemi oluyormuş.aynısı onun kızlarındada olmuş.sakın mama falan verme diyor.ısrarla emzirmeye devam et.acıkınca mecbur alacaktır diyor.bende biraz uyutuyorum öyle veriyorum valla.geçici bir dönemmiş aman kızlar sabr edelim.Allah yardımcımız olsun hepimizin

benim kızım yaklaşık 10 gündür falan emmek istemiyor ya ayakta gezerek emziriryorum ya da biraz dalınca başka türlü ne kadar aç olursa olsun emmiyor

benim bebegimde 4 aylik. ben de hem önce emzirip sonra mama verenlerdendim. her ögünde degil ama 2 kere falan. mamayi fazla almadi mi birakirdim nasilsa emdi diye. dogumdan beri cok savastim emsin diye ve emmeyi ogrendi sonunda ama 1 aydir birakma eylemindeyken 2 haftadir memeyi birak mama bile almiyor dogru duzgun. herkes ac birak aglasin diyor ama 6 saate bile aglamadigi oluyor. buna bir anne olarak dayanmak cok zor. bende geceyarisi o uyurken aliyorum son bir kac gündür . emiyor. bir de sabahlari kalkinca uykulu emerdi ama son zamanlarda tam uyaniyor ve emmiyor .o yüzden bu gece o uyurken alip emzirecem. bu da aslinda uykularina sabotaj ama baska carem yok.

benim bebeğim 7.5 aylık.aynı sorunu biz 2.ayımızda ve 3.ayımızda yaşadık.emmeyi küt diye bir sabah.çok ağladık ikimizde.saatlerce aç kaldı ama emmedi.sonra araştırdım.bebekler dış dünyayı keşfetmeye başladıklarında,oyun oynamayı keşfettiklerinde bu tip davranışlarda bulunabilirlermiş.sana tavsiyem bebeğinle asla inatlaşma,zorla emzirmeye çalışma.loş,sessiz,sakin bir ortamda dene emzirmeyi.ikiniz yalnız kalın.olmazsa yarı uyur pozisyona getirip emzirmeye çalış.ben azıcık sallardım ayağımda.uyku sersemi olmaya başlayınca emzirirdim.yaklaşık 10 gün böyle sürdü.sonra yavaş yavaş düzeldi.sen sabırlı ol ve unutma bebeğinin emmek istememesi seni reddediyor anlamına gelmiyor.ben öyle hissedip yıkılmıştım.umarım geçici bir durumdur.

Mama aldığı için emmek istemiyor o açıdan özenle sadece emzirin diyorlar emmeyi bırakmasın diye ama seninde elinde değil tabi bir arakadaşım vardı bebeği emmediği için elinde pompayla gezerdi.Mama vermek zorundasın sanırım bu açıdan verme diyemem aslında bebeğin çok çekseydi sütün bollaşırdı ama işin o tarafı geçmiş.Sen yinede süt yapacak yiyecekler ye bol su iç stres yapma hiç almazsa sen pompayla yinede al yoksa iyice azalır sütün kendi sütünü derin dondurucuda uzun bir süre saklıya biliyorsun kaşıkla veya biberonla içirirsin olmadı ileride kahvaltı mamasına kullanırsın.Bunlar son olabilecek çözümler önce tabi emzirmek için uğraşmaya devam..

ben daha önce de yazmistim. kendi deneyimimden bahsedeyim. tekrar emmeye basladi 3-5 dk olsa bile ( bu ara sütüm de az :( ) bagrima tas basip 6-7 saat bile olsa acikmasini bekledim. cok zor birsey. sürekli dua ediyordum hadi aglasin aciksin diye. aciktigi zaman gercekten aldi ama zaman konusunda sabirli olmak gerekiyor sanirim. yani 2-3 gün ayni cizgide ilerlemek lazim.
bir de ben de takviye olsun diye geceyarisi o uyurken alip emzirdim. belki o da faydali olmustur....

uff aynı sorunu bende yaşıyorum bazen bir damarı tutuyor kesinlikle emmek istemiyor.geçenlerde oturdum agladımçok üzülüyorum.ama 2gündür sorunsuz emiyor inşallah bırakmaz diye dualar ediyorum.

Arkadaşlar zaman zaman oluyor böyle, ben de çok ayakta gezerek emzirdim. Başka türlü emmezdi, ben gaz sancısı var ememiyor gezince ağrısı hafifliyoe ve emiyor diye düşündüm doğru mu bilmiyorum ama işe yaramıştı. Neyse geçti o günler ama şimdi 6 aylık meraktan ememiyor emerken yanımızda kimse olmayacak. Işık bile yaksam avizeyle konuşup emmiyor. Bi de oyuna daldı iyice dönüyor yuvarlanıyor, acıkmak gelmiyor bazen aklına. Genelde 4 saatte bir emdi bu ay, sadece anne sütü alıyordu ve doktora gittiğimizde sadece 200 gr. almış olduğunu gördüm, bu ay için alt sınır. Çok canım sıkıldı, artık keyfini beklemiyorum, bi de ek gıdaya başladık ufak ufak yediriyorum (henüz tadımlık yiyor) yarım saat sonra falan da emziriyorum. Önce emse karnını doyursa birşey yemiyor. Dertleri bitmiyor yani :) Tatlı şeyler.

kızlar aynı sorun bendede var.az önce bir arkadaşımla konuştum arkadaşımın 2 yaşında birde 2 buçuk aylık 2 iki kızı var.bana bebeklerin 3 ayına girerken birde 6 ayına girerken memeyi bırakma eylemi oluyormuş.aynısı onun kızlarındada olmuş.sakın mama falan verme diyor.ısrarla emzirmeye devam et.acıkınca mecbur alacaktır diyor.bende biraz uyutuyorum öyle veriyorum valla.geçici bir dönemmiş aman kızlar sabr edelim.Allah yardımcımız olsun hepimizin
benim kızda bu süreçtye

benim bebeğim 7.5 aylık.aynı sorunu biz 2.ayımızda ve 3.ayımızda yaşadık.emmeyi küt diye bir sabah.çok ağladık ikimizde.saatlerce aç kaldı ama emmedi.sonra araştırdım.bebekler dış dünyayı keşfetmeye başladıklarında,oyun oynamayı keşfettiklerinde bu tip davranışlarda bulunabilirlermiş.sana tavsiyem bebeğinle asla inatlaşma,zorla emzirmeye çalışma.loş,sessiz,sakin bir ortamda dene emzirmeyi.ikiniz yalnız kalın.olmazsa yarı uyur pozisyona getirip emzirmeye çalış.ben azıcık sallardım ayağımda.uyku sersemi olmaya başlayınca emzirirdim.yaklaşık 10 gün böyle sürdü.sonra yavaş yavaş düzeldi.sen sabırlı ol ve unutma bebeğinin emmek istememesi seni reddediyor anlamına gelmiyor.ben öyle hissedip yıkılmıştım.umarım geçici bir durumdur.
benim kızda çevreyle çok ilgili bakıp tanımak istiyor bundan dolayı sanırım.

Arkadaşlar zaman zaman oluyor böyle, ben de çok ayakta gezerek emzirdim. Başka türlü emmezdi, ben gaz sancısı var ememiyor gezince ağrısı hafifliyoe ve emiyor diye düşündüm doğru mu bilmiyorum ama işe yaramıştı. Neyse geçti o günler ama şimdi 6 aylık meraktan ememiyor emerken yanımızda kimse olmayacak. Işık bile yaksam avizeyle konuşup emmiyor. Bi de oyuna daldı iyice dönüyor yuvarlanıyor, acıkmak gelmiyor bazen aklına. Genelde 4 saatte bir emdi bu ay, sadece anne sütü alıyordu ve doktora gittiğimizde sadece 200 gr. almış olduğunu gördüm, bu ay için alt sınır. Çok canım sıkıldı, artık keyfini beklemiyorum, bi de ek gıdaya başladık ufak ufak yediriyorum (henüz tadımlık yiyor) yarım saat sonra falan da emziriyorum. Önce emse karnını doyursa birşey yemiyor. Dertleri bitmiyor yani :) Tatlı şeyler.

demekki çoğumuzda varmış bu sorun,inşallah geçer.benim kızda 3. ayını yeni doldurdu.
zaten günde 2 kere mama yiyor sayısı artmaz inşallah

Back