- Konu Sahibi akrepistan
-
Emmeye başlar başlamaz mı çiş yapıyor? Bu aylarda yaşanan meme reddi nedir tam olarak? Yani neden yaşanır ve nasıl çözülür? Normalde hiçbir huzursuzluğu yok, gülüyor, sesler çıkarıyor, oyun halısıyla oynuyor, bıraksam acıkana kadar gık demez sadece emerken yapıyor ve sonrasında ememediği için ağlıyor yavrum. Geçici mi diyorsunuz, inşallah öyledir. Ya bidaha beni hiç emmezse, çok üzülüyorum.Bebekler emerken çiş yapar genelde, çiş yaparken canı acıyorsa belki ondan tedirgin oluyordur.
Veya bu aylarda yaşanan meme reddi de söz konusu olabilir.
Veya antibiyotik bağırsak florasını bozduğu için gaz ve genel huzurluksuz vs yaşatıyor olabilir.
Her ne olursa olsun geçici bir durum. Devam ederse doktora gidin. Bu arada pes etmeden meme teklif etmeye, emzirmeye ve içinizden bol bol sabır duası okumaya devam:) Kolay gelsin, geçmiş olsun, sağlıkla büyütün.
2 aylık kızım ateşlendi, doktorumuz idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğini ve antibiyotik tedavisine başlamak zorunda olduğumuzu söyledi. 2 gün oldu antibiyotik şurup kullanıyoruz. Bebeğim deli gibi emen, bıraksan memede yaşayacak bir bebekti ama ne olduysa emmiyor. Antibiyotik aldıktan bir gün sonra emerken fışkırtarak kustu, midesi boşaldı diye biraz daha emzirdim. Akşam antibiyotiğini verdim ve yine fışkırtarak kustu. Şimdi aç, parmaklarını emiyor, emzik emiyor, deli gibi mememe saldırıyor ama iki emdikten sonra ağlamaya başlıyor. Tekrar memeyi alıyor tekrar bırakıp ağlıyor. Tok herhalde diye bırakıyorum ağlayarak parmaklarını emiyor. Bugüne kadar gaz sorunu yaşamadık, doktor gazı var diyor gazını çıkartıp emziriyorum yine aynı yine aynı. Sütüm az değil sağdım, memelerim doldu taş gibi. Gece uyanıp meme arardı, aramıyor. Ben uyandırıyorum öyle emmiş olmak için emiyo emzik gibi. Eskiden moç moç çekerdi, moç moç çekerse ağlıyor hem de avaz avaz. Ayakta emzirdim, pozisyon değiştirdim sonuç aynı. Kahroluyorum, eğer kilo alımı durursa doktor mamaya başlayalım diyecek. Göğüslerim dolup taşarken bebeğime mama vermek istemiyorum, bebeğime ne oldu?
3 doktora gittim, üçü de gaz dedi. Gaz olmadığını anlatamıyorum. Sadece emerken mi gaz var bu çocukta? Hadi diyelim gaz çıkarıyorum bidaha veriyorum yine aynı, eee gazsa bile ki 2 ay sonra mı başladı nasıl emecek bu çocuk. 1 hafta bekleyip kilo alımına bakalım dedi eğer kilo almazsa bence mama ver diyecekler diye korkuyorum.Tabi ki de mama vermeyin, baska bir doktora gidin belli ki o ilaci tolere edemiyor vucudu
Doktorlar da öyle diyor enfeksiyondan dolayı gaz olabilir iyi de neden sadece emerken? Doktor “7 gün kullanın ilacını ondan sonra bidaha bakalım” dedi ama 7 gün bu çocuk emmezse kilo kaybeder. Sütümü sağmak için makina almam lazım ve sütümü biberonla vermem lazım ya ondan sonra bidaha hiç emmezse biberona alışırsa. Taş gibiyken emzirmenin bi zararı var mı? Ondan mı emmiyor ki?Öncelikle çok geçmiş olsun.
Sanırım sancısı var kuzunun enfeksiyondan dolayı.İlaçları ihmal etmeden kullanmaya devam edin.5-7 gün arasında etkisini daha çok göreceksiniz.Sütünüzü sağıp süt poşetlerine koyabilirsiniz derin dondurucuda kalabilir.Taş gibiyken göğsünüz emzirmeyin Sağıp öyle emzirin.
3 doktora gittik.en iyisi doktora götürmek.
2 aylık kızım ateşlendi, doktorumuz idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğini ve antibiyotik tedavisine başlamak zorunda olduğumuzu söyledi. 2 gün oldu antibiyotik şurup kullanıyoruz. Bebeğim deli gibi emen, bıraksan memede yaşayacak bir bebekti ama ne olduysa emmiyor. Antibiyotik aldıktan bir gün sonra emerken fışkırtarak kustu, midesi boşaldı diye biraz daha emzirdim. Akşam antibiyotiğini verdim ve yine fışkırtarak kustu. Şimdi aç, parmaklarını emiyor, emzik emiyor, deli gibi mememe saldırıyor ama iki emdikten sonra ağlamaya başlıyor. Tekrar memeyi alıyor tekrar bırakıp ağlıyor. Tok herhalde diye bırakıyorum ağlayarak parmaklarını emiyor. Bugüne kadar gaz sorunu yaşamadık, doktor gazı var diyor gazını çıkartıp emziriyorum yine aynı yine aynı. Sütüm az değil sağdım, memelerim doldu taş gibi. Gece uyanıp meme arardı, aramıyor. Ben uyandırıyorum öyle emmiş olmak için emiyo emzik gibi. Eskiden moç moç çekerdi, moç moç çekerse ağlıyor hem de avaz avaz. Ayakta emzirdim, pozisyon değiştirdim sonuç aynı. Kahroluyorum, eğer kilo alımı durursa doktor mamaya başlayalım diyecek. Göğüslerim dolup taşarken bebeğime mama vermek istemiyorum, bebeğime ne oldu?
3 farklı doktora 4 defa gittim. Kan, kaka ve idrar tahlilleri yapıldı. Zaten ilk önce ateşi var diye gittik o zaman emmesinde sıkıntı yoktu dedim ya taki o en son moç moç emerken bi kustu ondan sonra başladı bu meme reddi harfiyen herşeyini de biliyor doktorumuz. Zaten fışkırtarak kusmayı da günde bir defaya kadar normal diyorlar, ikincisi de birden vermişsiniz şurubu dedi kendisi şırıngayla yavaş yavaş verdi kusmadı. Meme reddini söyledim “gaz dedi damla verdi, sütünüz az geliyo olabilir dedi mama deneyelim dedi kabul etmedim. Enfeksiyondan olabilir önemli olan kilo alımı, 7 gün sonra kilosuna bakalım kontrole gelin dedi” en son öyle çıktık.Ne olur hemen doktora götürün, fışkırarak kustuğunu özellikle söyleyin. Bekletmeyin gidebilirseniz bugün gidin
İlk ateşlendi doktorumuz izindeydi başka doktora gittik, sonra doktorumuz izinden döndü kendisine gittik antibiyotiği verdi. Gece kusunca tıp fakültesine çocuk acile gittik. Sonra dün tekrar kendi doktorumuza bidaha gittik. Aynen ben de öyle dedim bugüne kadar hiç gaz sorunu olmadı şimdiden sonra mı olacak dedim ilaç yapabilir dedi. Midesi bulanıyor gibi emerken midesi ağzına geliyor sanki, sonrasında da bazen ağzına geliyor gibi yutkunuyor.Sütünüz yeterliymiş mama vermeyin tabiki.
İlaç ağır geldi sanırım. Kusması bundan. Midesi emerken bulanıyorsa ondan da ağlıyor olabilir.. Doktora götürün gerekirse ilacı değiştirsin..
Gaz sorunu hep olsaydı ondan derdim de gaz sorunu olmadı diyorsunuz.
İlk ateşlendi doktorumuz izindeydi başka doktora gittik, sonra doktorumuz izinden döndü kendisine gittik antibiyotiği verdi. Gece kusunca tıp fakültesine çocuk acile gittik. Sonra dün tekrar kendi doktorumuza bidaha gittik. Aynen ben de öyle dedim bugüne kadar hiç gaz sorunu olmadı şimdiden sonra mı olacak dedim ilaç yapabilir dedi. Midesi bulanıyor gibi emerken midesi ağzına geliyor sanki, sonrasında da bazen ağzına geliyor gibi yutkunuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?