- 18 Kasım 2014
- 4.522
- 5.757
- 358
- Konu Sahibi Alittlesunshine
-
Mamayı şöyle düşünün, akşam yemeğinde çok ağır- yağlı yemek yediğimizde ne oluyor? üzerimize ağırlık çöküyor değil mi? Mamada öyle.Merhaba arkadaşlar. 2 haftalık bebeğim var. Hastanede ve sonrasında sütüm gelmediği için 4 gün mama verdik mecburen.. Şimdi emiyor aöa doymak bilmiyor. Emmesinden şikayetim yok ama düzenli kaka yapmasına rağmen mama da olduğu gibi rahatlayıp uykuya dalamıyor.. Sanırım doymuyor.. Çünkü ne kadar emerse emsin ağlıyor ve yine istiyor.. Ne yapmalıyım kaç gündür uyku fln yok..
Merhaba arkadaşlar. 2 haftalık bebeğim var. Hastanede ve sonrasında sütüm gelmediği için 4 gün mama verdik mecburen.. Şimdi emiyor aöa doymak bilmiyor. Emmesinden şikayetim yok ama düzenli kaka yapmasına rağmen mama da olduğu gibi rahatlayıp uykuya dalamıyor.. Sanırım doymuyor.. Çünkü ne kadar emerse emsin ağlıyor ve yine istiyor.. Ne yapmalıyım kaç gündür uyku fln yok..
Sanırım ama kucağımda da ağlıyor çoğu zaman kuzucukYani dalamiyor ya kucaginizda memede uyuyor tekrar dimi? Siz yataga koyunca uyaniyor anladigim kadariyla. Bu doymadigini gostermez kilo alimi varsa cisi kakasi normalse sizin kokunuzda uyumak istiyor
O sizin baktığınız açı. Memeden sonra yine ağlamaya devam ediyor ve uyuya kalamıyor aklıma doymadığı geliyor ilk hafta bi kaç kez mama verdik kilo alımı ondan iyi olabilirÇocuğunuz sadece emerek doyuyor ve kilo alıyor. Ve siz sadece uyusun diye mama vermek istiyorsunuz! Lohusa olduğunuz için yorum yapmayacağım. Bebek sizin anne olan sizsiniz. Bence burda değil ama emzirme sayfaları var. Oradan destek alın. Emen bir çocuğunuz ve yeterli sütünüz olduğu için şanslısınız. Onun için lütfen emzirme sayfalarında işin ehline danışın.
Olabilir aslında belki de gaz sancısı var ama sürekli emince ben artık doymuyor diye düşünmeye başladım daha doğrusu emip tatmin olmayıncaMerhabalar :) Kendim de emziren bir anne olarak, tamamen tesadüfi ısırgan otu çayı içtim. Buradan taze toplayıp kurutup demledik. Sadece bir çay bardağı. Göğüslerim kafama çıkacaktı neredeyse :) Mutlaka tavsiye ederim ancak sakın abartılı içmeyin. Zaten sütü arttırdığını duymuştum. Bunun dışında uyku, uyku, uyku... Uyku süte çok iyi geliyor, bebeğinize bakacak birisi varsa, emzirme arasında bile olsa uyumaya çalışın. Bir de bol su içmek faydalı olacaktır. Isırgan tazesi yoksa da aktarda kurusu muhakkak vardır, bakabilirsiniz.
Bir de bebeğim 2 haftalık olduğunda benzer bir yanılgıya ben de düştüm, çocuk rahatlamıyor zannettim fakat aslında gaz dönemi başlamıştı. Sizin bebeğinizin de böyle olabilir, yani aslında anne sütü, mama vs ile alakalı olmayabilir. Sağlıkla büyüsün güzel bebiş
Cok iyi anlıyorum sizi benim oğlumda öyleydi. Mamayi kendi kafaniza göre vermeyin. Doktorunuz onay verirse verin. Ben oğlumu her saat emziriyordum 3 saati kesinlikle beklemiyordum doktorumuz taleb ettikce emzir saat tutma demişti ki bunu akli başındaki her doktor ebe onayliyor. Yediklerinize dikkat edin. Benim oğlum kolikdi ve ben bunu 2 haftalıkken anladım. Emdikce agliyordu. Emince kaldırıp gazini cikardin. Kucağınızda uyumasina izin verin. Bu dünya bebeğinize cok yabancı. Ilk hafta güzel uyuyorlar ama malesef git gide yeni dünyanin farkına variyorlar. Artik sicak anne karni, huzur, güven yok ve ağlamaları cok doğal degilmi. Bende oturup ağlıyordum oğlumla o yüzden cok iyi anlıyorum sizi. Eger kakasi çişi normalse emzirmeye devam. Anne sütünün yerini hiçbirsey tutamaz. Eger doymasa bezleri boş olurdu. Gelişimi olmazdi. Ama yinede tereddüt ediyorsanız lütfen önce doktoruna danışın. Benim doktorum mamada bebekler icin bir takviyedir ilaç gibidir kendi kafaniza göre vermeyin demişti. Bebeginizin karnini ovalayin saat yönünde hafifce. Ağlarken ayaklarini karnina cekiyormu bakın. Lakin öyleyse gaz sancisi çekiyordur. Instagramda emziren anne diye bir bayan var girip paylaşımlarina bakın cok yardımcı olacaktir.Merhaba arkadaşlar. 2 haftalık bebeğim var. Hastanede ve sonrasında sütüm gelmediği için 4 gün mama verdik mecburen.. Şimdi emiyor aöa doymak bilmiyor. Emmesinden şikayetim yok ama düzenli kaka yapmasına rağmen mama da olduğu gibi rahatlayıp uykuya dalamıyor.. Sanırım doymuyor.. Çünkü ne kadar emerse emsin ağlıyor ve yine istiyor.. Ne yapmalıyım kaç gündür uyku fln yok..
Tuzlu yer fıstığı Antep fıstığı ve çikolata bende çok süt arttirdi. Bunları ye. Bol su iç. Dinlenmek uyumak biraz zor. Mama yiyince uyuyosa demek ki ancak doyuyor. Üzülme canm. Benim büyük oğlan da 49 gün anne sütü artı mama yedi. 49 gün olunca mamayı istemedi tukurmeye başladı. Bidaha istemedi. Demek ki doymaya başladı dedim bende. Mama yiyo diye üzülme . Hiç anne sütü almayan bebekler var. Önce emzir . Sonra doymadiysa huzursuz agliyo uyumuyorsa mama ver.Uykumu alamıyorum çünkü hiç 3 saat bile uyumadı hep parça parça.. Diğerlerini uygulayacağım..
Mama vermek istemiyordum ama hastanede gözünü açamadı kuşum resmen sarılığa ramak kalmıştı.. Bezlerinde sıkıntı yok ama doyduğunu hissetmiyorum yani mama ve emince verdiği tepkilerden. Dediğiniz gibi belki de gaz sancısı çekiyor açlıkla ilgisi yokCok iyi anlıyorum sizi benim oğlumda öyleydi. Mamayi kendi kafaniza göre vermeyin. Doktorunuz onay verirse verin. Ben oğlumu her saat emziriyordum 3 saati kesinlikle beklemiyordum doktorumuz taleb ettikce emzir saat tutma demişti ki bunu akli başındaki her doktor ebe onayliyor. Yediklerinize dikkat edin. Benim oğlum kolikdi ve ben bunu 2 haftalıkken anladım. Emdikce agliyordu. Emince kaldırıp gazini cikardin. Kucağınızda uyumasina izin verin. Bu dünya bebeğinize cok yabancı. Ilk hafta güzel uyuyorlar ama malesef git gide yeni dünyanin farkına variyorlar. Artik sicak anne karni, huzur, güven yok ve ağlamaları cok doğal degilmi. Bende oturup ağlıyordum oğlumla o yüzden cok iyi anlıyorum sizi. Eger kakasi çişi normalse emzirmeye devam. Anne sütünün yerini hiçbirsey tutamaz. Eger doymasa bezleri boş olurdu. Gelişimi olmazdi. Ama yinede tereddüt ediyorsanız lütfen önce doktoruna danışın. Benim doktorum mamada bebekler icin bir takviyedir ilaç gibidir kendi kafaniza göre vermeyin demişti. Bebeginizin karnini ovalayin saat yönünde hafifce. Ağlarken ayaklarini karnina cekiyormu bakın. Lakin öyleyse gaz sancisi çekiyordur. Instagramda emziren anne diye bir bayan var girip paylaşımlarina bakın cok yardımcı olacaktir.
Evet sürekli emmek istiyor yani şikayet etmiyorum şükür ama sütüm yetmesi bu şekilde imkansız gibi.. Bezlerinde sıkıntı yok ama bebeğim huzursuzAynı durum. 15 günlük bebeğim var. Sadece kucakta memede uyuyor bırakınca ağlıyor. Her yarım saatte bir emmek istiyor neredeyse. Geceleri sürekli mızmızlanıyor ağlıyor. Gazı oluyor emmek istiyor emdikçe de yine gazı oluyor. Bakalım napıcaz böyle.
canım duygusal tatmin de yaşayamıyor olabilir bebeğin, kilo alımında sorun yoksa.Olabilir aslında belki de gaz sancısı var ama sürekli emince ben artık doymuyor diye düşünmeye başladım daha doğrusu emip tatmin olmayınca
Bu günlerde geçecek inanın buna. Uykusuz oldukları icin huzursuz oluyorlar, bu yüzden ağlıyorlar hava yutuyorlar sonra oda gaz sancisi yapıp daha çok agliyorlar bu döngü böyle gidiyor. Ama anne hisseder eğer ac diyorsanız bi doktorla görüşün derim. Sütüm kesilir diye kaygilanmayin, süt bebek emdikce gelirMama vermek istemiyordum ama hastanede gözünü açamadı kuşum resmen sarılığa ramak kalmıştı.. Bezlerinde sıkıntı yok ama doyduğunu hissetmiyorum yani mama ve emince verdiği tepkilerden. Dediğiniz gibi belki de gaz sancısı çekiyor açlıkla ilgisi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?