Bebeğim doymuyor..

Merhaba arkadaşlar. 2 haftalık bebeğim var. Hastanede ve sonrasında sütüm gelmediği için 4 gün mama verdik mecburen.. Şimdi emiyor aöa doymak bilmiyor. Emmesinden şikayetim yok ama düzenli kaka yapmasına rağmen mama da olduğu gibi rahatlayıp uykuya dalamıyor.. Sanırım doymuyor.. Çünkü ne kadar emerse emsin ağlıyor ve yine istiyor.. Ne yapmalıyım kaç gündür uyku fln yok..
Mamayı şöyle düşünün, akşam yemeğinde çok ağır- yağlı yemek yediğimizde ne oluyor? üzerimize ağırlık çöküyor değil mi? Mamada öyle.
Bebeğinizin midesi bir kiraz kadar. Bu yüzden az emip sık emmeli. Birde her emmek istemesi, her memeye teması açlık düşündürmesin size. Orası bebek için güvenli alan, sevgi hissettiği alan, tanıdığı tek koku, tek doku, yani sadece fiziksel değil psikolojik ihtiyaçlarını da giderdiği yer.

Bebeğinizle ilgilenirken yardım alın isterseniz bir süre . Yorgunluk en önemli etken maalesef. bazı geceler mamayı inceltip , mesela eğer gündüz süt sapmamışsam 1 ölçek mama 1 ölçek su ise normali eşim 1 ölçek mama 1,25 ölçek su ile hazırlayıp veriyordu çocuklara . Ben de deliksiz uyuyordum . Haftada 1 gece böyle yapıyorduk . Zaten zamanla düzen oturunca bebiş büyüyünce normale dönüyoruz.
Ama baktın kaka yapmıyor , çişi koyulaşmaya başladı mama da ver gönül rahatlığıyla. Çünkü önemli olan sağlam bir şekilde büyümesi . Bir an önce elden çıkması ☺️ Mamayı ve emzirmeyi öyle gözünde çok büyütme . Strese girmene sebep olur.
İç güdülerini takip et .
Benim oğlanlar gece gündüz memedeydi . Hatta kocaman çocuk kaç kere sokakta anne memeeeee diye ağladı . İllaki aç olmasına da gerek yok yani . Kendimi inek gibi hissediyordum o zamanlar .
Bebek büyütmenin en iyi tarafı ise zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun 😉 bir anda büyüyorlar .

Öncelikle hayırlı olsun Allah sağlıkla güle güle büyütmek nasip etsin bebeğin kırkı çıkana kadar zaten uyku düzeni oturmuyor kolay her annenin sütü bebeğine yeter ilk altı ay mamadan uzak durun mümkünse bebeğiniz emdikçe sütünüz zaten artacaktır hiç taşa etmeyin bol bol su için kendinize doymuyor stresi yapmayın doğal akışına bırakın kilo alımı ile ilgili sorun yoksa asla mamaya basvurmayin hem sizin için hem çocuk için sadece anne sütü daha sağlıklı anne sütü mucize bebeğinizin hem karnı doyar hem ruhsal hem fiziksel olarak doyar anne bebek etkileşimi ikinizede iyi gelir zamana bırakın Allah yar ve yardımcınız olsun sağlıcakla kalın

Uykuya dalamama ve süt yetersizliği birbiriyle alakalı şeyler değil. Haftalık kilo takibi yaptırın. Aile hekimliğinde ebeniz vardır, o yapar bu işi. Haftalık gram artışı yeterliyse bebeğiniz sadece sizi istediği için böyle davranıyordur. Mamayı gerçekten ihtiyaç varsa kullanın, buna da doktor karar verir.
Tabi bunları anne sütü vermek istediğinizi varsayarak söylüyorum. Kimisi o kadar mühim bulmuyor, mama daha konforlu geliyor. O düşünceye de saygı duyarım.

Valla insan lohusayken mamaymış sütmüş kafayı bozuyor bebe büyüyünce emzirmek nasıl bir histi onu bile hatırlamıyorsun :) bu kadar stres yapmayın. Bende günde bir kez gece yatmadan önce mama verirdim o biraz uyurken bende dinlenmiş ve süt birikmiş olurdu gündüz vermiyordum mama. Zaten gaz sancıları yüzünden emmek istiyorlar emdikçe de gaz artıyor çıkılmaz bir döngüye giriyor. Yüz üstü yatırıp çok minik masajlar yapın bebişe havalar güzel hergün yıkayın. Henüz küçük ama yinede bir rutin oluşturmaya çalışın. Kendi yemeklerine bol kimyon katın. Süt artıcı anne çayı var e bebekte ondan alıp için. Birde emziren anneler için süt yapan meyveli bar ve içecek var yine e ebebekte onlardan da alın. Faydasını görürsünüz

Merhaba arkadaşlar. 2 haftalık bebeğim var. Hastanede ve sonrasında sütüm gelmediği için 4 gün mama verdik mecburen.. Şimdi emiyor aöa doymak bilmiyor. Emmesinden şikayetim yok ama düzenli kaka yapmasına rağmen mama da olduğu gibi rahatlayıp uykuya dalamıyor.. Sanırım doymuyor.. Çünkü ne kadar emerse emsin ağlıyor ve yine istiyor.. Ne yapmalıyım kaç gündür uyku fln yok..

benim oğlum da sarılıklı doğdu ve 40ı çıkana kadar sarılığı devam etti. doymuyordu ve kilo alışı da yetersizdi. hiç kafaya takmadım doktor kontrolüyle mama ile beslendi. 8 ay emmesine rağmen doymak için değil vitamin için emiyordu resmen çünkü doymuyordu.
doktoru ile görüşün o sizi daha sağlıklı yönlendirecektir.

Çocuğunuz sadece emerek doyuyor ve kilo alıyor. Ve siz sadece uyusun diye mama vermek istiyorsunuz! Lohusa olduğunuz için yorum yapmayacağım. Bebek sizin anne olan sizsiniz. Bence burda değil ama emzirme sayfaları var. Oradan destek alın. Emen bir çocuğunuz ve yeterli sütünüz olduğu için şanslısınız. Onun için lütfen emzirme sayfalarında işin ehline danışın.
O sizin baktığınız açı. Memeden sonra yine ağlamaya devam ediyor ve uyuya kalamıyor aklıma doymadığı geliyor ilk hafta bi kaç kez mama verdik kilo alımı ondan iyi olabilir

Merhabalar :) Kendim de emziren bir anne olarak, tamamen tesadüfi ısırgan otu çayı içtim. Buradan taze toplayıp kurutup demledik. Sadece bir çay bardağı. Göğüslerim kafama çıkacaktı neredeyse :) Mutlaka tavsiye ederim ancak sakın abartılı içmeyin. Zaten sütü arttırdığını duymuştum. Bunun dışında uyku, uyku, uyku... Uyku süte çok iyi geliyor, bebeğinize bakacak birisi varsa, emzirme arasında bile olsa uyumaya çalışın. Bir de bol su içmek faydalı olacaktır. Isırgan tazesi yoksa da aktarda kurusu muhakkak vardır, bakabilirsiniz.

Bir de bebeğim 2 haftalık olduğunda benzer bir yanılgıya ben de düştüm, çocuk rahatlamıyor zannettim fakat aslında gaz dönemi başlamıştı. Sizin bebeğinizin de böyle olabilir, yani aslında anne sütü, mama vs ile alakalı olmayabilir. Sağlıkla büyüsün güzel bebiş 😊
Olabilir aslında belki de gaz sancısı var ama sürekli emince ben artık doymuyor diye düşünmeye başladım daha doğrusu emip tatmin olmayınca

O aylarda doysada emer anne kokusu ihtiyaci icin su ihtiyaci icin baska yapabildigi bir sey yok cünkü. mamada uyumasi normal cunku formu daha kati uzun süre tok tutar.
Gazı oldugunda da surekli emerler, emdikcede gazlanirlar ayrica.
Gaz masaji falan yapin ayaklarina ozellikle

Cok iyi anlıyorum sizi benim oğlumda öyleydi. Mamayi kendi kafaniza göre vermeyin. Doktorunuz onay verirse verin. Ben oğlumu her saat emziriyordum 3 saati kesinlikle beklemiyordum doktorumuz taleb ettikce emzir saat tutma demişti ki bunu akli başındaki her doktor ebe onayliyor. Yediklerinize dikkat edin. Benim oğlum kolikdi ve ben bunu 2 haftalıkken anladım. Emdikce agliyordu. Emince kaldırıp gazini cikardin. Kucağınızda uyumasina izin verin. Bu dünya bebeğinize cok yabancı. Ilk hafta güzel uyuyorlar ama malesef git gide yeni dünyanin farkına variyorlar. Artik sicak anne karni, huzur, güven yok ve ağlamaları cok doğal degilmi. Bende oturup ağlıyordum oğlumla o yüzden cok iyi anlıyorum sizi. Eger kakasi çişi normalse emzirmeye devam. Anne sütünün yerini hiçbirsey tutamaz. Eger doymasa bezleri boş olurdu. Gelişimi olmazdi. Ama yinede tereddüt ediyorsanız lütfen önce doktoruna danışın. Benim doktorum mamada bebekler icin bir takviyedir ilaç gibidir kendi kafaniza göre vermeyin demişti. Bebeginizin karnini ovalayin saat yönünde hafifce. Ağlarken ayaklarini karnina cekiyormu bakın. Lakin öyleyse gaz sancisi çekiyordur. Instagramda emziren anne diye bir bayan var girip paylaşımlarina bakın cok yardımcı olacaktir.

Aynı durum. 15 günlük bebeğim var. Sadece kucakta memede uyuyor bırakınca ağlıyor. Her yarım saatte bir emmek istiyor neredeyse. Geceleri sürekli mızmızlanıyor ağlıyor. Gazı oluyor emmek istiyor emdikçe de yine gazı oluyor. Bakalım napıcaz böyle.

Uykumu alamıyorum çünkü hiç 3 saat bile uyumadı hep parça parça.. Diğerlerini uygulayacağım..
Tuzlu yer fıstığı Antep fıstığı ve çikolata bende çok süt arttirdi. Bunları ye. Bol su iç. Dinlenmek uyumak biraz zor. Mama yiyince uyuyosa demek ki ancak doyuyor. Üzülme canm. Benim büyük oğlan da 49 gün anne sütü artı mama yedi. 49 gün olunca mamayı istemedi tukurmeye başladı. Bidaha istemedi. Demek ki doymaya başladı dedim bende. Mama yiyo diye üzülme . Hiç anne sütü almayan bebekler var. Önce emzir . Sonra doymadiysa huzursuz agliyo uyumuyorsa mama ver.

Cok iyi anlıyorum sizi benim oğlumda öyleydi. Mamayi kendi kafaniza göre vermeyin. Doktorunuz onay verirse verin. Ben oğlumu her saat emziriyordum 3 saati kesinlikle beklemiyordum doktorumuz taleb ettikce emzir saat tutma demişti ki bunu akli başındaki her doktor ebe onayliyor. Yediklerinize dikkat edin. Benim oğlum kolikdi ve ben bunu 2 haftalıkken anladım. Emdikce agliyordu. Emince kaldırıp gazini cikardin. Kucağınızda uyumasina izin verin. Bu dünya bebeğinize cok yabancı. Ilk hafta güzel uyuyorlar ama malesef git gide yeni dünyanin farkına variyorlar. Artik sicak anne karni, huzur, güven yok ve ağlamaları cok doğal degilmi. Bende oturup ağlıyordum oğlumla o yüzden cok iyi anlıyorum sizi. Eger kakasi çişi normalse emzirmeye devam. Anne sütünün yerini hiçbirsey tutamaz. Eger doymasa bezleri boş olurdu. Gelişimi olmazdi. Ama yinede tereddüt ediyorsanız lütfen önce doktoruna danışın. Benim doktorum mamada bebekler icin bir takviyedir ilaç gibidir kendi kafaniza göre vermeyin demişti. Bebeginizin karnini ovalayin saat yönünde hafifce. Ağlarken ayaklarini karnina cekiyormu bakın. Lakin öyleyse gaz sancisi çekiyordur. Instagramda emziren anne diye bir bayan var girip paylaşımlarina bakın cok yardımcı olacaktir.
Mama vermek istemiyordum ama hastanede gözünü açamadı kuşum resmen sarılığa ramak kalmıştı.. Bezlerinde sıkıntı yok ama doyduğunu hissetmiyorum yani mama ve emince verdiği tepkilerden. Dediğiniz gibi belki de gaz sancısı çekiyor açlıkla ilgisi yok

Aynı durum. 15 günlük bebeğim var. Sadece kucakta memede uyuyor bırakınca ağlıyor. Her yarım saatte bir emmek istiyor neredeyse. Geceleri sürekli mızmızlanıyor ağlıyor. Gazı oluyor emmek istiyor emdikçe de yine gazı oluyor. Bakalım napıcaz böyle.
Evet sürekli emmek istiyor yani şikayet etmiyorum şükür ama sütüm yetmesi bu şekilde imkansız gibi.. Bezlerinde sıkıntı yok ama bebeğim huzursuz:(

Olabilir aslında belki de gaz sancısı var ama sürekli emince ben artık doymuyor diye düşünmeye başladım daha doğrusu emip tatmin olmayınca
canım duygusal tatmin de yaşayamıyor olabilir bebeğin, kilo alımında sorun yoksa.
sling kangurulardan alıp gün içerisinde bebeği kucağında gezdirmeyi de deneyebilirsin. gazı varsa o şekilde de sakinler. böyle böyle emme/mama dengesini de kontrol edebilirsin.

aynı sorun bende de vardı. sütümün yetmediğini kızım çığlık çığlığa hastanede ağlayınca anladım. şimdiki aklım olsa baktım sütüm yok anında mama verirdim sarılık olmazdı.

benim sütüm çok geç geldi ama geldiğinde de bebeğime yetmedi bebeğim çok emiyordu çünkü mama destekli gittik. sonra bir ara tamamen memeye geçtik ama 4 ay sürdü sonra birden kesti emmeyi. sağdığımı bile içmedi ve mecbur mamaya başladık.

ama bebekler ilk 3 ay hala anne karnında hissederler. sürekli emmek istemeleri va bundandır. kaka çiş sayısı iyiyse kilo alıyorsa doyuyordur.

Mama vermek istemiyordum ama hastanede gözünü açamadı kuşum resmen sarılığa ramak kalmıştı.. Bezlerinde sıkıntı yok ama doyduğunu hissetmiyorum yani mama ve emince verdiği tepkilerden. Dediğiniz gibi belki de gaz sancısı çekiyor açlıkla ilgisi yok
Bu günlerde geçecek inanın buna. Uykusuz oldukları icin huzursuz oluyorlar, bu yüzden ağlıyorlar hava yutuyorlar sonra oda gaz sancisi yapıp daha çok agliyorlar bu döngü böyle gidiyor. Ama anne hisseder eğer ac diyorsanız bi doktorla görüşün derim. Sütüm kesilir diye kaygilanmayin, süt bebek emdikce gelir 🥰

Back