- 11 Mart 2021
- 282
- 131
- 23
- 30
- Konu Sahibi Alittlesunshine
-
Uykumu alamıyorum çünkü hiç 3 saat bile uyumadı hep parça parça.. Diğerlerini uygulayacağım..1 uykunuzu almaya çalışın lütfen
2 stres seviyesi sütü çok etkiliyor
3 az karbonhidrat bol protein ağırlıklı beslenme sütün içeriğini zenginleştirir
YaaBenim de ayni sizin gibi olmustu cocugum kucukken.Doktora gittigimizde sütümün az ve kalitesiz oldugunu,yani bebege yaramadigini ögrendik maalesef.1 haftada dogum kilosundan 700 gr vermisti.Uyku ,durak yoktu.Mecburen mamaya baslatti hemen doktor.O zamanin iyi ,kaliteli mamalari idi ve daha 3 günde toparladi.uyumaya basladi.Anne sütünü de almadi bi daha amaZaten doymuyordu.Doktor emzirin ayni anda dedi ama olmadi bizim,bitti gitti sütüm de.Insallah sizin öyle degildir,herkes bir olmaz,benim ablalarim,annem de hic emzirememisler,genetik bizim sütümüz böyle.Doktora mutlaka danisin ama.
Kilo alımı iyi aslında çiş sayısı da epey.. Tek sıkıntımız doymuyor ve uykuya dalamıyor mamada olduğu gibi emzirdipimdeSütünüz zamanla yetecek diye düşünüyorum.kilo alımı nasıl güzel çiş yapiyorsa eger bol emzirmeye devam.kompostu için bol bol bide süt artırıcı içecekler var eczaneden temin edebilirsiniz
İlk başta biraz öyle yaptım ama asla verme diyenler moralimi bozdu oysa kendime geliyordum blrsz o uyuyunca.. Şimdi dediğiniz gibi yapıcam sanırım yineMama daha uzun süre tok tutar. Süt malesef böyle değil o yüzden bence bir süre emzirdikten sonra biraz mama verin. Bebeğiniz uyurken siz de dinlenin, bol su için ve bu şekilde sütünü artınca mamayı kesersiniz.
Günde bir iki kez 30 cc verebilirsin (memeyi tam boşalttıktan sonra biberon)Merhaba arkadaşlar. 2 haftalık bebeğim var. Hastanede ve sonrasında sütüm gelmediği için 4 gün mama verdik mecburen.. Şimdi emiyor aöa doymak bilmiyor. Emmesinden şikayetim yok ama düzenli kaka yapmasına rağmen mama da olduğu gibi rahatlayıp uykuya dalamıyor.. Sanırım doymuyor.. Çünkü ne kadar emerse emsin ağlıyor ve yine istiyor.. Ne yapmalıyım kaç gündür uyku fln yok..
Teşekkür ederim.. Sıkıntı şu anne sütü aldığında asla uykuya dalamıyor diyebilirim yani uyuyup sık uyanması sıkıntı değil ama uyumuyor sürekli ağlıyor.. Bunun bende açlık olduğunu düşünmüyorum ama sütüm de kalmıyor ve pilim tamamen bitti..İlk 3 ay özellikle bebekler annelerini çok sık emmek isteyebilir. Bunun tek sebebi acıkmak değildir. Acıkır emmek ister, susar emmek ister, anneyi ister emmek ister,bir yeri ağrır emmek ister... Olması gereken de sadece emen çocuğun 3 saatten fazla uyumaması ve 3 saati aşmadan emzirmektir. Eğer bebeğiniz çiş ve kaka kriterlerini karşılıyorsa doyuyordur. Zaten aylık kontrolde de kilo ölçümünde anlaşılır. Ama sürekli emmek istiyor ve uyumuyor diye bebeğin aç olduğunu düşünüp mama vermenize gerek yok. Mama alıp uyuması sizi yanıltmasın. Bu böyledir zaten. Anne sütü çabuk sindirildiği için bebek çabuk uyanır ve sık emmek ister. Biliyorum ilk başlar zor ama zamanla bebeğin de emme uyku düzeni oturuyor. Rabbim yardımcınız olsun.
Teşekkğr ederim.. Vericem sanırım el mecburGünde bir iki kez 30 cc verebilirsin.
Biberon anne memesine benzer yavas akışlı olsun
Anne sütü arttıkça manayı terkedersiniz
Milleti kafanıza takmayın. İlla vermeyin mama diyene de al sen emzir deyin. Mama verirken bence emzirdikten sonra verin. Emmeden mama verirseniz emek istemez. Emmezse de sütünüz gelmez. Benim gözlemim süt en çok annenin dinlenmesi ve su içmeye alakalı.İlk başta biraz öyle yaptım ama asla verme diyenler moralimi bozdu oysa kendime geliyordum blrsz o uyuyunca.. Şimdi dediğiniz gibi yapıcam sanırım yine
Yani dalamiyor ya kucaginizda memede uyuyor tekrar dimi? Siz yataga koyunca uyaniyor anladigim kadariyla. Bu doymadigini gostermez kilo alimi varsa cisi kakasi normalse sizin kokunuzda uyumak istiyorTeşekkür ederim.. Sıkıntı şu anne sütü aldığında asla uykuya dalamıyor diyebilirim yani uyuyup sık uyanması sıkıntı değil ama uyumuyor sürekli ağlıyor.. Bunun bende açlık olduğunu düşünmüyorum ama sütüm de kalmıyor ve pilim tamamen bitti..
Kilo alımı iyi aslında çiş sayısı da epey.. Tek sıkıntımız doymuyor ve uykuya dalamıyor mamada olduğu gibi emzirdipimde
İlk başta biraz öyle yaptım ama asla verme diyenler moralimi bozdu oysa kendime geliyordum blrsz o uyuyunca.. Şimdi dediğiniz gibi yapıcam sanırım yine
Çocuğunuz sadece emerek doyuyor ve kilo alıyor. Ve siz sadece uyusun diye mama vermek istiyorsunuz! Lohusa olduğunuz için yorum yapmayacağım. Bebek sizin anne olan sizsiniz. Bence burda değil ama emzirme sayfaları var. Oradan destek alın. Emen bir çocuğunuz ve yeterli sütünüz olduğu için şanslısınız. Onun için lütfen emzirme sayfalarında işin ehline danışın.Teşekkğr ederim.. Vericem sanırım el mecbur
Kilo alımı ve çişi iyiyse bence biraz sabredin emzirmeye devam edin..mama yeyince bebeğin uyuması mamanın içeriği ağır geliyor diye düşünüyorum,mamayı hazmetmeye çalıştığı için bedeni dinlenmeye geçiyor.dış dünyaya uyum sağlaması için ilk üç ay uykusuzluk normal,sizin kucaginiz ve kokunuzu istiyor.Kilo alımı iyi aslında çiş sayısı da epey.. Tek sıkıntımız doymuyor ve uykuya dalamıyor mamada olduğu gibi emzirdipimde
Kalitesiz sut diye bisey yoktur. Mama alan bebegin hrmen uyumasi mamanin agir gelmesindendir. Nasil biz cok yiyince uyku cokuyor ayni hesap.Siz iyi beslenin. Cisli kakali bez miktari yeterli isr bebek doyuyordur. Surekli aglamasi henuz dunyaya adapte olamamasindandir. Bol bol ten tene temasta bulunun. Sizde o da çıplak olun ama ten tene temas direkt. Firsatiniz varsa banyoda ilik suyun altinda oturun beraber.Yaamuhtemelen bende de öyle bir sıkıntı var çünkü böyle doyduğun hissetmiyorum hiç bebiş rahatlamıyor.. Mama yiyince böyle olmuyordu hemen uyuyordu yavru.. İnsan göz göre göre mama da vermek istemiyor ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?