Çocuk Hastalıkları Bebeğim devamlı ıkınıyor ...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mugumugu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2008
268
2
1 aylık bir bebeğim var . Bütün gece uyurken devamlı ıkınıyor . Kabız da diil kakasını yapıyor , bir ıkınmadır gidiyor . Uykusunda devamlı kıpır kıpır derin uykusu yok .
Neden acaba böle bişeyle karşılaşan var mı ?

benim de kızım aynen dediğin gibi, emerken bile kıpkırmızı oluyor ıkınmaktan,kabızlığı da yok ama anlemadım bi türlü bilen varsa söylesin ıhhh ıhhhh sesinden fenalık geldi

merhabalar güzel anneler
oğlum ikinci ayını doldurmak üzere
gün içerisinde uykusunda her daim bilfiil ıkınıyor
doktoru bunun çok normal olduğunu ve 3 buçuk 4 ay devam edeceğini söyledi
ben bu duruma çareyi şöyle buldum
ilkin bebeğinizin bacaklarından tutup orta şiddette karnına bastırın ki gazını çıkarsın
sonra bildiğimiz kulak çubuğunu zeytinyağına batırın ve poposunun girişini biraz uyarın
hafif hafif dokunun poposunun girişine
baktınız olmadı fitil uygulayın mutlaka işe yarayacaktır
bu durumun nedeni poposunun çıkışındaki kası kontrol edememesiymiş
tıpkı göz kaslarını kontrol edemediği gibi
aaa bi de her alt açmada söylediğim egzersizi mutlaka uygulayın
bacaklarını tutup orta şiddette karnına bastırın
çok işe yarayacaktır
kolay gelsin

benim oğlumda 18 günlük ve aynen dediğin gibi sesleri çıkarıyo hatta şuanda bile kabızlık vs yok ama neden böyle bende bilmiyorum kıpkırmızı kesiliyor

canım muhtemelen gazı vardır,benim oğlumda da çok olurdu.Gece ıkınıp dururdu,uykusunda bile.Sonra da ağlardı.Ikınmaya başlayınca ayaklarını büküp karnına doğru bastırırsan rahatlar.Nane kimyon içir.

ay canlarım benim kıyamam onlara benim kızım 17 aylık o günler geldi aklıma hep ıkınırdı kıpkırmızı olana dek.gazı vardır normal arkadşlar birkaç ay böyle sürer ama

benim oğlum da 2-2buçuk aylık olana kadar gece gündüz devamlı ııııııııııııııııı... ıııııııııııııı.... diye ıkınırdı. artık biz gülüyoduk çünkü kakasını da normal bi şekilde yapıyodu. merak etmeyin geçicek

selam anneler.benim onbuçuk aylık oğluşum da aynı durumdaydı.doktorlar normal dedi.denemedğim kalmadı(bitki damlaları,gaz şurupları gibi).doğumunun 41.günü sağ kasığında şişlik farkettik ve önce acil servise götürdük sonra başka bir doktora.ve o doktor''çok küçük ameliyat edemeyiz,4,5aylık olana kadar bekleyin dedi.biz başka bir devlet hastahanesine(kütahya evliya çelebi devlet hastanesi..)götürdük.orada her iki kasığında da fıtık olduğu sağ kasığının normal sol kasığın su fıtığı olduğu teşhisi kondu.acilen ertesi günü ameliyata alındı.basit bir ameliyat akşama taburcu olduk ama anne yüreği işte fazlasıyle üzülmüştüm.neyse ki şimdi çok iyi maşşallah.Allahhiç bir bebeğe vermesin.başınızı ağrıttım,kusura bakmayın.sizlerle de paylaşmak istedim.hepinize ve bebişlerinize sağlık ve mutluluk diliyorum.

arkadaşlar bunu çok yasadık.çocuklarda gaz sorunu var.ilaç kullanıyorsanız ,işe yaramıyor demek. doktorunuza danısın ve baska gaz giderici tavsiye etsinler.biz boyle yaptık ve şimdi çok iyiz.saygılar

benmde 10 gunluk bır kız bebegım var canlarım oda durmadan ıkınıyor bende cok uzuluyorm bazen uykusundan uyanıyor ıkınırken neysekı ıcımı rahatlattınız bırazcık saolun :))))

Kızlar Ablamın bebişinde de ıkınma oluyordu,biz gazdandır deyip geçiyorduk,meğer bronşlara giden bir damar daralmışş,röntgende çıkmıştı..
Adını tam hatırlamıyorum ama bronşitalmi neydi tanısı..
Prednol ve Antipiyotik iğne tedavisi gördü...
Şikayetide hafif öksürük ve ıkınmaydı...Bence ihmal etmeyin..
Çok şükür ıkınmasıda kalmadı....

Canım bizdede aynı durum vardı.Şu an oğlum 3.5 aylık ve çok şükür atlattık.Ayaklarını sıcak tut ve bacaklarını dizlerinden büküp hafifçe karnına doğru bastır.Yararını görüceksin zaten bi süre sonra geçicek.Biraz sabır.

kızlar bende de aynı sıkıntı var, dilerim dediğiniz gibi bi sorun yasanmadan gecer

aynısını yaşıyoruz oğlum 4. ayını dolduruyor ama hala gaz sornu devam ediyor:S 6. aya doğru gaz sorunuyla gidiyoruz bakalım ne zaman bitecek ?

arkadaşlar benimde bebeğim 1 aylık ve oda sürekli ıkınıyor. değişik içler acısı sesler çıkartıyor.boğazı tahrişş oluyor gibi geliyor bana ve okadar üzülüyorumki.boğazında balgamm varda çıkartaamıyormuş gibi ıkınıyor. 3. ayda düzelir diyor herkes.artık umudum 3. aya kaldı.gün gün sayıyorum şafak sayar gibi inanın.Allahım onları bizlere bağışlasın.

benim bebeğim 4,5 aylık..o da 1.aydan 2.ayın sonuna kadar ıkınmıştı..doktorumuz barsakları normal düzene geçtiği için ıkınıyor demişti..çok şükür geçti

ya kızlar benım bebegımınde aynı sorunları var yırmı gunluk henuz kulak pamuguyla zeytınyagı denedım ıse yaradı bazılarımız tebbellık yapar dıye yazmıs nolur tam cozumu bulmusken yardımcı olun alıskanlık yaparmı uyarmama

ya kızlar benım bebegımınde aynı sorunları var yırmı gunluk henuz kulak pamuguyla zeytınyagı denedım ıse yaradı bazılarımız tebbellık yapar dıye yazmıs nolur tam cozumu bulmusken yardımcı olun alıskanlık yaparmı uyarmama

tembellik yapabilir tabi ama çok sık yapmamaya çalış..bide çok içeri girme..benim kızımda yarın 1 aylık oluyor hayırlısıyla ve aynı durum bizdede var..bende aynı şeyleri denedim şimdi yavaş yavaş kendiliğinden yapıyo kızım..ama ıkınması var yinede geçici bi dönem olduğunu biliyorum içim gidiyor ama yapacak bişey yok malesef..umarım en kısa zamanda geçer..:Saruboceq:

bende aynı durumu yaşadım kızımda 5 ay doldu hala olur aykalrını karnına çekiyorum birde acı elma yağını karnına ve ayak altına sürerek masaj yapıyorum..o rahatlatıyor zaten

X