Çocuk Hastalıkları Bebeğim devamlı ıkınıyor ...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim bebiştede aynı problem vardı. 3 aylık olduğunda geçti. Çok fazla ıkınıyodu. Ikınmaya başladığında ben dizlerinden hafifçe karnına doğru bastırıyodum. Gazını çıkarıyodu. Bide gaz için nurse haweys kullanmıştım. 3-4 aylık olunca kendiliğinden geçer.

mrb arkadaşlar. bizdede aynı problem vardı. bebeğim şuan 2 aylık geçti allaha şükür ama biz biraz hatalı davrandık eşim yüzünden . sizler mutlaka böyle bir bebeğe sahipseniz doktorunuzun verdiği ilaçları aynen dediği şekilde kullanın . eşim küçücük bebeğe bu kadar ilaç verilir mi deyip 3 öğünse 1 öğün ilaç verdirdi. sonrada aşırı gazdan olan bu ıkınma yüzünden bebeğimin poposu anal fissür olmuş. allahtan küçük bir çatlaktı. 2 krem verdi doktor. şimdi iyileşti. size tavsiyem gaz ilaçlarını mutlaka kullanın. biz nurse harvey ve colinox kullandık. ikiside çok iyi gerçekten. hepinize geçmiş olsun.

arkadaşlar merhabalar 4 aylık dünya tatlısı bir kızım var. İlk başlarda çok ıkınırdı ve gaz sorunumuz vardı hala da devam ediyor. Ben ıkınmaya başladığı zaman bu hacı şakir in falan saf sabunları var ya onları fitil şeklinde yapıp makatını uayrıyorum böylelikle kızım çok rahat bir şekilde kakasını yapıyordu hem doğal hem zahemtsiz en azından ıkınıp kıpkırmızı olmuyor birde ayaklarını karnına doğru bastırırsan gazının çıkmasında ona yardımcı olabilirsin.. Geçmiş olsun

başka bir sayfayada yazmıştım benim bebeğimdede aynı sorun vardı ama bu sadece gazdan değilmiş idrarı gelince bunuda gaz sanıp ittirmeye çalışırmış bebişlerimiz...kasları zayıf olan bebeklerde bu ıkınmadan dolayı fıtık bile olabiliyormuş..benim oğlum ıkınıp ağlıyordu..gaz sorunumuz hiç olmadı şükür..ama bu ıkınma 4 ay yetti bize.takip ettim 1 hafta boyunca bezini açıp bekliyordum neden diye sora bi baktımki her idrarı geldiğinde ıkınıyor sorada idrarını yapıyordu..rahat bi uyku uyuyamıyordu çok üzülüyodum gece bi uyanıyorum ıkınıyo..oğlum 4,5 aylık çok şükür 15 gündür yok böyle bi soırun...

merhabalar güzel anneler
oğlum ikinci ayını doldurmak üzere
gün içerisinde uykusunda her daim bilfiil ıkınıyor
doktoru bunun çok normal olduğunu ve 3 buçuk 4 ay devam edeceğini söyledi
ben bu duruma çareyi şöyle buldum
ilkin bebeğinizin bacaklarından tutup orta şiddette karnına bastırın ki gazını çıkarsın
sonra bildiğimiz kulak çubuğunu zeytinyağına batırın ve poposunun girişini biraz uyarın
hafif hafif dokunun poposunun girişine
baktınız olmadı fitil uygulayın mutlaka işe yarayacaktır
bu durumun nedeni poposunun çıkışındaki kası kontrol edememesiymiş
tıpkı göz kaslarını kontrol edemediği gibi
aaa bi de her alt açmada söylediğim egzersizi mutlaka uygulayın
bacaklarını tutup orta şiddette karnına bastırın
çok işe yarayacaktır
kolay gelsin

arkadaşlar burda 'bildiğimiz kulak çubuğunu zeytinyağına batırın ve poposunun girişini biraz uyarın hafif hafif dokunun poposunun girişine' bilgisi tamamen yanlış olup sakın ha sakın uygulamaya kalkmayın. hele hele erkek bebeklerde bu hareket felaket bir hatadır.

ne yapalım pekı oğlum sureklı ıkınıyor o ıkındıkca benım içim parcalanıyor allahım hepımızın yar ve yardımcısı olsun

ne yapalım pekı oğlum sureklı ıkınıyor o ıkındıkca benım içim parcalanıyor allahım hepımızın yar ve yardımcısı olsun

canım bütün bebekler aynı onların fizyolojik gelişimi ile ilgili, doktorlarda normal diyor. bu geçici bir dönem. karnına masaj yapmak, bacaklarını karnına çekmek, bebeğinizi kucağınıza oturtup onu hafif öne eğmek iyi gelecektir. ama poposuna müdahale etmek çok yanlış. bir prof bunun korkunç olduğunu, fitili bile son çareyse yapılması gerektiğini söylüyor, sabun da öyle...

benim bebegimde 10günlükken ıkınmaya başladı, şimdi 1,5 aylık. uykusu yoktu uykusunda bile sürekli ıkınıyor kızarıyordu. bir ayının sonunda kakasını günde bir kez yapmaya başladı kabız olmadıgı halde suluydu. tuvaleti geldiginde yada gaz çıkaracagı zaman feryat figan aglıyordu. En son çocuk cerrahisine götürdüm anal fissür oldugunu söyledi, krem tedavisi verdi,şimdi iyileşmesini bekliyoruz, iyileştiginde tekrar kontrol olacak, bu yırtılmalar aşırı gazdan da olabilir makat darlıgından da olabilir, aslında her ıkınmayı gaz deyip geçmeyin arkadaşlar, darlıkda olabilir eger bizde darlıktan olmuşsa yırtık bir ay bizi gaz diye oyalamışlar. o yüzden dikkat edin gazla ugraşırken sonra anal fissür çıkarsa daha çok ugraşırsınız.

benim de 2 aylık kızım var.en cok merak ettigim sey buydu.o da sürekli ıkınıyor.gece bir rahat derin uykuya dalamadı yavrum.Neyse ki yazdıklarınızla rahatladım biraz.

sakın bebeğinizin poposuna öyle pamuklu çubuk veya başka şeylerle müdahale etmeyin çok zararlıymış.bende bir kaç kez yaptım,bilmiyordum,sonra televizyonda iki ayrı doktordan duydum.birdaha asla yapmam.

ben bişeyi çok merak ediyorum. gazsız bebek nasıl oluyor hiç gazı olmuyor mu yoksa gazını rahat ıkınmadan çıkaran bebek mi oluyor? benimde bebeğimin gaz sorunu var ve alttan gazını çıkartıyor tabii çıkartırken bazen aglamalarıda oluyor. bebeğimin gaz sorunu bitecek olursa alttan hiç gaz gelmeyecek mi ağlamadan rahat mı çıkaracak?

bebegım bes aylık oldu yenı dogdugunda bu konuları cok arastırmıstım sımdı yardımcı olurum dıye paylaşmak ıstedım

benımde bebegım sureklı ıkınıyor ıkınarak uykusundan uyanıyordu poposunu uyarma yontemıyle yaptırmaya basladım fakat fark ettımkı alışkanlık tembellık yapıyor kendı halıne bıraktım ve ıkı aylık kadarken rahatlamaya basladı gercı hala zor yapıyor ama uyarmanızı fıtılle yaptırmanızı hıç tavsıye etmıyorum mecbur kalmadıkca tum yenı annelere kolaylıklar dılıyorum

ben bişeyi çok merak ediyorum. gazsız bebek nasıl oluyor hiç gazı olmuyor mu yoksa gazını rahat ıkınmadan çıkaran bebek mi oluyor? benimde bebeğimin gaz sorunu var ve alttan gazını çıkartıyor tabii çıkartırken bazen aglamalarıda oluyor. bebeğimin gaz sorunu bitecek olursa alttan hiç gaz gelmeyecek mi ağlamadan rahat mı çıkaracak?

gazsız bebek rahatsız olmadan çıkaran bebek canım yoksa gaz muhakkak oluyor tabi.elhamdülillah benim oğlumda gazsız çok nadir zorlanıyor öyle gayet rahat kendi kendine çıkarıyor gazını.

arkadaşlar benimde bebeğim 1 aylık ve oda sürekli ıkınıyor. değişik içler acısı sesler çıkartıyor.boğazı tahrişş oluyor gibi geliyor bana ve okadar üzülüyorumki.boğazında balgamm varda çıkartaamıyormuş gibi ıkınıyor. 3. ayda düzelir diyor herkes.artık umudum 3. aya kaldı.gün gün sayıyorum şafak sayar gibi inanın.Allahım onları bizlere bağışlasın.
Merhabalar çok zaman geçmiş ama aynısını yaşıyorum, ne zaman geçti onlar bir sorun oldu mu?

X