Bebeğim çok zayıf , çok üzülüyorum her gün bu konuyu düşünüyorum

Ben 1 yaşa kadar çok emzirdim hatta sürekli emmek istiyordu o yüzden kilo alamadığını düşündüm ek gıdayı tercih etmiyor diye. Sütüm de azalmış olabilir artık eskisi kadar verimli gelmedi.
Şimdi 1 yaşından sonra yeni yeni gündüz pek emzirmiyorum günde bir kere veriyorum yemek yesin diye, gece yine emiyor uyumaya öyle alıştığı için

Benim bebeğim 7 ayını bitirdi 6.5 kilo diğer çocuğum da öyleydi ama saglikciyim kendim doktor arkadaşlar kalorili mama ver istersen dedi ama gün içinde çocuğum emiyor sağlıklı da besliyorum. Paketli gıda ve rafine şeker hayatınızda yok. Yediği şeylerde gün icinde sağlıklı olunca çok takilmiyorum. Atom yapıyorum arada onu veriyorum.ceviz badem fındık chia tohumu kabak çekirdeği susam blend edip üstüne tahin bir yaş üstüyse bal ekleyip kavanozlayip dolaba koydum. Her yemekten sonra verilse boy kiloya faydası var

Şu çocuklara kuvvet macunu kıvamında şeyler vermeyin allah aşkına, sonra evde tırmanacak yer arıyorlar siz de hiç durmuyor diye ağlıyorsunuz

Evin belli yerlerine sağlıklı atıştırmalıklar koyabilirsiniz. Onun ulaşabileceği yerlere ona ısrar etmeden buraya ceviz koyuyorum burda kalsın canın isterse yersin diyip ara ara gidip siz alıp onq da sende yer misin diye teklif edebilirsiniz bu yöntem gerçekten işe yarıyor kuzenimde denemiştik bir gün halam koymayı unutmuş kuzenim kuruyemiş istemişti tabi o biraz daha büyüktü ama yine de deneyebilirsiz sizde. Yaptığınız her şeyin içine ufak ufakta olsa kıyma tarzı şeyleri dahil edin annem anlatır bende çocukken hiç bir şey yemezmişim pirinç unundan muhallebi yapar içine kıyma koyardım onu bir güzelde blenderdan geçirirdim görme kıymayı diye tadı gelmeyecek şekilde der.Meyveli yoğurt yiyorsa içine pekmez koyabilir ya da yine kuruyemişlerle destekleyebilirsiniz. Bir de yemekleri sunduğunuz şekillere dikkat edip onun ilgilisinin çekebileceği gibi yaparsanız yeme alışkanlığı kazanmasına yardımcı olur. Ama bazende ne yaparsanız yapın ben buna inanıyorum bazı çocuklar gerçekten iştahsız ve yemeyi sevmeyen çocuk oluyor. Hepimiz isteriz iştahlı çocuklar ama olmayınca olmuyor. Zorlamayın zorlarsanız hiç yemek istemez ileride daha ciddi yeme bozukluğuna sebep olursunuz.

Benim kızımda öyle 1 yaşında 8300 gr dı. Kilo alımı 7-8. aydan sonra azaldı. Mama bile içmeyi istemiyordu yemeği geçtim. Şu an 2.5 yaşında şükür daha iyiyiz. Osman Gönülala gittim aylara göre kilosuna baktı. Bu çocuk belli bir oranda kilo almış bunu korumuş. Bunun persentili düşük diyenin gözü kör dedi. Ki sağlık ocağındaki ebe neler dedi bana korkuttu. Ben zaten bir süre sonra takmamaya başladım. Ne zaman rahatladım çocuk yemeye başladı.

Yukarda birisi yazmış atom, bende yaptım veriyorum faydası oluyor bence

Benimki 9. Aydan beri 100-150 gr alıyor diğer ay iştahsızlık çıkıyor geri gidiyor böyle böyle aynı kiloda kaldık nerdeyse sanırım düzenli bir kilo alımı da yok yani her ay 100-200 bile olsaydı sevinirdim atom deneyeceğim zaman zaman irmik muz ceviz gibi yaptım ama çeşidi artırıyım

Kac kg doğdu 9 aylık mı doğdu prematüre bebeklerde genel sorun bu
3150 kg prematüre sayılmaz ama 37 de doğdu 1 ay küvözde kaldı taşikardi ile doğduğu için.
Ama dediğim gibi 6 ay sorunsuz kilo aldı ayına göre kilosu iyiydi 25 persentildeydi sanırım doktorlar iyi diyordu ek gıda sonrası kötü 5 persentile düştü

Çok iyi anlıyorum sizi. 6 ayda 100 gr almış 18 ay ile 24 ay arası kilosuna bakın. Yani bu kilolara az almış evet ama çocukta anormal bir şey yok belli bir oranda ilerlemiş demişti. Bende artık takmıyorum. Her gün hindistan cevizi yağı veriyorum bir de atomdan veriyorum her öğün sonrası. Şu an 2.5 yaşında tartmadım ama belli oluyor kilosu arttı

Bir de kilo alımı için zeytinyağı da verebilirsiniz bunlar öneriliyor. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı. Yemekleri yedirmeden önce ayriyeten ekleyebilirsiniz ya da direkt de verilebilir.

Mesela ebe 24 ay kontrolde persentilde bile değil doktor kontrolünde doktor özel mama falan vermiyor mu dedi. Osman Gönülala söyledim hangi persentile bakmış gayet iyi dedi

Donemsel oluyor bunlar. Benim bebegimde agzina lokma surmedigi 1 ayda 1500 gr verdigi surekli hasta oldugu aylarca ayni kiloda sabit kaldigi bir surec gecirmisti tam bu donemlerde hatta yeni yeni duzelmeye basladi su an 20 aylik yani 2 ay falan olacak duzeleli.. azilari tamamen ciktiktan sonra bitti surec simdi dikkat ediyorumda.. o kadar cok yasaniyor ki bu haller inanin. Istahsiz bebek zor. Ama gececek. Bir gun gelecek bir kac aya tamam cocugum dur artik cok yedin diyeceksiniz. Eger saglik sorunu cikmadi ise istahsiz donemidir diye dusunuyorum ve bu yasadiklarinizi bire bir gecirmis biri olarak gececegini soylemek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…