Konuyu ben mi yazdım dedim bi an. Gel sarılalımBiraz ayrıntılı yazacağım çok doluyum çünkü aylardır her şeyi o kadar inceledim düşündüm ki çok yoruldum.
Bebeğim ilk 6 ay sadece anne sütü ile kilo alımı çok iyiydi, 6. Ayda 7.5 kiloydu, ek gıdaya 6. ay başlamamla birlikte kilo alımı çok düştü , 9. Ayda 8 kiloydu, 12. Ayda yine 8 kilo. Şuan 14 aylık 8.300 geliyor.
Zaman zaman bebeğimin iyi yediğini düşündüğüm anlarda oldu bu kadar yemeye niye kilo almıyor dediğim ama genelde öğün atlıyor günde 3 ana öğün yiyecekse 2 kez yiyor mesela çoğu kez.
Sabah kahvaltımız neredeyse hep çok iyi.
Öğlen ve akşam çok zor yediriyorum yemek türü ne denediysem sevmedi.
Et türü hiçbir şey yemiyor. (Köfte, kıyma, haşlama, yemeğin içinde bile yemiyor) Bulgur,pirinç, patates, yeşil mercimek de hiç yemiyor. Genel olarak yedirebildiklerim Muz, avokado, Yumurta, Labne , Yoğurt, Kabak mücveri, Muzlu Pankek, yulaf hep kahvaltı türü ya da meyve.
Sebze olarak Brokoli karnıbahar yeni deniyorum bazen yedi bazen yemedi
Ben bu çocuğa yemek türü hiçbir şey yediremeyecek miyim, Çorba gibi şeyleri de pek içmiyor.
En önemlisi kalori hesabı yapıp duruyorum yedirdiklerim 450 kaloriyi geçmiyor nasıl oluyorsa ve sanırım 750-1000 kalori alması gerekirmiş 1 yaş araştırmalarıma göre. Yani bu nasıl olacak çözemiyorum.
Doktor raporlu mama verdi 300 ml içecek diye onu da gün aşırı 100ml içiyor içmiyor.
Boyu 77 cm boyuna iyi dedi çölyak testi yeni yapıldı bizde de 2 hafta sonra sonuç çıkacakmış. Umarım bir şeyleri yoktur midesi küçük gibi az az yiyor bi de metabolizması hızlı gibi bazen fazla kaka yapıyor ne yedi de sanki bu kadar yaptı diyorum :)Boyu kaç cm ,benim bebeğimde 14 aylık olacak 8 kg dan 8.300 e çıkmış diye 2 gündür çok mutluyum, hatta çölyak olabilir diye bile korkmaya başladım.
Dönemseldir. Yemek konusunda çesitlendirin teklif edin ısrar etmeyin. Zamanla alır. Doktorunuza danışın bir de. Sorun yok derse içiniz rahatlarBiraz ayrıntılı yazacağım çok doluyum çünkü aylardır her şeyi o kadar inceledim düşündüm ki çok yoruldum.
Bebeğim ilk 6 ay sadece anne sütü ile kilo alımı çok iyiydi, 6. Ayda 7.5 kiloydu, ek gıdaya 6. ay başlamamla birlikte kilo alımı çok düştü , 9. Ayda 8 kiloydu, 12. Ayda yine 8 kilo. Şuan 14 aylık 8.300 geliyor.
Zaman zaman bebeğimin iyi yediğini düşündüğüm anlarda oldu bu kadar yemeye niye kilo almıyor dediğim ama genelde öğün atlıyor günde 3 ana öğün yiyecekse 2 kez yiyor mesela çoğu kez.
Et türü hiçbir şey yemiyor. (Köfte, kıyma, haşlama, yemeğin içinde bile yemiyor) Bulgur,pirinç, patates, yeşil mercimek de hiç yemiyor. Genel olarak yedirebildiklerim Muz, avokado, Yumurta, Labne , Yoğurt, Kabak mücveri, Muzlu Pankek, yulaf hep kahvaltı türü ya da meyve.
Ben bu çocuğa yemek türü hiçbir şey yediremeyecek miyim, Çorba gibi şeyleri de pek içmiyor.
En önemlisi kalori hesabı yapıp duruyorum yedirdiklerim 450 kaloriyi geçmiyor nasıl oluyorsa ve sanırım 750-1000 kalori alması gerekirmiş 1 yaş araştırmalarıma göre. Yani bu nasıl olacak çözemiyorum.
Doktor raporlu mama verdi 300 ml içecek diye onu da gün aşırı 100ml içiyor içmiyor.
Benimkine çölyak testi de yaptılar negatif çok şükür. Bu çocuklar bizi sınıyor. Bi insan hiç mi acıkmaz hiç mi iştahla bi şey yemez. Bazen oturup ağlıyorum.Boyu kaç cm ,benim bebeğimde 14 aylık olacak 8 kg dan 8.300 e çıkmış diye 2 gündür çok mutluyum, hatta çölyak olabilir diye bile korkmaya başladım.
Hala düzelmesini bekliyorum demek ki böyle devamKonuyu ben mi yazdım dedim bi an. Gel sarılalımbenim oğlum da asla yemek yemiyo. 19 aylık ve minnacık.
İnanın aynı durumdayiz.dusunun benimki 8 kg idi.gecen tartinca 8.300 çıktı dünyalar benim oldu.ogun yer yemez kaka yapıyor.metabolizma hızlı,yürümek istemiyor sürekli emekliyor tutunarak yürüyor en son Bebelac mama aldım onu da nasıl veriyorum söyleyeyim tahin helvası parmağımla eziyor yediriyorum susadikca da mamayi iciriyorum.sonra boncuk makarna 1 yemek kaşığı pişirip mama sandalyesinin önüne koyuyorum eliyle yiyor, kalori alsın maksadim.benimki kahvaltıyı seviyor muhallebi yapıyorum 1 tatlı kaşığı pirinç unu 1 tatlı kaşığı yulaf 1 tatlı kaşığı tambugday unu 1 tatlı kaşığı irmik, misirunu, keçi boynuzu tozu, tarhana koyup suyla pişiriyorum içine 1 adet yumurta haslanmis eziyorum ceviz ezip ekliyorum bunu yediriyorum. Ama sonrasında yedirmem çok çok zor oluyorBoyu 77 cm boyuna iyi dedi çölyak testi yeni yapıldı bizde de 2 hafta sonra sonuç çıkacakmış. Umarım bir şeyleri yoktur midesi küçük gibi az az yiyor bi de metabolizması hızlı gibi bazen fazla kaka yapıyor ne yedi de sanki bu kadar yaptı diyorum :)
Doktor bi şey diyo mu peki. Mama falan verdi mi.Hala düzelmesini bekliyorum demek ki böyle devamartık 2 yaşında 10,5-11 kiloyu görse sevineceğim bu gidişle böyle devam ederse çok küçük kalacak ancak 9 kilo olur
Evet hep kansızlık vardı daha yeni düzeldi son yapılan tahlilde. devam ediyorum damlayaBirde kan damlasını düzenli verin,bebekte kansızlık varsa o da kilo alımını engelliyormus, ben kan damlasını da düzenli verdim devit de dahil
12 aylıkken raporlu mama verdi günlük 300 ml içsin diye 100 ml içerse içiyor bazen onu da reddediyor o da pek işe yaramamış 2 ayda 300 gr almış biraz daha fazla almasını bekliyordu doktor hala çok az kilosu dediDoktor bi şey diyo mu peki. Mama falan verdi mi.
Bize de vermişti günlük 200 ml. Normalde 400 veriyolarmış ama benim oğlum onu da içmiyo12 aylıkken raporlu mama verdi günlük 300 ml içsin diye 100 ml içerse içiyor bazen onu da reddediyor o da pek işe yaramamış 2 ayda 300 gr almış biraz daha fazla almasını bekliyordu doktor hala çok az kilosu dedi
Haklısınız. Ama benim oğlum bi anda hem anne sütünü hem ek gıdayı bıraktı. Yani ek gıdaya başladık yoğurt falan vererek. Böyle bi tatlı kaşığı falan yani tadımlık. Çocuk ondan sonra anne sütünü de bıraktı ek gıdayı da yemedi. Severek yediği tek bir şey bile yok. Hele yumurtadan resmen öğürüyo.Bizim ülkemizde maalesef şöyle bir algı var “ek gıdaya başladıysa artık anne sütü az verelim ek gıda çok verelim.” Hayır öyle değil. Ek gıdayı koyun önüne yediği kadar ama anne sütünü yine aynı şekilde verin. 1 yaşa kadar zaten yüzde 90 anne sütü yani. Ek gıda tadımlıktır. Mesela kilosu iyi giden bir çocuğa doktorlar erken başlatmaz ek gıdayı. Ben tüm çocuklarıma 8.ayda başladım ek gıdaya. O zamana kadar ağızlarına bir damla bir şey girmedi anne sütü hariç.
Biraz vücut dengesini şaşırıyor bu dönemde. Siz emzirmeyi eskisi gibi devam ettirin. Yaptıklarınızı da önüne koyun saça döke yesin. Yediği kadar
Kızım 3 yaşında 14 kiloydu, için giderdi zayıflığına. Sık hasta olmuyorsa, enerjisi yerindeyse üzülme, şişman çocuk sağlıklı demek değil, aksine obezite riski demek. Yedirebildiğin şeyler fena sayılmaz, bol ekmek içi ve biraz baharatla anne köftesi yapmayı dene, çocuklar genelde sever onu. Değişik tarifler dene, eti rondodan geçir gerekirse. Bunlar geçici zamanlar, oğlumun kemikleri sayılırdı küçükken, ağzına koyduğumu yutmaz, yanağında tutardı saatlerce. Şimdi 14 yaşında ama gören 18 zannedecek kadar enine boyuna oldu, hayal bile edemeyeceğim kadar güzel yiyorBiraz ayrıntılı yazacağım çok doluyum çünkü aylardır her şeyi o kadar inceledim düşündüm ki çok yoruldum.
Bu arada bebekler emeklemeye başladıktan sonra kilo alımı çok yavaşlar, bu gayet normaldir.Kızım 3 yaşında 14 kiloydu, için giderdi zayıflığına. Sık hasta olmuyorsa, enerjisi yerindeyse üzülme, şişman çocuk sağlıklı demek değil, aksine obezite riski demek. Yedirebildiğin şeyler fena sayılmaz, bol ekmek içi ve biraz baharatla anne köftesi yapmayı dene, çocuklar genelde sever onu. Değişik tarifler dene, eti rondodan geçir gerekirse. Bunlar geçici zamanlar, oğlumun kemikleri sayılırdı küçükken, ağzına koyduğumu yutmaz, yanağında tutardı saatlerce. Şimdi 14 yaşında ama gören 18 zannedecek kadar enine boyuna oldu, hayal bile edemeyeceğim kadar güzel yiyoriçin ferah olsun, zamanla daha iyi olacak.