Çocuk Hastalıkları Bebeğim çok kabız:-(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Benim yeğenim de öyleydi, resmen mahvoluyordu çocuk.. Süt ve süt ürünlerinden oluyormuş sanırım. Ablam tamamen kesti o gıdaları ve artık hiçbir problemi kalmadı.

Okurken bile çok duygulandim.canim daha çok küçük alisacak bağırsakları.bir dönem bizde de oldu.zeytin yagi ivirdim onu yap bunu yap nolduysa olmadı.bol su iciriyordum bebekken.simdi alıştı çok suicer.
Kuruyunca onu çıkartmak için çok yirtiniyor çocukagkiyir bbiliyorum. Bence bundenedigin herşey iyi ve doğru şeyler ama sen naparsan yap bunyenalisana kadar biraz sıkıntı cekiceksin gibi gorunuyi

Yulaf alirken yulaf kepeği alırsaniz Daha iyi olur .yulaf ezmesinden daha fazla lif iceriyor.

Bide aktivya meyveli yoğurt falan yediriyorsaniz yulafla beraber rondodan çekebilirsiniz, normal ev yogurdu da olur. corbaya da eknebilir tabi.

Ancak yulafla birlikte yeterli sıvı alınmaması şişen kepeğin atılmasını zorlaştıracak ve kabızlığı önlemek yerine daha da ağırlaştıracaktır. yulaf kepegi faydasını bol siviyla gösterir.

Hazır yoğurt vermiyorum. Evde yoğurt ve kefir mayalıyorum, ona katabilirim. Ama sıvıları ancak kaşıkla içiyor, biberon vesuluk istemiyor. O yüzden çok sıvı almıyor sanırım. Yulaf daha kötü yapmaz umarım.

Benim yeğenim de öyleydi, resmen mahvoluyordu çocuk.. Süt ve süt ürünlerinden oluyormuş sanırım. Ablam tamamen kesti o gıdaları ve artık hiçbir problemi kalmadı.

Kesti derken, kendisi mi yemedi , çocuğa mı yedirmedi?

Okurken bile çok duygulandim.canim daha çok küçük alisacak bağırsakları.bir dönem bizde de oldu.zeytin yagi ivirdim onu yap bunu yap nolduysa olmadı.bol su iciriyordum bebekken.simdi alıştı çok suicer.
Kuruyunca onu çıkartmak için çok yirtiniyor çocukagkiyir bbiliyorum. Bence bundenedigin herşey iyi ve doğru şeyler ama sen naparsan yap bunyenalisana kadar biraz sıkıntı cekiceksin gibi gorunuyi

Doktor da yapacaklarımız fayda etmez, yapısı böyle diyor. Ama biraz da olsa faydası olan birşey bulurum belki

Birebir yaşadığım ve çare bulduğum bir sorun bu.
Ben çay sevnezdim, bir gün tesadüf eseri elma çayı hayatıma girdi.
İnanın tüm sorunum derdim bitti gitti.
Nasıl oldu ne yaptı nasıl etkiledi bilmiyorum.
Bahsettiğiniz şeyleri aynen yaşıyordum. Ben lipton içmiştim ama bebeğe evde de hazırlayabilirsiniz.

Hazır yoğurt vermiyorum. Evde yoğurt ve kefir mayalıyorum, ona katabilirim. Ama sıvıları ancak kaşıkla içiyor, biberon vesuluk istemiyor. O yüzden çok sıvı almıyor sanırım. Yulaf daha kötü yapmaz umarım.

Kesti derken, kendisi mi yemedi , çocuğa mı yedirmedi?

Doktor da yapacaklarımız fayda etmez, yapısı böyle diyor. Ama biraz da olsa faydası olan birşey bulurum belki
Kendi de yemiyor, çocuğa da yedirmiyor hiçbir şekilde..

Birebir yaşadığım ve çare bulduğum bir sorun bu.
Ben çay sevnezdim, bir gün tesadüf eseri elma çayı hayatıma girdi.
İnanın tüm sorunum derdim bitti gitti.
Nasıl oldu ne yaptı nasıl etkiledi bilmiyorum.
Bahsettiğiniz şeyleri aynen yaşıyordum. Ben lipton içmiştim ama bebeğe evde de hazırlayabilirsiniz.

Kuru ya da taze elmadan yapabilirim tabi.

Arkadaşlar 1 yaşında oğlum var, 2-3 aylıktan beri kabız. Sadece anne sütü aldı 6 aya kadar ama neden böyle bilmiyorum. Farklı doktorlara götürdüm, araştırılacak birşey yok, olabilir, yapısı böyle demek ki diyorlar.

Ama çocuk dayanamıyor artık, ben bile ağlıyorum o haline. Poposundan kan geliyor zorlayıp yaparken. Ağlamaktan çatlayacak hale geliyor. Ve kakası kupkuru taş gibi.

Denemediğim şey kalmadı. Ilaç olarak duphalac kullanıyoruz, onun dışında takviye olarak laxafiber diye birşey aldım, bitkisel lif desteği... Şurup şeklinde incir ekstresi diye bişey aldım. Kuru kayısı, kuru incir püre yapıp verdim. Harnup pekmezi verdim. Armut, kefir verdim. Zeytinyağı birkaç kez içirdik, pek istemiyor onu.

Bazen lavman dahi etki etmiyordu, doktor daha etkili bir lavman verdi. Ama çocukta artık fitil ve lavmandan travma oluştu. Bacaklarını açmıyor altını açtığında, poposunu sildirmiyor bile...
Kabızlıktan dolayı mı bilmiyorum ama uykusu da çok düzensiz, yarım saatte bir uyanıyor gece.

Başına gelip de bir çözüm bulan var mı ya da tavsiye edebileceğiniz bir doktor? Dünyanın bir ucunda da olsa gidip bulacağım bir çaresi varsa
MERHABALAR
Benim de oğlum on aylık bu dediğiniz şeylerin aynısı benim de başımda var ilaçlar bile fayda etmedi siz en son olarak kabızlığa nasıl bir çözüm buldunuz yardım ederseniz gerçekten çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim

MERHABALAR
Benim de oğlum on aylık bu dediğiniz şeylerin aynısı benim de başımda var ilaçlar bile fayda etmedi siz en son olarak kabızlığa nasıl bir çözüm buldunuz yardım ederseniz gerçekten çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ederim

Biz hala bi çözüm bulamadık. 23 aylık oldu. Hala haftada 1 ya da 2 kez, kan ter içinde, saatlerce ağlayarak yapıyor tuvaletini. Çocuk gastroentorolojiye götürdük. Ile yarayan bi ilaç tavsiye etti ama onun da tadı çok kötü ve yemeğine katınca hemen anlıyor. Kireç gibi bir toz.

Biz hala bi çözüm bulamadık. 23 aylık oldu. Hala haftada 1 ya da 2 kez, kan ter içinde, saatlerce ağlayarak yapıyor tuvaletini. Çocuk gastroentorolojiye götürdük. Ile yarayan bi ilaç tavsiye etti ama onun da tadı çok kötü ve yemeğine katınca hemen anlıyor. Kireç gibi bir toz.
Gerçeken çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Bizde üç aydır çekiyoruz bu durumu her gün kakasını kan ter içinde, ağlayarak yapıyor bizimki de inşallah düzelir.

Gerçeken çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Bizde üç aydır çekiyoruz bu durumu her gün kakasını kan ter içinde, ağlayarak yapıyor bizimki de inşallah düzelir.
Her gün yapıyorsa çok sert olmaması gerekir. Ben 2 hafta yapmadığını biliyorum oğlumun.

Önemli olan sert olup olmaması tabi ki. Eğer istanbuldaysanız bir doktor tavsiye edeyim. Değilseniz de çocuk gastroentorolojiye bir götürün bulunduğunuz yerde

zeytinyağını verirken yarım domates i Küp Küp doğrayıp bolca Zeytinyağı ile hafif tuzlayıp verirseniz daha kolay kabul ediyor çocuklar, birde probiyotik yoğurt faydalı oluyor epeyce.

zeytinyağını verirken yarım domates i Küp Küp doğrayıp bolca Zeytinyağı ile hafif tuzlayıp verirseniz daha kolay kabul ediyor çocuklar, birde probiyotik yoğurt faydalı oluyor epeyce.

Zeytinyağını ben de hiçbir şekilde tüketmemiyorum sanırım bana çekmiş o konuda. Kokusundan anlıyor hemen. Probiyotik damla kullandık fayda etmedi. Activia yoğurt da verdik... Eskiden kakası taş gibiydi. Şimdi o kadar değil ama korktuğu için tutuyor ve 1 hafta bekleyince yine katılaşıyor.

Küçük çocukta popoda yara olduğunda psikolojik olarak da tetiklenen Kabızlık için Magnezicalsine önerisi duymuştum. Kullanan varsa bize bilgi verebilir mi?
Svg.

Küçük çocukta popoda yara olduğunda psikolojik olarak da tetiklenen Kabızlık için Magnezicalsine önerisi duymuştum. Kullanan varsa bize bilgi verebilir mi?
Svg.

Konu sahibi olarak denediğim onlarca yöntem ve ilaçtan biri de magnezicalsinedi.

Duphalac vs etki etmezken magnezicalsine çok etkiliydi. Ama kireç gibi bir toz olduğu için kattığım şeyleri reddetti oğlum. Gerçekten tadı çok kötü. Tebeşir yemiş gibi oluyor sanki insanın ağzı

Damak tadı gelişmemiş bebeklerde veya ilacın gerekliliğini konuşup ikna edilebilecek yaştaki çocuklarda kullanılabilir.

X