Çocuk Hastalıkları Bebeğim çok kabız:-(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Poposundan kan gelmesinin sebebi büyük ihtimalle poposunda çatlak oluşmuş Miniğin ve kaka yaparkende çatlak hep acıdığı için kakasını tutuyordur Buda daha çok kabız olmasına sebep oluyordur
Görümcemin bebeğimde çatlak olmuştu onların doktoru sabah akşam ılık suda oturtmalarını söylemişti suya biraz batikon damlatıyorlardı poposunada çatlak için anestol krem sürüyorlardı
Ben kızımda pek yaşamadım ama olduğu zamanlarda hip'in erik püresî var ondan yediriyordum

Benimde kizim 1 -2 yas arasi agir kabizlik yasamisti.Catlak olmustu ve iyilesmesi aylar surmustu.Kaka yaptigi zaman cok aglardi.Dr bir ilac vermisti saniyorum duphalac.Iyi gelmisti.Birde evde kayisi kompostosu hazirlayin verin derim hic degilse haslayip suyunu icirin biberonla.

Süte başladınız mı , bebe bisküvisi veriyor musunuz? Aynı şeyleri yaşadım , suan kızım iki yasında bugun bile zorlandık kakasında. Verilen tavsiyeler kesin çözüm olmuyor , sadece kabız değilken kabızlığı engelliyor. Kızım da bir yaşındaydı problem yaşadığımızda, artık kan geliyor ve poposu yırtılacak diyordum. Arastırma hastanesine gittim son olarak orada da aynı, hersey temiz,bağışıklığı böyle denildi. Maalesef şunu, bunu uygulayın diyemeyeceğim ilaçlarını duzenlı olarak kullanın, geçmiş olsun.

Benim yeğenimde aynı sorunu yaşamıştı ama onunkisi mamanın ağır gelmesindendi. Eğer mama veriyorsanız daha küçük çocuklar için olan bir mama ile değiştirin.

Öncelikle geçmiş olsun, Size nacizane tavsiyem deneyimli bir çocuk gastroenterologuna muayene olarak herhangi bir rahatsızlık ihtimalini ortadan kaldırdıktan sonra kendi çözümlerinizi devreye sokmanızdır. İnatçı kabızlık bir kaç hastalığın belirtisi olabilir, başka herhangi bir şikayeti var mı bebeğinizin gelişimi ile alakalı veya kansızlık veya çeşitli alerjiler gibi?

Yulaf kepeği mi? Hiç tavsiye eden olmamıştı bu zamana kadar. Hemen bulup deneyeyim.sağolun

Yulaf kepegi lifli oldugu icin bagirsaklari calistiriyor ama fazlasi da bazi vitaminlerin emilimini azaltiyor dikkat etmek lazim.

Sinameki kabizliga cok iyi geliyor ama sanci yapıyor bi sure. Ayrica zararliymis cok etkili oldugu icin yani zorda kalinca aldigimda her aktar oyle söylüyor. 2 kasik yogurda 1 tatli kasigi kullaniliyor ama maksimum 2 defa falan bebege cook daha az olur ama arastirmak lazim bi de zarari olmasin. Yanlız kesinlikle cok iyi. Keten tohumu daha hafif etkili onun bebekler için bi versiyonu yok mu ki.

Ya bi de bebeklere form cay icirilir mi acaba böğürtlen cayi ile benim kabizlik sorunum ortadan kalkti :)

Son düzenleme:
Ispanak bu konuda çok başarılı... Mümkün olduğu her durumda yedirin.. Mutlaka faydasını görür diye düşünüyorum

Her hangi bir besin alerjisi de buna sebep olabilir. Herseyi denemenize ragmen gecmiyorsa yapisi boyle dememek lazim diye düşünüyorum.. cocuk doktorlari cok dikkatimi cekiyor, bircogu cogu seye birsey olmaz diyorlar.
Bu arada salatalik denemediyseniz deneyin, benim ogluma iyi geliyor. Sinameki öneren olmus sakin ha denemeyin derim.Bebeklere çok zararlı bir bitki.
Catlagi icin krem vs. kullanın kan geliyormuş. Kakasını yapmak istemeyip tutar ve daha kabiz olur. Ama dedigim gibi, bu denli agir kabizlik icin bence bir alerji testi yapilmali.. gerci bir hafta deneme yanilma yontemi alerjiden daha kesin sonuc veriyormus. sut ürünleri alerjisi geldi aklima ama diğer besin alerjileri de olabilir tabii. Devamli yediği gıdalardan birer birer hem kendi diyetinizden( emziriyorsunuz diye) cikarmalisiniz denemek icin, hem de minigin yediklerinden cukarmalisiniz..
Allah sifa versin minik yavruya....

Offf yapilacak herşeyi yapmissin daha ne olabilir ki benim kızimda öyleydi zeytinyağı ile ben çıkartıyordm dışkısını ama bize sadece duphalac fayda etmişti

Arkadaşlar 1 yaşında oğlum var, 2-3 aylıktan beri kabız. Sadece anne sütü aldı 6 aya kadar ama neden böyle bilmiyorum. Farklı doktorlara götürdüm, araştırılacak birşey yok, olabilir, yapısı böyle demek ki diyorlar.

Ama çocuk dayanamıyor artık, ben bile ağlıyorum o haline. Poposundan kan geliyor zorlayıp yaparken. Ağlamaktan çatlayacak hale geliyor. Ve kakası kupkuru taş gibi.

Denemediğim şey kalmadı. Ilaç olarak duphalac kullanıyoruz, onun dışında takviye olarak laxafiber diye birşey aldım, bitkisel lif desteği... Şurup şeklinde incir ekstresi diye bişey aldım. Kuru kayısı, kuru incir püre yapıp verdim. Harnup pekmezi verdim. Armut, kefir verdim. Zeytinyağı birkaç kez içirdik, pek istemiyor onu.

Bazen lavman dahi etki etmiyordu, doktor daha etkili bir lavman verdi. Ama çocukta artık fitil ve lavmandan travma oluştu. Bacaklarını açmıyor altını açtığında, poposunu sildirmiyor bile...
Kabızlıktan dolayı mı bilmiyorum ama uykusu da çok düzensiz, yarım saatte bir uyanıyor gece.

Başına gelip de bir çözüm bulan var mı ya da tavsiye edebileceğiniz bir doktor? Dünyanın bir ucunda da olsa gidip bulacağım bir çaresi varsa
Canım kimden duyduysam harika kesin çözüm diye duydum. Kuyruk Yağı. Eritip dondurunca buzdolabına koy. Yemeklerine kat az az. Yada bi cay kasığı ver. Ayrıca şalgam da cok iyi geliyormuş kabızlığa. Benimde 10 aylık bebegim var bugün kabız oldu nasıl üzüldüm haline. O yuzden seni cok cok uyi Anlıyorum. Insallah şifa olur cok üzüldüm yavrum kıyamam

Bebeğinizin durumuna çok üzüldüm.. En kısa sürede geçmesini diliyorum. Yular Kepeği.. Yani lifli gıda önermişti bir Arkadaş. Bu çok önemli.. Çorbasına,Her türlü ek gıdasına, püresine hatta sıkılmış meyva suyunun içine bile karıştırarak tüketmesini sağlayabilirsiniz. Marketlerde güvenilir markalardan satılanlarvar.. Bunların bir çeşidi kalın yulaf, diğeri ise toz kıvama yakın incelikte çekilmiş olan.. Sizin kullanacağınız bu ikincisi.. Bunun dışında tuvaletini yaparken.. Bitirene kadar mümkünse her iki elini de çok aşırı değil ama dayanabileceği ılıklıkta suyun içinde tutarsanız daha da rahatlayacak ..

Gecmis olsun kardesim,benim yegenimde de vardi yavrumun atesi cikiyodu bu cok onemli bi sorun cok iyi arastirilmali,dr tum yemeklerini zeytin yaglu yapin demisti,ve poposundan ilac sikiliyodu o sekilde rahatlamisti

Poposundan kan gelmesinin sebebi büyük ihtimalle poposunda çatlak oluşmuş Miniğin ve kaka yaparkende çatlak hep acıdığı için kakasını tutuyordur Buda daha çok kabız olmasına sebep oluyordur
Görümcemin bebeğimde çatlak olmuştu onların doktoru sabah akşam ılık suda oturtmalarını söylemişti suya biraz batikon damlatıyorlardı poposunada çatlak için anestol krem sürüyorlardı
Ben kızımda pek yaşamadım ama olduğu zamanlarda hip'in erik püresî var ondan yediriyordum

Dün oturtmaya başladık suya, baticon kullanmadık ama... Anestol bizde de var ama iyileştirici etkisi yok onun, bölgeyi uyuşturucu etkiye sahip sadece.

Hipp erik ve kayısı püresini koliyle aldım. Ama yok yok yok, fayda etmiyor

Benimde kizim 1 -2 yas arasi agir kabizlik yasamisti.Catlak olmustu ve iyilesmesi aylar surmustu.Kaka yaptigi zaman cok aglardi.Dr bir ilac vermisti saniyorum duphalac.Iyi gelmisti.Birde evde kayisi kompostosu hazirlayin verin derim hic degilse haslayip suyunu icirin biberonla.

Duphalac kullanıyoruz ama kabızlığı öle ağır ki, etki etmiyor.

Süte başladınız mı , bebe bisküvisi veriyor musunuz? Aynı şeyleri yaşadım , suan kızım iki yasında bugun bile zorlandık kakasında. Verilen tavsiyeler kesin çözüm olmuyor , sadece kabız değilken kabızlığı engelliyor. Kızım da bir yaşındaydı problem yaşadığımızda, artık kan geliyor ve poposu yırtılacak diyordum. Arastırma hastanesine gittim son olarak orada da aynı, hersey temiz,bağışıklığı böyle denildi. Maalesef şunu, bunu uygulayın diyemeyeceğim ilaçlarını duzenlı olarak kullanın, geçmiş olsun.

Inek sütü bebe bisküvisi muz pirinç patates falan vermiyoruz. Dediğiniz gibi etki etmiyor birşey. Allah yardımcımız olsun

Benim yeğenimde aynı sorunu yaşamıştı ama onunkisi mamanın ağır gelmesindendi. Eğer mama veriyorsanız daha küçük çocuklar için olan bir mama ile değiştirin.

Mama kullanmıyor, 6 aya kadar anne sütü aldı. 6 aydan sonra anne sütü ve ek gıdalar.

Öncelikle geçmiş olsun, Size nacizane tavsiyem deneyimli bir çocuk gastroenterologuna muayene olarak herhangi bir rahatsızlık ihtimalini ortadan kaldırdıktan sonra kendi çözümlerinizi devreye sokmanızdır. İnatçı kabızlık bir kaç hastalığın belirtisi olabilir, başka herhangi bir şikayeti var mı bebeğinizin gelişimi ile alakalı veya kansızlık veya çeşitli alerjiler gibi?

Sanırım var. Çünkü geceleri yüzünü gözünü çok kaşıyor. Cildi hassas. Daha önce de atopik dermatit (egzama) teşhisi koyuldu. Ve doktor genel olarak alerjik yapısı var dedi. Ama besin alerjisi kabızlığa neden olur mu bilmiyordum.

Onun dışında kansızlık başlangıcı var denildi. Ama kabızlığı ilerlemesin diye kan damlası hiç kullanmadık. Kansızlık sebep olabilir mi dedim çocuk doktoruna, kan tahlili yapalım dedim gerek duymadı.

Çocuk gastro ve çocuk alerjiye götüreyim o zaman.

Evde bulamam herhalde neyin kabız yaptığını, iştahsız zaten. Şu an kahvaltı bazen hiç yapmıyor. Öğlen sebze çorbası genelde. Gün içinde biraz kefir, yoğurt. Akşam da meyve püresi tarzı ya da çok az kaşık mama.

Yulaf kepegi lifli oldugu icin bagirsaklari calistiriyor ama fazlasi da bazi vitaminlerin emilimini azaltiyor dikkat etmek lazim.

Sinameki kabizliga cok iyi geliyor ama sanci yapıyor bi sure. Ayrica zararliymis cok etkili oldugu icin yani zorda kalinca aldigimda her aktar oyle söylüyor. 2 kasik yogurda 1 tatli kasigi kullaniliyor ama maksimum 2 defa falan bebege cook daha az olur ama arastirmak lazim bi de zarari olmasin. Yanlız kesinlikle cok iyi. Keten tohumu daha hafif etkili onun bebekler için bi versiyonu yok mu ki.

Ya bi de bebeklere form cay icirilir mi acaba böğürtlen cayi ile benim kabizlik sorunum ortadan kalkti :)

İçebildiklerini sanmıyorum.Yulafı deneyeyim biraz

Her hangi bir besin alerjisi de buna sebep olabilir. Herseyi denemenize ragmen gecmiyorsa yapisi boyle dememek lazim diye düşünüyorum.. cocuk doktorlari cok dikkatimi cekiyor, bircogu cogu seye birsey olmaz diyorlar.
Bu arada salatalik denemediyseniz deneyin, benim ogluma iyi geliyor. Sinameki öneren olmus sakin ha denemeyin derim.Bebeklere çok zararlı bir bitki.
Catlagi icin krem vs. kullanın kan geliyormuş. Kakasını yapmak istemeyip tutar ve daha kabiz olur. Ama dedigim gibi, bu denli agir kabizlik icin bence bir alerji testi yapilmali.. gerci bir hafta deneme yanilma yontemi alerjiden daha kesin sonuc veriyormus. sut ürünleri alerjisi geldi aklima ama diğer besin alerjileri de olabilir tabii. Devamli yediği gıdalardan birer birer hem kendi diyetinizden( emziriyorsunuz diye) cikarmalisiniz denemek icin, hem de minigin yediklerinden cukarmalisiniz..
Allah sifa versin minik yavruya....

Alerji testi yaptırabileceğim ama evde anlayamam herhalde. Çok iştahsız çünkü. Kendim neyi kesebilirim bilmiyorum. Besin alerjisi ise benim yediklerinden olsa gerek, çünkü sadece emerken de kabızlık vardı

Offf yapilacak herşeyi yapmissin daha ne olabilir ki benim kızimda öyleydi zeytinyağı ile ben çıkartıyordm dışkısını ama bize sadece duphalac fayda etmişti

Duphalac etki etmiyor artık

Canım kimden duyduysam harika kesin çözüm diye duydum. Kuyruk Yağı. Eritip dondurunca buzdolabına koy. Yemeklerine kat az az. Yada bi cay kasığı ver. Ayrıca şalgam da cok iyi geliyormuş kabızlığa. Benimde 10 aylık bebegim var bugün kabız oldu nasıl üzüldüm haline. O yuzden seni cok cok uyi Anlıyorum. Insallah şifa olur cok üzüldüm yavrum kıyamam

Kuyruk yağı ağır gelmez mi yaa

Bebeğinizin durumuna çok üzüldüm.. En kısa sürede geçmesini diliyorum. Yular Kepeği.. Yani lifli gıda önermişti bir Arkadaş. Bu çok önemli.. Çorbasına,Her türlü ek gıdasına, püresine hatta sıkılmış meyva suyunun içine bile karıştırarak tüketmesini sağlayabilirsiniz. Marketlerde güvenilir markalardan satılanlarvar.. Bunların bir çeşidi kalın yulaf, diğeri ise toz kıvama yakın incelikte çekilmiş olan.. Sizin kullanacağınız bu ikincisi.. Bunun dışında tuvaletini yaparken.. Bitirene kadar mümkünse her iki elini de çok aşırı değil ama dayanabileceği ılıklıkta suyun içinde tutarsanız daha da rahatlayacak ..

Tuvaletini yaparken halimizi görseniz, o anda 5 kişi de olsak hepimiz ayrı çırpınıyoruz. Su olayı ilginç geldi ama yapabileceğimizi sanmıyorum.

Yulafın kalınını bulup rondoda çeksem olur herhalde

Bizde keonik kabızız. Karadut alın hem tam mevsimi hemde bağırsakları çok çalıştırıyor. Semizotu çok iyi geliyo. Ev yapımı yoğurt bağırsaklar için iyidir. Pirinç ekmek unlu şeyler yedirmeyin. Yulaf yedirin.
Yarım elma yarım armut 5 adet kayısı 5 adet kuru kırmızı erik az bişey tarçın kaynatıp suyunu içirin. Posasını yerse onuda yedirin. Bol bol su.
Benim yaptıklarım bunlar çok üzülüyorum yavrum ıkındıkça:KK43:

Allah şifa versin
kronik kabızlık mı başka bişey mi bence başka bir hekime de danışın
içime sinmedi doktorun söylediği benim

Tam bir yaşında ise yemeklerini biraz daha çeşitlendirebilirsiniz belki.

Yani sebze çorbası demişsiniz içinde ne var?

Yeşil sebzelerden mi kök sebzelerden mi? Etli mi?

Örneğin akşam meyve püresi ya da mama demişsiniz bunlarda da fazlaca posa yok; özellikle de meyvelerin kabuğu vs olmadığı için

Bir kere kabız olup acıyınca hep tuttukları için daha fazla kabız oluyorlar; bu nedenle tutulamayacak kıvama kadar yumuşaması lazım ve tabibi biraz da bağırsaklarında tutulacak posalı yiyecek lazım. Acısını da anestol ile kısa süreli geçirip yarasını iyileştirip tutmasını engellemek lazım. aksi halde 1 gün iyi olsa bile 5 gün yine acır; yarası iyileşene kadar iyice sıvılaştırmak gerekiyor.

Kiraz; bamya; ıspanak; enginar; armut vs. mevsime uygun olur sanırım.

bebeğin bu derece kabızsa akşam sabah zeytinyağını ver eksik etme. bir kaç kere denemeyle olurmu düzenli ver çocuk popodan olacak bu anlattıklarına bakılırsa... su içir bol bol bir de. İnşallah düzelir çok kötü bu bebeklerde kabızlık olayı.

Merhaba bende böyle bi konu açma yi düşünüyOdum.. bnm bebegimde kabiz:KK43: anne sütü aldK ilk alti ay falan. Ek gidaya basladik. Onceleri iki üç gün de bi en azından kaka yapan cocuk ek gidadan sonra 6-8 günde bi yapmaya başladı:KK43: hEr gün kayisi veriyorum. ETki etmiyoZeytinyağlıi denedim sebze pureleri. Cocuk yapamana kadr catlio resmen. Nette okudum bir de . Tanımlanamayan kabızlık besin alarjisi olabilir diyor..

X