Çocuk Hastalıkları Bebeğim çok kabız:-(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Çocuğunuz zaten sık kaka yapmıyormuş; ek gıda da girince işin içine iyice sıkıntı artmış.

Sıvıyı artırın; posa verin bol bol; bir süre sebzeye; yeşil yapraklı şeylere; armut; kayısı vs başlayın.

Benim oğlum çok kakalı olduğu için çok kesin tavsiyelerde bulunamıyorum ama her çorbasına; yeşillik katardık; meyvelerini çiğ yedirirdik; evde mayalanmış yoğurdu her gün yerdi; makarna pilav vs de yerdi ama meme de emer kabız olmazdı.

Karadut kan yapsın diye aldım ama sevmedi. Kefiri seviyor, lnun içine kattım, o zaman da içmedi.

Tekrar deneyeceğim.

Allah şifa versin
kronik kabızlık mı başka bişey mi bence başka bir hekime de danışın
içime sinmedi doktorun söylediği benim

Zaten 4-5 farklı doktora götürdük. En son medical parka çocuk cerrahına götürdüm poposu çatlak diye, o da bir sebebi olamaz, yediğine içtiğine dikkat edeceksiniz ömür boyu diyor

Sebze çorbasına karnıbahar, kabak, soğan, havuç, bazen biraz bulgur. Evde varsa kereniz pırasa katıyoruz.

Çocuk öğürüyor zeytinyağı ağzına dayayımca, bile bile ne kadar ısrar edebilirim. Damardan mı vereyim yani?

Duphalac şurup verin

Başlığa göre değil de konuyu okuyarak yorum yapsaydınız keşke. Duphalac verdiğimi yazdım. Ayrıca vermesem de duphalac bir ilaçtır, sadece doktor tavsiyesi ile kullanılmalıdır

çok geçmiş olsun kuzucuğa.kayısı püresi vs vermişsin .doktorumuz bize kabızlık için kabuklu armut ve yeşil mercimek önermişti.yalnız ben yeşil mercimek yemeğini püre yapıp verdim.

Benim kızımda yemedi karadutu boş yoğurduna karıştırdım öyle yedi. Yoğurduda sevmemesine rağmen ikisi hoşuna gitti. İnşallah bi çözüm bulursunuz

Birde boş zeytin yağını biz bile içerken midemiz bulanır çocuk nasıl içsin. Yemeğine koymak yeterlidir bence.
Birde kuzenim kahvaltıda tereyağı verirdi kabızken zeytinyağından çok rahatşattığını söylüyodu

çok geçmiş olsun kuzucuğa.kayısı püresi vs vermişsin .doktorumuz bize kabızlık için kabuklu armut ve yeşil mercimek önermişti.yalnız ben yeşil mercimek yemeğini püre yapıp verdim.

Armudu eline veriyorum,kabuğuyla yiyor biraz. Yeşil mercimeği de yemek değil çorba olarak yapıyorum, soğanlı naneli falan

Kaşık mamasını seviyor, akşamları çok az yapıyorum şurubunu katmak için. Karadut ona bir katayım bakalım

Bir de şimdi aklıma geldi; bulabilir misiniz bilmiyorum ama tatlı kabak var ya turuncu o da iyi gelir. Onu çorbasına da katabilirsiniz; çorbada kabak var yazmışsınız ama ben onu sebze olan yeşil kabak anladım; eğer turuncusu ise denemişsiniz zaten :)

Yemekler çok yağlı olsun; zeytinyağını kaşıkla içmeyebilir. Bir de ekmeğini banıp vermeyi deneyin; bandırıp emsin yani belki sever...

Bol su ama bence asıl sıkıntı acısını bir süre de olsa azaltmak acıdığı için yapmıyor o da daha fazla kurutuyor...

benim oğlum da böyleydi.ellerimden tutar ağlaya ağlaya ıkınırdı..tabi ben de onunla beraber ağlardım..aynen kaç doktora götürdük çok şükür bir hastalık yok..duphalac etki etmedi..bize verdiği bir toz hayatımızı kurtardı ama isim vermem doğru olmaz...
bir de ben alaturka tuvalete oturmaya alıştırdım..orda çok rahat kaka yapıyor çünkü...siz de deneyin isterseniz..5 yaşına geldi oğlum hala hergün kayısı,kuru erik(hepsinden etkilidir) suyu ve posasını içirsem de kakası taş gibi çıkar...
genetik sanıyorum biraz da...
bu arada günde 1 bardakla sütü sınırlamıştı doktorumuz,süt de kabızlık yapar..

bu arada kuru erik kayısıdan daha iyi kabızlık konusunda...kaynatıp suyunu içirin posasını da blenderla karıştırıp içiiriyordum...

Benmde 1 yasinda oglum var kabizlik yasadi ama kisa surdu prasa yemegi iyi geliyor lifli seyler yedir kabak iyi geliyor mürdum erigi cok iyi geliyor taze incir cocuklrda ise yarar o donem bende arastrmistim baya ilac fayda etmemisti karnini havlu koy annesi beyaz ekmek degil kepekli ekmek yedir istahsiz bebek ve cocuklrda cok sık kabizlik yasniyormus biz farkli cozduk kabizligi ama bizmki bagirsaklrnda degldi sorun gecici oldugu icn tek sefrde halletmstik ama sizn durumunz farkli bence yeme aliskanligini degstrin lifli gidalr terch edin inslh kisa surede gecr Rabbim sabir versin

Çorbaya yeşil kabak katıyorum ama daha önce bal kabağını da tek başına püre olarak verdim.

Peki anne sütü aldığı dönemde neden kabızlık oluşmuş olabilir? O zaman da böyleydi. Benim yediğim ne etki ediyor olabilir?

Toz dediğini laxafiber mi?

bu arada kuru erik kayısıdan daha iyi kabızlık konusunda...kaynatıp suyunu içirin posasını da blenderla karıştırıp içiiriyordum...

Kuru erik de kullandık ama etki etmeyin e bırakıyorum. Acaba ısrarla devam mı etmeliyim

Sağolun...

ben emzirirken de gaz sorunu vardı ciddi şekilde,gaz yapıcı hiçbirşey yemedim,devamlı kimyon yuttum vs o kadar çok şey yaptım,inan farketmedi..ama genel olarak anne sütünün sindirimi zormuş zaten...
yok laxafiber değil,şimdi adı aklıma gelmedi ama şöyle yapabilirz ben özelden yazarım size yarın,doktoruna sourp verebilrsiniz belki??
..ben çok doktora götürmüştüm,en son götürdüm iyi bir proftu..dedi ki bunu bir dene,eğer işe yaramazsa çocuk cerrahiye göndeririz..ama orda boş yere hırpalanmasın dedi..kendisi ultrason çekti ,basraklarda bir sıkıntı görmedi..bazen barsaklarda doğuştan sıkıntı olabilir dedi ama yoktu çok şükür..bu tozu meyve suyuna karıştırdım 1 günde etkisini gösterdi,yumuşattı..sonra da tuvalet alışkanlığı kazanınca çok rahatladık..
kuru erik de evet hemen çıkartmıyor,düzenliyor diyelim..1 sefer içmeyle etkili olmuyor..

Ben çölyaklıyım bebekliğimden beri, Kabız ve ishaldim hiç normal olamadım, fistüllere kadar çıktı ve ancak 20 yaşında teşhis alabildim, hassasım o yüzden biraz :) yoksa bile araştırıp bu ihtimali elemelisiniz bebeklere hiç dayanamıyorum derdini anlatamıyorlar çünkü bende anlatamadım ve bağırsak şikayetlerine ek olarak ilaçla düzelmeyen kansızlık problemim vardı cildim çok hassastı yalnızca gelişim geriliği izlenmediği için ve malesef çölyak doktorlar tarafından fazla tanınmadığı için şuan geç teşhisin bedellerini biraz ağır ödüyorum

Öncelikle bu yönden bebeğinizin aştırılmasını talep edin çölyak olmasa gluten duyarlılığı olabilir Laktoz olabilir inek sütü olabilir bir göz atın isterseniz.

Bir de lavman duphalac vs gibi ilaçları mümkün olduğunca az kullanın bağırsaktaki bakteri dengesini fazlasıyla bozup daha büyük sorunlara neden oluyor bir araştırısınız yine candida mantarı vs gib...

son tavsiyemde mümkün olduğunca uygun bir prebiyotiki doktor tavsiyesiyle kullanın ancak bunlar çok çeşitli lütfen biraz araştırın candida vs gibi bir Problem varsa maya içeren bazı prebiyotikler size fayda sağlamayacaktır, tekrar geçmiş olsun

tam 4 yıl çektik biz kızımda.. neler neler denedik... hatta bu yuzden klozete oturmadı korkardı cıkmıycak diye yavrum..
sonra bir uzman dr bana herseyı denemişsiniz ama bi şurup var vasat bişey dedi, bende onuda deneyelim dedim, nitekim benim kıza çokk çokkk iyi geldi şurubun adı ''sokol'' arastırabılırsınız... bız bununşa rahatlayıp kurtulduk.. hatta bu rahatlama sonrası klozete alışıp zaten kakasını kendı yapabılmeye basladı.. çok zor kabızlık...

Benim büyük kızımdada aynı sorun vardı hemde anne sütüyle beslenirlen başlamıştı yavrumun içi çıkardı acayip titreme alır içi ürperirdi poposundada kanama olur arada ateşlenirdi kaç dr gittim hep beslenmesine dikkat et dediler anne sütü dediğimdede sen yediğine içtiğine dikkat et bebeğin karnınanada sıcak havlu koy demişlerdi ek gıdaya geçince dahada kötü oldu sonra bol sulu püreler yaptım her yemeğinede zeytin yağı ekledim artık kAbus bitmişti kızım o gün düzeldi ama tam 1,5 yaşına kadar o lanet acıyı çekti sorun neydi bilmiyorum beslenmede desem anne sütüylede kabızlık benim kızda sanırdım demekki oluyormuş inşaallah senin bebeğinde düzelir çok zor

Bana doktorun adını da özelden bildirir misiniz? Bize hiç ultrason falan tavsiye edilmedi, belki bir sorun var yani

Alerji uzmanına götürmeyi düşünüyorum yakın zamanda
Doktora bir sorayım dediğiniz ilacı

Verdiğiniz yiyeceklere dikkat edin iyi bir arastirin ve vermeyin .kaysi hosafi filan iyi gelir diye düşünüyorum.Acil sifalar

Teşekkürler

Inşallah düzelir bizimki de

Siz bilirsiniz yine de ama çocuk gastroenterolojisi daha iyi ve hızlı olabilir.

Tuvaletini yaparken halimizi görseniz, o anda 5 kişi de olsak hepimiz ayrı çırpınıyoruz. Su olayı ilginç geldi ama yapabileceğimizi sanmıyorum.

Yulafın kalınını bulup rondoda çeksem olur herhalde

Yulaf alirken yulaf kepeği alırsaniz Daha iyi olur .yulaf ezmesinden daha fazla lif iceriyor.

Bide aktivya meyveli yoğurt falan yediriyorsaniz yulafla beraber rondodan çekebilirsiniz, normal ev yogurdu da olur. corbaya da eknebilir tabi.

Ancak yulafla birlikte yeterli sıvı alınmaması şişen kepeğin atılmasını zorlaştıracak ve kabızlığı önlemek yerine daha da ağırlaştıracaktır. yulaf kepegi faydasını bol siviyla gösterir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…