• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim benden uzaklaştı

turuncu91

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2021
15
2
6
33
6 aylık 10 günlüğüz yeni ek gıdaya geçtik biraz iştahsız bir bebek bu yüzden yemek istemiyor bende biraz zorladım bir kaç sefer nerdeyse 1 haftadır bende uyumuyo ananesinde teyzesinde uyuyo ama kesinlikle bende uyumuyo normal zamanda bişey yok kucagımda geziyo gülüyo ama iş uyumaya gelince aglıyo ne yapmam gerekiyor duygusal olarak kendimi çok kötü hissediyorum bu arada bebeğim emmiyo🤱🏼

Emmese de onun annesi sizsiniz. Ne olursa olsun sizi çok seviyordur. Sadece biraz naz yapıyordur bu dönemde. Şu sıralar ek gıdayı siz vermeyin verirseniz de kendisine bırakın. Yani kaşığı sizinle birlikte tutsun. Yemek istemediği an zorlamayın. Bugün insta da gördüm Bi anne ayna koymuştu yanına. Aynada kendini görünce belki yer
Ek gıdaya zorlayınca daha çok soğuyorlar kaşığı görünce ağzını kilitlemeye başladı benimki. Ondan sonra kendi istemediği an bırakıyorum zorlamıyorum.

Benim bebegim de emmedi. Bazen kucağımda kendini geri atardi bazende kafasini koluma gömer koklar uyurdu.

Bunu icsellestirmeyin uzmeyin kendinizi. Ve emmedi o yuzden bana bagli degil tam bir safsata.

Şimdi elimi tutup yuzunde gezdirmeden uyumayan bir oğlum var tam temas bagimlisi. 1 yaşı geçti. İstediği şekilde doğursada emsede emmesede ne olursa olsun onun annesi sizsiniz ve sizi kalp atışınızdan taniyor yavrunuz.

Anne ve kardeşe biraz geri adım atmasini soyleyin lutfen 🙏

6 aylık 10 günlüğüz yeni ek gıdaya geçtik biraz iştahsız bir bebek bu yüzden yemek istemiyor bende biraz zorladım bir kaç sefer nerdeyse 1 haftadır bende uyumuyo ananesinde teyzesinde uyuyo ama kesinlikle bende uyumuyo normal zamanda bişey yok kucagımda geziyo gülüyo ama iş uyumaya gelince aglıyo ne yapmam gerekiyor duygusal olarak kendimi çok kötü hissediyorum bu arada bebeğim emmiyo🤱🏼
Siz gerginseniz o gerginliği hissediyor olabilir. Benim oğlumda emmedi, memeyi gördüğü an ciyak ciyak ağlardı. 2 yaşına kadar sağarak verdim sütümü, kucağıma alıp biberonla veriyordum biraz aklı ermeye başlayınca benden başkası verse bile içmezdi sütü gelip kucağıma yatardı.. Emzirememek kötü hissettiriyor o hissi biliyorum. Ama zamanla sizi ne kadar sevdiğini ve onun için herkesten farklı olduğunuzu göreceksiniz.

Yahu o minik insan sizden nasıl uzaklaşabilir daha kendini sizin bir parçanız sanıyor dünyaya adapte olmaya çalışıyor bu kadar kasmayın stresli olursanız ona da yansır. Ek gıda olayında sinirlerinize hakim olmaya çalışın yiyeceği varsa da zorlamaniz nedeniyle inada bindirebilir. Bırakın açlıktan ölecek hali yok yemezse yemez biraz biz anneler abartıyoruz bu işi ben artık kasmıyorum yemiyor mu tamam yemesin napalım modundayım. Kaldi ki gün içinde kucağımda gülümsüyor diyorsunuz uzaklaşsa(🤭) onu da yapmazdı. Uyku konusu da çok değişken belki bir ay sonra da teyzesinde hic uyumayacak belli olmuyor ki onların keyfi bunu kişisel algılamayın annesi rahat olunnn🤗

Emmese de onun annesi sizsiniz. Ne olursa olsun sizi çok seviyordur. Sadece biraz naz yapıyordur bu dönemde. Şu sıralar ek gıdayı siz vermeyin verirseniz de kendisine bırakın. Yani kaşığı sizinle birlikte tutsun. Yemek istemediği an zorlamayın. Bugün insta da gördüm Bi anne ayna koymuştu yanına. Aynada kendini görünce belki yer
Ek gıdaya zorlayınca daha çok soğuyorlar kaşığı görünce ağzını kilitlemeye başladı benimki. Ondan sonra kendi

Ek gıdaya zorlayınca daha çok soğuyorlar kaşığı görünce ağzını kilitlemeye başladı benimki. Ondan sonra kendi istemediği an bırakıyorum zorlamıyorum.

Bende baktımki bende uyumakta inatlaşıyo hemen zorlamayı kestim yemedikçe başka şeyler yapıp yedirdim sanırım biraz seçiçi olucak yemek konusunda şuan zorlamıyorum ama benimle hala inatlaşıyo bebekler güvenmedikleri yerde uyumazlarmış bu yüzden kendimi çok üzdüm

Bende baktımki bende uyumakta inatlaşıyo hemen zorlamayı kestim yemedikçe başka şeyler yapıp yedirdim sanırım biraz seçiçi olucak yemek konusunda şuan zorlamıyorum ama benimle hala inatlaşıyo bebekler güvenmedikleri yerde uyumazlarmış bu yüzden kendimi çok üzdüm
Yemiyor diye strese girdiyseniz onu hissediyor olabilir. Bebişlerin dönem dönem huyları değişiyor, sıkmayın canınızı. Bir dönem benimki asla bana gelmiyordu, gece uyanıp beni farkederse çılgın gibi ağlıyordu bende o zaman çok üzülmüştüm ama geçiyor yani..

Back