• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim ben odadan çıkınca ağlıyor

Lotuslu cheesecake

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
589
769
53
kızlar bebeğim 1 yaşında illa beni görecek evde her yere onla gidiyorum. bi ara düzelmişti ben odada yoksam odalara arayıp bulurdu beni şimdi korkuyor beni göremeyince aynı şeyi yaşayan var mı nasıl aştınız bu durumu :(

Saklambaç ve ce e gibi oyunlar oynayın. Bırakıp uzun süre gelmeme gibi bir durumunuz oldu mu? Gerçi bu aylarda anneden hem bağımsızlaşmayı isteme hem de anneden ayrılma kaygısı olabiliyor. Siz bol bol oyun oynayın. Gün içerisinde neler yapıyorsunuz bilmiyorum ama saklambaç cee tarzı oyunlar işe yarayabilir

en son kardeşlerime kahvaltıya bırakıp gittim çok nadir bırakırım zaten ondan sonra daha da arttı
Saklambaç ve ce e gibi oyunlar oynayın. Bırakıp uzun süre gelmeme gibi bir durumunuz oldu mu? Gerçi bu aylarda anneden hem bağımsızlaşmayı isteme hem de anneden ayrılma kaygısı olabiliyor. Siz bol bol oyun oynayın. Gün içerisinde neler yapıyorsunuz bilmiyorum ama saklambaç cee tarzı oyunlar işe yarayabilir

Kızımı bir kez bile bırakmamış olmama rağmen böyleydi, hala bana çok düşkündür ama 3.5 yaş ve kreş itibariyle eskisi kadar değil.
O yaşlarda anneden ayrılma kaygısı oluyor diye okumuştum

en son kardeşlerime kahvaltıya bırakıp gittim çok nadir bırakırım zaten ondan sonra daha da arttı
Aklınızda olsun bir yere gideceğiniz zaman bir anda ortalıktan yok olmayın. Bir iki gün önceden anlatmaya başlayın. İşte teyzelere gideceğiz biraz oturacağız sonra ben işlerimi halletmek için gidip hemen geleceğim. Geldiğimde kocaman sarılacağız. Bazen büyüklerin işleri olur ama söz verdikleri gibi hep dönerler teyzenle iyi eğlenceler diyip vedayıda çok uzatmadan gidin. Döndüğünüzde bak söz verdiğim gibi döndüm diyin.

Onun anlayacağı şekilde saatleri söylemeye çalışın mesela öğle uykusundan sonra güneş uyanınca , aydede uyanınca gibi. Aranızdaki güveni bol bol oyunlar oynayarak tazeleyin. Ev içindede oyun oynayıp sonra benim bi su içmem lazım sen devam et geliyorum diyin. Bir sonraki seferde daha uzun daha uzun olarak ayarlayın. Süreleri gitgide uzatın ama geri döndüğünüzü görsün güveni sağlanacaktır.

kızlar bebeğim 1 yaşında illa beni görecek evde her yere onla gidiyorum. bi ara düzelmişti ben odada yoksam odalara arayıp bulurdu beni şimdi korkuyor beni göremeyince aynı şeyi yaşayan var mı nasıl aştınız bu durumu :KK43:
Merhaba çocuğunuz güvensiz bağlanma sorunu yaşıyor büyük ihtimal. Bağlanma sorunu için onunla oyunlar oynamalı ve güvenini zedeleyecek müdahalelerden kaçınmalısınız.

Back