- 30 Kasım 2013
- 3.840
- 4.916
- 158
- Konu Sahibi Mavipatikk
-
Zaten ciddi sormuyor arkadas. Konu sahibine ironi yMesajı okudum kullanıcıya baktım. Şok geçirdim tekrar okudum sonra anladım. Bebeğinizde zeka sorunu falan yoktur bazı bebekler umarsız oluyor o kadar :)
Bastan beri oyleyseniz zaten cocuk alismistir. Bende yemek yaparken herzaman kapatirim kizim asla cekmedi alışık cunkiYok sadece havlu da degil yani,yemek yaparken,temizlik yaparken de tulbent kullaniyorum birakin asilmayi hic sormadi bile cocuk. O yuzden ilginc geldi acikcasi.
Diger mesajlari okudunuz mu arkadaslar hep yazmis ki cocuklar hep sac veya tulbent vs cekistirir cikarmaya calisir diye. Bizde hic oyle bir sey yasanmadi yani o yuzden. Siz neden agresifsiniz acaba bu kadar onu anlayamadimZeka ne alaka acaba? Bir şeyleri çekiltirdi diye çocuk aptal mı olacak
Mesajı okudum kullanıcıya baktım. Şok geçirdim tekrar okudum sonra anladım. Bebeğinizde zeka sorunu falan yoktur bazı bebekler umarsız oluyor o kadar :)
kizmadim ama bunun zekayla ne alakasi var.her cocuk herseye tepki verecek diye bisey yok.Yoo. Kendi cocugumdan bahsettim ben. Banyodan cikinca saclarimi havluyla sararim hep. Hic dikkat etmemistir oglum bugune kadar. Kafandaki nedir diye bile sormadi. Ayni sey yemek yaparken de gecerli mesela tulbent baglarim sacim dokulmesin yemege diye,hic sormadi. O yuzden zekasindan suphe edeyim mi acaba dedimniye kiziyorsunuz bunun icin?
Ben de örtülüyüm ve ikizlerim doğarken de örtülüydüm ama ona rağmen elleri ayakları tam keşfetme dönemlerindeyken sürekli çekiştirirlerdi şimdi 2,5 yaşındalar yapmıyorlar geçti tabii ama eminim şapka taksam şuan ona da ellerini atarlar,misal gözlük takıyorum dışarda ona da ellerini atıyorlar,tanımıyorlar çünkü ya da az tanıyorlar...keşfetmeye çalışıyorlar,tanışma alışma olağanlaşma sırası var annesiMerhabalar 1.5 yaşında bebeğim var daha önce tesettürlü değildim şimdi kapanmak istiyorum doğum kilolarimi anca verdim alışveriş yaptım derken bu yaşına gelesiye kadar kaldık şimdi de önce bebeğimi evde beni kapalı görmesine alıştırayım diyorum başlarda yemeni yazma bağladım sonra şal falan ama genelde taktırmıyo beni öyle görmeye alışık olmadığından başörtümü asılıyo çekiyo ağlıyo baya. Henüz kapanmadım çünkü dışarda başıma gelecekleri biliyorum dağıtacak başörtümü. Nasıl alıştırabilirim tecrübelilerden yardım bekliyorum.
Hayırlı olsun inşallahMerhabalar 1.5 yaşında bebeğim var daha önce tesettürlü değildim şimdi kapanmak istiyorum doğum kilolarimi anca verdim alışveriş yaptım derken bu yaşına gelesiye kadar kaldık şimdi de önce bebeğimi evde beni kapalı görmesine alıştırayım diyorum başlarda yemeni yazma bağladım sonra şal falan ama genelde taktırmıyo beni öyle görmeye alışık olmadığından başörtümü asılıyo çekiyo ağlıyo baya. Henüz kapanmadım çünkü dışarda başıma gelecekleri biliyorum dağıtacak başörtümü. Nasıl alıştırabilirim tecrübelilerden yardım bekliyorum.
Elbette denk geldim. Bilmedigimden değil zaten kendi başıma geldiği için nasıl baş edeceğimi bilmediğim için tecrübeli arkadaşlardan yardım istemek için konu açtım.Ya bu nasıl dert ya!
Çıldırıyorum..
Dipnot:Bebeklerde genel gözlemlenen bişey bu önce dikkatli dikkatli bakar sonra başörtüyü zırt diye aşağı çeker.aaa seni yaramaz nidaları eşliğinde millet güler falan..hiç mi bu sahneye denk gelmediniz herhangi bir yerde ve zamanda
Teşekkürler beni anladığınız için ben de bunun için çabalıyorum :)Benim kızımda 1.5 yaşına girmek ğzere evde kesinlikle yazma takmıyorum taktığı görğnce direk çıkarıyo bi de tamamen atana kadar elinden geleni yapıyor. Ama dışarı çıktığımzda ilgisi başka şeylerde olduğu için hiç aklına bile gelmiyo başörtüm. Siz de bunu normal bir oyun kabul edin kapanmanızza engel bi durum değil çocukta travma yaratmaz zannımca
Bende tesetturluyum. Evde de bandana falan takarim sacim onume gelmesin diye. Benim kiz da hic asilmadivalla cok ilginc geldi bana. Hadi ben kendimi gectim,ailede tesetturlu insan da cok bizde,bebekliginden beridir gorur oglum,kimseyle ilgilenmedi bu acidan. Belki kiz cocuklar biraz daha ilgilidir hani sac cekmek,tulbente asilmak vs gibi.
Evet ya bizde de tesetturlu hanim cok mesela,oglum bebekliginden beridir aradaki farki merak etmedi,elini atip da bakmadi yani esarba falanBende tesetturluyum. Evde de bandana falan takarim sacim onume gelmesin diye. Benim kiz da hic asilmadiBende bi sasirdim hepsi yapiyo bunu diyenlere
Bizimki de sadece agzimla burnuma ilgilenir kucagima aldigimda. Onlari sıkar, burnumu evirir cevirir,dislerimin arasina parmagini sokmaya calisir. His daha 10 aylik ama olsun yanim dikkatini cekse asilirdi sacima ya da ortumeEvet ya bizde de tesetturlu hanim cok mesela,oglum bebekliginden beridir aradaki farki merak etmedi,elini atip da bakmadi yani esarba falanhadi cekistirmesini gectim artik zaten 4 yasina geldi ama bu kadin niye esarpli,sen neden esarp takmiyorsun diye de sormadi bana. Ayh ne meraksiz velet
Meraksiz yavru casperBizimki de sadece agzimla burnuma ilgilenir kucagima aldigimda. Onlari sıkar, burnumu evirir cevirir,dislerimin arasina parmagini sokmaya calisir. His daha 10 aylik ama olsun yanim dikkatini cekse asilirdi sacima ya da ortumeDaha hic asılmadi essek sipasi. Merak etmedi demek ki
Bende tesetturluyum. Evde de bandana falan takarim sacim onume gelmesin diye. Benim kiz da hic asilmadiBende bi sasirdim hepsi yapiyo bunu diyenlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?