• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim bana düşkün değil

Kıyamam size. :) benim de 8 aylık bebeğim var. Hislerinizi anlıyorum ancak bebekler 2 yaşa kadar annelerini vucutlarının bir parçası olara görürler. Siz onun için ayrı bir birey değilsiniz zaten. Sizi sevmeme gibi bir durumu olamaz. Babasına ilgili olmasına sevinin o yüzden. Bir de daha o kadar küçükken ki. Büyüdükçe iletişiminizin nasıl güçlendiğine çok şaşıracaksınız.
Çok teşekkür ederim böyle şeyler duymak beni mutlu etti😊

Yaklaşık 4 aylık erkek bir bebeğim var.herseyiyle ben ilgileniyorum ama Doğdugundan beri bana uzak annesimiyim değil miyim anlamıyor oysa emziriyorumda baglı olsun diye emzirirken şarkılar ninniler söylüyorum eğlendiriyorum .Altını değiştirirken bile eglendirerek değişiyorum .buna ragmen babasına daha ilgili davranıyor. Geceleri sık uyanıp emziriyorum severek emziriyorum ayaklarım belim agrımasına ragmen ayakta emziriyorum sırf daha mutlu emsin diye. Yanımda yatırmak istiyorum bir süre sonra agluyor beşiğini istiyor Bebekler annelerini doğdugu andan itibaren bilir diyorlar ama bizimki bilmiyor. bebekler sadece annede sakinler agladıgnda ama bizde böyle bir durum yok kim kucagına alsa mutlu oluyor .hatta ilk sesli gülğcüğünü bir yabancıya attı. Ben mi fazla takıyorum bebeğim beni tanımak için küçük mü yoksa ne yapmam lazım çok üzülüyorum
20 aydan bildiriyorum babası akşam geliyor yemek yaptirmiyor bana "git babana sal beni artık oğlum" diyorum.anneee gell deyip elimden tutup içeri getiriyor .4 ay daha çok küçük. Yeni yeni doğduğunun farkında kesifde şuanda bir kendine gelsin ozaman gör .

Yaklaşık 4 aylık erkek bir bebeğim var.herseyiyle ben ilgileniyorum ama Doğdugundan beri bana uzak annesimiyim değil miyim anlamıyor oysa emziriyorumda baglı olsun diye emzirirken şarkılar ninniler söylüyorum eğlendiriyorum .Altını değiştirirken bile eglendirerek değişiyorum .buna ragmen babasına daha ilgili davranıyor. Geceleri sık uyanıp emziriyorum severek emziriyorum ayaklarım belim agrımasına ragmen ayakta emziriyorum sırf daha mutlu emsin diye. Yanımda yatırmak istiyorum bir süre sonra agluyor beşiğini istiyor Bebekler annelerini doğdugu andan itibaren bilir diyorlar ama bizimki bilmiyor. bebekler sadece annede sakinler agladıgnda ama bizde böyle bir durum yok kim kucagına alsa mutlu oluyor .hatta ilk sesli gülğcüğünü bir yabancıya attı. Ben mi fazla takıyorum bebeğim beni tanımak için küçük mü yoksa ne yapmam lazım çok üzülüyorum
Canim bebek kimde mutluysa ona ver ve dinlen. Anneler genel olarak lohusalik bebek bakimi ev isi uykusuzluk derken gergin oluyolar. Ve bebek bunu nasilsa hissediyo. Babalarda gerginlik yok geneli bakici degil sevici. Kayseride avradin akillisi bebeyi babaya yakar derler. Birak babasina duslun olsun buyudulce babasina yapisir sen rahat edersin.

1 yaş mı
.Kuzenim ben doğurdugum andan itibaren hep bana baglı bir tek bana geliyor dedi. sen bebeginle bag kuramamışsın dedi
Herkes ne çok seviyor böyle şeyleri. İnsan tecrübesiz oluyor kendini yeni bi hayata adapte etmeye çalışıyor. Benim oğlumda meme tutmadı ben lohusalık psikolojisiyle ağlardım beni diğer insanlarla bir tutacak diye. Yavaş yavaş büyümeye başladıkça işler rayına oturacak. 4 yaşında ve yapışık ikizim olur 😄 komşular filan güler halimize oyun oynarken bile aklına estikçe yanıma gelip annecim seni çok seviyorum der.

Siz millete bakmayın çocuğun mizacı öyledir. Beşiğini sevmesi ne güzel millet beşiği alışsın diye feryat figan şanslısın. Seni de seviyordur akşam baba işten gelince yeni gördüğü için heyecanla ona meyil ediyordur. Benimki de babacı :)

Abartıyorsunuz. Ki bende o hislerimi hatırlıyorum. Lohusayken. Daha dört aylık yeni hareketleniyor, keşfediyor. Yaptıkları çok normal benimkide öyleydi. Başkasının kucağını gidince ağlayan bebek bence daha büyük sorun. 10 aylık şuanda oğlum ve artık başkasından yemek yemez(eskiden yerdi), başkasında uyumaz ( eskiden uyurdu). Bu yüzden bırakmaz daha zor benim için. Ama doğduğundan beri babasından bana yada herhangi birine asla gitmez.

Yavaş yavaş algısı tamamen açılınca, hareketlenince bağımlılık olucak. Hatta 1 ayda önce dede vefat etti ve oğlumu bırakmak zorundayım kv. Yaklaşık iki gün bensizdi. Hiç huysuzlanmadı, sadece gece biraz. Şimdi bırakamam mesela. Gün gün bile değişiyorlar.

Daha çok küçük. Sen stres yaptigim içi n bebegin ilk başkasına gülmüştür. Benim bebegim de anneme babama kardeşime güldü. Ama ben güldürmek çok uğraşıyordum o da inadına gülmüyordu 😅 oğlum bir yaşında ama babayı çok ister. Çünkü o gezdiriyor sürekli.bende bazen oğlan beni sevmiyor derdim . Ama.gecen gün kafamı şiddetli bir şekilde vurup ağlamaya başlayınca yanıma geldi kafasını göğsüme koydu. O zaman anladım. . O yüzden canını sıkma hiç kimseyi de dinleme 🥰🥰

Benim kızım da evde her hizmetini yapmama rağmen babasına düşkün ve 6 aylık 😅 yapacak bisey yok maalesef ...

1 yaş mı
.Kuzenim ben doğurdugum andan itibaren hep bana baglı bir tek bana geliyor dedi. sen bebeginle bag kuramamışsın dedi
Ayy ne alaka ben ölüp bitiyorm resmen kızıma tâbi bazen kızıp hayır dediğim noktalar da oluyor. 15 aylık olacak bırak babayı benden ziyade teyzelerine yani kız kardeşlerime daha düşkün, bilmiyorum çekici geliyor onlar hemen herşeyi ne evet diolar birşey kısıtlamiyor diye midir nedir çok seviyor onları belli yani. bende bazen böyle bi üzülüyor gibi oluyorum ama bebek bu, o an farklı olan onunla çok aşırı ilgilenen kimse ona gidiyor gayet normal. Bende kızı onlara bırakıp kendime zaman ayırıyorum sjsjsj

Benimde bebegim 10 gun sonra 4 aylık olucak. Yani ben anlamıyorum kime düşkün olduğunu. Yani benim bebe herkese gülücük atiyor. Zaten daha küçücük elbette anneye bağ vardır ama daha belli etmesi 8 9 aylarda olur

Yakında yabancılama dönemine girecek. O zaman hep sizin yanınızda kalmak isteyecek, kimseye gitmeyecek. Algıları şimdiden sonra açılacak, herkesi ve her şeyi daha net bir gözle incelemeye başlayacak. Siz bebeğinizle bol bol vakit geçirmeye ona şarkılar söylemeye devam edin. Ve emin olun o tanıyor sizi

1 yaş mı
Soylemeyin insanlara bunlari sonra bu sekilde sacma sapan yorumlar duyarsiniz. Cogu iyi niyetli degil. Ben de hic emzirmedim. Ustelik esimle cocuga ortak baktik diyebilirim. Yani anneyle babayi ayirmasi icin bir sebep bile yoktu. 3 aylikken ilk babasina kahkaha atti. Ben hic gulduremezdim hep babasina gulerdi. 4 aylikken kim kucagina alip istedigini yaparsa onda sakinlesirdi. Ben bagimizdan hic suphe duymadim acikcasi. Su an 18 aylik anne diye ortaligi yirtiyor. Tanistigi her yabanciya beni gosterip anne diyor (annem burda ayagini denk al demek galiba :D). Bu arada hasta oldugu zamanlar disinda hic birlikte yatmayi sevmedi (ben de oyleymisim) hep besiginde yatti, simdi de kendi odasinda yatiyor.

Back