arkadaşlar, 10 aylık bebeğim iki gündür ateşli. sanırım diş çıkaracak.bugn doktora da gittik sürekli kontrol etmemi söyyledi ateşini.yalnız benim sorunum dijital ateş ölçerim bi garip. kulağından ölçüm yaptığım her seferde başka derece gösteriyo ve beni korkutuyo. bebek çok hareketli olduğu için civalı termometreyi kolyuk altında 1 dk bile tutamıyorum. sizler hangi marka ateş ölçer kullanıyorsunuz. dijitallere güveniyormusunuz bebeklerin ateşini ölçerken:ecrin_bebek:
Canım sakın ama sakın diş çıkarıyo falan diye ihmal etme..benim bebegimde 10 aylık ve cuma günü havale geçirdi..
Çok dikkatli ol..38 derece oldugunda fitil ver..tabi doktoruna sorarak..ve ateşini almaya çalış..kasıklarına koltuk altına alnına sürekli bez koy ateşi olunca
Ben dijital kullanıyorum..Tabiki süreli aynı dereceyi göstermez ama çok fark olmamalı
çok büyük geçmiş olsun. bende bebekken havale geçirmişim. ö yüzden benim bebeğimin havale geçirme olasılığı çok yüksekmiş.doktor bugün öyle söyledi. üç gündür 5 satte bir ateş 38.8 e kadar çıkıyo soyuyorum onu bezi de dahil. ama ıslak bez koydurtmuyo deli gibi ağlıyo.ağladıkça ateş daha yükseliyo. sadece fitil ve bir ateş düşürücü şurup kullanıyorum. ama bu dijital alet beni deli ediyo doğru derecd göstermediğini düşünüp panik oluyorum
En doğrusu civalı termometre ile ölçmek,Bebeğin durmuyordur mutlaka ama bir şekilde civalıyla ölçmeyi dene bence..Benim oğlum neredeyse 21 aylık,braun un dijitalini kullanıyorum ama aynı anda mutlaka civalı ile de ölçüm yaparım..Doktorumuzda bu şekilde öneriyor..
Arkadaşlar ikinizede çok geçmiş olsun.Ben digital kullanmıyorum diğerinide ya popodan yada kulaktan da ölçüyorum.Şükür ateş sorunumuz yok ama olduğunda hemen fitil kullanıyordum.Umarım basit bir diş sorunudur.Canım ya ağlasada ıslak bezi koymaya zorla Rabbim şifa versin
Arkadaşlar ikinizede çok geçmiş olsun.Ben digital kullanmıyorum diğerinide ya popodan yada kulaktan da ölçüyorum.Şükür ateş sorunumuz yok ama olduğunda hemen fitil kullanıyordum.Umarım basit bir diş sorunudur.Canım ya ağlasada ıslak bezi koymaya zorla Rabbim şifa versin
diğeri dediğin ne civalı termometde ilemi kulaktan ölçüm yapıyorsun; ayrıca civalı termometre popodan ölçüm yaparken bebek hareketli olduğu için kırılma riski olduğunu duymuştum. nasıl yapıyorsun tam anlamadım.
Eger dijital e güvenmiyorsan emzirirken civalıyla ölçmeyi dene..ozaman sakin duruyolar çünkü..
Ayrıca doktor agladıgında ateşi yükselmez dedi..Ağlasada sen bez koymaya çalış cnm..Çünkü çok etkili oluyo..
Bebeğini sakinleştirmeye çalışıp koymayı dene