• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim 9 aylik hamile kaldim sütten kesmeli miyim

Korunmaya rağmen hamile kalınıyor bizzat yaşadığım için biliyorum ama hem korunmayıp üzerine hamile kalıp düşse üzülmem demekte çok rahatsiz edici.

Korunmaya kadınlar erkeklerden daha çok dikkat etmeli. Yükün de sorumluluğun da çoğunluğu bizde çünkü. Eşinizden önce kendinize kızın.

Birkaç ay daha emzirebilirsiniz. Ben emzirmeye değil de, daha 9 aylık bir bebegin, kocanizin bencilliği yüzünden hakettiği ilgiyi göremeyeceği için üzüldüm. Karşı cikanlar, ne alakası var diyenler olacaktır mutlaka ama ben sırf bu yüzden oğlum iki buçuk yaşında olmasına rağmen çok ama çok dikkat ediyorum cinsellik konusuna. Bu saatten sonra keşke demekte anlamsız.

Annem bana hamileyken ablamı da emzirmiş. Yani ablam bırakmamış. Hatta ben doğduktan sonra da içmiş. Ben çok emmemişim, hala da sevmem sütü o kadar aşırı.
Gayet sağlıklıyız ikimizde.

Yalnız evli bir insanın korunmak için bir malzeme demesine cidden üzüldüm güldüm. Onun bir adı var. Kondom yada prezervatif. Korunma yöntemlerini eşinize keşke söyleseydiniz. Rahatsız etmeyenini bulup alsaymış.

Bir de şunu demek istiyorum. İstenmeyen bir hamilelik o çocuğun hayatında hep geriye itilen bir çocuk olmasına sebep oluyor. Lütfen yetiştirirken dikkat edin.

Hem korunmadan bi habersiniz hemde düşse üzülmem diyebiliyorsunuz. Ya bazi insanlara seks yasaklanmalı. Zira ne yaptığınızı bilmiyorsunuz
Hadi kitap okumaz, doktora sormazsın, evlenmeden önce 2 gün ayırıp en elzem şeyleri öğrenmezsin de, artık internet var ya, google a yazman bile gerekmiyor, sesli söyle araştırıp önüne çıkarıyor.

Bu devirde bilmiyordum diyen insana inanmak çok zor. Hiç mi merak yok hanımlarda?

Düşse üzülmem desem günah olur mu acaba bilmiyorum.tabi ki kendi isteğimle düşürmem asla.düşük zor bi şey miydi fiziksel acı olarak?

Yuhh daha neler nasıl düşse üzülmem burda sayfalarca yazılıyor geri çekilme korunma yöntemi değildir diye! Sizin bilgisizliğinizi o oluşan can mı ödesin.. Iki dkklık zevk uğruna düşerse üzülmem. Umarım Rabbim duyar sesinizi de böyle bir anneye bir evlat hediye etmez !

Hadi kitap okumaz, doktora sormazsın, evlenmeden önce 2 gün ayırıp en elzem şeyleri öğrenmezsin de, artık internet var ya, google a yazman bile gerekmiyor, sesli söyle araştırıp önüne çıkarıyor.

Bu devirde bilmiyordum diyen insana inanmak çok zor. Hiç mi merak yok hanımlarda?

Aslında çocuklarını dünyadan bi haber yetiştiren ailelere ve topluma da kızmak lazım. Ay seks günah, tüh kaka evlenene kadar diye tabu haline getirsen sonuçlar bu. Ne aile planlamasindan haberleri var, ne aile gecindirmesinden. Sonrada böyle sonuçlar ortaya çıkıyor. Kaç sefer okuyoruz burda insanlar daha kendi hayatlarını düzenlemeden çocuk yapıyor, sonuçları da onlar çekiyor. Kusura bakmayın acayip sinirlendim. Bide düşerken can açıyor mu diye sormaz mi. HEY Allahım.

Ek not: bazi insanlar araştırmaz çünkü "bildiklerini" zannediyorlar.

Düşse üzülmem desem günah olur mu acaba bilmiyorum.tabi ki kendi isteğimle düşürmem asla.düşük zor bi şey miydi fiziksel acı olarak?
Zor bir şey olmasa bebeği düşüreceksiniz anlaşılan ne cahilce bir durum bu böyle. İkinci kızıma hamile olduğumda ilk kızım 12 aylıktı. Çok şaşırdım çok korktum ama bir şey diyim mi hiç bu durumları düşünecek kadar sapıtmadım. Hatta o an kabullendim. Korkabilirsiniz, endişe duyabilirsiniz bu hiç bitmeyecek geçmeyecek fakat karnınızdaki canın düşmesini düşünmek iğrenç bir durum aşırı üzüldüm. Allah ıslah etsin.

Selamun aleykum hanımlar kızım 2 yaşına girmeden kesinlikle hamile kalmayı istemiyordum sağlık ocağından korunmak için bi malzeme aldım eşim rahatsız oldu geri çekilme yöntemiyle korunmamizi istedi hemen hamile kaldım eşime çok kızıyorum içimden bebeğim 9 aylık aylardır ek gıda verdiğimde hep geri çıkarıyor doğru düzgün bi şey yemiyor emmeye çok düşkün gece de sık sık uyanıp emiyor bir de sezaryen oldum genel anestezi yaptılar çok acı çektim doğumdan da korkuyorum daha hiç hazır değildim yeni hamileligimi öğreneli 1ay oluyor o kadar isteksizim ki hastaneye bile gitmek içimden gelmedi çocuğumu sütten kesmemi söylüyor herkes sağlık ocağına gidip hemsireyle konuştum 4aya kadar emzirebilirsin dedi internete baktım emziren çok ne yapacağımı şaşırdım bilgisi olan tavsiye verebilecek olan varsa sevinirim
Benim çocuklarım peşpeşe doğdu. Hepsini ara vermeden 2,5 yaşına kadar emzirdim.
Hamileyken, doğuma girerken, doğumdan çıkınca ara vermeden emzirdim.

Hamileyken emzirdim, doktor doğurunca ikisini birden emzirebilşrsin dedi ama 6 aylık hamileyken kızım emmeyi bıraktı. Sanırım süt yeterli gelmedi veya tadı değişti, geceleri emmesine rağmen ağlıyordu çünkü biberonla süt verince sustu. Benimkilerin arasında 18 ay var.

Emzirmenin düşüğe neden olma ihtimali sizi heyecanlandırdı :/
Sizi suçlamak istemem, bu bebeği bilinçli bir şekilde düşürmeyeceksinizdir ama bana da böyle bir his geçti ne yazıkki.

Siz en iyisi doktora gidin. En iyi tavsiye oradan gelecektir.
Sağlık olsun, hayırlı olsun.

Selamun aleykum hanımlar kızım 2 yaşına girmeden kesinlikle hamile kalmayı istemiyordum sağlık ocağından korunmak için bi malzeme aldım eşim rahatsız oldu geri çekilme yöntemiyle korunmamizi istedi hemen hamile kaldım eşime çok kızıyorum içimden bebeğim 9 aylık aylardır ek gıda verdiğimde hep geri çıkarıyor doğru düzgün bi şey yemiyor emmeye çok düşkün gece de sık sık uyanıp emiyor bir de sezaryen oldum genel anestezi yaptılar çok acı çektim doğumdan da korkuyorum daha hiç hazır değildim yeni hamileligimi öğreneli 1ay oluyor o kadar isteksizim ki hastaneye bile gitmek içimden gelmedi çocuğumu sütten kesmemi söylüyor herkes sağlık ocağına gidip hemsireyle konuştum 4aya kadar emzirebilirsin dedi internete baktım emziren çok ne yapacağımı şaşırdım bilgisi olan tavsiye verebilecek olan varsa sevinirim
Anne değilim o yüzden emzirme konusunda bir fikrim yok.
Ama rahatlığınız beni şok etti.
Bu arada spiral diye bir mucize buluş var. Taktırabilirdiniz.
Siz bile bile lades demişsiniz.
Korunmadan hamile kalmışsınız.
Bu konularda kadınlar ne zaman bilinçli olacak acaba?
Bir de bazıları süt korur derler ya o da ayrı safsata.

Bu geri çekilme bir korunma yöntemidir ve süt korur safsataları ne zaman bitecek acaba..:olamaz:

Doktor ne diyorsa onu uygulayın. Emzirebilirsin diyorsa bir bildiği vardır. Lütfen çevreye kulak asmayın. Doktora danışarak en doğru kararı sadece anne verebilir. Ayrıca burdan konuyu okuyan tüm kadınlara da duyuralım. Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Keşke doktora danışıp farklı bir korunma yöntemi ya da farklı ürünler deneseydiniz. Prezervatifin incesi, daha incesi, en incesi vs. Vs. Bir sürü çeşidi var ve ulaşımı çok kolay.

Emzirebilirsiniz, hiç bir sakıncası yok. Ben oğlum 14 aylıkken hamile kaldım, emzirmeye devam ettim. Oğlum 22 aylıkken kızımı kucağıma aldım. İkisini beraber emzirmeye devam ettim. Oğlum 30 aylıktı memeden kestim ve kızımı tek emzirdim. Malesef kızım 17 aylıkken ağır bir hastalık sonucu memeden kesmek zorunda kaldım. Aklınıza takılan birşey varsa sorun, seve seve destek olurum.

Zor bir şey olmasa bebeği düşüreceksiniz anlaşılan ne cahilce bir durum bu böyle. İkinci kızıma hamile olduğumda ilk kızım 12 aylıktı. Çok şaşırdım çok korktum ama bir şey diyim mi hiç bu durumları düşünecek kadar sapıtmadım. Hatta o an kabullendim. Korkabilirsiniz, endişe duyabilirsiniz bu hiç bitmeyecek geçmeyecek fakat karnınızdaki canın düşmesini düşünmek iğrenç bir durum aşırı üzüldüm. Allah ıslah etsin.
Ben de sizinle aynı hissiyatı yaşadım. Oğlum 14 aylıktı.. Çift çizgiyi görünce ağzımdan ilk çıkan "ha.s..ktir" olmuştu hatta :)))) hala gülerim. Beklenmeyen gebeliklerde insan ister istemez dumur bir tepki veriyor. Ama onu kaybetmeyi hiç dilemedim. Şimdi iyi ki diyorum.. iyi ki bize rağmen gelmiş süpürgesiz cadım.

Emzirin, kesmenize gerek yok. Facebook ta emzirme sanatı isimli gruba üye olun. Tandem diye grup içi arama yapın. Onlarca deneyim, bilgi, araştırma sonucu çıkacaktır.

Ben de sizinle aynı hissiyatı yaşadım. Oğlum 14 aylıktı.. Çift çizgiyi görünce ağzımdan ilk çıkan "ha.s..ktir" olmuştu hatta :)))) hala gülerim. Beklenmeyen gebeliklerde insan ister istemez dumur bir tepki veriyor. Ama onu kaybetmeyi hiç dilemedim. Şimdi iyi ki diyorum.. iyi ki bize rağmen gelmiş süpürgesiz cadım.
Aynı o şekilde bende bir ağrı hissi bir ağırlık olmuştu tam yemek zamanı eşim ve kızım halimden korktu hatta eşim var mı yokta mı bir kötü oldum anlayamadı😂 anne olmak bunu gerektirir aslında biraz endişe biraz korku zor oluyor hatta biraz ama evlattan ötesi var mı yaa 💗

Aynı o şekilde bende bir ağrı hissi bir ağırlık olmuştu tam yemek zamanı eşim ve kızım halimden korktu hatta eşim var mı yokta mı bir kötü oldum anlayamadı😂 anne olmak bunu gerektirir aslında biraz endişe biraz korku zor oluyor hatta biraz ama evlattan ötesi var mı yaa 💗
E basimiza gelecegi biliyoruz, bir de beklemeyince insanin beyni karincalaniyor :) dediginiz gibi, evlattan otesi yok.. allah hepsine saglik huzur versin.

Prezervatifi ‘ korunmak için bi malzeme ‘ diye mi tanımlıyorsunuz?
Okuyunca ilk defa kondom görmüş ve ne işe yaradığını bile bilmeyen bir insan canlandı gözümde.
Konuya gelince hamileyken emzirebilirsiniz, doğumdan sonra ikisini birlikte emzirmeye de devam edebilirsiniz.

Emzirirken regl olunmuyorsa yumurtlamada olmuyor diye biliyorum. Sık emziriliyorsa hamile kalma ihtimali düşükmüş. Ben bir de zor hamile kalmıştım 1 bçk sene korunmadık herhangi bir sağlık sorunumuzda olmamasına rağmen ancak gebe kalabilmiştim. O yüzden bende de bir rehavet var😬 6 aylık bebeğim benimde. Siz regl oluyor muydunuz? Ne kadar sık emziriyordunuz? Emziirirken hamile kalanlar cevap verebilir mi bana da?

Back