• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim 9 aylik hamile kaldim sütten kesmeli miyim

Yalnizbiranne

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2019
1.484
1.503
63
Selamun aleykum hanımlar kızım 2 yaşına girmeden kesinlikle hamile kalmayı istemiyordum sağlık ocağından korunmak için bi malzeme aldım eşim rahatsız oldu geri çekilme yöntemiyle korunmamizi istedi hemen hamile kaldım eşime çok kızıyorum içimden bebeğim 9 aylık aylardır ek gıda verdiğimde hep geri çıkarıyor doğru düzgün bi şey yemiyor emmeye çok düşkün gece de sık sık uyanıp emiyor bir de sezaryen oldum genel anestezi yaptılar çok acı çektim doğumdan da korkuyorum daha hiç hazır değildim yeni hamileligimi öğreneli 1ay oluyor o kadar isteksizim ki hastaneye bile gitmek içimden gelmedi çocuğumu sütten kesmemi söylüyor herkes sağlık ocağına gidip hemsireyle konuştum 4aya kadar emzirebilirsin dedi internete baktım emziren çok ne yapacağımı şaşırdım bilgisi olan tavsiye verebilecek olan varsa sevinirim

Selamun aleykum hanımlar kızım 2 yaşına girmeden kesinlikle hamile kalmayı istemiyordum sağlık ocağından korunmak için bi malzeme aldım eşim rahatsız oldu geri çekilme yöntemiyle korunmamizi istedi hemen hamile kaldım eşime çok kızıyorum içimden bebeğim 9 aylık aylardır ek gıda verdiğimde hep geri çıkarıyor doğru düzgün bi şey yemiyor emmeye çok düşkün gece de sık sık uyanıp emiyor bir de sezaryen oldum genel anestezi yaptılar çok acı çektim doğumdan da korkuyorum daha hiç hazır değildim yeni hamileligimi öğreneli 1ay oluyor o kadar isteksizim ki hastaneye bile gitmek içimden gelmedi çocuğumu sütten kesmemi söylüyor herkes sağlık ocağına gidip hemsireyle konuştum 4aya kadar emzirebilirsin dedi internete baktım emziren çok ne yapacağımı şaşırdım bilgisi olan tavsiye verebilecek olan varsa sevinirim
Çocuk polik. cok calstm sizin gibi gelen hastalara doktorum yararı olmadığı kadar zararı var diyordu yavaştan kesmeniz ek gidaya ağırlık vermeniz her iki bebeğinz acisindan daha yararlı.

Benim doktor emzirirken oksitosin hormonu salgilandigindan düşüğe neden olabilecegini soylemisti kasılmaları arttırdığı icin zaten dusuk riskimde oldugu icin kesmemi soylemisti bu konuda cok farkli gorusler var ne dogru ne yanlis bilemem ben kesmistim ama cok surmeden dusuk yaptim maalesef sonra kurtaj vs. Derken kendi kesildi sutum

Geri çekilme korunma yöntemi değil. Açık yazacağım ama boşalmadan önce de sperm geliyor. Bir daha asla eşini dinleme.
Çok haklisiniz benim bu şekilde oldu apandisit ameliyat oldum test tutuldu negatifdi oylece ameliyat oldum.10 gün sonra gebe olduğumu şok ile öğrendim umarım saglikli bir bebeğim olur..

Benim doktor emzirirken oksitosun hormonu salgilandigindan düşüğe neden olabilecegini soylemisti zaten dusuk riskimde oldugu icin kesmemi soylemisti bu konida cok farkli gorusler var ne dogru ne yanlis bilemem ben kesmistim ama cok surmeden dusuk yaptim maalesef sonra kurtaj vs. Derken kendi kesildi sutum
Düşse üzülmem desem günah olur mu acaba bilmiyorum.tabi ki kendi isteğimle düşürmem asla.düşük zor bi şey miydi fiziksel acı olarak?

Ya şu eşlerin bencilliğine sinir oluyorum. Ve kadınların söz geçiremeyip aciz kalmasına da. Düşse üzülmem demeniz de evet günah. Kucağınızdakiyle hiçbir farkı yok çünkü.

Düşse üzülmem desem günah olur mu acaba bilmiyorum.tabi ki kendi isteğimle düşürmem asla.düşük zor bi şey miydi fiziksel acı olarak?
Bende basta sizin gibi düşünüyordum bebeğim kolikti ve henüz 3 veya 4 aylık çok küçüktü hamileliğini öğrendiğimde ama düştüğünde o kadar acı cektim ki fiziksel olarak çekmenin yani sira vicdanen onu istemediğimden beni bıraktı diye
Ilk çocuğum da o kadar sevinmişken diğerine üzülmem haksızlık degilmiydi ikiside benim evlâdım hala içim sızlıyor sonrasinda yine düşük yaptım ama ona bu kadar üzülmedim çünkü dogsun istedim nasip olmadı

Hem hamile olup hem emzirmek en başta senin için zararlı.
Sen hasta olursan çocugunada karnındakinede bakamazsın.
Tavsiyem , zaten ek gıdaya geçmiş , yavaştan sütü kesip ek gıdaya ağırlık vermeniz.devam sütü içerse onunla takviye yapabilirsinz.

dusse uzulmem demıssınız buna ben cok uzuldum
dusuk yaptıgınızda ıyı hıssetmeyeceksınız halbukı

9 aylık bebek zaten ek gıdaya gectı bıraz mama bıraz ek gıda ıle ıdare edebılırsınız hıc anne sutu alamayan bebeklerde var ıcınıze dert etmeyın bunu , dusuk rıskınden dolayı 4 ay emzırmeyın derler ben olsam hamıle kalmısım donusu yok der sutden keserdım

hakkınızda hayırlısı olsun

Ben oğlum 13 aylıkken (isteyerek) hamile kaldim. 22 aylıkken sütten kestim (çünkü bebegi tek memede kıskandı). Bu durum hamileliğinize bağlı. Düşük riski yoksa ve bebeginiz ek mamaya da başlamışsa genelde sorun olmuyor. Ama her vücut her bünye farklı olduğu için doktorunuzun tavsiyesini dinleyin.
Esinize de selam olsun burdan: prezervatif diye birsey var. Geri çekilme diye bir korunma yöntemi yok. Bu konuda bu kadar cahilse böyle kararlari kesinlikle ona birakmayin

Hem korunmadan bi habersiniz hemde düşse üzülmem diyebiliyorsunuz. Ya bazi insanlara seks yasaklanmalı. Zira ne yaptığınızı bilmiyorsunuz

Doğumdan sonra bile iki çocuğu emziren örnekler çok.
Riskiniz yoksa siz beslenmenize çok dikkat edin, kesmeyin sütten bebeği.

Ve korunma işini erkeğin keyfine bırakmayın.
9 ay taşıyacak olan siz, sorumluluğun çoğunu taşıyacak olan siz, ay rahatsız oldum şımarıklığına göz yummayın.

Back