- 5 Ocak 2018
- 1.932
- 5.904
- 158
- Konu Sahibi songulkemal16
-
Cok gecmis olsun Allahim sifalar versin .. konu öne ciksin diye yazdim bir de sormak istiyorum ciger gelismeme ve patlama sebebi nedir soylediler mi 32. Hafta da dogdugu icin mi zayif olusundan mi? Insallah en kisa zaman da kavusursunuzGecen hafta bugün akşam suyum geldi hastaneye gittim doğuma aldılar 2 kilo 120 Gr dogdu bebegimin cigerleri hiç gelişmemis kuveze aldılar hemen entube ilk gün uyutular beslemediler oksijen borusu burnundaydi ikinci gün ağızdan taktılar ciğeri patlamış sonra gosgusnden oksijen tüpü taktılar ikinci gün 5 ml beslemeye baslamislar ama mide sondasiyla sonra 10 sonra 15 sonra 20 bugün 30 ml beslemeye geçmişler 1 hafta oldu çok özlüyorum dayanamıyorum daha ne kadar kalacak bilmiyorum ayni durumu yaşayan var mı aranizda ne kadar daha kalir
Entube tüpünu cikarmislar çok şükür fanus da kendi kendine nefes almaya başlamış Allah'ma şükürler olsunAyy kiyamam sana, tez zamanda saglikla kavuş yavruna..
Ikizlerim 34.5 haftada 2450 gr dogdular.
1 hafta kuvozde kaldi ikisi de.
Cigerleri gelismedigi icin burnuna ve sonra agzindan oksijen verdiler. Emme reflexleri de yoktu, dış dünyaya adapte olamadilar diye kuvozde kaldilar.
Hastaneden elim bombos dönmustum, hayirli olsun dediklerinde gozlerimden yaşlar süzülürdü...
Simdi 8 yasina girdiler, okula gidiyorlar
Sagliklilar da, tam bir afacanlar...
Basimin tatli belalari
Uzulme insallah cikacak senin kuzucugun da..
Bir yakinimin 30.haftada dogum yapti 1250 gr di cocuk, 1.5 ay kuvozde kaldi ve o da cikmisti.
Bence 2 kg ustunde , tez zamanda cikar diye umit ediyorum. Moralini yuksek tut
Yeni dogum yapmissin ,senin dualarin gecer.. bol bol dua et
Ciğer gelişimi durmuş karnımdayken bir sürü sebebi olabilir bunun dedi sıkıntı stres beslenme vs.patlamasi için de olabilcek bişey dedi biz on gorduk erken müdahale ettik zaten dediCok gecmis olsun Allahim sifalar versin .. konu öne ciksin diye yazdim bir de sormak istiyorum ciger gelismeme ve patlama sebebi nedir soylediler mi 32. Hafta da dogdugu icin mi zayif olusundan mi? Insallah en kisa zaman da kavusursunuz
En onemli basamagi gectiniz emin olun. Mutluluk yakinEntube tüpünu cikarmislar çok şükür fanus da kendi kendine nefes almaya başlamış Allah'ma şükürler olsun
Entubeden çıkmış fanusla alıyor çok sukurAkciger gelisimi 34.haftada tamamlanir. Anne ciger gelistirici olmadi ya da yeterli gelmedi ise bebege dogum sonrasi surfaktan verilir, o da hemoraji yapabiliyor. Once entubasyon tupu, sonra nazal destek sonra da fanus gibi birseyde nefes alacak ve normale donecek.
Imza: yasayan bilir 🖐
İnşallah inşallah okadar mutluyum ki şuan anlatamam okadar çok görmek istiyorum ki pazar gunune kadar bekliycemEn onemli basamagi gectiniz emin olun. Mutluluk yakin
Allah ım acil şifalar versin inşallahOkadar zorlanıyorum ki okadar özlüyorum ki anlatamam inşallah sağlıkla kucağıma alırım biran önce bende
Rabbim en kısa zamanda şifa versinGecen hafta bugün akşam suyum geldi hastaneye gittim doğuma aldılar 2 kilo 120 Gr dogdu bebegimin cigerleri hiç gelişmemis kuveze aldılar hemen entube ilk gün uyutular beslemediler oksijen borusu burnundaydi ikinci gün ağızdan taktılar ciğeri patlamış sonra gosgusnden oksijen tüpü taktılar ikinci gün 5 ml beslemeye baslamislar ama mide sondasiyla sonra 10 sonra 15 sonra 20 bugün 30 ml beslemeye geçmişler 1 hafta oldu çok özlüyorum dayanamıyorum daha ne kadar kalacak bilmiyorum ayni durumu yaşayan var mı aranizda ne kadar daha kalir
Canım hiç korkma o çok güçlü emin ol. Bende 30 haftalık doğum yaptım kanama ile hastaneye gittim sancılarım başladı ciğer geliştirici iğne yapmıştı doktor sancılar sıklaşınca mecburen doğuma aldılar ikiz bebeklerim doğdu bi kere dokunup koklayamadan götürdüler ikisinide yoğun bakıma. 47 gün kaldılar kuvözde. Her gün kavuşmanın hayaliyle yaşadım kötü düşünmedim onlara güç verdim süt verdim. Şimdi düzeltilmiş 8 aylıklar canavar gibiler maşallahGecen hafta bugün akşam suyum geldi hastaneye gittim doğuma aldılar 2 kilo 120 Gr dogdu bebegimin cigerleri hiç gelişmemis kuveze aldılar hemen entube ilk gün uyutular beslemediler oksijen borusu burnundaydi ikinci gün ağızdan taktılar ciğeri patlamış sonra gosgusnden oksijen tüpü taktılar ikinci gün 5 ml beslemeye baslamislar ama mide sondasiyla sonra 10 sonra 15 sonra 20 bugün 30 ml beslemeye geçmişler 1 hafta oldu çok özlüyorum dayanamıyorum daha ne kadar kalacak bilmiyorum ayni durumu yaşayan var mı aranizda ne kadar daha kalir
hamileyim ve ne hissettiginizi cok iyi anliyorum Allah sifalar versin dualarim sizinle ve eminimki miniğiniz çok iyi sekilde annesine kavusacak buna inaninCiğer gelişimi durmuş karnımdayken bir sürü sebebi olabilir bunun dedi sıkıntı stres beslenme vs.patlamasi için de olabilcek bişey dedi biz on gorduk erken müdahale ettik zaten dedi
Hadi gozunaydin, cikar merak etme.. iyiye gidiyor demek ki endiselenmeEntube tüpünu cikarmislar çok şükür fanus da kendi kendine nefes almaya başlamış Allah'ma şükürler olsun
Merhaba size mesaj atmam mümkün mü 25 haftalık doğan yigenim var benimde birkaç birşey soracağım26 haftalık 940 gram doğan bi mucize annesiyim. 93 gün kuvezde 10 günde anneli yoğun bakımda birlikte kaldık. Beslenmede cc artışı çok güzel demekki midesi tolere ediyor ve kaka ve çiş çıkışları iyi. Şuan önemli olan tek başına oda oksijeni alması. Ozamana kadar agizdan hortumla beslemeye devam ederler hem emme refleksi anca oluşacağı için hemde süt ciğerlerine kaçar diye henüz acele etmezler. Bebeğimin yanında ilk hastaneye yattığım gün hala ağzında hortum vardı beslenmesinin bi kısmını hortumla bi kısmını biberonla veriyodum. Sizinkinin haftası da ileride maşallah çabucak toparlayıp kollarınıza gelecektir. Bebeğinize inancınız daim olsun ihtiyacı olan tek şey bol anne sütü
Merhaba tabiki elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırımMerhaba size mesaj atmam mümkün mü 25 haftalık doğan yigenim var benimde birkaç birşey soracağım
Size mesaj atamıyorum siz bana yazarmisin çok teşekkür ederimMerhaba tabiki elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
Sabret kardeşim inşaallah bunlarda gececek ben yaşamadım ama bende anne adayım. Rabbim yavrularımızı sag salim kucagımıza almayı nasip eyleisn bol bol dua et. Bian önce toparlanırlar senin kokun sütün onlara şifadır ama sende duanı eksik etme.iyi olacak bende ona çok dua edeceğim. Rabbim onun minicik kalbinden elinden tutsun sana sevdiklerine hayırla bagışlasınnGecen hafta bugün akşam suyum geldi hastaneye gittim doğuma aldılar 2 kilo 120 Gr dogdu bebegimin cigerleri hiç gelişmemis kuveze aldılar hemen entube ilk gün uyutular beslemediler oksijen borusu burnundaydi ikinci gün ağızdan taktılar ciğeri patlamış sonra gosgusnden oksijen tüpü taktılar ikinci gün 5 ml beslemeye baslamislar ama mide sondasiyla sonra 10 sonra 15 sonra 20 bugün 30 ml beslemeye geçmişler 1 hafta oldu çok özlüyorum dayanamıyorum daha ne kadar kalacak bilmiyorum ayni durumu yaşayan var mı aranizda ne kadar daha kalir
Yegenimde 15 gundur kuvezde 1.800 dogdu ama 1.500e dustu 30 haftalik falandi sanirim ben pek anlamiyom bu rakamlardan ama dogumuna 2 aydan fazla vardi. Ayagini rahimden cikartip suyu bosaltmis acil sezeryan oldu. InsaAllah yavrunuzda yegenimde tez zamanda sifa bulur Rabbim mübarek cuma gununun hurmetine sifalar versin butun bebeklere. Abim anlatiyo 9 aydir kuvezde yatanlar varmis ne zordur Rabbim tez zamanda sifalar versin.Gecen hafta bugün akşam suyum geldi hastaneye gittim doğuma aldılar 2 kilo 120 Gr dogdu bebegimin cigerleri hiç gelişmemis kuveze aldılar hemen entube ilk gün uyutular beslemediler oksijen borusu burnundaydi ikinci gün ağızdan taktılar ciğeri patlamış sonra gosgusnden oksijen tüpü taktılar ikinci gün 5 ml beslemeye baslamislar ama mide sondasiyla sonra 10 sonra 15 sonra 20 bugün 30 ml beslemeye geçmişler 1 hafta oldu çok özlüyorum dayanamıyorum daha ne kadar kalacak bilmiyorum ayni durumu yaşayan var mı aranizda ne kadar daha kalir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?