• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim 3 aydır neredeyse aynı kiloda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KUPAKIZI44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
94
0
86
İçel Mersin
Merhaba arkadaşlar bebeğim 11 aylık oldu. 3 kilo doğmuştu. İlk 5 ay çok iyi kilo aldı, normaldi her şey. Ama şimdi 11 aylık oldu 8 kilo 300 gram. Doktor düşük olduğunu söyledi. Günde 4-5 öğün yiyor. Sabah kahvaltıda yumurta, peynir, ceviz, yoğurt, ekmek, tahin karışımı veriyorum 1 kase. 4 saat sonra yine bir kase kendi yaptığım çorbadan, 4 saat aralıklarla yine muhallebi veriyorum. Gece de 180 cc kadar devam sütü içiyor. Ama kilo almıyor. Bu arada günde 1 kez kusuyor yediklerini. Ama kustuktan sonra tekrar yiyor. Boyu iyi ama neden kilo almıyor? Daha bugün doktora götürdüm. Supraktin verdi, hareketliyse almaz dedi. Çok hareketli ama ne yapabilirim. Moralim çok bozuk. Bir de görenler ve çevremdekiler sen bu çocuğu aç mı bırakıyorsun gibi laflar edince deliriyorum. Psikolojim bozuldu. Benimle aynı şeyleri yaşayanlar var mı? Lütfen önerilerinizi paylaşın kızlar. Şimdiden Allah razı olsun.

şöyle duymuştum, eğer boy gelişimi varsa kiloyu dert etmeyin..... kolay gelsin.

Canimbenim.oglusuncok cok guzel.
Ogun sayisi gayet iyi.
Bir yasinda dortle besleniliyorlar zaten.
Doktorumun demesine gore kilodan daha muhim boy.
Boy uzuyorsa sorun yok.
Boy uzamiyorsa kafa capi buymuyorsa gelisim geriligi ve ciddi
sorun demekmis.
Hic dert etme.
Gecen kontroldeydik.doktorum bir bucuk yasinda 13 kg olmasi gerekiyor
en fazla dedi.
Duzelir insallah.
Kusmasina gelince de cok zorluyosan fazla yiyorsa kusar.
Benimkide kusuyor ama reflu var gunde bikere kusar.

canım boyu 75 cm. Doktor iyi dedi. 5. aydan sonra kusmaya başladı. İlk başlarda hiç kusmuyordu. Reflü için herhangi bir şey denmedi. Doktor sadece kusuyor deyince reflü dedi o yüzden emin değilim. Yaklaşık 4 aydır kusuyor ama yemek esnasında oluyor. önce öksürüyor bir miktar kusuyor, böyle sümüğümsü bir şekilde, balgamlı gibi. sonra hemen diğerlerini de çıkarıyor. Tahliller yapıldı, ultrason çekildi bir şey çıkmadı. sonra da reflü dendi ama ne kadar doğru bilmiyorum!

olaya birde şu yönden bakmayı deneyin.... hiç düşündünüzmü çocuğunuzun sizdeki bu kaygıyı anladığını ve onunda kaygılanabildiğini?????? yada yemek esnasını düşünün... baskıcı zorlayıcı tutumlarınızı??????????? çocuğunuz psikolojik tepki veriyor aslında kusarak... şu saatten sonra onun kilo ve yemek sorununu hiç gündeme getirmeyin... başkasının konuşmasına fırsat vermeyin... konuşursada çocuğunuzun ne kadar '' mükemmel'' olduğunu altını çizerek vurgulayın... o anda çocuğunuz önemli başkasının ne düşündüğü değil... ona eksiklik duygusunu vermeye kimsenin hakkı yok... vede yemek yedirme seansları... esnek olun... yediği kadarını yesin... yemezse kaldırın... ısrar etmeyin... sabır ve sevgiyle bu tutumu tutarlı sergilerseniz kusma olayı tarihe karışır... eskisi gibi davranırsanız sorun çığ gibi büyür önünüzde... sabır ve sevgi... bol şans.

Back