Premature Bebekler Bebeğim 28 Haftalık Doğdu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ayy keşke yürüselerde nerde olursa olsun farketmez hiç ama havaların açılmasını dört gözle bekliyorum haziran gelsin hemen bitsin ki bende gdeyim daraldım hemde çok
Canım böyle farklı yerler bebeklere iyi gelirmiş. Candaşın blog yazısını okumuşsundur belki 18 ayına kadar yürümemiş. Sinop'a götürdüklerinde pıtır pıtır yürümeye başlamış.

Canım önce yürümek istiyorsa yürüsün tabi. Önemli olan sonra da olsa bir şekilde emeklemeyi de kavraması yani. Berkay daha yeni yeni çok kısa day durmaya başladı bizim yürümemiz bayağı gecikir. Ama Ata ve Ecrin erken yürüyecekler.

valla bilmiyorum ama ben kendimi cok yaslanmis hissediyorum nedense:)
siz bendende dincsiniz masallahiniz var yan yana dursak benimle yasit yada benden kucuk sanacaklar vallahi:):):)

Maşallah berkay'a
day day durmaya başlamış...
canım day daya başlaması yürümeye hazırlık..
koltuk altından tuttuğunuzda atım atıyormu..
adım adtamsına yardımcı olun bak o zaman nasıl heveslenecek...

Şu an düzgün adımlar atmıyor canım zıplayıp duruyor. Bazen bir iki adım atıyor ama düzenli değil adımları.

olsun atacak birbirine girsede adımları..
Ata nında öyle bazende düzgün atıyor...
hele bu aralar dizimize oturttuğumuzda zıpzıp zıplıyor... :)))

inş yürürler en yakın zamanda bazen çok takıyorum kafama bazende herşeyi zamanı gelince yapıyo onuda yapacak diyorum aman ne bileyim düşün düşün vallahi saçıma bi sürü beyaz düştü ecrin doğmadan önce tek bi tel beyaz yoktu saçımda eşimde bende beyazlattık saçları :kedi:hiç belli olmaz mehtap bakarsın berkay bizimkilerden önce yürür hangisi yürürse yürüsün inanın ecrin yürümüş gibi sevinecem ben hepsi yürüyecekler zamanı gelince bak tay tay duruyomuş ecrin daha durmuyo kendi başına

geçen doktor dinledim bebeklerinizi ve çocuklarını zıplatın diyo ilerde oluşabilcek kas ve kemik sorunları için çok önemli diyo günde 5 dk kadar 20 yaşına kadar yapılabilir diyo bizde yapabiliriz daha 18 den yeni gün aldık nasılsakaydirigubbakcemile5ecrinde çok zıplıyodu bu aralar bıraktı küçük hanım hatta kolbastı müziyini duyunca başlıyodu hemen

Vallahi düşünmeyelim takmayalım diyoruz ama bazen insanın elinde olmuyor. Berkay'ın kas gücü iyi olsaydı yürürdü canım ama kasları zayıf kuzucuumun. Yapmak istiyor ama gücü yok. Yani yerdeyken de ileri gitmek istiyor ama kollarıyla kendini kaldıramadığı için gidemiyor. Bakalım zamanla inşallah güçlenir ve hepsi olur.

Berkay'ın ayak bilekleri zarar görebilir diye fazla zıplatamıyoruz biz. Ama kas gücü iyi olan bebekler için çok faydalı zıplatma.

ecrin yapmıyo zilli canımı istemiyo anlamıyorum ki halıya bırak dört dönüyo göbeyi etrafında geri geri ama yok ileri yok

Güzel bir yazı....

Çoğu kadın kazara anne olur, kimileri tercih eder, pek azı sosyal baskılara boyun eğer, nadiren bazı çiftlerde de alışkanlık olur çocuk sahibi olmak. Bu yıl binlerce annenin bebeği prematüre doğdu. Peki kimlerin prematüre annesi olarak seçildiğini merak ettiniz mi hiç?
Tanrı dünyanın üzerinde dolaşarak büyük bir özenle, en küçük ayrıntıyı bile düşünerek insan neslinin devam etmesi için araç olarak kullandığı insanları seçer.
İnsanları incelerken de meleklerine büyük deftere not almaları talimatını verir.
"Armstrong, Beth, oğlan. Koruyucusu Aziz Matthew olsun.
"Forest, Majorie, kız. Koruyucusu Aziz Ceceila olsun.
"Rutledge, Carrie, ikiz. Koruyucusu.... ona Gerard'ı verin. Gerard küfüre alışıktır."
Sonunda, Meleğine bir isim söyler ve gülümser: " Bu annenin prematüre bebeği olsun"
Melek meraklanır.
"Peki Tanrım neden özellikle bu anne? O çok mutlu bir insan"
"İşte tam da bu yüzden" der Tanrı.
"Kahkaha atmayı bilmeyen bir anneye prematüre bir bebek verebilir miydim? Çok zalimce olurdu bu."
“Ama bu annenin sabrı var mı" diye sorar Melek.
"Çok sabırlı olmasını istemiyorum, yoksa umutsuzluk içerisinde sürekli kendine acır. Şok ve kızgınlığı geçince, bu işin üstesinden gelebilecektir."
“Bugün onu izledim. Bir annede çok nadiren bulunan ancak bir o kadar da gerekli olan benlik ve bağımsızlık duygusu var onda.
Biliyorsunuz, ona vereceğim çocuğun kendine ait bir dünyası olacak. Bu anne de bebeğinin kendisinin dünyasında yaşatmaya çalışacak ki bu da hiç kolay bir iş değil."
“Ama yüce Tanrım, ben bu kadının size inandığından bile şüpheliyim."
Tanrı gülümser, "Hiç sorun değil, ben onu hallederim. Bu kadın mükemmel bir aday. Yeterince de bencil."
Melek şaşırır "Bencillik mi? Bu bir erdem mi?"
Tanrı başını sallar. "Eğer arada sıra kendisini çocuğundan ayıramazsa, asla ayakta duramaz. Evet, işte ben bu kadını beklenmedik bir şekilde gelecek bir çocukla kutsayacağım.
O henüz bunun farkında değil ama herkes ona gıpta edecek ."
"Çocuğunun söylediği hiçbir kelimeyi doğal karşılamayacak. Hiçbir aşamayı sıradan bir gelişme olarak görmeyecek.
Çocuğu ilk kez "Anne" dediğinde bir mucizeye tanıklık edecek.
Gözleri görmeyen çocuğuna bir ağacı ya da gün batımını tarif ederken eserlerimi gerçekten görebilen nadir insanlar gibi görecek ağacı ya da gün batımını. "Benim gördüklerimi açık ve net şekilde görmesine izin vereceğim- cehalet, zulüm ve önyargıyı- ve bunları aşmasına izin vereceğim.
Asla yalnız olmayacak. Hayatının her gününde, her saniye onun yanında olacağım çünkü sanki yanımdaymış gibi benim işimi orada o yapacak."
"Peki ya bu anneyi hangi aziz koruyacak?" diye sorar Melek not almaya ara verip.
Tanrı gülümser: "Aynada görecektir."
Kaynak: Erma Bombeck'ten adaptasyon

Canımmmm okurken gözlerim doldu ve tüylerim diken diken oldu...
çokkkkkkk güzel bir yazı...
yani biz seçilmiş anne oluyoruz değil mi :)
çok teşekkür ederim çok iyi gelid bu yazı şimdi bana.....

Canımmmm okurken gözlerim doldu ve tüylerim diken diken oldu...
çokkkkkkk güzel bir yazı...
yani biz seçilmiş anne oluyoruz değil mi :)
çok teşekkür ederim çok iyi gelid bu yazı şimdi bana.....

Ben de okurken aynen öyle oldum canım. İnşallah Allah çektiğimiz sıkıntıları bebeklerimizin sağlığıyla ödülendirir.

ayyyyyy gözlerim doldu içim bi tuhaf oldu rabbim evlatlarımızla bizi ödlüllendirsin yeter

Berkay yatarken ellerinden tuttuğumda oturur pozisyona geçip ayaklarına dayanarak kendini kaldırıp ayaklarının üzerinde dik pozisyona geçebiliyor artık. Kanepeye dayandığında da duruyor ama sıralamıyor henüz.

cnmçok güzel hareketlenmiş berkay maşallah sıralaamya yavaş yavaş geçicek sabır gerekir bu arda yukardaki yazın mükemmel ötesi birey çok etkilendim vallahi

cnmçok güzel hareketlenmiş berkay maşallah sıralaamya yavaş yavaş geçicek sabır gerekir bu arda yukardaki yazın mükemmel ötesi birey çok etkilendim vallahi
Evet canım sabır. İnşallah herşeyi sırayla yapar.
maşallah berkaya galiba bizimkilerden erken yürüyecek o:)
Elinden tuttuğunda kalkma işini Ecrin çoktan yapıyordur zaten. Bizimki yeni başladı o yüzden yazdım:))
Önce bir emeklesin de. Yürüme için daha çooook zamanımız var gibi görünüyor mecbue.

mehtacığım artık bebekler emeklemeden direk yürümeye geçiyorlar:))))))sabırları yok dünyaya erken geldikleri gibi benim iki yeğenimde biri pramatüre olan 3-4 kez emekledi (1-2gün)sonra tay tay durarak yani koltuklara tutanarak yürümeye başladılar daha sonra oturan birini gördüklerinde direk ellerinden tutup yürümeye çalıştılar ve daha sonra hızlandılar şimdi koşuyorlar ve bunları yapmaları en fazla 10 gün sürdü yürümeye başlayınca tek başlarına artık elde tutturmuyorlar:))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…