Bebeğim 15 aylık oturamiyor

Meri03

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2025
3
0
1
26
Merhaba arkadaşlar benim bebeğimde oturamiyor emeklemiyor 15 aylık. İkiz oğullarım var 29+3 doğum yaptım birinde hiç bir sorun yok 12 ayında yürüdü oturdu emekledi ama diğeri hiç birini yapamıyor kendisini çok kasıyor sürekli 3 aylıkken gazlı bebekti ondan kasıyor kendini diye düşünüyordum ama şimdi hepsi geçti hala kasıyor mama sandalyesinde oturuken bir tarafına kayıyor kafasını dik tutuyor ama oturuken dengede duramiyor koltuğun kenarına ben kaldirirsam dikeliyor bı sure sonra düşüyor emeklerken kollarinin dizinin üstünde değil sürünüyor karnının üstünde ama herşeye gidip geliyor orumcekte parmaklarının ucunda gidiyor ben ellerinden tutuncada aynısını yapıyor acaba sorun nedir bu şekilde yaşayıp düzelen varmı bütün doktorlara götürdüm hiç bı sorun yok.

BÜtün doktorlara götürdünüz sorun yok mu? 😶‍🌫️😶‍🌫️

Demek ki yanlış doktorlara götürmüşsünüz. Çocuğunuzu nöroloji doktoruna götürün ve fizik tedaviye başlatın. Geç kalmayın kasları gelişmezse yıllar boyu doğru düzgün yürüyemez. Ben de prematüre annesiyim lütfen ciddiye alın.

Merhaba arkadaşlar benim bebeğimde oturamiyor emeklemiyor 15 aylık. İkiz oğullarım var 29+3 doğum yaptım birinde hiç bir sorun yok 12 ayında yürüdü oturdu emekledi ama diğeri hiç birini yapamıyor kendisini çok kasıyor sürekli 3 aylıkken gazlı bebekti ondan kasıyor kendini diye düşünüyordum ama şimdi hepsi geçti hala kasıyor mama sandalyesinde oturuken bir tarafına kayıyor kafasını dik tutuyor ama oturuken dengede duramiyor koltuğun kenarına ben kaldirirsam dikeliyor bı sure sonra düşüyor emeklerken kollarinin dizinin üstünde değil sürünüyor karnının üstünde ama herşeye gidip geliyor orumcekte parmaklarının ucunda gidiyor ben ellerinden tutuncada aynısını yapıyor acaba sorun nedir bu şekilde yaşayıp düzelen varmı bütün doktorlara götürdüm hiç bı sorun yok.
15aylik bebek serbest kendisi oturmalı tutunup ayaga kalkmalı yürümeli doktor nasıl normal diyor ki garip.Yürümemesi için dese belki okey oluruzda ama oturamaması bu zamana kadar asla normal degil bence. En geç 10 ay ola bilir oturmamasi ondan sonrası sıkıntı.

BÜtün doktorlara götürdünüz sorun yok mu? 😶‍🌫️😶‍🌫️
Nörolog ve çocuk doktoru herşey normel her çocuk kendine özeldir diyor çocuk oturmuyor değil oturmak istemiyor diyor otursun diye koyuyolar kendisi kalkmaya çalışıyor

O zaman oturamiyor degil oturmak istemiyor. 15 aylik olup da oturamayan bir bebege en kotu doktorun bile normal demesi imkansiz. Premature dogan bebeklere dogdugu andan itibaren fizyoterapi oneriliyor size hic bir sey soylenmedi mi? Bence bir fizyoterapist ve ergoterapist ile gorusun. Duyu hassasiyeti de olabilir bebekte.

Merhaba anlattıklarınız hiç de normal değil. Ben fizyoterapistim mutlaka bir cocuk nöroloğuna götürün o normal dese bile fizik tedaviye tekrar götürün. Fizik tedavi alması gerekiyor geç kaldık demenizi istemem sonra.

Back
X