• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği olanlar ev işlerini nasıl yapıyor

küçük bebeği olanlar ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz detaya giriyormusunuz benim ev işimi yapasım hiç yok tüm vaktimi bebeğimle geçirmek istiyorum Cok ilgi istiyor . Ama ev işlerinde mecbur
BEbeginiz ne kadar kucuk ki? Biraktiginiz yerde duruyorsa onu da temizlediginiz odaya tasiyabilirsiniz. Eger yurumeye basladiysa isler cok zorlasiyor. Benim evime haftalik yardimci geliyor cunku benim evi temizleyecek vaktim hic olmuyor. Yemegi bile onlarin uyku vaktinde yapabiliyorum. Camasirlari da onlarin uyku saatinde halletmeye calisiyorum

küçük bebeği olanlar ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz detaya giriyormusunuz benim ev işimi yapasım hiç yok tüm vaktimi bebeğimle geçirmek istiyorum Cok ilgi istiyor . Ama ev işlerinde mecbur
Elimi bile sürmedim ev işi yok şu bu umrumda olmadı bir kez daha dogurmayi düşünmemstm o zaman öğle uykusu bile kucağımda uyuttm o derece buldumcuk olmstm 🤭
( Hamilelk öncesi eşimle bu şekilde anlasmstk 😂)

Bebeğim 4,5 aylık ve gıda alerjili (emziriyorum). Bir ara takıntı yaptım herşey düzgün olmalı vs diye benim enerjimden çok yedi. Evdeki bütün fazlalıkları ayırdım. Herseyin yeri belli oldu. Robot süpürge açıyorum arada bir. 2 hafta önce sildim yerleri, yapamıyorum maalesef. Toz en son 2 ay önce aldım herhalde. Süs eşyalarını da azaltacağım sırf bu yüzden. Öğlenleri zaten koynumda uyuyor, ben de onla uyuyorum. Akşam üstü izin verirse o uyanıkken yemek yaparım. Haftasonu da ekmeği vb dışardan yiyemediğim için babası varken o işleri hallediyorum. Çamaşırlar yine onun durumuna bağlı hafta içi veya hafta sonu halloluyor.
Tuvalet/mutfak temiz tutmaya çalışıyorum bazen mutfakta bulaşıklar birikiyor akşam yemekten sonra babası uyutursa hallediyorum ki evde kedim var bir de onun bakımları vs bende genel olarak :). Banyodaki duşakabini görmezden geliyorum. Çokta takıntı yapmamak gerektiğini biraz geç öğrendim ama öğrendim 😂.
Benim gözümde ev olabildiğince toplu olsun yeter artık. Yani bütün hayatım bebek ve yemek şuan. Haftasonu da iyi hissedersem kuaföre gidiyorum yarım saatliğine kaş bıyık vs için, duşumu akşam veya haftasonu veya durur gibiyse evde teksek bazen onu da banyoda ana kucağına koyup alıyorum. Onun dışında havalar iyi haftasonu dışarı çıkmaya karar verdik artık, tek çıkamıyorum çünkü enerjim olmadığı için. Bazen tekte çıkıyorum da gözümün kesmesi lazım 😅

Valla ben uyudugunda ayni motor gibiyim bugun halilari bile cirptim supur sil toz al camasir yika 2 saat hic durmadjm

Bebekler küçükken ev işi yapabilen var mı?

3 yaş yarım gün okula gidiyor,okuldayken biraz yemek yapıyorum biraz da dinleniyorum.

Ev işini yardımcı hanım geliyor haftada bir,iki.

Hafta sonu kocam yapıyor.

Ben yapamam ki yapsam çocuğa enerjim ve moralim kalmaz ki.
Bence de yapılmıyor. Kendi karnımı doyuruyorum çocuğun karnını doyuruyorum bir de kocamın karnını doyuruyorum derken gün bitiyor. Ev işi kalıyor ☺️

Takıntı yapmadan evi toplu tutmaya çalışıyorum. Robot süpürge elim ayağım hamileyken almıştım iyi ki almışım diyorum. Genelde yatmadan evi toplar 2 günde 1 de süpürgeyi çalıştırırım. Yemek konusu biraz zor, anakucağında mutfağa alıyorum ama bazen 10 dk oyalanıyor bazen yarım saat şans işi yani.

Bebeğim 4,5 aylık ve gıda alerjili (emziriyorum). Bir ara takıntı yaptım herşey düzgün olmalı vs diye benim enerjimden çok yedi. Evdeki bütün fazlalıkları ayırdım. Herseyin yeri belli oldu. Robot süpürge açıyorum arada bir. 2 hafta önce sildim yerleri, yapamıyorum maalesef. Toz en son 2 ay önce aldım herhalde. Süs eşyalarını da azaltacağım sırf bu yüzden. Öğlenleri zaten koynumda uyuyor, ben de onla uyuyorum. Akşam üstü izin verirse o uyanıkken yemek yaparım. Haftasonu da ekmeği vb dışardan yiyemediğim için babası varken o işleri hallediyorum. Çamaşırlar yine onun durumuna bağlı hafta içi veya hafta sonu halloluyor.
Tuvalet/mutfak temiz tutmaya çalışıyorum bazen mutfakta bulaşıklar birikiyor akşam yemekten sonra babası uyutursa hallediyorum ki evde kedim var bir de onun bakımları vs bende genel olarak :). Banyodaki duşakabini görmezden geliyorum. Çokta takıntı yapmamak gerektiğini biraz geç öğrendim ama öğrendim 😂.
Benim gözümde ev olabildiğince toplu olsun yeter artık. Yani bütün hayatım bebek ve yemek şuan. Haftasonu da iyi hissedersem kuaföre gidiyorum yarım saatliğine kaş bıyık vs için, duşumu akşam veya haftasonu veya durur gibiyse evde teksek bazen onu da banyoda ana kucağına koyup alıyorum. Onun dışında havalar iyi haftasonu dışarı çıkmaya karar verdik artık, tek çıkamıyorum çünkü enerjim olmadığı için. Bazen tekte çıkıyorum da gözümün kesmesi lazım 😅
Duş kabinde hemfikiriz 😄

Ben bebeğim uyanıkken yapıyorum işim mutfaktaysa benimle mutfağa geliyo mama sandalyesinde önüne tahta kaşık vs veriyorum sıkılana kadar yapabildiğimi yapıyodum. Temizliği de oda oda yapıyorum yine aynı şekilde bebiş de benimle takılıyo şarkı türkü türlü şebekliklerle işime dahil ediyorum🤷‍♀️ 6 aylık kendisi eşim evdeyse o da yardımcı oluyor

Ben 1yasindan sonra elektrik süpürgesi ve vilada yapıp gün içinde bitiriyordum. Onada temizlik seti aldım oyuncak oda benle yapıyordu. Yada elektrik süpürgesi ne satasirdi ben ona bırakırdım öyle böyle iş uzuyordu fakat yapıyordum. Yemek eşim gelince yapardım pek rahat bırakmazdı beni okonuda . Derin temizlik haftasonu eşim evdeyken oluyordu.

Back
X