Alerjik bebekle ek gıdaya başlangıç?

sssilaaa3

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
254
156
303
35
İçel Mersin
Merhaba 🌸 Kızım ayın 9unda 5i dolduracak 2. Aydan bağırsak ve cilt tepkili süt alerjisinden dolayı emzirmeyi bıraktım (herşeyi kessem dahi benim sütüme bile alerjisi vardı). Tadımlara başladık ama başlarken kabak havuç vs buharda pişiriyordum ama neden pişiriyorsun dedi bi arkadaş. Direk verebilir miyim ki cam rendede? Bilemedim. Alerjik bebeği olanlar siz nasıl başladınız? Ev yoğurdu ile denemeye başlayacağız 1 çay kaşığı verip bakıcaz bakalım. Yardımcı olur musunuz? 🌸

Sebzeler de meyveler de buharda pişecek öyle verebilirsiniz. Çatalla ezin ama bebeğiniz küçük olduğu için öğürebilir o nedenle püre yapabilirsiniz bir süre.
Alerjik bebeklerde günümüz doktorları alerjisi olan besinlerle daha erken tanıştırarak alerjiyi geçirmeye yönelik listeler yapıyor. Doktorunuz süt alerjisi var ama yoğurt dene dediyse bu nedenle demiştir.

Diğer arkadaşlara kıyasla kibarca yazdığınız öncelikle çok teşekkür ederim 🌸 Ben buharda pişiriyorum da birileri rendele diyince garip gelmişti danışmak istedim iyi ki dinlememişiim.. 🌸🙏🏻

Bazı meyveleri önce üç gün kuralıyla haşlayıp verdikten sonra eğer rahatsız etmezse çiğ rende yapabilirsiniz ama sebzeleri hep haşlayın süt alerjisi varsa neden yoğurt veriyorsunuz

Merhaba 🌸 Kızım ayın 9unda 5i dolduracak 2. Aydan bağırsak ve cilt tepkili süt alerjisinden dolayı emzirmeyi bıraktım (herşeyi kessem dahi benim sütüme bile alerjisi vardı). Tadımlara başladık ama başlarken kabak havuç vs buharda pişiriyordum ama neden pişiriyorsun dedi bi arkadaş. Direk verebilir miyim ki cam rendede? Bilemedim. Alerjik bebeği olanlar siz nasıl başladınız? Ev yoğurdu ile denemeye başlayacağız 1 çay kaşığı verip bakıcaz bakalım. Yardımcı olur musunuz? 🌸
2 çocuğumda süt alerjiliydi maalesef zor bi süreç ama iyi yönetirseniz kolay atlatırsınız biz 6 aydan 1 yaşa kadar çok hafiflettik 1 yaştan sonra tamamen geçti.
Öncelikle kabak havuç balkabağı vs sebzeler sonra elma armut tarzı az alerjen meyveleri haşlayıp süzgeçten ezip 3 gün kuralıyla taddırarak başladık biz. Sonrasında keçi sütünden ev yoğurdu denedik. Tabi bu dönemde emzirme devam ettiği için ben süt ürünleri işlenmiş et vs yememeye devam ettim. Eğer yoğurda tepki verirse vücudu bırakıp 1 ay sonra yeniden denedik zamanla yoğurt peynir kefir yvaş yavaş devam ettik her tepkide 1 ay bekleyip yeniden denedik. Çocuğu ne kadar zorlarsanız alerji o kadar uzuyor farkedip keserseniz daha kolay adapte oluyor. Kolaylıklar diliyorum

Back
X