• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği olanlar ev işlerini nasıl yapıyor

Biraz yapıp biraz bırakıyordum, dip kose uygun vakitte giriyordum, yada parça parca bı gün bı oda diğer gün diğer oda şeklinde dip köşe yapiyordum, öyle hergun temizlikle ugrasmiyordum, vakit kaldıkça yapıyordum
Ben bebeğim uyumadan yapamıyorum izin vermiyor . O uyuyunca bende uyuyorum yani ev işi pek yapamıyorum

Ben bebeğim uyumadan yapamıyorum izin vermiyor . O uyuyunca bende uyuyorum yani ev işi pek yapamıyorum
Bosverr zamanla alışırsın, hep öyle gitmeyecek, şimdilik yorgunsun o yüzden öyle, zamanla rutine döner, tek derdin temizlik olsun

Bebekler küçükken ev işi yapabilen var mı?

3 yaş yarım gün okula gidiyor,okuldayken biraz yemek yapıyorum biraz da dinleniyorum.

Ev işini yardımcı hanım geliyor haftada bir,iki.

Hafta sonu kocam yapıyor.

Ben yapamam ki yapsam çocuğa enerjim ve moralim kalmaz ki.

Hafta ici işteyim zaten hafta sonu da eşim ilgilenir çocukla bende yaparim.evim çok çok temiz mi değil ama döküntülü de değil.o yuzden gelen insanlar evin masaAllh çocuğa rağmen temiz der.onemli olan toplu olması bence.ise giderken yatak örtüsünü birkez kapatmadan gitmisligim yok ama arkadaşım toplamaz yatağı mesela evde değilim kim geliyorki der.yada mutfak asla öyle bırakıp gitmem ise.ama başka arkadaşım kahvaltiliklari dolaba koyuyorum sadece masa öylece kalıyor der.siz toplayın döküntüleri ev zaten temiz görünür

Bebeğiniz kaç aylık şu an? Aslında toplu tutman yeterli.
Onun için de düzenleyicilerden destek alıyorum. Kutular kullanıyorum oyuncaklar için ilaçlar için kablolar için peçete için falan filan. Mutfağı bebeğimin gece uykusunda toplayıp yatarım. Sabah dağınık mutfak işi çok uzatıyor.
Şarjlı dikey süpürgem var bebeğim kucağımdayken bile 15dkda her yeri süpürüyorum. Robot süpürgem var ayarlarını bebekten sonra güncelledim güzel bir harita oluşturdum kızımla oynarken bile olmadığım odaları süpürüp sildiriyorum.
Banyoyu da kendim duşa girdiğim zaman birkaç günde bir sleepy ile siliyorum tezgahı lavabo ve tuvaleti çamaşır suyuyla hızlıca fırçalıyorum duruluyorum kendim yıkanıp çıkıyorum 15-20dkda halloluyor. Eşim de çamaşır bulaşık konusunda destek olur dağınıklık bırakmamaya çalışır. Yani ekip işi bu kendinizi işe verecek haliniz yok olduğu kadar.
Cam falan silmiyorum ben yüksekte oturuyorum zaten. Perde yıkayamadım bayadır bayrama yıkarız 😂

Bebeğim uyanıkken mümkün olduğu kadar eşimde bende vaktimizi onunla geçiriyoruz. Uyuyunca beraber yapılacak her şeyi yapıyoruz. Destek olmadan imkansız zor. Camları 8 ay önce sildik umrumda da değil. Bebeğe zarar verecek her şeye müdahale ediyoruz tabiki temizlik anlamında ama duşakabin camındaki kireçte umrumuzda değil 🤣

Belli bir yaşa gelene kadar hep yalap şalap yaptım. Ayaklanınca da mesela çamaşırları asarken oyun haline getirdik. Tek tek bana veriyor, bulaşıkları makineden boşaltırken de aynı. Yemek yaparken mutfakta birlikte yapıyoruz. Sıkılmasın diye hamuru falan çırpmasına izin veriyorum gibi. Zaten doğduğunda dikey süpürge almıştım pratik olsun diye. Şimdi ikinci bebeğim doğacak bayağı işi gücü bıraktım hamilelikte n'olacaksa olsun diyerek. O da doğunca yine önceliğim çocuklar olacak. Çocuk yokken toz tanesi görmeye tahammülüm yoktu ama bebek ve küçük çocuk varsa yapacak bir şey de yok buna.

Ha bir de şu var kişisel bakım banyo gibi ihtiyaçlarımı hep o uyurken yaparım. Evde biri (dedesi, babası, anneannesi) varsa ona veririm. O uyurken banyo falan yapmayacaksam da dinlenirim hiç iş yaparak o 1-2 saatlik değerli vakti de harcayamam😄
Ben bebek uyurken ev işlerimi yapıyordum ama bana iyi gelmedi sonrasında ilgilenirken zorlandım o uyuyunca bende uyuyorum

Ben bebek uyurken ev işlerimi yapıyordum ama bana iyi gelmedi sonrasında ilgilenirken zorlandım o uyuyunca bende uyuyorum
Bence de bir film açıp uzanıp izlemek, bir kitap okumak, bir fincan kahve içmek bizim de iyi hissetmemizi sağlıyor. Çocuğa da iyi yansıyor bu halimiz. Aksi halde çocuk, ev işi kendimizle yalnız kalamıyoruz. Evin işi bitmez...

Bence de bir film açıp uzanıp izlemek, bir kitap okumak, bir fincan kahve içmek bizim de iyi hissetmemizi sağlıyor. Çocuğa da iyi yansıyor bu halimiz. Aksi halde çocuk, ev işi kendimizle yalnız kalamıyoruz. Evin işi bitmez...
Evet olumlu sonucunu gördüm eski insanlar cok takıntılıymış evin camı parlasın ufacık toz sehpada olmasın felan. Evlenirken böyle olcak dediler aslında bu kadar detaya gerek yok

Back
X