Çocuk Hastalıkları Bebeği kolik olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

latmia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2007
31
0
86
İzmir
Bebeğim şu anda tam 50 günlük ve biz 40 gündür kolikten muzdaripiz. Bir sürü yöntem denedim ama fayda etmiyor. 40 çıkınca geçer dediler ama olmadı. Şu anda 3 ayın dolmasını bekliyorum. Umarım daha da uzun sürmez. Bu sorunu yaşayan diğer anneler neler yaptığını yazabilirse belki de daha önce denemediğim bir şey çıkar.

arkadaşım ben bu sorunu kızımda yaşadım .neler çektiğini çok iyi bilirim.benim kızım gece saat onda ağlamaya başlardı sabah altıya kadar ayrıca gündüzde hiç durmadan en az üç dört saat ağlardı.
kırkınız çıktığına göre bir buçuk ay daha sıkıntınız var demektir.kolik üç ay sürüyor çünkü.sizin ve evliliğiniz için büyük sıkıntı yaratabilir.çünkü düzen ve uyku adına hiçbirşey kalmıyor.ben kızımı ondokuz yaşında dünyaya getirdim ve hiç kimsem yoktu bana yardımcı olacak.ne olursa olsun çevrenizde birileri varsa yardım alın.çokta ağlasa yakınlarınıza biraz bırakıp dışarda nefes alın.anne babanın psikolojisini zorlayan bir dönem.doktoruna almanyadan muz esanslı bir gaz giderici damladan söz edin en etkilisi bu.şimdi adını anımsıyamıyorum.sorun olursa yardımcı olurum.

benim bir arkadaşımın bebeğinde bu sorun var onda gördüğüm yöntem ve iyi geldiğini söylüyor bebeği bu şekilde huzursuzluk yaşadığında saç kurutma makinası çalıştırarak uyutuyor ve şahit oldum gerçekten bebek sakinleşiyor. Senin bebeğine etkili olur mu bilmem canım dene istersen. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hoşcakal...

İlgine çok teşekkür ederim İlayda Cem. Sanırım bahsettiğin damla Sab Simplex. Eğer o ise ondan bir şişe bitirdik ikincideyiz ama bizde pek işe yaramadı ben de artık vermiyorum. Şu ara Nurse Harvey's diye bir bitkisel damla veriyorum gazını daha rahat çıkartıyor gibi. Ama sanırım biraz sapla saman karıştı biz de yani ağlamalar gazdan mı kucak ve sallanma alışkanlığından mı bazen ayırt edemiyorum. Bir de kusmalar başladı azar azar. Sen de de olmuş muydu? Bir yazıda okuduğum kadarıyla bu damlanın kabız yaptığı söylenmiş sen öyle bi şey yaşadın mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.

neler çektiğinizi, o ağlama krizlerinde yaşadığınız çaresizliği tahmin edebiliyorum çünkü oğlumda bizde yaşadık.. kısa sürdü bizde.. neler yaptım? ağlama krizinde gecenin üçünde süpürge makinesini çalıştırdım.. susuyordu... gaz yapan yiyeceklerden uzak durdum... babası çok yüksek sesle şarkı söyledi... birde ev ortamında, kendinde veya eşinde strese izin verme... stresli birgün yaşadığımda bebeğim daha çok ağlıyordu.. çok şükür şimdi bebeğim 3 aylık.. Allah sabır versen sana ve eşine...... umarım kolay atlatırsınız.. birde ''kolik cd''' den şarkı dinlettim... ama süpürge makinesi daha etkili oldu...kolik albümürhan osman 'a ait... dinletmek istersen musicopat sitesine gir.. .

kesinlikle katılıyorum,aynı sorunu ben de yaşadım,hiçbirşey fayda etmiyor,ne bitki çayı ne bitkisel damlalar...ama masaj ve banyo süper...bi de SAÇ KURUTMA MAKİNESİ..Ben 1 saat boyunca saç kurutma makinesinin açık kaldığını bnilirim,şuan ağzı eğrilmiş durumda:)ilk 3 ay şidedetli bir şekilde çektik biz de 8 ay sonunda tamamen bitti,şuan kızım 15 aylık ama psikolojim mahvolmuş durumda,inanın hala etkisin atamıyorum..bebek görmeye dayanamıyorum,sanki o günlerime geri dönüyorum...TECRÜBE EDİNMİŞ BİRİ OLARAK TAVSİYEM,MASAJ VE BANYO..HERGÜN BANYO YAPTIRIN VE DE KARNINI BAĞIRSAKLARDAN AŞAĞI DOĞRU BASTIRARAK MASAJ YAPIN,GAZINI EN ETKİLİ BİÇİMDE BÖYLE ÇIKARIR...KOLAY GELSİN...a.s

inan bunlarin hiçbiri işe yarmiyor,sadece kendini avutuyorsun bi de vakit kaybi..ama yine de sen bilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…