- 16 Ocak 2023
- 901
- 681
- 23
- 25
- Konu Sahibi suskunkisi
-
Bebeğim için tehlikeli değilim. Sadece geç kalmak istemiyorum. Hemen bir şeyler yapmak istiyorum. Otizm olsa da olmasa da içim rahat etsn diye özel terapi ders vs. Ne varsa vereceğim bebeğimeSize göre 6 aylık bebek heyecanlanınca ne yapmalı?
Oh my got mı demeli mesela?
Sizin bu bebek için tehlikeli olduğunuza inanıyorum artık
Kulak tutmasi dış çıkarma döneminde olduğundan olmasın☺kabizlik ve alerji otizm b3lirtisi ise benim kizda oğlum da ileri derecede otistik oluyoKafasını sallama,ellerini dizine vurma, kulaklarını çekme, ellerini açıp kapama, heyecanlanınca titreme,ayaklarını döndürme,alerjiler,kabızlık,geçirdiği sarılık ve enfeksiyon, öne arkaya ritmik sallanma liste uzar gider
Ya hepsi bebeklerin yaptığı şeyler, benim oğlum da elini uzatıp titretiyordu, doktoru neden böyle yapıyor diye bana sormuştu.Kafasını sallama,ellerini dizine vurma, kulaklarını çekme, ellerini açıp kapama, heyecanlanınca titreme,ayaklarını döndürme,alerjiler,kabızlık,geçirdiği sarılık ve enfeksiyon, öne arkaya ritmik sallanma liste uzar gider
Evet kesinlikle öyle. Ce oyununa tepki vermiyor fakat çok üzülüyorumYa hepsi bebeklerin yaptığı şeyler, benim oğlum da elini uzatıp titretiyordu, doktoru neden böyle yapıyor diye bana sormuştu.
Hiç kimse size çocuğunuz otistik yada değil diyemez, bunlar bebeklerin yaptığı hareketler.
Benim oğlum 11 yaşında şimdi, çok normal hatta üstün yetenekli. Annelik hep bir kaygı bir vicdan azabı anlıyorum ama bu günler geri gelmeyecek tadını çıkarın. Biraz büyüsün anlaşılır zaten.
Sizin şuanda yapmanız gereken çocuğunuzun ihtiyaçlarını zamanında karşılamak, çok çok sevmek öpmek, kesinlikle ekranla tanıştırmamak, ce ce oyunu gibi gelişimine faydalı oyunlar oynamak.
Allahım bilmiyorum belki de her şey üst üste gelmiştir. İnşallah öyledir.Kulak tutmasi dış çıkarma döneminde olduğundan olmasın☺kabizlik ve alerji otizm b3lirtisi ise benim kizda oğlum da ileri derecede otistik oluyo
Yanımda olduğunuz,moral verdiğiniz için çok teşekkür ederim. İyiki varsınız. Bana kızsanız da hepinizi çok seviyorumMerhaba anneler. Bebeğim 6 aylık otizimden şüphelendim. Daha önce bu konuyla ilgili bir başlık açtım. Ama tekrardan açmam gerekti çünkü yeterli cevabı alamadım. Dün doktora göründük. Doktor %50 otizm olabilir %50 de olmayabilir. Sana ne var ne de yok diyemem dedi. Tekrarlayıcı hareketleri çok şüpheli. Her ay kontrol edeceğiz gelişim takibini dedi. Benim yaşadığımı yaşayan anneler var mı ? Bilgisi olan?
Burhan benim oğlum da elini uzatıp titretiyordu, doktorun odasına girince muayene esnasında yaptı doktor bana dönüp neden böyle yapıyor diye sordu, arada yapıyordu şuanda gözümün önünde, ben de bilmiyorum dedim.Bana titreme hariç normal geldi. Titremeden kastınız nedir? Doktor net cevap vermiyorsa değiştirmenizi öneririm. Evhamlı yaşamak size de zor geliyor.
Doğru söylüyorsun. Bir götürsün bakalım evhamı geçer hiç olmazsa.Burhan benim oğlum da elini uzatıp titretiyordu, doktorun odasına girince muayene esnasında yaptı doktor bana dönüp neden böyle yapıyor diye sordu, arada yapıyordu şuanda gözümün önünde, ben de bilmiyorum dedim.
Onun dışında belirgin bir şey yoktu bütün bebeklerin hareketleri. Göz temasınız vardı. Ben hiç prizimden şüphelenmedim.
İnşallah, bazen anneler anlıyor çünkü sürekli yanında olan o, bazı anneler de çok evhamlı oluyor. Bana bütün hareketler normal geldi.Doğru söylüyorsun. Bir götürsün bakalım evhamı geçer hiç olmazsa.
Oyledir içinizi ferah tutun. Eşimin işinden dolayı az çok biliyorum kendimde eğitimini almıştım zamanında bilgiler koreldi tabi ama göz teması önemli diğer saydiklariniz belirti değil. Saglikla buyusun bebisinizAllahım bilmiyorum belki de her şey üst üste gelmiştir. İnşallah öyledir.
Teşekkür ederimOyledir içinizi ferah tutun. Eşimin işinden dolayı az çok biliyorum kendimde eğitimini almıştım zamanında bilgiler koreldi tabi ama göz teması önemli diğer saydiklariniz belirti değil. Saglikla buyusun bebisiniz
Temkinli bilinçli ama rahat olmalıyız bu şekilde sürekli kaygıyla bebeğe zarar vermekten başka katkınız olmaz ben düzenli ve farklı doktorlara muayene ettiriyorum bebeğimi içim rahat sizde temkinli ama biraz rahat olun bu şekilde sizde hastalanirsinizMerhaba keşke buraya yazmasaydınızBen zaten çok pimpirikliyim şimdi sizin psikolojinizle de oynamayayım . Otizm norolojiye gitseniz de anlaşılmaz. Prematüre bebekler otizm riski taşır. Söyledikleriniz bana sadece endişe verdi. İnşallah hiç bir şeyi yoktur
Ama 6 aylık bebek risk taşıyor mu o söylenirEvet konmaz ama belirti varsa eğitim alabilirsiniz. Ben pazartesi ergoterapiste gideceğim
Peki nasıl kesin sonuç alabileceğiz nöroloji takibinde şuan oğlum Eeg ve mr istedi çektirip sonuçlarına bakalım dediMerhaba keşke buraya yazmasaydınızBen zaten çok pimpirikliyim şimdi sizin psikolojinizle de oynamayayım . Otizm norolojiye gitseniz de anlaşılmaz. Prematüre bebekler otizm riski taşır. Söyledikleriniz bana sadece endişe verdi. İnşallah hiç bir şeyi yoktur
Ah keşke kesin sonuç alabilsek. Ne yazık ki 12 ay ve üstü olmayana kadar kesin sonuç alamayız otizm içinPeki nasıl kesin sonuç alabileceğiz nöroloji takibinde şuan oğlum Eeg ve mr istedi çektirip sonuçlarına bakalım dedi
Merhaba bebeğiniz 1 yaşından önce nasıldı mesela.Benim bebeğimde kendi kendine sallanıyor beni tanımıyor sankiArkadaşlar lütfen her anne hassas olsun otizm oranı 31de 1 düşmüş durumda
Sağlık ocaklarına otizm taramasını zorunlu kıldılar ve katlanarak geliyor bu çocuklar
Onun için lütfen bebekleriniz konusunda hassas olun
Ne kadar erken farkederseniz o kadar kolay sıyrılırsınız
Tıp artık o kadar ilerlediki
Anne karnındaki bebeğin agrasif hareketlerinden bile bir çok bulguya ulaşılıyor
Ben kendi adıma konuşuyorum bir anne olarak
Benim bebeğim aslında doğduğu anda sinyal vermeye başlamıştı
Bilmediğim için konduramadım bebeğimi taki 18 aylık gerçekler yüzüme çarpıldı
Lütfen bebeklerinizin her aşamasını sakince takip edin hem keyif alın hemde önlem…
Uzmanlar buna gözlem ve değerlendirme yapmadan yorum yapmazlarMerhaba bebeğiniz 1 yaşından önce nasıldı mesela.Benim bebeğimde kendi kendine sallanıyor beni tanımıyor sanki
Otizm demelerini beklemeyin bebeğiniz için profesyonel bir değerlendirme alınAh keşke kesin sonuç alabilsek. Ne yazık ki 12 ay ve üstü olmayana kadar kesin sonuç alamayız otizm içinyani beklememiz lazım
6 aylik cocuk sevincini, heyecanini nasil belli etsin isterdiniz?Merhaba anneler. Bebeğim 6 aylık otizimden şüphelendim. Daha önce bu konuyla ilgili bir başlık açtım. Ama tekrardan açmam gerekti çünkü yeterli cevabı alamadım. Dün doktora göründük. Doktor %50 otizm olabilir %50 de olmayabilir. Sana ne var ne de yok diyemem dedi. Tekrarlayıcı hareketleri çok şüpheli. Her ay kontrol edeceğiz gelişim takibini dedi. Benim yaşadığımı yaşayan anneler var mı ? Bilgisi olan?
Hiç durmadan yapıyor yalnzca heyecanlannca değill6 aylik cocuk sevincini, heyecanini nasil belli etsin isterdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?