• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği heyecanlanınca elini açıp kapatan, titreyen var mı? Ek olarak kafasını da sağa sola sallıyor

En onemli detay göz temasi dedi doktorumuz goz temasi direk gozuyle sizi takip ediyo mu buna bakin. Şuan cok erken 6.ayda zaten algisi yeni aciliyo doktorunuzda cok aydınlatıcı %50 konusuyo. O kadar ihtimal her bebek icin var tabi yari yariya bunu doktor olmasakta biliyoruz. Oncelikle doktorunu degistirin

Ben de sinir olurum böyle doktorlara. El ayak ağız hastalığı olmuş yine de enfeksiyon hastalıkları görsün belki farklı bir virüstür risk almayalım dedi.
Eee bir kere de risk al be kadın diye bıraktık doktoru.
Yani el ayak hastaligida o kadar bariz bi hastalik ki bir doktor nasil emin olamaz aklim almadi

Yani el ayak hastaligida o kadar bariz bi hastalik ki bir doktor nasil emin olamaz aklim almadi
Ellerinde bir şey yoktu sadece ağzındaydı.
Emin olamıyorum diyor mahvolduk ya. Test yapılması lazım enfeksiyon tipini belirlemek için. Onu da eğitim araştırma hastanesinde çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı bulmanız lazım dedi. Enfeksiyon hastalıkları doktoru bulduk özelde eşek yüküyle para alan bir Prof. zar zor randevu aldık aynı güne. Adam kıçıyla güldü bunu teşhis edemeyen çocuk doktoru olmasın dedi ismini falan aldı doktorun bizden. Karşıma çıkarsa haberim olsun ona göre davranırım diye.

Ben annelerin hissedeceğine inanıyorum. Sizi anlıyorum. Benim oğlum da 10 aylıkken sevinince ellerini kanat gibi çırpardı. Herkes çok şaşırırdı neden böyle yapıyor diye. Ben önemsemedim çünkü düzenli doktor kontrolüne gidiyoruz vs vs. Ha sonra zamanla bıraktı. 6 yaşına girecek yaşıtlarıyla bir çok şükür bir sorunu yok.
Gözlerinize bakıyor mu? İsmine dönüyor mu? Erken dönem için takip eden uzmanlar var.
Mesela bir akrabamın çocuğu otizm ve daha bebekken anladım demişti. Emzirirken asla gözüme bakmazdı (ki tüm bebekler bakar) aşı olurken asla ağlamazdı. Tuhaf hareketleri vardı o yüzden erken başlattı eğitime . Kaldığı yer de köy gibi yani sınırlı. Ama uğraştı şehir dışına götürdü emek verdi. Şu an 9 yaşında benimle muhabbet ediyor tehlikeyi seziyor. Okula gidiyor. Biraz farklılık belli oluyor ama çok iyi eğitildi. Şüpheleniyorsanız üstüne gidin derim. Ben sizi anladım bebeğin hareketlerini yani.

Bilmiyorum şuan ya rahatlamak ya da yüzlesmek istiyorum

Ama bu öyle bir şey değil. Otizm belirtileri büyüdükçe çıkar. Çevresine göre de şekillenir çocuk. Hafif belirtiler vardır siz ilgilenirsiniz düzelir. Veya tv karşısına oturtursunuz daha beter olur. Otizmin bir sürü spekturumu var hangisine girdiğini bile anlayamazsınız şu an. Teşhis edilecek bir şey değil.
Rahatlamanız için bir şey söyleyeyim mi. Sağlıklı bir evladınız var. Evdesiniz. Uyuyor uyanıyor besleniyor. Onunla oyunlar oynayın. Kitap okuyun. Sevin okşayın bol bol kucağınıza alın. Her bebeğin ihtiyacı bu. Otizmliyse de tek ihtiyacı olan bu.
Şu an bu haldeyseniz yarın öbür gün gerçekten böyle bir teşhis alsanız intihar mı edeceksiniz ne yapacaksınız? Biraz soğuk kanlı olun güçlü durun. Bebeğinizin size ihtiyacı var.

Ellerinde bir şey yoktu sadece ağzındaydı.
Emin olamıyorum diyor mahvolduk ya. Test yapılması lazım enfeksiyon tipini belirlemek için. Onu da eğitim araştırma hastanesinde çocuk enfeksiyon hastalıkları uzmanı bulmanız lazım dedi. Enfeksiyon hastalıkları doktoru bulduk özelde eşek yüküyle para alan bir Prof. zar zor randevu aldık aynı güne. Adam kıçıyla güldü bunu teşhis edemeyen çocuk doktoru olmasın dedi ismini falan aldı doktorun bizden. Karşıma çıkarsa haberim olsun ona göre davranırım diye.
Ay cok sinir oldum...

Kafasını sallama,ellerini dizine vurma, kulaklarını çekme, ellerini açıp kapama, heyecanlanınca titreme,ayaklarını döndürme,alerjiler,kabızlık,geçirdiği sarılık ve enfeksiyon, öne arkaya ritmik sallanma liste uzar gider
Benimde bebeğimde bunlar var merak etmeyin. Benimde gebelikte cmv değerimde artış oldu. Bizimde ne olacağımız belli değil bi tek siz değilsiniz herkesin başına geliyor sakin olmaya çalışın benimde hiç aklıma gelmezdi böyle şeyler yaşamak ama geldi işte..

Ben annelerin hissedeceğine inanıyorum. Sizi anlıyorum. Benim oğlum da 10 aylıkken sevinince ellerini kanat gibi çırpardı. Herkes çok şaşırırdı neden böyle yapıyor diye. Ben önemsemedim çünkü düzenli doktor kontrolüne gidiyoruz vs vs. Ha sonra zamanla bıraktı. 6 yaşına girecek yaşıtlarıyla bir çok şükür bir sorunu yok.
Gözlerinize bakıyor mu? İsmine dönüyor mu? Erken dönem için takip eden uzmanlar var.
Mesela bir akrabamın çocuğu otizm ve daha bebekken anladım demişti. Emzirirken asla gözüme bakmazdı (ki tüm bebekler bakar) aşı olurken asla ağlamazdı. Tuhaf hareketleri vardı o yüzden erken başlattı eğitime . Kaldığı yer de köy gibi yani sınırlı. Ama uğraştı şehir dışına götürdü emek verdi. Şu an 9 yaşında benimle muhabbet ediyor tehlikeyi seziyor. Okula gidiyor. Biraz farklılık belli oluyor ama çok iyi eğitildi. Şüpheleniyorsanız üstüne gidin derim. Ben sizi anladım bebeğin hareketlerini yani.
Benim bebeğim de asla bakma gozume beslerken. Aşi yapinca da kan alinca da aglamadi :(

Benim bebeğim de asla bakma gozume beslerken. Aşi yapinca da kan alinca da aglamadi :KK43:
Kan alınınca karnı toksa ağlamaz ordaki hemşireler söyler bunu ben ağlayacak diye çok korktum ama resmen uykusundan uyanmadı kızım şaşırdım hemşire de karnı tok ağlamıyor dedi ki bebekten kan almak zordur bilirsiniz kıpırdamadığı için hiçbir sorun olmadı yani
Her emme de göze bakmaz bazen memeye kafasını yapıştırır emin olun her zman bakamaz çocuk zaten

Kan alınınca karnı toksa ağlamaz ordaki hemşireler söyler bunu ben ağlayacak diye çok korktum ama resmen uykusundan uyanmadı kızım şaşırdım hemşire de karnı tok ağlamıyor dedi ki bebekten kan almak zordur bilirsiniz kıpırdamadığı için hiçbir sorun olmadı yani
Her emme de göze bakmaz bazen memeye kafasını yapıştırır emin olun her zman bakamaz çocuk zaten
Bebeklerin ilk keşfetmesi annelerinin gözlerinde başlar. Arada sırada bakmıyor olması başka hiç bakmaması başka.

Bebeklerin ilk keşfetmesi annelerinin gözlerinde başlar. Arada sırada bakmıyor olması başka hiç bakmaması başka.
Bunu biliyorum özellikle annenin saç şeklinden tanıdığını o sebeple ilk aylarda saç kesimi ya da değişik modeller yapmayın da denir Ya umarım öyle bir durum yoktur hiçbir emme de bakmaması sıkıntı bazen iki gün boyunca bakmaz bazen sohbet etmek istediğindeyse gözünü ayırmaz ama 6 ay çok çok erken otizm teşhisinde

Bunu biliyorum özellikle annenin saç şeklinden tanıdığını o sebeple ilk aylarda saç kesimi ya da değişik modeller yapmayın da denir Ya umarım öyle bir durum yoktur hiçbir emme de bakmaması sıkıntı bazen iki gün boyunca bakmaz bazen sohbet etmek istediğindeyse gözünü ayırmaz ama 6 ay çok çok erken otizm teşhisinde
Evet erken ama anneler bir sorun olduğunu anlayabiliyorlar. İnşallah değildir. Umarım boşa kuruntudur.

Aslında buraya yazmadığım daha çok şey var. Yani bana hiç bir şeyi yok bunlar normal hareketler asla demedi doktorum 🥺 Çok korkuyorum
Doktor yuvarlak konuşmuş bence. Cinsiyet sorunca %50 kız %50 erkek diyen doktorlar gibi ☺️ el sallama heyecanlanma bana normal geldi aslında

Ya ben emerken bakmamasi normal saniyordum :( hiç onu dusunmedim bile

Siz de araştırın bebek yaşta özel eğitim vs diye. Umarım düşündüğünüz gibi değildir ama öyleyse de kaliteli eğitimle çok yol alırsınız.
Ya bu öyle bişey ki kime gitsem kapıları kapatıyor erken diye. Ama ben şimdiden bişeyler yapmak istiyorum. Yüreğim yanıyor

Ya bu öyle bişey ki kime gitsem kapıları kapatıyor erken diye. Ama ben şimdiden bişeyler yapmak istiyorum. Yüreğim yanıyor
Ben şöyle bir tavsiye verebilirim. 0-3 yaş için duyu oyunları aletleri vs var. Onlardan alıp her ayına göre yapabilirsiniz. Ve bu işler paraya bakıyor. Parasını verip evinize özel eğitim öğretmeni çağırıp özel olarak her gün bebeğinizle ilgilenip yaşına uygun şeyler yaptıracak. Eğitim verecek. Tanı yok konulamaz da bu ayda ama şüpheleniyorsanız başlayın derim.
Allahım gönlünüze ferahlık versin. Evlat öyle zor ki. Peki babıldaması var mıydı?

Ben şöyle bir tavsiye verebilirim. 0-3 yaş için duyu oyunları aletleri vs var. Onlardan alıp her ayına göre yapabilirsiniz. Ve bu işler paraya bakıyor. Parasını verip evinize özel eğitim öğretmeni çağırıp özel olarak her gün bebeğinizle ilgilenip yaşına uygun şeyler yaptıracak. Eğitim verecek. Tanı yok konulamaz da bu ayda ama şüpheleniyorsanız başlayın derim.
Allahım gönlünüze ferahlık versin. Evlat öyle zor ki. Peki babıldaması var mıydı?
Yoktu taaki bir eve misafirliğe gidene kadar şimdi bülbül gibi. Uzaktan takip ediyor. Gel deyince heyecanlaniyor iste bilmiyorum

Back