• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği benimki gibi olan var mi

Kucağınızda taşıyor musunuz tüm gün :)
Kapı yumruklalası sevimli anneyi yoracak bir durum DEĞİL ki

Mutfak tezgahıyla arana girip ilgi için seni ittirmesi ve 2 dakika tuvalet molası için içerideyken ve çıkamadığın an kapı vurulması/ağlanması o an pek sevimli hissettirmiyor ama neyse.. :KK48:

Bazı bebekler böyledir. Yapışık büyürler. Bir takım huyları değişebilir de ama karakter olarak temas isterler..

Benim 3 yaşındaki koca sıpam hala "annem versin, annem yapsın" diye nazlanır..

Ben ev işi hiçççç yapamıyorum
Kanguru İle denedim çok zor
Benimki de memede uyumayı seviyor
İnş biran önce değişirler
İnşallah canım allah yardımcımız olsun. Bazen diyorum keşke 20li yaşlarımın başında anne olsaydım o zaman ki enerjıyle sımdıkı malesef bır olmuyor

Kızlar selam
4 ayını dolduran acayip gazlı bir kızım var
İlk 2 ay gece gündüz memede yaşadı

2 Aydan sonra sadece emmek için meme aldı acıktığı zaman

Ve doğduğu günden beri kucakcı kendisi
Sakin alıştırmışsın demeyin
Hastaneden eve geldik
Yatağına koyduğum anda morarırcasına ağladı
Sakinleştirmek için aldım hep geri koydum yine ağladı yine yine derken 4 ayı geride bıraktık
Sadece mıkırdansa ya da az ağlasa belki sabreder beklerdim ama çok canından parça kopuyor gibi ağlıyordu

Bebeği Benim bebeğim gibi olanlar
Bu durum ne zaman sona eriyor
Sürekli kucakta olmak ve evi gezmek istiyor
Kucakta oturarak da durmuyor
Abartmıyorum yatağında ya da koltukta bir dakika bile durmuyor
Eşimle sürekli evi geziniyoruz
Eşim yokken canım çıkıyor
Bir WC gitsem ağlamaktan helak oluyor
Kanguru sling al demeyin onları da sevmedi

Ne zaman kendi kendine durur hale gelecek
İki tane oyun halısı var sevmiyor
Müzikli yatağı var sevmiyor
Müzikli salıncağı var durmuyor
Daha çok.kucuk oyun halisindan anlamaz 6 7 ay sonra düzelir yavaş yavas

Her iki cocugum da kucak bebesiydi , bende bu durumdan cok memnundum acikcasi
Tadini cikarin bugunlerin sonra bir opucuk icin pesinden kosturacaginiz gunler gelecek :)

Bir de insan evrimine gore , eskiden hamilelik 12 ay surermis bu yuzden bebekler 9 ayda dogdugunu anlamazmis ve ilk 3 ay kendisini anne karninda sandigi icin anne kokusunu ve kucagini istermis , acikcasi ben bunu okudugumda cok etkilenmistim o yuzden hic indirmedim kucagimdan ilk 3 ay

Zor oldugunu biliyorum ama azicik sıkın disinizi , bugunler gececek , geciyor , baska sorunlar cikacak onlar da gececek , bunu da cok zor bir cocuk anasi olarak soyluyorum , ben bir sene once bugunlerde kafayi yiyordum kizim 2 yas krizine girdiginde , zaman gevtikce o bile geciyor , azicik sabir

Kendinizi alıştırın.
Yürüyene kadar kucaktaydı.
Millet aman gittikçe zorlaşacak ne yapacaksın dedikce delleniyordum çünkü 4 gözle yürümesini bekledim.
Yok dolap karıştırırmış, yok peşinde gezilirmiş.
Sürekli kucakta tutmak nedir bilmeyenler peşinde gezmeyi, ortalık dağıtmasını zorluk sanıyor.
Yine dellendim :)
Emeklemesi süper bir aşama, yürümesi daha da süper.
Belki o zamana kadar da oyun moyun derken oyalarsınız oturmaya başlayınca.

Kendinizi alıştırın.
Yürüyene kadar kucaktaydı.
Millet aman gittikçe zorlaşacak ne yapacaksın dedikce delleniyordum çünkü 4 gözle yürümesini bekledim.
Yok dolap karıştırırmış, yok peşinde gezilirmiş.
Sürekli kucakta tutmak nedir bilmeyenler peşinde gezmeyi, ortalık dağıtmasını zorluk sanıyor.
Yine dellendim :)
Emeklemesi süper bir aşama, yürümesi daha da süper.
Belki o zamana kadar da oyun moyun derken oyalarsınız oturmaya başlayınca.

Aynı şekilde ben de sinir oluyorum 😂😂

İnşallah canım allah yardımcımız olsun. Bazen diyorum keşke 20li yaşlarımın başında anne olsaydım o zaman ki enerjıyle sımdıkı malesef bır olmuyor
26 yaşındayım.
enerji seviyem yerlerde oluyor bazen.
ben de yeminler ediyorum 2. çocuk yapmicam diye 😁

Kızlar selam

Hastaneden eve geldik
Sakinleştirmek için aldım hep geri koydum yine ağladı yine yine derken 4 ayı geride bıraktık
Sadece mıkırdansa ya da az ağlasa belki sabreder beklerdim ama çok canından parça kopuyor gibi ağlıyordu

Daha önceki konunuzda da söylemiştim zaten yine söyleyeyim birebir aynı özellikleri taşıyan bebegim için her yolu denedim çözüm bulamadım en son milupa iyi geceler çayını aldım. Hem gaza iyi geldi hem uyuttu bebikimi. Uygulama indirin hergün aynı saatlerde uyutun aynı saatlerde emzirin aynı saatlerde mama verin ve aynı saatlerde altını degiştirin. İnanın bebeklerde saat kavramı yok ama hergün aynı saatlerde ihtiyaç eksikliği hissediyorlar. 11 aylık olana kadar kullandım gece çayını

Daha önceki konunuzda da söylemiştim zaten yine söyleyeyim birebir aynı özellikleri taşıyan bebegim için her yolu denedim çözüm bulamadım en son milupa iyi geceler çayını aldım. Hem gaza iyi geldi hem uyuttu bebikimi. Uygulama indirin hergün aynı saatlerde uyutun aynı saatlerde emzirin aynı saatlerde mama verin ve aynı saatlerde altını degiştirin. İnanın bebeklerde saat kavramı yok ama hergün aynı saatlerde ihtiyaç eksikliği hissediyorlar. 11 aylık olana kadar kullandım gece çayını
Bende kullaniyorum ama bi faydasini gormedik ☹

1 çay kaşığı 20 cc aksam 5,6 gibi veriyodum
Benim bebegim 4 aylıkken basladım öğlen 50 cc gece uykusu saatinden yarım saat önce 50 cc veriyordum. 2 ay falan gündüz verdim sonra kestim sadece gece verdim. Bitkisel olsada Herşeyin fazlası zarar.

Gaz için topuğa sürülen yağlar var onlar baya iyi geliyor bebeklere onları kullanabilirsiniz.

Kızlar selam

Hastaneden eve geldik

Melaba..
ben kanguruyla yaşadım 5 ay,
Wc de dahil sürekli, gebelik gibi devam ettim.
Üzerimizde fln uyurdu sadece, o da hareket edersek işte.
Çok şükğr benim hiç totom zaten yer görmezdi de hiç oturma kalk ana diye ağlamadı ekstradan.
5. Ay neoldu dersen emeklemeye başladı.
6. Ay da sıralamaya
9. Ay da yürümeye..
en elim kolum boş dçnemim 5-10 ay arasıydı, hiç beni aramadı gündüzleri yanımda minik fare olarak takıldı ben de iş yaptım.
Ama sonra 11-14 ay arası yine yapıştı bana, fizik tedavilik oldum 2 kere tedavi gördğm çovuk taşımaktan yamulup.
Sonra 14-24 ay arası çok rahattı yine bizi aramadı.
24-32 arası yine kucaktan inmedi.
Benim ayaklarım yok taşıyın beni diye ağlıyordu, eşim de ben de yamulduk , şuan ikimiz de spora gidiyoruz haftada1.
Bugün eşim sporda yarın ben.
Son bi haftadır ise bizleeeee kucaklaaaa sıfır alaka, kilometrelerce yol yürütüyorum gıkı çıkmıyor...
diyeceğim o ki bizimkiler gibi nazlı çocukları olanların bu naz dönemleri gidip geliyor.
Siz de bikaç aya bi rahatlama yaşarsınız, oturmaya başlaması emeklemesi fln baya iş görüyor. 20 şer dakika bi iş yapılabiliyor o aralarda..
mamaroo almıştık biz paraya kıyıp 40 günlükken, 9 aylıkken sattık hiç oyalamadı sıfır yani.

Ona bakılmadı nasıl bakılıyor
Ayrıca ben süt içmiyorum
Yoksa bahsi geçen inek ben miyim 😂😂😂

Oğlum da bugün 3 ay oldu, üç haftaya kadar öyleydi 🙈

Çocuk alerji doktoruna gittik. Kan testiyle süt ve yumurta alerjisine baktı ve ben o sürede süt ürünü içeren her şeyi kestim. Çocuk rahatladı biraz. Ardından da yavaş yavaş geri döndüm şimdi daha iyi çok şükür. En azından oyun halısında duruyor.

Back