- 19 Mart 2021
- 682
- 1.058
- 63
- 33
Çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede toparlar. Merak etmeyin kilo da alır inşallah. Belki 1 yaşına kadar bekleyebilirler ya da bant ne kadar idare ederse demişlerdir benim bildiğim kadarıyla. Hastanede öyle umutsuz vakalar var ki insan görünce şükrediyor değil miKızımın ilk ameliyatı gerçekleşti çok şükür. Kalpteki delikten dolayı akciğere fazlasıyla kan gidiyordu onun için pulmoner bant koydular akciğer damarına ileriki zamanlarda kalp deliğini kapatacaklar. Kızımın kilosu 2.690 dı kilo aldı biraz sonra birden zayıfladı eridi resmen acil ameliyat oldu zayıf olduğu için kalp ameliyatıni yapamadılar kaldıramaz dediler şimdi hala hastanedeyiz salı günü ameliyat oldu Drlar bugün için anne kokusunu alsın dediler ve servise çıkacağız Allah'ım izniyle. Dua et kardeşim başka elden birşey gelmiyor o kadar bu tip hasta bebekler var ki farklı farklı sebeplerden ötürü yatıyorlar. Şükretmek lazım. Korkma ve en önemlisi iyi bir Dr ve iyi bir takip gereken bir hastalık. Dr önerisiyle mama alabilirsin ama zayıflıyorsa bir sıkıntı vardır Dr a danışmalısınız derim
Kızım 40 haftalık 3450 doğdu. Sarılık olmadı, hatta hastanede sarılık olmasın diye mama takviyesi yapmamı önerdiler yaptım ama 3 gün sadece sonra hep emzirdim ilk ay 1 kilo aldı. 2. Ay sadece 200 gram aldı çünkü 1-2 dk emip bırakıyordu hep yoruluyor diye düşündük ama meğer alerjisi varmış. Onu teşhis edip diyet yapmaya başlayınca 400er gram aldı ayda. Yani vsdsi olan bebeklerden çok fazla kilo alması beklenmiyor zaten ama 300 gr altına düşerse aylık kilo alımı o zaman başka bir sıkıntı da olabilir. Benim tavsiyem bol bol emzirmeniz en fazla 2 saatte bir gece de dahil. Gece emzirmelerini arttırdığımda kilo da almaya başlamıştı kızım. Mama da içiyor mu
Merhaba benim bebeğimde de kalp yetmezliği var sol kalp kası zayıf çalışıyor daha 3 buçuk aylık ve ememiyor siizn bebeğiniz gibi 1.2 dakika emip ağlayarak Bırakıyor bende kaşıkla veriyorum kaşıkla da bekletiyor bı 10.20 ml içtikten sonra bazi günler 50.60 ml içiyor ama bazende icemiyor bana yardımcı olurmusunuz nasıl farkettiniz alerjik durumunuHayır mama kullanmıyorum. Gece de emziriyorum her saat başı. Pazartesi Konya'dan bekliyor Dr. Hazırlıklı gelin dedi. Kontrol edecek inşallah güzel haberlerle karşılaşırız. Bu ara daha da sıklaştırdım emzirmeyi. Gece gündüz araştırma yapıyorum ne yapabilirim evladım için diye Allah'ım bize güç kuvvet sabır versin. Kızıma da dayanma gücü sağlık şifa versin inşallah canım
Rotavirüs aşısı olmuştu, o aşı birazcık alerjisi bile olsa tetikliyormuş alerjiyi. O aşıya kadar kakası hep mukusluydu yani sümük gibiydi, aşıdan sonra kan da gördük kakasında. Kulak arkasında burun kenarlarında kaşlarında döküntü oluyordu sarı kabuk kabuk, biz öyle olunca teşhisi koyduk. Sizde buna benzer şikayetler var mı ya da vücutta kızarıklıklar da alerji belirtisi olabiliyor. Şüphelendiğiniz bir durum varsa hemen doktorunuza söyleyin bence belki test yapılıp bakılırMerhaba benim bebeğimde de kalp yetmezliği var sol kalp kası zayıf çalışıyor daha 3 buçuk aylık ve ememiyor siizn bebeğiniz gibi 1.2 dakika emip ağlayarak Bırakıyor bende kaşıkla veriyorum kaşıkla da bekletiyor bı 10.20 ml içtikten sonra bazi günler 50.60 ml içiyor ama bazende icemiyor bana yardımcı olurmusunuz nasıl farkettiniz alerjik durumunu
Yok hayır sadece benim bebeğim 13 günlükken rota virüs yakalandı yoğun bakımda yattı 23 gün sonrasinda kalp yetmezliği oldu rota virüsünü atlatirken yoğun bakımda kalbi durdu şuanda sol kalp kası zayıf çalışıyorRotavirüs aşısı olmuştu, o aşı birazcık alerjisi bile olsa tetikliyormuş alerjiyi. O aşıya kadar kakası hep mukusluydu yani sümük gibiydi, aşıdan sonra kan da gördük kakasında. Kulak arkasında burun kenarlarında kaşlarında döküntü oluyordu sarı kabuk kabuk, biz öyle olunca teşhisi koyduk. Sizde buna benzer şikayetler var mı ya da vücutta kızarıklıklar da alerji belirtisi olabiliyor. Şüphelendiğiniz bir durum varsa hemen doktorunuza söyleyin bence belki test yapılıp bakılır
Çok geçmiş olsun çok zor bir durum. Hasta olmadan önce emmesi nasıldı peki? Bir de kaç kilo şu anda? Nasıl bir tedavi yapılacak bebeğinize doktorlar ne diyor peki?Yok hayır sadece benim bebeğim 13 günlükken rota virüs yakalandı yoğun bakımda yattı 23 gün sonrasinda kalp yetmezliği oldu rota virüsünü atlatirken yoğun bakımda kalbi durdu şuanda sol kalp kası zayıf çalışıyor
Merhaba bebeğinizin tam olarak hangi gıdalara alerjisi var veya teşhisi nedir?Rotavirüs aşısı olmuştu, o aşı birazcık alerjisi bile olsa tetikliyormuş alerjiyi. O aşıya kadar kakası hep mukusluydu yani sümük gibiydi, aşıdan sonra kan da gördük kakasında. Kulak arkasında burun kenarlarında kaşlarında döküntü oluyordu sarı kabuk kabuk, biz öyle olunca teşhisi koyduk. Sizde buna benzer şikayetler var mı ya da vücutta kızarıklıklar da alerji belirtisi olabiliyor. Şüphelendiğiniz bir durum varsa hemen doktorunuza söyleyin bence belki test yapılıp bakılır
İnek sütü proteinine alerjisi var 4 aylıkken deri testinde inek sütü pozitif çıkmıştı fakat daha yeni yeniden test yaptırdık şükür negatif çıktı. Bunda ameliyat esnasında kullanılan narkoz, ilaç vs.nin çok etkisi var diye düşünüyorum ben.Merhaba bebeğinizin tam olarak hangi gıdalara alerjisi var veya teşhisi nedir?
Geçmiş olsun, geçti mi ameliyatınız?Merabalar benimde 2 aylik bebegim yarin vsd kapatma ameliyati olacak sizin ameliyatiniz oldumu nasil gecti ameliyat sonrasi surec hakkinda bilgi verebilirmisiniz cok gecmis olsun.
Ben biraz geç gördüm mesajınızı, umarım herşey yolundadır. Tekrardan çok çok geçmiş olsun ameliyat süreciniz nasıl geçti?Ewet Perşembe oldu ameliyat şuan yoğunbakımda
Rabbime şükürler olsun dün taburcu olduk herşey iyi gibi duruyor. Persembe kontrolümüz var. Bide tam 2 hafta oldu ameliyat olalı serviste yatarken dr 35 ml ver dedi mamayı ertesi gün 40 ml ver dedi şimdi nasıl vermeliyim acaba 40 ml yetmiyor sankiBen biraz geç gördüm mesajınızı, umarım herşey yolundadır. Tekrardan çok çok geçmiş olsun ameliyat süreciniz nasıl geçti?
Bize öyle bir kısıtlama yapmadılar. Ameliyatın ertesi günü bile Normalde nasıl besleniyorsa öyle devam edin demişlerdi ama yetmiyorsa doktorunuza sormakta fayda var.Rabbime şükürler olsun dün taburcu olduk herşey iyi gibi duruyor. Persembe kontrolümüz var. Bide tam 2 hafta oldu ameliyat olalı serviste yatarken dr 35 ml ver dedi mamayı ertesi gün 40 ml ver dedi şimdi nasıl vermeliyim acaba 40 ml yetmiyor sanki
Merhabalar benım kızım bir aylık ken pda kapma oldu sımdı altı ay sonra vsd amelıyatı olcak kac gunde taburcu oldunuz tam olarak goremedım ve normal hayatıma ne zaman dondu acaba hareketlerınde kısıtlama oldumuAllah hepimizin cocuklarina sifa versin insallah
Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun inşallah iyilesmissinizdir. Benim oğlumda da vsd var 3 aylıkken amaliyat diyorlar siz hangi hastanede amaliyat oldunuz bilgi verirseniz çok sevinirim.Merabalar benimde 2 aylik bebegim yarin vsd kapatma ameliyati olacak sizin ameliyatiniz oldumu nasil gecti ameliyat sonrasi surec hakkinda bilgi verebilirmisiniz cok gecmis olsun.
Merhaba benim kızımda 4 aylıkken pda ameliyatı oldu şuanda 4 yaşında çok şükür bi sıkıntı yok ama ne zamana kadar kontroller devam edecek bilmiyorum 1 senedir götürmedim kontrole bilginiz var mı acaba teşekkür ederim şimdidenBen de hep daha önce ameliyat olanlara sormuştum çok destek verdiler burdan olsun Facebooktaki doğumsal kalp hastalıkları diye bir grup var ya oradan tanıştığım insanlar olsun ne sorduysam yanıtsız bırakmadılar sağ olsunlar. Bu işler yalnız olmuyormuş, o yüzden aklına ne takılırsa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Geçmişler olsunMerhaba benim kızımda 4 aylıkken pda ameliyatı oldu şuanda 4 yaşında çok şükür bi sıkıntı yok ama ne zamana kadar kontroller devam edecek bilmiyorum 1 senedir götürmedim kontrole bilginiz var mı acaba teşekkür ederim şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?