• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeği açık kalp ameliyatı geçiren var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi nlgnn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Kızımın ilk ameliyatı gerçekleşti çok şükür. Kalpteki delikten dolayı akciğere fazlasıyla kan gidiyordu onun için pulmoner bant koydular akciğer damarına ileriki zamanlarda kalp deliğini kapatacaklar. Kızımın kilosu 2.690 dı kilo aldı biraz sonra birden zayıfladı eridi resmen acil ameliyat oldu zayıf olduğu için kalp ameliyatıni yapamadılar kaldıramaz dediler şimdi hala hastanedeyiz salı günü ameliyat oldu Drlar bugün için anne kokusunu alsın dediler ve servise çıkacağız Allah'ım izniyle. Dua et kardeşim başka elden birşey gelmiyor o kadar bu tip hasta bebekler var ki farklı farklı sebeplerden ötürü yatıyorlar. Şükretmek lazım. Korkma ve en önemlisi iyi bir Dr ve iyi bir takip gereken bir hastalık. Dr önerisiyle mama alabilirsin ama zayıflıyorsa bir sıkıntı vardır Dr a danışmalısınız derim
Çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede toparlar. Merak etmeyin kilo da alır inşallah. Belki 1 yaşına kadar bekleyebilirler ya da bant ne kadar idare ederse demişlerdir benim bildiğim kadarıyla. Hastanede öyle umutsuz vakalar var ki insan görünce şükrediyor değil mi 😞. Allahım hepsine yardım etsin. Çocuklar, bebekler hasta olmasınlar hiç.

Kızım 40 haftalık 3450 doğdu. Sarılık olmadı, hatta hastanede sarılık olmasın diye mama takviyesi yapmamı önerdiler yaptım ama 3 gün sadece sonra hep emzirdim ilk ay 1 kilo aldı. 2. Ay sadece 200 gram aldı çünkü 1-2 dk emip bırakıyordu hep yoruluyor diye düşündük ama meğer alerjisi varmış. Onu teşhis edip diyet yapmaya başlayınca 400er gram aldı ayda. Yani vsdsi olan bebeklerden çok fazla kilo alması beklenmiyor zaten ama 300 gr altına düşerse aylık kilo alımı o zaman başka bir sıkıntı da olabilir. Benim tavsiyem bol bol emzirmeniz en fazla 2 saatte bir gece de dahil. Gece emzirmelerini arttırdığımda kilo da almaya başlamıştı kızım. Mama da içiyor mu

Hayır mama kullanmıyorum. Gece de emziriyorum her saat başı. Pazartesi Konya'dan bekliyor Dr. Hazırlıklı gelin dedi. Kontrol edecek inşallah güzel haberlerle karşılaşırız. Bu ara daha da sıklaştırdım emzirmeyi. Gece gündüz araştırma yapıyorum ne yapabilirim evladım için diye Allah'ım bize güç kuvvet sabır versin. Kızıma da dayanma gücü sağlık şifa versin inşallah canım
Merhaba benim bebeğimde de kalp yetmezliği var sol kalp kası zayıf çalışıyor daha 3 buçuk aylık ve ememiyor siizn bebeğiniz gibi 1.2 dakika emip ağlayarak Bırakıyor bende kaşıkla veriyorum kaşıkla da bekletiyor bı 10.20 ml içtikten sonra bazi günler 50.60 ml içiyor ama bazende icemiyor bana yardımcı olurmusunuz nasıl farkettiniz alerjik durumunu

Merhaba benim bebeğimde de kalp yetmezliği var sol kalp kası zayıf çalışıyor daha 3 buçuk aylık ve ememiyor siizn bebeğiniz gibi 1.2 dakika emip ağlayarak Bırakıyor bende kaşıkla veriyorum kaşıkla da bekletiyor bı 10.20 ml içtikten sonra bazi günler 50.60 ml içiyor ama bazende icemiyor bana yardımcı olurmusunuz nasıl farkettiniz alerjik durumunu
Rotavirüs aşısı olmuştu, o aşı birazcık alerjisi bile olsa tetikliyormuş alerjiyi. O aşıya kadar kakası hep mukusluydu yani sümük gibiydi, aşıdan sonra kan da gördük kakasında. Kulak arkasında burun kenarlarında kaşlarında döküntü oluyordu sarı kabuk kabuk, biz öyle olunca teşhisi koyduk. Sizde buna benzer şikayetler var mı ya da vücutta kızarıklıklar da alerji belirtisi olabiliyor. Şüphelendiğiniz bir durum varsa hemen doktorunuza söyleyin bence belki test yapılıp bakılır

Rotavirüs aşısı olmuştu, o aşı birazcık alerjisi bile olsa tetikliyormuş alerjiyi. O aşıya kadar kakası hep mukusluydu yani sümük gibiydi, aşıdan sonra kan da gördük kakasında. Kulak arkasında burun kenarlarında kaşlarında döküntü oluyordu sarı kabuk kabuk, biz öyle olunca teşhisi koyduk. Sizde buna benzer şikayetler var mı ya da vücutta kızarıklıklar da alerji belirtisi olabiliyor. Şüphelendiğiniz bir durum varsa hemen doktorunuza söyleyin bence belki test yapılıp bakılır
Yok hayır sadece benim bebeğim 13 günlükken rota virüs yakalandı yoğun bakımda yattı 23 gün sonrasinda kalp yetmezliği oldu rota virüsünü atlatirken yoğun bakımda kalbi durdu şuanda sol kalp kası zayıf çalışıyor

Yok hayır sadece benim bebeğim 13 günlükken rota virüs yakalandı yoğun bakımda yattı 23 gün sonrasinda kalp yetmezliği oldu rota virüsünü atlatirken yoğun bakımda kalbi durdu şuanda sol kalp kası zayıf çalışıyor
Çok geçmiş olsun çok zor bir durum. Hasta olmadan önce emmesi nasıldı peki? Bir de kaç kilo şu anda? Nasıl bir tedavi yapılacak bebeğinize doktorlar ne diyor peki?

Merhaba bebeğinizin tam olarak hangi gıdalara alerjisi var veya teşhisi nedir?

Merhaba bebeğinizin tam olarak hangi gıdalara alerjisi var veya teşhisi nedir?
İnek sütü proteinine alerjisi var 4 aylıkken deri testinde inek sütü pozitif çıkmıştı fakat daha yeni yeniden test yaptırdık şükür negatif çıktı. Bunda ameliyat esnasında kullanılan narkoz, ilaç vs.nin çok etkisi var diye düşünüyorum ben.

Merabalar benimde 2 aylik bebegim yarin vsd kapatma ameliyati olacak sizin ameliyatiniz oldumu nasil gecti ameliyat sonrasi surec hakkinda bilgi verebilirmisiniz cok gecmis olsun.

Ben biraz geç gördüm mesajınızı, umarım herşey yolundadır. Tekrardan çok çok geçmiş olsun ameliyat süreciniz nasıl geçti?
Rabbime şükürler olsun dün taburcu olduk herşey iyi gibi duruyor. Persembe kontrolümüz var. Bide tam 2 hafta oldu ameliyat olalı serviste yatarken dr 35 ml ver dedi mamayı ertesi gün 40 ml ver dedi şimdi nasıl vermeliyim acaba 40 ml yetmiyor sanki

Rabbime şükürler olsun dün taburcu olduk herşey iyi gibi duruyor. Persembe kontrolümüz var. Bide tam 2 hafta oldu ameliyat olalı serviste yatarken dr 35 ml ver dedi mamayı ertesi gün 40 ml ver dedi şimdi nasıl vermeliyim acaba 40 ml yetmiyor sanki
Bize öyle bir kısıtlama yapmadılar. Ameliyatın ertesi günü bile Normalde nasıl besleniyorsa öyle devam edin demişlerdi ama yetmiyorsa doktorunuza sormakta fayda var.

Merhabalar ben gruba yeni geldim öncelikle çok geçmiş olsun inşallah bebeğiniz düzelmiştir benimde kkizimda geniş ASD var 5 kilo 7 aylık kilo alımı yok malesef 3 aylıkken durdu kilo alımı mesajıniz eski ancak sormak istedim ameliyat oldunuz mu oldunuzsa süreç nasıl ilerledi bize bilgi verirseniz çok sevinirim bizede 1 yaş dediler ancak hiç kilo aldiramiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim

Merhabalar bu konuda benimde bilgilendirirseniz sevinirim benim kızımda ameliyat olacak ve çok zayıf

Merabalar benimde 2 aylik bebegim yarin vsd kapatma ameliyati olacak sizin ameliyatiniz oldumu nasil gecti ameliyat sonrasi surec hakkinda bilgi verebilirmisiniz cok gecmis olsun.
Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun inşallah iyilesmissinizdir. Benim oğlumda da vsd var 3 aylıkken amaliyat diyorlar siz hangi hastanede amaliyat oldunuz bilgi verirseniz çok sevinirim.

Ben de hep daha önce ameliyat olanlara sormuştum çok destek verdiler burdan olsun Facebooktaki doğumsal kalp hastalıkları diye bir grup var ya oradan tanıştığım insanlar olsun ne sorduysam yanıtsız bırakmadılar sağ olsunlar. Bu işler yalnız olmuyormuş, o yüzden aklına ne takılırsa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Merhaba benim kızımda 4 aylıkken pda ameliyatı oldu şuanda 4 yaşında çok şükür bi sıkıntı yok ama ne zamana kadar kontroller devam edecek bilmiyorum 1 senedir götürmedim kontrole bilginiz var mı acaba teşekkür ederim şimdiden

Merhaba benim kızımda 4 aylıkken pda ameliyatı oldu şuanda 4 yaşında çok şükür bi sıkıntı yok ama ne zamana kadar kontroller devam edecek bilmiyorum 1 senedir götürmedim kontrole bilginiz var mı acaba teşekkür ederim şimdiden
Geçmişler olsun🙏 bizi takip eden bir doktorumuz var o hep ne zaman geleceğimizi söylüyor. Ameliyattan sonra biraz sık gittik 1 ay sonra, 2 ay sonra, 3 ay sonra diye diye son kontrolde bir sıkıntı kalmadığını öğrendik çok şükür. Bir dahaki kontrol 9 ay sonra dedi en son. Ama bizim doktorumuz biraz işini sıkı tutmayı seviyor bize göre. Çünkü hastalık teşhis edildiğinde diğer hastaneler ayda bir çağırırken doktorumuz 15 günde bir çağırıyordu. 1 sene sonra sizin de kontrole gitmenizi tavsiye ederim, bazı doktorlar 2 senede bir kontrol ediyormuş tabi bunu da gittiğinizde sormanızda yarar var 🙂

Back