Geçmiş olsun. benim kızım 7.5 aylık 2 gün önce ameliyat oldu şu anda hastanede iyileşmeye çalışıyor. Geniş VSD kapama bizimki de. Tavsiyem sütünüzü kesmeyin sağıp vermeye çalışın zaten burda hastanede süt poşetine koyup veriyoruz yoğun bakımda hemşireler onu bir şekilde veriyorlar çocuğa. İlaç niyetine içsin sütünüzü.Merhabalar, oncelikle cok cok gecmis olsun size, umarim bundan sonraki hayati hep saglikli gecer yavrunuzun.
Benim kizim da genis vsd ve mitral kapaktaki yirtiktan dolayi ameliyat olacak yakin zamanda.
2 yasinda su an. Biraz grip gribi gecip tam duzelince ameliyat edecekler. Zahmet olmazsa ameliyat sonraki surecle ilgili size birkac soru sormak istiyorum.
Kizim hala emiyor sanirim sonraki surecte emme pozisyonu zor olacagindan biraktirmam daha mi iyi olacaktir sizce? Ameliyat sonrasi nasil kiyafet goturmeliyiz hastaneye, tulum gibi tek parca onden fermuarli ya da dugmeli kiyfetleri kullanmasi kolay olur mu acaba? Ameliyat izi cok belli mi , biliyorum sagligi tabiki daha onemli ama dusunmeden de edemiyorum. Bana cok bagli kizim hep yaninda arar yogun bakimda uyutuyolar mi acaba yoksa aglamadqn durmasina cok ihtimal vermiyorum ben aslinda.
İcim cok huzursuz umarim biz de sureci en saglikli ve kolay sekilde gecirbiliriz.
Önden düğmeli pijama takımları alın onu tavsiye ediyorlar zaten. Biz daha servise çıkamadık o yüzden fermuarlı tulumlar işe yarar mı bilmiyorum ben de getirmiştim.Merhabalar, oncelikle cok cok gecmis olsun size, umarim bundan sonraki hayati hep saglikli gecer yavrunuzun.
Benim kizim da genis vsd ve mitral kapaktaki yirtiktan dolayi ameliyat olacak yakin zamanda.
2 yasinda su an. Biraz grip gribi gecip tam duzelince ameliyat edecekler. Zahmet olmazsa ameliyat sonraki surecle ilgili size birkac soru sormak istiyorum.
Kizim hala emiyor sanirim sonraki surecte emme pozisyonu zor olacagindan biraktirmam daha mi iyi olacaktir sizce? Ameliyat sonrasi nasil kiyafet goturmeliyiz hastaneye, tulum gibi tek parca onden fermuarli ya da dugmeli kiyfetleri kullanmasi kolay olur mu acaba? Ameliyat izi cok belli mi , biliyorum sagligi tabiki daha onemli ama dusunmeden de edemiyorum. Bana cok bagli kizim hep yaninda arar yogun bakimda uyutuyolar mi acaba yoksa aglamadqn durmasina cok ihtimal vermiyorum ben aslinda.
İcim cok huzursuz umarim biz de sureci en saglikli ve kolay sekilde gecirbiliriz.
Allah bağışlasın evladınızı çok geçmiş olsun. Benim kızımda da geniş vsd vardı ve pulmoner hipertansiyon da olunca ilk 3 ay içinde ameliyat olması gerekir dendi hatta ilk 3 ay çok az kilo aldı beni doğru düzgün emmedi. Bir çok yere gittik mesela ilk Siyami Ersek’e gittiğimizde bekleyebiliriz dediler öyle öyle 3 4 ay ertelediler. Tabi o sırada ilaçlarını düzenli kullandık hipertansiyonu geçti. Alerjisi varmış kilo alımını o da etkileyebilir dedi doktorumuz ona göre bir önlem aldık ayda 400er gram almaya başlamıştı. Öyle olunca ertelediler hatta Siyami Ersekte perimembranöz inlet dediler küçük de olsa kendi kapanma ihtimali var dediler iyice umutlandık ama 7 aylık olmuştu hiç bir kapanma olmadı sol kalp de iyice büyüyüp kalp yetmezliği başlayınca bir tanıdığımız vasıtasıyla Mehmet Akif Ersoy göğüs kalp damar hastanesine gittik. orada biraz geç kalmışsınız deyip hemen ameliyat hazırlıklarını başlattılar. 20 gün oldu ameliyat olalı, cerrah delik hayli büyükmüş ve inlet bölgedeymiş dedi. Yani kendi kendine kapanma ihtimali %0. Cok şükür biz atlattık, Allahım bekleyen herkese nasip etsin.Benim kızım 37 günlük vsd tanısı konuldu her yere götürdüm hepsi aynı dedi şuan öksürük var 7 gün yoğun bakımda kaldı neler onerirsiniz kızlar 1 ay içinde ameliyat olacak büyük ihtimalle Ankara ve ya konya başkent hastanelerinden birinde . Allah'tan gelen şifasını buluruz inşallah ama korkuyorum biraz da küçücük kilo alımı da az dedi Dr. Ne yapmalıyım bana destek olur musunuz biraz. Eve kimseyi almıyorum gribe düşünce sıkıntı olur demişti Dr oldu da zaten akciğeri dolmuştu yoğun bakımda yattı kucağıma aldım 30 gün kucagimdaydi sonra yoğun bakıma aldılar Allah'ım herkese şifa versin kimse de bu durumu yaşamasın inşallah.
AminBenim kızım da kilo almıyor ve oğlum grip olunca ondan da kızıma ve bana bulaştı 7 gün yoğun bakımda yattı öksürük balgam var şuan ama maskeyle dolaşıyorum artık kucağıma almıyorum emzirmeden emzirmeye altını değiştirirken bir de. Allah'ın izniyle biz de atlatırız inşallah. Aşı vuruluyor her ay 2. Aşısını vuruldu dün konya başkent hastanesinde olacak ameliyatı galiba şuan öksürük falan var onun geçmesini beklerler galiba. Bütün annelerimizin Allah yardımcısı olsun Allah'ım kimseye evlat acısı vermesin kardeşim
Ben de hep daha önce ameliyat olanlara sormuştum çok destek verdiler burdan olsun Facebooktaki doğumsal kalp hastalıkları diye bir grup var ya oradan tanıştığım insanlar olsun ne sorduysam yanıtsız bırakmadılar sağ olsunlar. Bu işler yalnız olmuyormuş, o yüzden aklına ne takılırsa sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.Desteğin için teşekkür ederim çok iyi geldi bana da bu
Kızım 40 haftalık 3450 doğdu. Sarılık olmadı, hatta hastanede sarılık olmasın diye mama takviyesi yapmamı önerdiler yaptım ama 3 gün sadece sonra hep emzirdim ilk ay 1 kilo aldı. 2. Ay sadece 200 gram aldı çünkü 1-2 dk emip bırakıyordu hep yoruluyor diye düşündük ama meğer alerjisi varmış. Onu teşhis edip diyet yapmaya başlayınca 400er gram aldı ayda. Yani vsdsi olan bebeklerden çok fazla kilo alması beklenmiyor zaten ama 300 gr altına düşerse aylık kilo alımı o zaman başka bir sıkıntı da olabilir. Benim tavsiyem bol bol emzirmeniz en fazla 2 saatte bir gece de dahil. Gece emzirmelerini arttırdığımda kilo da almaya başlamıştı kızım. Mama da içiyor mu bebeğiniz?Bugün 40 günlük oldu. 38 haftalık 2.590 ile doğurdum. Sarılıktan dolayı 2.470 kiloya düştü. Bugün tartıldı ve 2.700 çıktı. Siz kaç kilo doğurdunuz. Kilosu az dedi Konya'dan iletişime geçtiler bizimle ameliyat için kontrole gideceğiz haftaya. Kilo alması için birşeyler yaptınız mı kilo aldı mı bu konuda endişeliyim. Akciğere klips sistemi de olabilirmiş sonra da kalp ameliyatı olabilirmiş gidince kontrol edecek bakalım
Amin canım. Aileye özellikle anneye çok iş düşüyor Allahım sabır kuvvet versin de bebeklerimiz çocuklarımız iyi olsun yeterki gerisi geliyor. Sen sakin ol hersey gelip geçecek yeterki çaresiz dert olmasın. Ben çok korkuyordum ameliyat günü gelecek diye hiç istemedim çocuğum ameliyat olsun ama bak geldi geçti çok şükür. İnşallah senin bebeğinin ihtiyacı olmaz ameliyata olsa bile gelip geçiyor sen elinden geleni yapmaya devam et yeter. Zaten bol bol emziriyormuşsun şu an onun için yapacağın en güzel şey de bu :)Hayır mama kullanmıyorum. Gece de emziriyorum her saat başı. Pazartesi Konya'dan bekliyor Dr. Hazırlıklı gelin dedi. Kontrol edecek inşallah güzel haberlerle karşılaşırız. Bu ara daha da sıklaştırdım emzirmeyi. Gece gündüz araştırma yapıyorum ne yapabilirim evladım için diye Allah'ım bize güç kuvvet sabır versin. Kızıma da dayanma gücü sağlık şifa versin inşallah canım
Öncelikle geçmiş olsun Allah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin inşallah bebeğinizi. Sizin vsdnin yanında başka bir sıkıntınız var mı? Vsdnin türü ve boyutu nedir? Anjiyoyu kapatmak için mi yaptılar yoksa önden zaman kazanmak için geçici bir yöntem olarak mı yaptılar onu anlamadım.Öncelikler çok çok geçmiş olsun benim bebeğim 3 aylık vsd tanısı var 8 aralıkta anjiyo oldu ancak sıkıntı şu ki 34 haftalık doğdu o yüzden şuan 3.700 kilosu. Aslında prematüre bir bebeğe göre kilo alımı güzel gidiyor dedi doktorlar ancak ameliyat için yetersiz olmasından korkuyorum çünkü anjiyodan sonra beslenmesi iyice azaldı mama da vermek istiyorum ama hangi mama bu konuda fayda sağlar bilemiyorum önerileriniz nelerdir?
aort koarktasyon da vardı gerçi doktorumuz hafif olduğunu söyledi ama yine de anjiyo ile balon uygulandı. Bizimki sadece ameliyat ile kapatılabilirmiş. Ankara başkentte Birgül hocanın hastasıyız ameliyatı Murat hocayla yapacaklar. Normalde anjiyonun hemen akabinde yapılacaktı ama biraz daha kilo alıp büyümesi için marta erteledilerÖncelikle geçmiş olsun Allah güzel günlerde büyütmeyi nasip etsin inşallah bebeğinizi. Sizin vsdnin yanında başka bir sıkıntınız var mı? Vsdnin türü ve boyutu nedir? Anjiyoyu kapatmak için mi yaptılar yoksa önden zaman kazanmak için geçici bir yöntem olarak mı yaptılar onu anlamadım.
Kilo maalesef vsdli çocukların problemiBunun için kardiyoloğunuz size özel tıbbi mamalardan yazabilir. İnfatrini var mesela. Bir de prematüre bebekler için Aptamilin anne sütüne karıştırılan bir maması var Eoprotin ondan da deneyebilirsiniz. Benim kızım prematüre değil ama 3 aylıkken kullanmıştık doktorumuz tavsiye etmişti.
Bu arada Hangi hastanede/doktorda takiplisiniz?
Kızımın ilk ameliyatı gerçekleşti çok şükür. Kalpteki delikten dolayı akciğere fazlasıyla kan gidiyordu onun için pulmoner bant koydular akciğer damarına ileriki zamanlarda kalp deliğini kapatacaklar. Kızımın kilosu 2.690 dı kilo aldı biraz sonra birden zayıfladı eridi resmen acil ameliyat oldu zayıf olduğu için kalp ameliyatıni yapamadılar kaldıramaz dediler şimdi hala hastanedeyiz salı günü ameliyat oldu Drlar bugün için anne kokusunu alsın dediler ve servise çıkacağız Allah'ım izniyle. Dua et kardeşim başka elden birşey gelmiyor o kadar bu tip hasta bebekler var ki farklı farklı sebeplerden ötürü yatıyorlar. Şükretmek lazım. Korkma ve en önemlisi iyi bir Dr ve iyi bir takip gereken bir hastalık. Dr önerisiyle mama alabilirsin ama zayıflıyorsa bir sıkıntı vardır Dr a danışmalısınız derimÖncelikler çok çok geçmiş olsun benim bebeğim 3 aylık vsd tanısı var 8 aralıkta anjiyo oldu ancak sıkıntı şu ki 34 haftalık doğdu o yüzden şuan 3.700 kilosu. Aslında prematüre bir bebeğe göre kilo alımı güzel gidiyor dedi doktorlar ancak ameliyat için yetersiz olmasından korkuyorum çünkü anjiyodan sonra beslenmesi iyice azaldı mama da vermek istiyorum ama hangi mama bu konuda fayda sağlar bilemiyorum önerileriniz nelerdir?
Biz de konya başkent üniversitesi hastanesi ndeyiz Dr larimiz çok iyiler hepsinden Allah razı olsun Allah onları başımızdan eksik etmesinA
aort koarktasyon da vardı gerçi doktorumuz hafif olduğunu söyledi ama yine de anjiyo ile balon uygulandı. Bizimki sadece ameliyat ile kapatılabilirmiş. Ankara başkentte Birgül hocanın hastasıyız ameliyatı Murat hocayla yapacaklar. Normalde anjiyonun hemen akabinde yapılacaktı ama biraz daha kilo alıp büyümesi için marta ertelediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?