- 22 Mayıs 2012
- 10.779
- 29.723
- 798
Televizyon da spontane açıktı yani öylesine. Çocuğa ay bakma sen deyip çevirdi
Benim cücem prematüre 10 aylık ama 7 aylık diyoruz. Böyle görünce içim gidiyor anlıyormuş gibi gözlerini kocaman açıyo gülüyor falan çok mutlu oluyorum belki müzik kulağı iyi olur ya
Evet haklısınız ama ben 6 aylıktan beri ara ara açıp seyretmesine müsade ediyorum. Şuan 11 aylık ve inanın sıkılmış durumda. Bakmıyor neredeyse. Her bebek aynı değil tabi. Oyuncakla da oynuyor ama daha çok kablo,kumanda,şişeAcaba ben arkadaşınız mıyım hahhaha
Genel olarak söylemlerinize katılıyorum. Bunun sebebi de şu maalesef ekransız büyüyen bebeklerin ekran daha çok ilgisini çekiyor. Bizimde aldığımız risk buKontrollü ekran dönemine kadar bebek ekranı farkederse biliyorsunuz dediklerini yaptırana kadar içimizden geçerler. O sebeple onu anlamaması için ekstra çaba sarfetmemiz gerekiyor en azından benim için öyle yoksa 2 sn gördü diye etkilemez.
Merhaba bu konuda deneyimliyim, bebeğinize 2 yaşına kadar TV izletmeyin evet otizm olur. Ancak TV nin farkında olabilir ara ara gözü kayabilir. Ona bir program açıp izlemesini saglamayin. Bebek beyni program içeriğini anlayamaz iyi kötü program yoktur. TV yi gerçeklikten ayırmaz açtığınız orkestradaki tüm insanları evinin içinde zanneder... TV deki herşeyi bebek evinde zanneder, yanında oturan annesi de gerçekliktir tvdeki ordekte gerçekliktir. Bu yüzden çocuk bu ayrımı yapmadığindan otizmin bir çeşidine yakalanır.Merhaba anneler daha önce de çokça soru sordum. Evet biliyorum tv bebeklerde sorun oluşturan bir şey. İzletilmemeli onu da biliyorum.
Kızım şu an 10 aylık düzeltilmiş 7 aylık olmak üzere. Ben 4-5 aydır bebeğimle otururken bazen klasik müzik ya da senfoni videolarını açıyorum. Bebeğim de müziğe çok güzel tepki veriyor bazen ritimli hareketler yapmaya çalışıyor tvye çevirip bırakmıyorum ama yerde beraber oynarken illa dönüp ilgisini çektiği için bakıyor kısa süre de olsa. O an kızıp tepki vermek de istemiyorum. Çocuğumun yanında dizi ya da çizgifilm açmıyorum. Söz olmadığı için zararı olmaz gibi geliyor bana yanlış mı düşünüyorum bu konuda çok fikir ayrılığı var.
Açıkçası senfoni ve filarmoni videolarını eşimle ben de çok izleriz çok seviyoruz. Dizi izleyen insanlar değiliz pek.Bir arkadaşım da bunu konuşunca bana tepki gösterdi çocuğun otizmli olacak diye. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Çocuğunu böyle büyüten varsa duymak istiyorum ya da böyle yaptık zararı şu oldu gibi. Bırakayım müzik devam etsin arada çocuk baksın mı yoksa kapatayım sadece kendim mi konuşayım ?
Herhangi bir şey açıp izletmiyorum ama bunu bilmiyordum siyah ekran devam edeceğim :)Merhaba bu konuda deneyimliyim, bebeğinize 2 yaşına kadar TV izletmeyin evet otizm olur. Ancak TV nin farkında olabilir ara ara gözü kayabilir. Ona bir program açıp izlemesini saglamayin. Bebek beyni program içeriğini anlayamaz iyi kötü program yoktur. TV yi gerçeklikten ayırmaz açtığınız orkestradaki tüm insanları evinin içinde zanneder... TV deki herşeyi bebek evinde zanneder, yanında oturan annesi de gerçekliktir tvdeki ordekte gerçekliktir. Bu yüzden çocuk bu ayrımı yapmadığindan otizmin bir çeşidine yakalanır.
Herkesin de dediği gibi otizim olmaz ama çok izlemekten otizim gibi görünüyor çocuklar.Sadece ses açın bence görüntüye gerek yok ben de 3 tane çocuk var 6 yaş 2,5 yaş ve 7 aylık hiç ekran izlemediler biz de TV izleyen ebeveynler değiliz bluetooth hoparlör var biz de oradan müzik açıp deli gibi tepiniyoruzMerhaba anneler daha önce de çokça soru sordum. Evet biliyorum tv bebeklerde sorun oluşturan bir şey. İzletilmemeli onu da biliyorum.
Kızım şu an 10 aylık düzeltilmiş 7 aylık olmak üzere. Ben 4-5 aydır bebeğimle otururken bazen klasik müzik ya da senfoni videolarını açıyorum. Bebeğim de müziğe çok güzel tepki veriyor bazen ritimli hareketler yapmaya çalışıyor tvye çevirip bırakmıyorum ama yerde beraber oynarken illa dönüp ilgisini çektiği için bakıyor kısa süre de olsa. O an kızıp tepki vermek de istemiyorum. Çocuğumun yanında dizi ya da çizgifilm açmıyorum. Söz olmadığı için zararı olmaz gibi geliyor bana yanlış mı düşünüyorum bu konuda çok fikir ayrılığı var.
Açıkçası senfoni ve filarmoni videolarını eşimle ben de çok izleriz çok seviyoruz. Dizi izleyen insanlar değiliz pek.Bir arkadaşım da bunu konuşunca bana tepki gösterdi çocuğun otizmli olacak diye. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Çocuğunu böyle büyüten varsa duymak istiyorum ya da böyle yaptık zararı şu oldu gibi. Bırakayım müzik devam etsin arada çocuk baksın mı yoksa kapatayım sadece kendim mi konuşayım ?
11 aylık zararını görmezsiniz. Maalesef ekran gördüğü her zaman beyin kapasitesi etkileniyor. Otizm yapmaz tabii ki otizm genetik bir hastalık. Ancak ekran uyaran eksikliği yapıyor. 1 yaşında artık 5 10 kelimesi olması gerekiyor. 2 yaşında da 2 kelimelik cümleler kurması gerekiyor. Eğer dil gelişimi bu şekilde ilerlemediyse bunun ekrandan kaynaklı olduğunu bilmenizi öneririm hemen önlem alma amacıyla. Ayrıca ekran maruziyeti sadece ekrana bakmakla olmuyor. Oyun oynarken arka planda açık olan ekran sesi maalesef konsantrasyon güçlüğü, dikkat dağınıklığı, ileride de akademik başarıda azalma, öğrenme güçlüğü gibi problemlere sebep oluyor. Ve dil gelişimini olumsuz etkiliyor çünkü bebeklerin dil gelişimi için kendi çıkardığı sesleri duyması gerekiyor. Sürekli bir ekran sesi olduğunda da bebekler ses çıkarmayı bırakıyorlar. Şu an anlamlı kelimeleri yoksa ( buna cik hav gibi sesler de dahil) bi gözlemlemenizi öneririmBizim evde asla ekran yasak değil. 11 aylık olmak üzere bebeğim ve açıyorum izliyor. Hiç ekran görmeyen arkadaşımın bebeği ekran görünce kitlenip kalıyor. Çünkü değişik geliyor.
Oğlum açtığımda 2 dk bakıp sıkılıyor. Çünkü alışık. Ona değişik gelmiyor Tv,tablet,telefon her ne ise.
Ayrıca otizm sonradan olmaz doğuştan gelir. Birçok doktor böyle söylüyor.
Evet ekran yararlı birşey değil. Otizm yapmaz ama otizm gibi belirtiler verirmiş. Bunu ben değil doktorlar söylüyor altını çizeyim de.
Ben sıkıştığımda açıyorum. Ağlama krizlerine giriyor susturmak için açıyorum. Tuvalete gitmem gerekiyor yine açıyorum. Yemek yapacağım zaman özellikle kızartma tarzı,emeklediği için yanıma alamıyorum,yine açıyorum Tv. Ama bunların hepsi aşırıya kaçmadan belli bir süre. Ve dediğim gibi öyle kitlenip kalmıyor.
Yarım saat,maksimum 1 saat bizim ekran süremiz. Ki o bu kadar izlemez. Dediğim gibi alışık. Onun ilgisini çekmiyor. Kırmızı balık açıyorum ondan sıkılmış durumdadile gelse açma diye yalvarır
Yıl olmuş 2025.
Ekran dediğimiz şey saatlerimize kadar geldi. Kolumuzda taşıyoruz. Sıfır ekran ilerleyenleri tebrik ediyorum ama ben o kuralcı annelerden olamadım. Herkes kendi çocuğundan sorumlu. Tutup da size açın izleyin demiyorum ama kendinizi de suçlu hissetmeyin. Çocuğu Tv karşısına iple bağlayıp izletmiyorsunuz hoş.
Allaha şükür şimdilik bir zararını görmedim. Bağımlı olacak yaşta değil. Ama aklı erdiğinde sıkıyorsa açmayalım. 2 yaşına kadar izletmeyip sıfır ekran diye övünen anneler 2 yaşından sonra kocaman tableti eline veriyor Avm,çarşı,pazar gezdiriyor çocuğu.
Hangisi mantıklı bilemiyorum.
Kesinlikle sıfır ekran konusuna karşıyım ben. Uygulayana saygı duyarım tabiki. Zaten otizim tv izleyerek olan bir hastalık değil. Eğer böyle bir rahatsızlık varsa ilerlemesi hızlanıyor. Ayrıca eminim kimse sabah uyanınca çocuğu tv ye koyup gece yatarken almıyordur. Yemek yaparken ev süpürürken vs 10-15 dk mutlaka oturtuyorum kendimce hoşuma giden çizgi filmler var onları açıyorum zaten 10 dk sonra kendisi sıkılıyor. Oturtmak istesem de durmuyor.Merhaba anneler daha önce de çokça soru sordum. Evet biliyorum tv bebeklerde sorun oluşturan bir şey. İzletilmemeli onu da biliyorum.
Ohhh okudum okudum içim ferahladıBizim evde asla ekran yasak değil. 11 aylık olmak üzere bebeğim ve açıyorum izliyor. Hiç ekran görmeyen arkadaşımın bebeği ekran görünce kitlenip kalıyor. Çünkü değişik geliyor.
Oğlum açtığımda 2 dk bakıp sıkılıyor. Çünkü alışık. Ona değişik gelmiyor Tv,tablet,telefon her ne ise.
Ayrıca otizm sonradan olmaz doğuştan gelir. Birçok doktor böyle söylüyor.
Evet ekran yararlı birşey değil. Otizm yapmaz ama otizm gibi belirtiler verirmiş. Bunu ben değil doktorlar söylüyor altını çizeyim de.
Ben sıkıştığımda açıyorum. Ağlama krizlerine giriyor susturmak için açıyorum. Tuvalete gitmem gerekiyor yine açıyorum. Yemek yapacağım zaman özellikle kızartma tarzı,emeklediği için yanıma alamıyorum,yine açıyorum Tv. Ama bunların hepsi aşırıya kaçmadan belli bir süre. Ve dediğim gibi öyle kitlenip kalmıyor.
Yarım saat,maksimum 1 saat bizim ekran süremiz. Ki o bu kadar izlemez. Dediğim gibi alışık. Onun ilgisini çekmiyor. Kırmızı balık açıyorum ondan sıkılmış durumdadile gelse açma diye yalvarır
Yıl olmuş 2025.
Ekran dediğimiz şey saatlerimize kadar geldi. Kolumuzda taşıyoruz. Sıfır ekran ilerleyenleri tebrik ediyorum ama ben o kuralcı annelerden olamadım. Herkes kendi çocuğundan sorumlu. Tutup da size açın izleyin demiyorum ama kendinizi de suçlu hissetmeyin. Çocuğu Tv karşısına iple bağlayıp izletmiyorsunuz hoş.
Allaha şükür şimdilik bir zararını görmedim. Bağımlı olacak yaşta değil. Ama aklı erdiğinde sıkıyorsa açmayalım. 2 yaşına kadar izletmeyip sıfır ekran diye övünen anneler 2 yaşından sonra kocaman tableti eline veriyor Avm,çarşı,pazar gezdiriyor çocuğu.
Hangisi mantıklı bilemiyorum.
Ne yazık ki ne yaparsak yapalım eleştiri alıyoruz. Ekran gösterseniz de dışlanıp eleştirilecektiniz. Tebrik ediyorum bence çok güzel yapmışsınız. Biz de bir şey izletme kısmını 2 yaşa kadar bekleyeceğiz. Zaten şu an minik öyle bir isteği yok. Telefon kullanımına dikkat etmeye başladık zaten elimizde görünce atlamaya başladığı için. Yorumunuz için teşekkür ederimGünaydın.
Ekran otizm yapar mı yapmaz mı bilmiyorum.
Ben gebeyken çok araştırmıştım bu konuyu.
Çocuklarda dikkat eksikliği,öfke patlamaları,gerçeklikten uzaklaşma vs. gibi bir çok olumsuz makale okudum. Kocamla beraber anlaştık. “En az 2 yaşına kadar ekran göstermeyelim” diye karar verdik. 2 yaş gelecek geldi geçiyor derken “biraz daha dayanalım” dedik.
Bizim bebeğimiz geçen haftalarda 3 yaşına bastı.
Geçtiğimiz pazar ilk defa mısır patlattık,üçümüz birlikte oturup 11 dakikalık çizgi film izledik.
O ana kadar 1 dakika değil 1 saniye bile görmemişti.
Tablet ve telefon izletmeyi hâla düşünmüyorum. Sesim iyidir ayıptır söylemesi ben iyi şarkı söylerim.
Ben bu ekran konusunda çok eleştiri aldım,hatta alay konusu oldum,dışlandım. Asla taviz vermedim.
Biliyorum çok kuralcıyım aşırı yoruluyorum ama benim içim bu şekilde rahat ediyor.
Ben bazen sohbet olsun diye matematik teoremlerini anlatıyorum ağlıyorValla benimkisi 4 aylık dönmeye başladı yavaştan dönüp haberleri izliyor bizle efkarlanıyor ama uzaktan
Ben kaynanamın dedikodusunu yapıyorum vallaBen bazen sohbet olsun diye matematik teoremlerini anlatıyorum ağlıyor
Ay ne güzel öğrenmişler çok sevindim bunun yapılabilir olduğunu görünceHerkesin de dediği gibi otizim olmaz ama çok izlemekten otizim gibi görünüyor çocuklar.Sadece ses açın bence görüntüye gerek yok ben de 3 tane çocuk var 6 yaş 2,5 yaş ve 7 aylık hiç ekran izlemediler biz de TV izleyen ebeveynler değiliz bluetooth hoparlör var biz de oradan müzik açıp deli gibi tepiniyoruzYine bi arkadaşımızın dediği gibi bir kere telefon falan verince daha da istiyorlar ilerletiyorlar oğlumla küçükken resimlere bakarken istedi arada sırada birlikte bakıyorduk sonra baktım bu bana telefonla bile konuşturmuyor sakladım telefonu bir hafta sonra unuttu ben verenlere de karşı değilim anlıyorum onları da ama gerek yok biz zaten köyde yaşıyoruz kuzenleride var oynayacak bahçeye salıncak kurduk tahtaravalli yaptık kum havuzumuz bile var haa dışarı çıkmadığımız zamanlarda içerde resimler yapıyoruz baloncuk yapıyoruz eee ev işi yapıyoruz yani tercih meselesi ama ben oğlum ağladığı zaman yada birisi onu sevmek istediği zaman telefonla kandırmaya çalışıyorlar çocuklarım asla onunla ikna olmuyorlar ve ben bununla gurur duyuyorum
Hem teşekkür ederim hem rica ederim.Ne yazık ki ne yaparsak yapalım eleştiri alıyoruz. Ekran gösterseniz de dışlanıp eleştirilecektiniz. Tebrik ediyorum bence çok güzel yapmışsınız. Biz de bir şey izletme kısmını 2 yaşa kadar bekleyeceğiz. Zaten şu an minik öyle bir isteği yok. Telefon kullanımına dikkat etmeye başladık zaten elimizde görünce atlamaya başladığı için. Yorumunuz için teşekkür ederim
Biz de yarım saat ile sınırlandırdık akşam uykusundan önce sakinleşiyor kendisinin de hoşuna gidiyor diye. Daha küçükken ben tv izlerdim bebeğim yanımdayken ama sonra tv yansımalarını takip etmeye başladığı an kapattım. Demek ki onun bilinçaltına işleniyor görüntü ve sesler o yüzden hemen kestim dizi izlemeyi. Müziği de seviyor diye açıyorum oyununu etkilemiyor hatta elindeki şeylerle ritim tutar gibi yapıyor. Çizgi film ya da bebek şarkısı açmıyorum bebek şarkıları bana garip geliyor alışamadım11 aylık zararını görmezsiniz. Maalesef ekran gördüğü her zaman beyin kapasitesi etkileniyor. Otizm yapmaz tabii ki otizm genetik bir hastalık. Ancak ekran uyaran eksikliği yapıyor. 1 yaşında artık 5 10 kelimesi olması gerekiyor. 2 yaşında da 2 kelimelik cümleler kurması gerekiyor. Eğer dil gelişimi bu şekilde ilerlemediyse bunun ekrandan kaynaklı olduğunu bilmenizi öneririm hemen önlem alma amacıyla. Ayrıca ekran maruziyeti sadece ekrana bakmakla olmuyor. Oyun oynarken arka planda açık olan ekran sesi maalesef konsantrasyon güçlüğü, dikkat dağınıklığı, ileride de akademik başarıda azalma, öğrenme güçlüğü gibi problemlere sebep oluyor. Ve dil gelişimini olumsuz etkiliyor çünkü bebeklerin dil gelişimi için kendi çıkardığı sesleri duyması gerekiyor. Sürekli bir ekran sesi olduğunda da bebekler ses çıkarmayı bırakıyorlar. Şu an anlamlı kelimeleri yoksa ( buna cik hav gibi sesler de dahil) bi gözlemlemenizi öneririm
Ben bilinçaltı oluşur diye insan kötülemiyorum ya. Arkadaşım böyle kaynanasını anlatırdı sonra çocuk kadının kucağına gitmemeye başladı arkadaşım çok mutlu oluyorduBen kaynanamın dedikodusunu yapıyorum valla
Sosyalliğe katılıyorum çocuklar güvenli yerde olamadıkları için ve anneler de uzun saatler çalıştığı için çocukların işi zor. Zaten çocukta bir gerilir olursa hemen oyun grubuna gönderin diyorlar. Kendi yaşıtlarıyla iletişim kurmaları lazım ki gelişsinlerKesinlikle sıfır ekran konusuna karşıyım ben. Uygulayana saygı duyarım tabiki. Zaten otizim tv izleyerek olan bir hastalık değil. Eğer böyle bir rahatsızlık varsa ilerlemesi hızlanıyor. Ayrıca eminim kimse sabah uyanınca çocuğu tv ye koyup gece yatarken almıyordur. Yemek yaparken ev süpürürken vs 10-15 dk mutlaka oturtuyorum kendimce hoşuma giden çizgi filmler var onları açıyorum zaten 10 dk sonra kendisi sıkılıyor. Oturtmak istesem de durmuyor.
Çocukların en büyük problemi bence asosyallik tv değil. Hepimiz tv ile büyüdük. Ben hiç ailemin izleme artık dediğini hatırlamıyorum. Hatta sabahları tom ve jerry izlemek için erkenden uyanırdık herkes uyurdu evdeşimdi bir çocuk öyle yapsa kıyamet koparacak ebeveynler biliyorum. Akşamları bile izleyebileceğimiz çocuk dizilerimiz vardı oturur izlerdik. Ama aynı zamanda sosyaldık parka çıkıyorduk arkadaş ediniyorduk. Bence tv den çocuk asosyalliği dert etmeliyiz. Zaten çocuğu yeteri kadar sosyal yetiştirsen sen istesende tv bağımlısı olmuyor park istiyor oyun istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?