Aaa arkadaşının aynısı olacağım yaniBen bilinçaltı oluşur diye insan kötülemiyorum ya. Arkadaşım böyle kaynanasını anlatırdı sonra çocuk kadının kucağına gitmemeye başladı arkadaşım çok mutlu oluyordu
Ben bile mutlu oldum kızAaa arkadaşının aynısı olacağım yani
Aslında bebeğimin uzun bir yoğun bakımı süreci olduğundan dolayı eve geldikten sonra bana hiçbir şey stres yaptıramadı. Yani bu yaşımda takmamayı öğrendim. Kilo yavaş alıyor mesela amaaan alır. Ek gıdayı tükürüyor aman yer zamanla. Uyumuyor e hep nasıl uyusun şeklinde kendimi stresten uzak tutabiliyorum. Müzik için de stres yapmadım mutlu olduğunu düşündüğüm için ama bazen hani bilmeden bir kötülük yaparsın çocuğuna cahillikten farkında olmazsın ya onu düşünüp açtım konuyutv izletmeyin diyenlerin 2 sebebi var
birincisi sacma sapan iceriklerle insanin psikolojisini temelden mahvetmesi
ikincisi de asiri uyaran.
sizin actiginiz filarmoni orkestrasi birinci degil ikinci maddeye giriyor.
yani bir dakikada kacbin ayri sahne görünüyor, isiklar, sesler, hareketler hizla degisiyor bu kadar cok uyarana - bu hiza alisan çocuklarda odaklanma orani azaliyor vs diye arastirmalar var.
amaaaa proje cocugu mu olacak yani bir konser videosu izledi diye hiperaktif mi olacak otizm mi olacak?
ben tvden nefret ederim. kendi yasadigim evlerde hiç tvm olmadi, evlenince de evime asla almayacagim bir teknolojik alet. tv olmayinca tv problemi de ortadan kalkar:) gercek anlamda bir nefret benimkisi. Ama yine de tv de orkestra videosu izletti diye annenin strese girmesi de çocuga yansiyan bir sey:) stresli anne cok mu yararlı
Senin beben senin kararın kv hak ediyordurBen bile mutlu oldum kız
Tercih meselesi bazıları köy hayatını sever bazıları şehir.Ama ben sevmiyorum o kadar gürültüyü penreden bakınca binalar ve evler görmek beni boğuyor ormanımız var çay içmeye gidiyoruz dağımız var baharda sümbül toplamaya gidiyoruz tavuklarımız var yumurta topluyoruz hem şehirde uzak değil istediğimiz zaman gidiyoruz.Her insan yaşadığı yeri sevmeli sevmiyorsa da zaten orada yaşamamalı.İstediğiniz gibi sağlıcakla büyütün çocuğunuzuAy ne güzel öğrenmişler çok sevindim bunun yapılabilir olduğunu görünceEşim de çocuk olduktan sonra daha küçük bir yerde yaşama isteği oldu çocuk koşup oynasın diye. Hayatınıza çok özendim
Yani evet çok zorda kaldığında sınırlandırarak da vermek annelerin seçeneği olabiliyor. Ancak bu sürenin uyku saatinden önce olmasını önermem. Yapılan araştırmalara göre biz yetişkinler dahi uyumadan önce mavi ışık ekran gördüğümüzde uyku kalitemiz bozuluyor negatif etkileniyorBiz de yarım saat ile sınırlandırdık akşam uykusundan önce sakinleşiyor kendisinin de hoşuna gidiyor diye. Daha küçükken ben tv izlerdim bebeğim yanımdayken ama sonra tv yansımalarını takip etmeye başladığı an kapattım. Demek ki onun bilinçaltına işleniyor görüntü ve sesler o yüzden hemen kestim dizi izlemeyi. Müziği de seviyor diye açıyorum oyununu etkilemiyor hatta elindeki şeylerle ritim tutar gibi yapıyor. Çizgi film ya da bebek şarkısı açmıyorum bebek şarkıları bana garip geliyor alışamadım
Bir videoda gördüm geçen gün. Çocuklarımızın bu yaşadıkları için bizim bağımlılıklarımız sebep şeklinde anlatılıyordu. Bizler de telefon bağımlısıyız. 2 yıl vermedik diyelim e sonrasında veriyoruz telefonu tableti ? Tam anlamaya başladığı zaman yasak kalkıyor gibi oluyor. Bir kesim kontrollü ekranı savunuyor bir kesim de ben istediği kadar verdim bir problem yok diyor. Herkes aynı şeyi uygulamadığı için de ortalık karışık.Bazı konularda kafam karışık açıkçası. Son yıllarda çocuklara ekran verilmiyor, çocuk etkinliklere boğuluyor. Ama otizmli, dehbli çocuklarda aşırı artış var. Ayrıca çocuklar hayata adapte olamıyor. Ayarını tutturamadığımızı düşünüyorum
Şimdi siyah ekrana döndük. Yani kızım 20.30 gibi uyku rutinine geçiyor. 19.30-20.00 arasında beraber müzik dinliyoruz. Müzik bebeğe zararlı olmaz diye düşünüyorum ama onda da çok fazla uyaran varmış bebek şarkılarına döneceğiz herhalde en sonundaYani evet çok zorda kaldığında sınırlandırarak da vermek annelerin seçeneği olabiliyor. Ancak bu sürenin uyku saatinden önce olmasını önermem. Yapılan araştırmalara göre biz yetişkinler dahi uyumadan önce mavi ışık ekran gördüğümüzde uyku kalitemiz bozuluyor negatif etkileniyor
Otizmli dehbli çocuklarda artış yok tanı artışı var. Eskiden insanlar üstüne düşmüyordu. Şimdi yetişkin insanlar gidip tanı alıyor. Herkeste etkinlik peşinde değil ama göstermelik herkes çok iyi anne. Çocuklar hayata ekranla mı adapte oluyor. Eşimin kuzeninin 2.5 yaşında bebeği var. Doğduğundan beri telefon elinde istediği videoyu açıyor ileri sarıyor dikkat ettim aynı videoyu 1 dk izleyemiyor 10 sn anca. Kreşe gönderdi ağlıyor diye aldı. Bu çocuk okula başlayınca ne olacak merak ediyorum. Ekranın zararları ortadayken ben riske atamam. Mrs Rachel var yabancılarda o tarz videoları öneriyorlar sadece uyaran yok bi kadın konuşup duruyorBazı konularda kafam karışık açıkçası. Son yıllarda çocuklara ekran verilmiyor, çocuk etkinliklere boğuluyor. Ama otizmli, dehbli çocuklarda aşırı artış var. Ayrıca çocuklar hayata adapte olamıyor. Ayarını tutturamadığımızı düşünüyorum
Bildiğim kadarıyla müziğim bir zararı yok, hatta bebeklerin ritim duygularını geliştirdiği için tavsiye de ediliyor. Anlamsız konuşmalar ve müzik birbirinden farklı şeyler yani benim ekran sesinden kastım bir program meselaŞimdi siyah ekrana döndük. Yani kızım 20.30 gibi uyku rutinine geçiyor. 19.30-20.00 arasında beraber müzik dinliyoruz. Müzik bebeğe zararlı olmaz diye düşünüyorum ama onda da çok fazla uyaran varmış bebek şarkılarına döneceğiz herhalde en sonunda
Konuyu açtığımdan beri siyah ekran yapıyoruz hani sönüp bakıyor mu izleme isteği oluyor mu diye baktım ama öyle bir isteği olmadığını gördüm daha da küçük biliyorsun kelebeğim alışmaması daha iyi elbette ben de istemiyorum onu maruz kalmak kötüYa ben bu instagramdaki korkutucu videolardan sonra epey araştırma yaptım, burada otizmle ilgili konular okudum. Otizm belirtileri 18 ay sonrasında ortaya çıkmaya başlıyormuş. Ekran da otizmli çocuklarda epey tahribat yaratıyor anladığım kadarıyla. 18 aydan önce ekran vermek, doğan 35 çocuktan birinin otizmli olduğunu düşünürsek büyük bir kumar. Onun dışında koşup oynaması, keşif yapması gereken bir bebeğin ekran başında oturmasının kötü bir şey olduğunu anlamak için bilim insanı olmaya gerek yok. Sağlıklı bir bebek gün içinde kısa bir süre ekrana maruz kalsa bir şey olur mu? Bence olmaz ama o kısacık sürede de bir şey yapılmaz. Bir de sürekli ister bence ne kadar uzun süre bilmezse o kadar iyi.
Senin sorun özelinde Bestecim bence bir şey olmaz ama siyah ekranla dinletmek daha iyi bir seçenek sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?