Bebeğe tv izletmek hakkında :)

Ya benim annem de böyle. Ne var baksın ne var görsün. Gel kızım ben sana baktırayım. Yani zararlı işte kardeşim neyini anlayamıyorsun neden kendi bildiğin doğru sanıyorsun. Siz çok haklısınız büyükler baş edemeyince konuşmak sohbet etmek zor gelince verip eline susturuyor

ilk 2 yıl sıfır ekran öneriyor uzmanlar. müzik dinletebilirsiniz ama artık tvlerde siyah ekran özelliği var, o sekilde dinletin bencem

Bütçe ayırırım derseniz müzik seti alın
Telefondan müzik dinleme işi beni bayağı geriyor illa hafiften bas duymam gerekiyor. Onun dışında ucuz yollu bir şey olsun derseniz ses bombalarını da telefondan bağlayabiliyorsunuz
Ben de günde 40 dk kadar falan müzik dinletiyorum bu şekilde

İşte ben de dinlemeyi sevdiğim için güzel bir tv ve ses sistemi almıştık eşimle açıkçası o ses bombaları tatmin etmiyor kulağımı telefondan da dinlemem. Siyah ekran öğrenirsem sanırım sorun çözülecek yorumunuz için teşekkür ederim

Bizim evde asla ekran yasak değil. 11 aylık olmak üzere bebeğim ve açıyorum izliyor. Hiç ekran görmeyen arkadaşımın bebeği ekran görünce kitlenip kalıyor. Çünkü değişik geliyor.
Oğlum açtığımda 2 dk bakıp sıkılıyor. Çünkü alışık. Ona değişik gelmiyor Tv,tablet,telefon her ne ise.
Ayrıca otizm sonradan olmaz doğuştan gelir. Birçok doktor böyle söylüyor.
Evet ekran yararlı birşey değil. Otizm yapmaz ama otizm gibi belirtiler verirmiş. Bunu ben değil doktorlar söylüyor altını çizeyim de.
Ben sıkıştığımda açıyorum. Ağlama krizlerine giriyor susturmak için açıyorum. Tuvalete gitmem gerekiyor yine açıyorum. Yemek yapacağım zaman özellikle kızartma tarzı,emeklediği için yanıma alamıyorum,yine açıyorum Tv. Ama bunların hepsi aşırıya kaçmadan belli bir süre. Ve dediğim gibi öyle kitlenip kalmıyor.
Yarım saat,maksimum 1 saat bizim ekran süremiz. Ki o bu kadar izlemez. Dediğim gibi alışık. Onun ilgisini çekmiyor. Kırmızı balık açıyorum ondan sıkılmış durumda dile gelse açma diye yalvarır
Yıl olmuş 2025.
Ekran dediğimiz şey saatlerimize kadar geldi. Kolumuzda taşıyoruz. Sıfır ekran ilerleyenleri tebrik ediyorum ama ben o kuralcı annelerden olamadım. Herkes kendi çocuğundan sorumlu. Tutup da size açın izleyin demiyorum ama kendinizi de suçlu hissetmeyin. Çocuğu Tv karşısına iple bağlayıp izletmiyorsunuz hoş.
Allaha şükür şimdilik bir zararını görmedim. Bağımlı olacak yaşta değil. Ama aklı erdiğinde sıkıyorsa açmayalım. 2 yaşına kadar izletmeyip sıfır ekran diye övünen anneler 2 yaşından sonra kocaman tableti eline veriyor Avm,çarşı,pazar gezdiriyor çocuğu.
Hangisi mantıklı bilemiyorum.

Sıfır ekran yapabilir miyim bilmiyorum çünkü telefon tv bilgisayarlarımız tabletlerimiz saatlerimiz hepsi ekranlı ve etkileşimli artık. Şu an kızım çok küçük tvye sadece müziğe maruz kalıyor arkası dönük oturuyorum bazen dönüp bakıyor ama belki 15-20 saniye sonra oyunumuza geri dönüyoruz. Yanındayken telefonla çok ilgilenmiyorum zaten kızıyor biri arayınca açarsam hemen almaya çalışıp ağlıyor benim de kafam çizgi filmler konusunda karışık izleyeceği zaman gelince içerik seçmek gerekiyor denetimli gitmekte fayda var. Arkadaşımla bebeklerimizin arası 1 ay o 5 aylık ve çocuğun önüne telefon koyuyor ne yapayım durmuyor diyor bence doğru değil ama toplu taşımalarda ev oturmalarında çocuğun mamasından önce tableti veriliyor eline hepsi hipnoz olmuş gibi şaşırıyorum

Son cümleniz anlatmak istediğim şeydi. Evet aynen öyle oluyor. Bir kere ben ekran açan bir anne olmama rağmen hiç eline telefonumu verip al oyna,izle demedim. Bu biraz aşırıya kaçmak.
Ekrana virüs gibi bakılmasını doğru bulmuyorum. Ay bi kere arkadaşım geldi bebeğiyle. Televizyon da spontane açıktı yani öylesine. Çocuğa ay bakma sen deyip çevirdi bunlar komik şeyler. Dediğim gibi karşısına bağlayıp onu izletip mala çevirmek ayrı,denetimli izletmek apayrı şeyler.
Siz herkese fikrini sorun ama yine kendi bildiğinizi okuyun. Çocuk sizin çocuğunuz

Minnoşuma istemeden zararlı bir şey yaparsam diye korkuyorum azıcık

Oğlum 2 buçuk yaşında, kontrollü ekran veriyorum ben. Sıfır ekran büyüttüm diyenlerin çoğuna inanmamakla birlikte, gerçekten sıfır ekran verenleri de tebrik ediyorum. Bu devirde çok zor. Büyükannelerin de o yaşlarda çocuğu kafaları kaldırmıyor, hemen ekran veriyorlar. Benim annem ise tam tersi, benden daha çok dikkat eder ekrana.
Ben ekran açtığımda asla yalnız bırakmıyorum. Videodaki olaylarla ilgili konuşuyorum. Genelde çok yorulup oyun oynayamayacağım zaman veya migrenim tutup başımı yataktan kaldıramayınca açıyorum. Konuşması üzerine olumsuz bir durum yaşamadık, videolardan da çok değişik kelimeler öğrendi.
Günümüzde çok değişik videolar da var kötü anlamda. Dikkatli olmak lazım. Eltimin oğlu adam kesmeli, kanlı videolar izliyor. Uyardığım zaman dikkate bile almadılar

Ne zaman ekrana başladı bebeğiniz peki ? Yani benimki kadar küçük müydü ?

Valla gorumcemin oglu 2 bucuk yasinda full ekranla buyudu yerken icerken normalde hep acik senden benden iyi konusuyo

Umarım tüm maruz kalan çocuklar sağlıklı olur ancak asıl risk okula başlamadan belli olmaz diyor uzmanlar. Renkli, dinamik bir dünyaya alışan çocukların odaklanma süresi, öğrenme yöntemi değişiyor ve okula başladığında zorlanıyor diyorlar. Tabi onun dışında bazısında agresiflik, konuşmada gerilikte yapıyor. Tüm gün elinde ekran olursa agresiflikte hissetmez ebeveyn, konuşmada gerilikte. Nasılsa çocuk ona odaklanmış olur.

Ne zaman ekrana başladı bebeğiniz peki ? Yani benimki kadar küçük müydü ?
O kadar erken değildi, 1 buçuk yaş civarı gibi başladım. Aslında ekran vermiyordum. Oğlum da çok iştahsızdı, bir şey yemezdi.1 buçuk yaş kontrolünde beslenemediği için kan değerleri düşük geldi hep. Hastane sürecimiz oldu o ara. Ben de yesin diye ekran açtım. O şekilde başladı bizim. Şimdi çok şükür iştahı normal, ekransız yiyor. Ben de hasta veya yorgunsam açıyorum sadece.

Etkilerini okulda matematik öğretmeni olarak çok iyi gözlemledim hipnoz gibi oluyor bomboş bakıyor ekran bağımlılığı olan çocuklar.

Etkilerini okulda matematik öğretmeni olarak çok iyi gözlemledim hipnoz gibi oluyor bomboş bakıyor ekran bağımlılığı olan çocuklar.

Çok üzücü ve ben 2-2.5-3-3.5 yaşlarındaki çocuklar için hiç etkilemedi tv denilmesini inanılmaz garip buluyorum. Çocukları konuşuyormuş ne güzel ama tv olmasa da belki de konuşacaktı. Veri yok ki elde ancak iç rahatlatma var. Bilmiyorum yargılamıyorum aslında ama birşey olmadı diyebilecek kadar net olanlara kızıyorum çünkü soru işareti olan bir anne aaa nasılsa birşey olmamış diye kendisi de izletebilir ve onun çocuğu etkilenebilir. Bu durum beni kızdırıyor biraz. Herkesin tercihi kendisine kimse kimseyi etkilememeli. Ama bilenen bir gerçek var ki ama az ama çok etkiliyor ve maruz kalan çocukların iyi özellikleri belkide ekrana maruz kalmasalardı çok daha üst düzey olacaktı bunu hiçbirzaman bilemeyecekler. Birde bizim zamanımızda izledikte noldu diyenler var onlar tam çıldırmalık.

Müzik kısmına gelince bende oğlumu sıfır ekranla büyütüyorum ama bebekliğinden beri müzik dinletiyorum. Siyah ekran veya spotifydan. Müziksiz bir çocukluk düşünemiyorum.

İşte o minik ayağıyla ritim tutar gibi hareketler yapınca içim gidiyor kendini sallıyor gülüyor bayılıyoruuuum

İşte o minik ayağıyla ritim tutar gibi hareketler yapınca içim gidiyor kendini sallıyor gülüyor bayılıyoruuuum

Muhteşem değil mi yaa
Benim oğlum 17 aylık son birkaç aydır ellerini kaldırıyor şıklatma yapar gibi, içinden gelirse alkışlıyor gülüyor o anlarına değer kesinlikle

Muhteşem değil mi yaa
Benim oğlum 17 aylık son birkaç aydır ellerini kaldırıyor şıklatma yapar gibi, içinden gelirse alkışlıyor gülüyor o anlarına değer kesinlikle
Benim cücem prematüre 10 aylık ama 7 aylık diyoruz. Böyle görünce içim gidiyor anlıyormuş gibi gözlerini kocaman açıyo gülüyor falan çok mutlu oluyorum belki müzik kulağı iyi olur ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…