Bebeğe tv izletmek hakkında :)

bessste

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2024
1.992
2.753
53
Merhaba anneler daha önce de çokça soru sordum. Evet biliyorum tv bebeklerde sorun oluşturan bir şey. İzletilmemeli onu da biliyorum.
Kızım şu an 10 aylık düzeltilmiş 7 aylık olmak üzere. Ben 4-5 aydır bebeğimle otururken bazen klasik müzik ya da senfoni videolarını açıyorum. Bebeğim de müziğe çok güzel tepki veriyor bazen ritimli hareketler yapmaya çalışıyor tvye çevirip bırakmıyorum ama yerde beraber oynarken illa dönüp ilgisini çektiği için bakıyor kısa süre de olsa. O an kızıp tepki vermek de istemiyorum. Çocuğumun yanında dizi ya da çizgifilm açmıyorum. Söz olmadığı için zararı olmaz gibi geliyor bana yanlış mı düşünüyorum bu konuda çok fikir ayrılığı var.
Açıkçası senfoni ve filarmoni videolarını eşimle ben de çok izleriz çok seviyoruz. Dizi izleyen insanlar değiliz pek.Bir arkadaşım da bunu konuşunca bana tepki gösterdi çocuğun otizmli olacak diye. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Çocuğunu böyle büyüten varsa duymak istiyorum ya da böyle yaptık zararı şu oldu gibi. Bırakayım müzik devam etsin arada çocuk baksın mı yoksa kapatayım sadece kendim mi konuşayım ?

Otizm mi olacakmış otizm genetiktir bazı şeyler tetikler. Hadi izlemekle olsa sanmıyorum ki keman vs çalan insanları izlemesiyle olsun. Ben şahsen sorun olacağını sanmıyorum. Ama yine de uzun süre gözünü ayırmadan bakıyorsa sadece ses olarak açabilirsiniz

Yok zaten bakınca ben dikkatini çekiyorum bana dönsün diye. Otizmin öyle olmayacağını da biliyorum aslında öyle bir korkum yok ama zararı olacaksa yapmak istemiyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim

Benimde oğlum 10 aylık. Şimdiye kadar sıfır ekranla büyütmedim. Uzun uzunda TV ye baksın diyede koymadım. Bazen çizgi film açıyorum en fazla 5 10 dakika bakıyor. Sonra ilgisini çekmiyor. Günün çogu zamanı kapalı oluyor. Açık olduğu zamnlarda az bakıyor ama dediğim gibi uzun bakmıyor. Arkadaşlarım 3 aylık bebeğine bile çizgi film açıp 30 dakika boyunca baktıklarını soyluyordular. Telefonda vermem eline bazen ben kendim dans edip şarkı söyleyen çocuk videolarını gösteriyorum. Çok seviniyor. Yani demem dozunda yapıyorum. Otizm de genetik diye biliyorum. Abartmadikca olacağını sanmıyorum.

Ben bu kadar erken ekranı doğru bulmuyorum ilk 2 yaş sıfır ekran büyüdü kızım şimdi sadece yemek yedirirken izin veriyorum onun haricinde ekran telefon tv evde açılmıyor 2.5 yaşında .

3 aylık bebek çizgifilmden anlıyor mu acaba ya bakalım doktorumuza da danışacağım ayın 21 inde görüşeceğiz. Küçükken hiç bakmıyordu zaten ama şimdi hareketlendiği için bakıyor kafama takılıyor. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ben bu kadar erken ekranı doğru bulmuyorum ilk 2 yaş sıfır ekran büyüdü kızım şimdi sadece yemek yedirirken izin veriyorum onun haricinde ekran telefon tv evde açılmıyor 2.5 yaşında .
Aslında ben de ekrana baksın diye yapmıyorum ama müziği çok seviyor ben de ilgisi olunca açıyorum dönüyor bakıyor kısa süre. Oturup izletmek gibi bir şey yapmıyorum ama işte kötü bir şey de yapmak istemem. Yorumunuz için çok teşekkürler

Spotıfy açıyorum ben kızıma playlisti var oradan dinletseniz en azından 2 yaşına kadar belki içiniz daha çok rahat eder

Spotıfy açıyorum ben kızıma playlisti var oradan dinletseniz en azından 2 yaşına kadar belki içiniz daha çok rahat eder
Ay Spotify deyince ve üniversite zamanlarım geldi aklıma hep kulaklık kulağımda ne gamsızmışım ana oldum şimdi Güzel fikir onu deneyeyim teşekkür ederim

Ne bileyim. Aslinda amaç çocuğun oyalanması.

Herkesin kendi çocuğunu büyütme şekline saygı duyarım ancak bu düşünce yapısı bana çok aşırı geliyor. En azından ben yapamıyorum. Ne yapayım arkadaşım yemek yemeyeyim mi? 10 dakika kendime vakit ayirmayayim mi? Ben açıyorum bu zamanlarda. Demiyorum ki çocuğu sabah TV önüne koy akşam da kaldır.

Şu andaki cocukların esas problemi yaşıtları ile bir araya gelememek. Çocuk sokak bilmiyor, arkadaş bilmiyor. Bence mesele bu. Senin açtığın klasik müzik ile çocuk otizm olmaz, yapmayın. Böyle boş boş konuşan insanlarla da şahsım adına arkadaşım olsa konuşmazdim. Gerçekten evladı otizm olan insanlarla dalga geçer gibi oluyor.

Ben öğretmenim zaten otizmli ise 2 yaşında 3 yaşında 5 yaşında artık ne zaman belirti verirse öğreniriz ona göre yol çizeriz o kafadayım ama bu sosyal medyadaki videolardan insanlar o kadar etkileniyor ki çocuk bir hareket yapıyor gayet doğal mesela aaa otizmli deniyor.
Kızım çok zor bir bebek değil ben de müziğe ilgisini görünce kendim de sevdiğim için açıyorum çünkü 6 aylık bebekle sürekli konuşmak anlatmak hiç durmamak mümkün değil size çok katılıyorum. Mantıkla düşününce güzel bir şey yaptığımı düşünüyorum ama annelik hormonları hep bir kötü şey arıyor sanırım. Teşekkür ederim yorumunuz için

Öyle otizm filan olunmuyor fakat çok fazla maruz kalındığında bazı cocuklarda olumsuz sonuçlar ortaya çıkıyor. Şuan bakmıyor olabilir fakat TV de olayları büyüdükçe gördükçe fazlasını isteyecektir. Siyah ekran açılabilir YouTube de müzikler. Oğlum 26 aylık vermedim. Fakat büyüdükçe telefon ilgisini çekti görüntülü konuşmadan falan bende kendi videolarını izlemesine izin vermeye başladım bilerek abartılı konusiyorum video cekerken. sonra uygulamalara tıklamaya başladı uçak moduna alıp veriyorum artık giderek isteği çoğalıyor . Şimdi görünce hemen "Annecim telefonu uçak modu yap sadece resim bakıcam söz"diye istiyor günde 1 2 kere veriyorum. Birde müzik uygulamasında çocuk şarkılarını tuş kilidini kilitleyip eline veriyorum değiştirebiliyor öylede . Şarkıları ezberledi tekerlemeleri ezberliyor konuşması gayet iyi gidiyor. 10 kelimeli cümleler kuruyor bu konuda katkısı olduğunu düşünüyorum ekransizlıgın.

Son düzenleme:
Ben de hani o orkestra eserleri çalarken müzik aletleriyle olan iletişimlerine falan bayılıyorum izleyince sakıncası olmaz diye düşündüm ama haklısınız sanırım siyah ekran kullanmam lazım. Teşekkür ederim yorumunuz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…