bebeğe kefir verme yardım edin

seared

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2015
5
1
286
46
Bebeğime kefir başlayacağım, siz kaçıncı ayda başladınız? nasıl verdiniz? evde mi yaptınız?yardım eder misiniz.

internette bir çok bilgi mevcut bununla ilgili. probiyotik açısından zengin fermente bir ürün, 6 aydan itibaren birer kaşık verebilirsiniz süt ürünleri alerjisi yoksa. büyüdükçe miktarı artirirsiniz

Yoğurt nasılsa aynen öyle düşünebilirsiniz. Benim kefir tüketme alışkanlığım yok o yüzden 7-8 aylıktı ilk verdiğimde galiba ve sade hazır kefir vermiştim.

Bebeğime kefir başlayacağım, siz kaçıncı ayda başladınız? nasıl verdiniz? evde mi yaptınız?yardım eder misiniz.
Ben okadar kücük başlamamıştım hazır vermek istemediğim için 2 yaşından sonra başladım çünkü evde kendim kefiri yapıyorum kefir yapcak mayayı ancak o yaşta elime geçtiydi cok iyi bir probiyotik besleyici verebilirsiniz yani 👍🏻

8 aylıkken falan başladım doktoruma danışarak başladım. Migros tan kefirzadem markasının küçük şişelerini alıyorum (3gun tüketme şartı var) çok ovulmustu

Kefir nasil yapiliyor kizlar. Hazir versem nasil olur ne kadar verilmesi lazim. Bebis 8 aylik oldu sayiilr.

Ben okadar kücük başlamamıştım hazır vermek istemediğim için 2 yaşından sonra başladım çünkü evde kendim kefiri yapıyorum kefir yapcak mayayı ancak o yaşta elime geçtiydi cok iyi bir probiyotik besleyici verebilirsiniz yani 👍🏻
Nasıl yapıyorsunuz

Nasıl yapıyorsunuz
Nasıl yapıyorsunuz
yoğurt nasıl mayalıyorsunuz kefirde aynı onun gbi sütü ısıtın acık sütse kaynatıcaksınız eğer paket sütse hafif ılıtmanız yeterli kefir mayanızda varsa ılıttıgınız süte sütün miktarına göre ben 1 kilo süte bir çay kaşığı mayayı ekleyip karıştırın ağzını kapayın karanlık bir yere koyun üstünüde örtün 24 saat bekletin sonra süzüp buzdolabına koyun plastik süzekle süzmeniz lazım metal kaşık metal süzek vurmayın tahta kaşık yardımıyla mayanızı ekleyip karıştırın o şekilde yani mis gibi oluyor ben sürekli yapıyorum ikizlerime veriyorum🙏😘

Ben 10 aylıkken başlamıştım. Evde kendim yapıyordum ve 2 yemek kaşığı kadar veriyordum hergün

Back
X