• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğe ilaç vermenin kolay yolunu bilen var mı? Sizler nasıl veriyorsunuz damlaların?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
arkadaşlar biliyorsunuz ki bebeklere demir ve d vitamini veriliyor. ama özellikle demir vitamininin tadı gerçekten çok kötü. Bebeğim bunu almak istemiyor. hele ben portakallı bir balık yağı veriyorum onu bile içmek istemiyor oğlum.
bu vitaminlerini verirken bir kaşığa hepsini damlatıyorum hepsini çünü bir defada kurtarayım ve kurtulayım diye düşünüyorum. ve kandırarak veriyorum. mesela geçen gün zorla ağzına verdim, ağzını açmak istemedi, kafasını tuttum zorla açtım ağzını ve verdi. İnanın kendimden nefret ettim. Bana bakışını görmeliydiniz, gözlerini gözlerime dikti ve "bana bunu neden yapıyorsun" der gibi garip bi ifadeyle suratıma baktı . bu bebek daha 7 aylık. ve gerçekten bana öyle bakıyor. anlam veremiyorç.
bu günde bi kaşığa su koydum ağzını açtı, ikinci kaşıklada ilacı döküverdim, su zannettiği için yine açtı ağzını. sonrasında tabi yine o ifadedelikafadulden

Varmı uygun incitmeyecek tatlılıkla içirecek kolay bi yol. nolur çok ihtiyacım var söyleyeceklerinize. karar verdim zaten bir daha kandırarak vermiycem. zorla vermek zaten artık imkansız açmıyor ağzını. ee bu ilaçlarda uzunca bir süre veriliyor.
Ne yapayım ben ya.

inanmııcaksınız ama benim bi tanecik oğlum o iğrenç demir ilacına bayılıyoo.ağzını şapırdata şapırdata içiyo yawrum.wersem yine içicek.geçen ağızdan aşı oldu o acı tada bayıldı.hemşire bile şok oldu:):):1shok:

kan ilacını değiştirmeyi dene istersen
ben kızıma ferrum housman diye kan şurubu veriyorum ve tadı damlalardan cok daha güzel
kızım hiç itiraz etmiyor vitamin olarakta minadex kullanıyorum balık yağıda var içinde.

benim oğlum 2 yaşında ve öyle kurnazki ilacı görünce köşe bucak kaçıyo yere yatıp ağlamaya başlıyo tam bi işkence yani ve zorlayıncada kusuyo heryer berbat oluyo

bende kendimce bir formul geliştirdim ne yapayım yemek yedirmeye başlarken elime yemek tabagını alıyorum ama kaşığa surup yada damla ne ise koyup yanına gidiyorum oğlum aç ağzını mama diyorum hooopp veriyorum ilacı yüzü ekşiyo ama en azından gürültüsüz bi şekilde hallediyoruz böyle işte arkasındanda yemek allah kolaylık versin çok zor bazende kaşığın ucuna yoğurt koyuyorum geri kalan kısmına ilacı öylede içiyo

Bos siringaya koysan ve versen yani agzina SIKSAN ardindan memesini yada yiyip icecegi herhangi birseyi versende olabilir.
Allah yardimcimiz olsun .:)

belki ilaç emziği deniyebilirsin
ben şurubu falan öyle veriyorum kaşıkla vermeye çalışsam diliyle itiyor döküyor püskürtüyor
ama ilaç emziğini agzına sokunca ilkten anlamıyor ne oldugunu birden yutuyor :))

bu arada ben japlonunkini kullanıyorum diğerleri normal emzik gibi normal emzikten nefret etmesinden korkuyorum

ayy şu yazılanları okuyunca anneliğin tam bir kurnazlık çabukluk yaratıcılık olduğuna karar verdim...
konuyu açan arkadaşımda kendimden nefret ettim zorla çirnce demiş ama en nihayetinde onun iyiliği için yapıyorsun kuzum
annemde şöyle bir taktik izler. :))) ağzını mıh gibi kapatıp açmıyor ya azıcık burnunu sıkar çocuk nefes almak için mecbur açar ağzını annem ilacı teper:)))))))))))) demek herkes kendince br yol geliştiriyor mecbur:)))))))

ben silikon kaşıkla veriyorum. Böylelikle dışarıya akmıyor. emzik gibi olduğu için kaşığı emiyor.

demir ilacın ferrosanolse tadı cidden berbat,ferrum kullan,o iyi.Meyve suyuna karıştırabilirsin

Bi daha kine demir ilacını değiştireyim bari, bebeğim emziğe alışmadı onan verme şansım yok. benim sıpam ağzını açmıyorki şılıngaya koyup vereyim... yine en doğrusu yemek arasında son kaşıklardan birine doldurmak galiba. son kaşık diyorum çünkü ondan sonra ağzını hiç açmıyor yemek yiyorsada bırakıyor. suyu çok seviyo, ona bile açmıyor ağzını.

10 ml lik rezene (az olsun ki karnını boş yere sıvı ile doldurmayalım.) hazırla canım. içine kat ilacının. hiç anlamadan içer.
.

ben küçük biberona koyup biraz sulandırıyorum ve öyle içiriyorum özellikle kan damlasında çok zorlanınca doktorumuz böyle önerdi. meyve suyu yada suyunun içine katıp içirebilirsin dedi böyle gerçekten kolay oluyo

Benim oğlumda hiç bir şekilde içmedi.Zorla içirsem bile eninde sonunda kustu çocuk.Bende değiştirdim mecburen.Sende değistir canım.Çocuğun çektiğine deymiyor.

ben de değiştirdim artık ferrum kullanıyorum onun tadı nispeten iyi, damlalıkla veriyorum.. kaşıktan daha kolay oluyor.. bi de azı dişlerinin olduğu (olacağı :) yer tad alma açısından biraz daha az duyarlıymış.. kuzum ağzını açtığında damlalıkla bi seferde oraya akıtıyorum.. hepimize kolay gelsin..

Kızlar bende vitamin şurubunu içiremiyorum.Ne yapsam şaşırdım.Şimdi vitagile başladık.Ağzına zorla veriyorum ama hep dışarı çıkarıyor.

valla canım seni çok iyi anlıyorum çocuğunu kandırmak istemiyorsun sana olan güveni sarsılsın istemiyorsun ama ne yazıkki bunları ona isteğiyle içirebileceğin bir yol yok hepimiz zorla yada kandırarak veriyoruz:) bende mama sandalyesindeyken yatırır pozisyona getiriyorum sandalyeyi kızım aç ağzını kaçarı yok bunu içeceksin diyorum 11 aylık daha:) bu istemiyor tabi elimle ağzının yanlarına bastırarak açmasını sağlayıp döküyorum ağzına bizimki mecbur olduğunun farkına vardı artık istemeye istemeye itiraz etmeden içiyor çok ortalığı yıkmıyor ama tabi bebek daha bazen kollarıyla elime vurmaya çalışıyor ama eskisi kadar sorun yaratmıyor gerçekden naaparsa yapsın içireceğimi anladı:)

Back