Açıkçası ben bu konuya fazlasıyla destek olma niyetindeyim. Türkiye bu tarz gelişmelere hazır değil, siz de bu yüzden acaba ben kötü bir şey mi yapıyorum diyerek içinizi rahatlatmak amacıyla belki burada sordunuz. Benim düşüncem herkesin mutlu olabileceği bir olanak varsa onun tercih edilmesi. Siz de işe başlayın, deneyin bakarsınız zamanla fikriniz değişir belki de değişmez deneyin bunu.Heh işte ne kadar güzel bir yorum. Herkes yok anne bakmalı, tuhaf, ilginç, evde oturun çocuğa bakın gibi yorumlar yapıyor. Kafamıza çok kodlamışlar bebeğe anne bakar diye. Her gün evde ağlayıp bebeği de neden mutsuz edeyim, iş yerine gidip eve mutlu, enerjik dönsem bebeğe daha faydalı olurum
Psikiyatriste gittim, ilaç kullanacak kadar kötü durumda olmadığımı söyledi. Konuşmamızın etkisini göreceğimi ve tekrar gelmeme bile gerek olmayacağını söyledi. Doğru diyorsunuz benim de çabalamak lazım. Ama neden herkes aşırı absürt bir şeymiş gibi tepki veriyor. Arkadaşlar bebeği çöpe atmıyorum, hiç tanımadığım bir bakıcıya emanet etmiyorum, özbeöz babasına bırakıyorum bundan daha güzel ne varEşinizin yardımcı olmak istemesi ve depresyon konusunda sizi rahatlatmak istemesi güzel. Ancak eşiniz doktor değil. Eğer gerçekten baş edilemeyecek bir psikolojik durumunuz var ise bu konuda profesyonel yardım almalısınız.
Ben tamamen depresyonda değildim ancak ben de profesyonel destek aldım. Üstelik çalışıyorum ve maalesef kendi ısim değil :)
Sizi yargılamak için söylemiyorum ancak gerçekten doğum sonrası sizinle aynı psikolojide binlerce anne var. Biraz da sizin cabalamaniz lazım.
Siz nasıl anneyseniz o da babası. Tabii ki ilgilenecek ama bebeğiniz daha çok küçük. Hem şu an hem de sonrası için dönüşümlü ilerlenmesi bence daha iyi olabilir.
Yok yahu adam niye işten kaçsın. Bebeğe bakmak işten daha zorLohusa depresyonundan dolayı mı eşiniz bebeğe bakmak istiyor yoksa işten mi kaçıyor? Orasını anlayamadım. Eğer sizin psikolojiniz el vermiyorsa çocuğa bakmayı tabi ki eşiniz bakabilir. Ama işten kaçma içinse asla izin vermezdim
Gerçekten size çooooooook teşekkür ederim, beni siz anladınızAçıkçası ben bu konuya fazlasıyla destek olma niyetindeyim. Türkiye bu tarz gelişmelere hazır değil, siz de bu yüzden acaba ben kötü bir şey mi yapıyorum diyerek içinizi rahatlatmak amacıyla belki burada sordunuz. Benim düşüncem herkesin mutlu olabileceği bir olanak varsa onun tercih edilmesi. Siz de işe başlayın, deneyin bakarsınız zamanla fikriniz değişir belki de değişmez deneyin bunu.
Aslında size tepki verilmiyor. Vermiş olduğunuz karar belki farkında değilsiniz ama radikal bir karar. Ben işe başlayacağım zaman doktor; kaç gün gideceğim vb.cocugun anneden ayrılacağı sürenin çocugun ayına uygun olup olmayacağının önem arz ettiğini söylemişti. Herkes maalesef aynı koşulları yaşayamıyor. İse geri dönüyoruz bir şekilde.Psikiyatriste gittim, ilaç kullanacak kadar kötü durumda olmadığımı söyledi. Konuşmamızın etkisini göreceğimi ve tekrar gelmeme bile gerek olmayacağını söyledi. Doğru diyorsunuz benim de çabalamak lazım. Ama neden herkes aşırı absürt bir şeymiş gibi tepki veriyor. Arkadaşlar bebeği çöpe atmıyorum, hiç tanımadığım bir bakıcıya emanet etmiyorum, özbeöz babasına bırakıyorum bundan daha güzel ne var
Bahsettiğiniz kadar hafif geçiriyorsanız bebeğe de bakabilirsiniz. Lohusa depresyonunu nerdeyse her anne geçiriyor.tekrar gelmeme bile gerek olmayacağını söyled
Psikiyatriste gittim, ilaç kullanacak kadar kötü durumda olmadığımı söyledi. Konuşmamızın etkisini göreceğimi ve tekrar gelmeme bile gerek olmayacağını söyledi. Doğru diyorsunuz benim de çabalamak lazım. Ama neden herkes aşırı absürt bir şeymiş gibi tepki veriyor. Arkadaşlar bebeği çöpe atmıyorum, hiç tanımadığım bir bakıcıya emanet etmiyorum, özbeöz babasına bırakıyorum bundan daha güzel ne var
Yok yahu adam niye işten kaçsın. Bebeğe bakmak işten daha zor
Anladık lohusa depresyonundasınız.Tekrar yazıyorum ben şu an normal bir psikolojide değilim, lohusa depresyonundayım. Bazı kadınlar doğumdan sonra depresyona girer böyle bir şey var biliyorsunuz değil mi? Hatta bu depresyonu çok ağır geçirenler kendilerine yada bebeğe zarar verebilirler şükür benimki ağır değil. Ama depresyondayım sonuç olarak
Gerçekten çok kötü bir insansınız. Herkesin kendi fikirdir, her yorumu kabul ederim ama daha yeni doğum yapmış bir anneyle bu şekilde dalga geçtiğiniz için gerçek anlamda kötü bir insansınız.Vay bi sen depresyondasın neyse madem karar verdin niye konu açtın onu da anlamadım? Burada tecrübeli anneler yazıyor ama hanımefendi hazretleri oooo lohusa depresyonunda iyi de tüm doğum Yapan kadınların yüzde 99u aynı durumda.
Hiçbir lohusaya böyle konuşmam ama bence siz böyle bir depresyon var duymuşsunuz o yüzden premsescilik en depresyonda sizmişsiniz gibi davranıyorsunuz abasaksk
Ben kötü değilim siz gerçekleri görmüyorsunuz. Ben 6 yıldır lohusa depresyonundayım o zaman. Ya hu ben ilk çocuğumu yere atsam boşluğa bıraksam nasıl olur diye bile düşündüm dibe girdim hayatım kaydı. Ben diğer çocuklarımda yorgunluktan depresyon falan aklıma bile gelmedi. Sana gerçekleri söylüyorum ama sen anlamıyorsun. Bir tek sen doğurmuyorsun. Bebeği doğunca kocası ölenler, hamileyken eşi şehit edilen kadınlar.. daha sayayım mı bilmiyorum ama hayat böyle acımasız. En küçük şeyde depresyona sığınırsan asla düzelemezsin. Senin aldığın desteği alamayanlar var bu ülkede. Şımarıklığın lüzumu yok. Gerçekler acıtır ama bir süre sonra “ne kadar haklıymış bu kadın” dersiniz… Yani diyorum ki illa depresyon yaşaman gerekmez, bebeğine güzelce bak hayatı zehir etmeyin kendinizeGerçekten çok kötü bir insansınız. Herkesin kendi fikirdir, her yorumu kabul ederim ama daha yeni doğum yapmış bir anneyle bu şekilde dalga geçtiğiniz için gerçek anlamda kötü bir insansınız.
Ya neden olmasın...Sizin oldugu kadar onun da cocugu ve bu lohusa depresyonu çok pislik bişi kaba tabiriyle söylemek gerekırse...Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimize eşim bakmak istiyor. 2 aylık bir bebeğimiz var, doğumu başka bir şehirde ailemin yanında yaptım ve eşimde 40 gün burada kaldı. Sonra işler sebebiyle yaşadığımız yere geri döndü ve ben daha ailemin yanındayım kısmet olursa bir ay sonra dönmeyi düşünüyorum. Hamilelik ve doğumum süper ötesi geçti hiçbir rahatsızlık, sorun yaşamadım. Ama doğumdan sonra lohusa depresyonuna girdim. Bu süreçte emzirme hariç bebeğin tüm bakımlarını eşim ve ailem yaptı. Henüz yeni yeni bende yapmaya başladım.
Şu an ilk dönemlere göre depresyonu baya atlattım sayılır ama tam değil, zamanla geçecek inşallahBizim kendi iş yerimiz var ve evle iş yerimiz yakın. Döndüğüm zaman eşim diyor ki bebeğe ben bakayım sen iş yerini idare et, emzirme zamanları getiririm emzirirsin. Eminim çoğunuz bebeğe annesi bakmalı diyeceksiniz ama bebeğimle yine vakit geçireceğim geceleri tamamen ben ilgileneceğim yada gün içinde de yine bikaç saatte olsa vakit geçiririm. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Eşiniz size deseydi ben bebeğe bakayım kabul eder miydiniz?
Çalışma şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz , eşinizi en iyi siz tanırsınız.Merhabalar,
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bebeğimize eşim bakmak istiyor. 2 aylık bir bebeğimiz var, doğumu başka bir şehirde ailemin yanında yaptım ve eşimde 40 gün burada kaldı. Sonra işler sebebiyle yaşadığımız yere geri döndü ve ben daha ailemin yanındayım kısmet olursa bir ay sonra dönmeyi düşünüyorum. Hamilelik ve doğumum süper ötesi geçti hiçbir rahatsızlık, sorun yaşamadım. Ama doğumdan sonra lohusa depresyonuna girdim. Bu süreçte emzirme hariç bebeğin tüm bakımlarını eşim ve ailem yaptı. Henüz yeni yeni bende yapmaya başladım.
Şu an ilk dönemlere göre depresyonu baya atlattım sayılır ama tam değil, zamanla geçecek inşallahBizim kendi iş yerimiz var ve evle iş yerimiz yakın. Döndüğüm zaman eşim diyor ki bebeğe ben bakayım sen iş yerini idare et, emzirme zamanları getiririm emzirirsin. Eminim çoğunuz bebeğe annesi bakmalı diyeceksiniz ama bebeğimle yine vakit geçireceğim geceleri tamamen ben ilgileneceğim yada gün içinde de yine bikaç saatte olsa vakit geçiririm. Sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Eşiniz size deseydi ben bebeğe bakayım kabul eder miydiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?