Bebeğe bağırılır mı ya?

Bebeğiniz gergin ortamdan etkileniyor bence.
Küçük anlamaz diyoruz ama anlıyorlar.
Bazen telefonla konuşurken sinirleniyorum ses tonum değişiyor ,11.5 aylık oğlum suratıma bakıyor ona mı söylüyorum diye, gülersem gülüyor,aksi halde dudağını büzüyor. Ablası ağlayınca oda ağlıyor.
Gayet farkında bebeğiniz ve eşiniz kendini düzeltmezse olan bebeğinize olacak.

Üzgünüm ama eşin manyak.
Gerçek bir manyak, çok sinirli lafı büyük bir iltifat onun için.
Cinnet geçirip karısını çocuğunu öldüren de kocan gibi tipler.
Sen bunun normal olup olmadığını sorguluyorsan üzgünüm ama sen de normal değilsin. Gerçi böyle bir manyakla yaşayıp normal kalabilmek mucize olurdu.
Çocuğunun gerek ruh gerekse fiziksel sağlığı için o adamdan uzak durun. Ya hastaneye yatsın tedavi olsun ya da defolup gitsin hayatınızdan. O el kadar bebeğe yazık.

Al bebeği götür ya ailene ya eşinin ailesine 1 saatlige birak evine dön. Cinnetse cinnet kıyametse kıyamet bir kez kopsun ve son olsun. Bu nedir ya sanki tek başına yapmissin çocuğu babanin evinden getirmissin. Çocuk ağlarsa hastalanirsa suçlu sensin üstelik ona bişey olmasını en son isteyecek annesi olarak hemde canimsiniz herseyimsiniz yok böyle bir dünya böyle bir sevgi anlayışı. Yapacaksın arkadaşım ağlayip sizlanmicaksin dik duracaksin ezik gibi iki laf edip cekilmiceksin. Ya gidip tedavini ol artık bi zahmet çocuğuna baba bana adam gibi koca ol yada gözlerini gere gere sinirle baktığın bagirdigin cocuguna sahte cümleler kurma diceksin. Sana uykudan uyanıp nasıl tokat atabilir ya aklım almıyor bu cesaretini 😡 Olur tabi yoğun çalışır uykusuz kalır ara ara söylenir ufaktan yorgun dersin uykusuz dersin gecicidir. Ama bu bambaşka bir boyut kazanmış artık.

Eşiniz durumu pek iyi değil psikolojik sıkıntısı var bir uzmana görünmesi gerek ve ikna etmelisiniz. Küçücük bebeğe bağırsa onu anlamaz sadece korkar. Üstelik siz çocuğu sanki bilerek mi hasta ediyorsunuz. Siz annesiniz en çok sizin canınız yanar elbette.

Inşallah tedavi olmayı kabul eder zira eşinizin sinir sisteminde problem var.

Normal olan hicbir insan bu şekilde ve bu sıklıkta bağırmaz. Ne demek pişik oldu diye bana bağırmak kolaysa kendi baksın pişik etmesin bakalım. Acilen tedavi olmalı. Benim bebeğim de 15 aylık ve ses yükselince tepki verir . Arkadaş ortamında falan tartışma gibi ses yükselsin o da korkar bağırır mesela. Eminim sizin bebeğiniz de bu bağırmaları normal karşılamıyor etkileniyordur tepki vermese bile. Uyku düzenine yansıyor belki yavrucağın. Ayrıca pişik için bepanthol birebir hemen geçiriyor denemediyseniz tavsiye ederim.

Konu dine gelecek ama 5 vakit namazındaydı
Geçen sene işten çıkardılar namazı bıraktı şükür etmeyi bıraktı. Şimdi ot gibi yaşıyor. İşe gidip geliyor yemek yiyor yatıyor yine işe gidiyor. Ot gibi yaşıyor. Şükür etmiyor memnun olmuyor
sevgisini gösteriyor mu peki size?
hani sarılmak öpmek vs
gerçi sevgisini gösterse ne olacak.. vurma olayını duyduktan sonra malesef bitti bende
vurunca pişman oldu mu bari
çalışıyor musunuz bu arada?

bir gözünü korkutmalısınız

esiniz ağır rahatsiz bence tedaviyi kabul etmemesi hastaneden cikmasi bile bundan
ilerde cocugunuzada boyle davranabilir
pisige gelince muhtemelen dis cikariyor o donemler boyle olur sizde biliyorsunuzdur bepanthol baby pisik kremi kullanin ben gecirmedigi pisik gormedim birde aloe vera surun

psikiyatriste götürün ilac verilecektir
hayatiniz degisir kendiside memnun olacaktir pamuk gibi hissedince
esiniz ağır rahatsiz bence tedaviyi kabul etmemesi haataneden cikmasi bile bindan
pisige gelince muhtemelen dis cikariyor o donemler boyle olur sizde biliyorsunuzdur bepanthol baby pisik kremi kullanin ben gecirmedigi pisik gormedim birde aloe vera surun
Bepanthol sürüyorum canım ama yara bağladı derisi soyulmuş . Şahsa gelince çok soğudum ev arkadaşıyız artık

Tabiki bebeğe bağırılmaz ama gece 1 de uyuttuğunuz için huysuzluk yapıp daha çok ağlar. 11 aylık kızım var uykudan yemekten nefret eder. 9 da yatağına götürürüm 11 de uyur ama sakince bekler döner eder. Sizde deneyin bu yöntemi. Yataktan kalkmaya çalıştığında hayır uyku vakti diyip geri yatırın. Yazık çocuğa 1e kadar ayakta durduğu için ağlıyor.

Aslında ne zamandır yaşadığım bir sorundu bu.
Anneme anlatsam o da arkadaşlarına akrabalara anlatıyor bende en iyisi konu açayım dedim.
Kadınlar kulübü beni anlıyor çünkü. <3

Eşimle baş edemiyorum artık.
8 senedir tanışıyoruz genel olarak gayet sakin bir yapısı vardır.
Ama sinirlenince çenesi durmaz hiç çekilmez kontrolünü kaybeder.
4 - 5 sene önce sinirden intihar etmeye kalktı psikiyatriye yatış ı yapıldı. O gece yatamadan eve dönmek istedi . Eve döndük. Hastanede kalmak istemedi.

Sinirlendiğinde kaskatı kesiliyor kollarını tutuyorum kaskatı. Sinirlendiğinde söylediklerimi duymuyor beni dinlemiyor. Aşırı yüksek sesle bağırıyor.

Sizin kocalarınız da bağırır mı? Merak ediyorum

Bense sinirlenince kendimi kaybetmem herşeyin bilincinde olurum.
Ne kadar çok sinirlensem de kendimi kontrol edebilirim ama eşim öyle değil.

Herneyse çocuk doğduktan sonra daha da sinirli oldu.
Bebeğimizi babasının aşkı diye sever.
Aslında çok sever evladını herkes gibi.
Hiç unutmam lohusaydım emziriyordum ağlıyordu sık emmek istiyordu . Ağlamasın diye kaynana ve eşim mama aldı bebeğe mama yapıyordum sıcak su ayarlıyordum. Malum sıcak suyu koyduktan sonra biberonu çalkalamak gerekiyor biliyorsunuz
"Hadi be iki saatte mama yapıyon pratik ol seri ol" diye bağrınmıştı.
Bebeğin ağlamasına tahammülü yok

Şuan 15 aylık bebeğimiz halen ağlaması var. Acıktığında uykusu geldiğinde kıyameti koparıyor.

Eşim de bu duruma çok kızıyor sinirleniyor bana bağırıyordu. Pişik olsa bana bağırıyor. Hasta olsa bana bağırıyor.

kış aylarındaydı... bi gece uyurken çocuk birden kustuu ateşi yükseldi ağlamıştı . Eşim denilecek şahıs birden uykusundan kalkıp bana vurdu.

"Neden ateşi çıktı? Birdaha biryere gitmek yok evden çıkmıcak bu çocuk" demeye söylenmeye başladı ( o gün anneme gitmiştik)

Ateşi çıkmasın diye kışın banyo yaptırmamı istemedi
Nezaman hasta nezle olsa bana barındı
Zehir etti
Hemde okadar çok zehir etti ki
Abartmıyorum
Neler neler

Çok tartıştık çocuk için.

Şimdi de Pişiği var yaraya dönüşmüş, deri soyulmuş, 1 haftadır var banyo yaptırıyorum krem sürüyorum devamlı. Ama bu sefer inatçı pişik. İshalden oldu.

Bugün bu işten geldi bende çocuğun bezini değiştirirken bu gördü başladı yine söylenmeye

"Ne bu ya geçmemiş pişik,yarın ilk işin doktora götürcen bu çocuğu, hani kremler iyi geliyodu neden geçmiyo bu pişik, sen pişik olsaydın nası canın yanardı" diye başladı bu akşamda söylenmeye. Bağrınmaya.

Yan komşu bence bıktı artık bağrınmalarından.birşey demiyorlar ama bıkmıştır.

"Ya Allah Allah pişiği ne KADAR çok abartıyorsun sanki kim bilir ne, bana ne bağırıyosun ben ister miyim çocuk pişik olsun" dedim.

Onu anlıyorum çocuğa kıyamıyor bana bağırıyor.
Ama bir gün oturup sakince konuştum.
Bak çocuk hasta da olsa pişik de olsa bana bağırma kalbimi kırma bağırmıcaksın bana dedim

Yüz kere konuştum bunu iyice anlasın die
Tamam bu biraz düzeldi.
Bana bağırmayı bıraktı.

Bu sefer 15 aylık bebeğe bağırmaya başladı.
Çocuk ağladığı zaman
Gözlerini açarak titreyerek bağırıyor
Dişlerini sıkıyor.

Zaten ruh hali sürekli değişiyor çok zor biri.
Annemler abimler falan çok sakin olarak tanırlar ama öyle değil. Bipolar falan olduğundan şüpheleniyorum.
Sürekli ruh hali değişiyor.

Hiç memnun olmuyor. Ailecek Dışarı çıkmak istemiyor.
Yalniz gezmeyi seviyor. Ozaman mutlu oluyor sadece,birde evde uyuyunca.

Evde onunla yaşayan bnm . Çok zor

Bu gece bebeğimi ninni söyleyerek uyutmaya çalışıyordum sallıyordum dua okudum fln
uyumadı
babası da saat 23.00 de uyudu.
( uykusu ağırdır ) erken uyudu

Bebek bayağı bi ağladı uyumadı .
babası uyandı saat 01.00 ve gözlerini patlatarak dişlerini sıkarak bebeğe bağırdı.
( Bana bağıramadığı için bebeğe bağırıyor)
"Ya hadi yat uyu artık çabuk yat hadi" yüz ıfadesi nefret dolu sanki

Diyerek bebeğime bağırdı kalktı açık olan tv yi fişinden çekti sinirinden kapattı. ( tv nin sesi kısıktı )

Benm dualar okuduğum şefkate ihtiyacı olan bebeğimize uykusundan kalkıp bağırdı.

1 kere değil 2 kere değil 3 değil her gece böyle

Çocuğun psikolojisini bozacaksın diyorum anlamıyor
Bişey olmaz diyor.

Bebeği erken uyutsam gece uyanıyor gezinmek istiyor
((( geç uyuyunca uyanmıyor ))) geç dediğim 01.00 civarı

Bende o bağırdıkça soğudum , o da benden soğudu bence.

Sonuçta ilk tanıştığımızdaki gibi değiliz 8 sene oldu tanışalı

Bende kavga gürültü olan evde büyüdüm ve ruh halime yansıdı ama ister istemez.
İnsan etkileniyor.

Sizin Çocuğunuz hasta olunca eşiniz söylenir mı bağırır mı?

Psikiyatriye götüreyim diyorum ben deli değilim diyor. Klasik

Sayesinde panik atak oldm

Bu arada CANLARIMSINIZ der. HERŞEYİMSİNİZ der. Hani ???
durumunuza uzuldum gunduz uyutmayin. pisik icinde pudra kullanin cidden ise yariyor allah sabir versin her evin cilesi farkli kimi v
cocuguyla imtihan ediliyor kimi esiyle bugunlerde gececek insallah bol bol dua edin huzur icin.. siz sajinliginizi koruyun allah buyuktur

Bebeğiniz gündüzleri kaç defa uyuyor peki?
Benimde 16 aylık kızım var 1 kez gündüz uykusu yapıyoruz. 3 saat uyuyor gündüz uykusunda. Akşam 20:30 -21:00 gibi aşırı uykusu geliyor uyutuyorum ve geri uyanmıyor.
Sizin ki sanırım gündüz iki üç defa uyuyup uyanıyor kısa kısa şekilde. Bizimde öyleydi iki saat oynar 1 saat uyurdu baktım böyle olmuyor yavaş yavaş bu şekilde düzene girdik.
Saat sabah kaçta uyanıyor sonra???
21.00 gibi uyuyunca sabah kaça kadar uyuyor?

Bizimki gündüz 2 yada 3 saat uyuyor sonra
Taa geceye kadar duruyor karıştırıyor herşeyi
Geziniyor ev içinde

Sormadan olmaz: Ruh sağlığı bozuk olan bir adamdan niye çocuk yapıyorsunuz? Bu çocuğun yaşadıklarınin hepsinde sizin payınız var. Adamın normal olmadigi taaa ne zamandır belli. Simdi hesap çocuğa patlıyor. Bir hısımla çocuklarını öldürenler var. Eşinizi acilen tedaviye ikna edin. Ben çocuğun bu adamın yanında cam güvenliğinden bile şüphe ederim
Çocuk yapıyorsunuz ne demek yha?
Öyle demek kolay tabi uzaktan.

Evli olduğum adam böyle değildi dedim yazdım
Çocuk olduktan sonra agresifleşti
Ben nerden bilebilirdim agresifleşeceğini

İntihar eğilimi olan, psikolojisi bozuk ve tedavi olmayı da kabul etmeyen adam ile bebek yapmak neden neden neden yaaa????
kişisel egolarınızın tatmini için bebek yapıyor sonra da adam gibi bakamıyorsanız yapmayın.. bir de gelip burda konu açıyorsunuz çıldırıyorum..
Ben ego tatmini için mı yaptım çocugu saçma sapan yorum yapmayın. Yapıcı yorum yapacaksan ne ala böyle suçlayıcı yorum yapmakla elinize ne geçiyor. Egonuzu siz tatmin ediyorsunuz

X