💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Zayıflamak isteyenlerin tercihi olandiyet ürünlerin başında gelen diyet kolanın zararları, gazlı içeceklerden vazgeçmeniz için yeterli.

Vücuda birçok zararının olduğu tespit edilen gazlı içeceklerin diyet ürünü şeklinde, içeriğinde zararlı ve kilo aldırıcı madde yokmuş gibi sunulması sadece bir pazarlanma hilesinden ibaret.

Uzmanlar, gazlı içeceklerden vazgeçmek için yeterli sayıda ve önemde nedenin bulunduğunu, sağlığına önem veren herkesin gazlı içeceklerin tüketimi konusunda dikkatli davranması gerektiğini belirtiyor.

Diyet kolanın zararları
Gazlı içeceklerin başında gelen kolanın diyet ve normal şeklinde çeşitleri olsa da her tür kolanın, içinde barındırdığı maddeler nedeniyle birçok hastalığın oluşumu için risk teşkil ettiği belirtiliyor. İşte gazlı içeceklerin içinde revaçta olan diyet kolanın zararları...

Diyabete yakalanma riskinizi arttırır
Eğer diyet içecekleri tüketmeyi tercih ediyorsanız metabolik sendroma yakalanma riskiniz, diyet içecek içmeyene göre daha fazladır. Metabolik sendrom ise abdominal obezite, yükselmiş tansiyon, düşük HDL kolesterole ve yüksek trigliseride neden olmaktadır.
Kilo aldırır

Diyet içecekleri tüketmek vücut ağırlığınızda yükselmeye neden olur. Bunun nedenlerinden biri gazlı içeceklerin tokluk hissini duymanızı engellemesidir. Tatlı içecekler iştahınızı açarlar.

Daha yüksek şeker tüketimi
Bu içeceklerin içinde bulunan yüksek miktar tatlandırıcı, beynin normal tatlıları daha fazlasını istemesine neden olur. Bu da kişinin normalden daha fazla şeker tüketmesine neden olur.

Böbrek problemlerine neden olur
Günde 1 ya da 2 kere gazlı içecek tüketen kişilerin böbrek fonksiyonları daha çabuk düşüşe geçmeye başlar. Diyet içecek tüketenlerde ise böbreklerin yaşlanması normal bir insanınkinden 3 kat daha hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Felç riskini artırır
Her gün diyet içecek tüketen kişilerin damarlarla ilgili sorunlar yaşama risklerinin (felç ve kalp krizi gibi) % 43 daha fazla olduğu araştırmalarca kanıtlanmıştır. Fakat ayda 1 ya da 6 haftada bir diyet içecek tüketenlerde böyle bir risk bulunmamaktadır.

Gazlı içecek bağımlılığı ve tedavisi
Peki, diyet gazlı içeceklere bağımlıysanız ne yapacaksınız? Susuzluğunuzu gidermenizin en iyi yolunun su içmek olduğunu unutmayın. Fakat sadece su içmek sizi tatmin etmiyorsa, soda içerek gazlı içeceğe olan ihtiyacınızı bir nebze de olsa giderebilirsini
Dokturmus gene zuhal abla :D

Evin hertarafi inşaat doldu pislikten tozdan geçilmiyo ortalik ya napcam bitene kadar bilmiyorum

• Beğen
Reactions: BBD
Abla mahalle hep insaat dolu balkonumun yaninda istinad duvari var yani arka sokak yan yana 3 evi yikmislar yapiliyo bir toz anlatamam camasiri evde kurutuyom.
Kirli camasirim disarda kuruyandan temizdir eminim

Çolde suyu buldum.esim kaynak suyu getiriyo disardan pek almiyorum

Günaydın kızlar

Valla hepiniz Supersiniz
Benim için aynı şey söz konusu değil artık iyice durdu heralde

Cuma 74.6
Bugün 74.8
+200

Htc drg Htc drg

Haticem biliyorum seni avutmak gibi oluyor ama senin biran önce dr gitmen lazım cnm
Eğer troid, insülin direncin,kansızlık Vs. varsa çok zor olur yoksa boşa kürek çekmiş olursun
Ama bu demek değildirki vazgeç bırak
Eğer bırakmış olsaydın belki kaç Kilo daha almış olacaktın o yüzden aynı şekilde devam et
Belki yine verirsin ama az verirsin
Abla işte gidebilsem bu pislikler yüzünden evden çıkamıyoruz ki zaten asker ailelerine kesin emir geldi kimse evden çıkmıcak memlekete gitme imkanı olanlar memlekete gidicek diğerleri ne market ne sucu kimseyle mıhatap olmucak zaten eşim yok çocuklar kaç gündür belli sürekli ağlıyolar bi haftadır falan sporda yapamadım stresten reglim olmadı 4 gün geçti bugün galiba biraz serbest bıraksam sakin olsam ii olcak zaten artık kabaktan falanda gınaa geldi

Bugun menumu erkenden kapattim hemen paylasayim

9.5 Sabah uyaninca ceyrek armut ve ceyrek seftali
bide kayisili activia
11.00 de yumurta yarim salatalik
Öglen 1 dilim kavun 1 avuc üzum
Saat 3.5 ta cocuga yemek yedirdim 2 sarma 3 kasik tavuklu pilav yogurt
Saat 4.5 yarim kase sehriyeli tavuk suyu

Su simdi basliycam icmeye cay cok ictim bugun
Spor 500 ziplama yapcam

Bu arada meyvem cok oldu ama 2 gundur sabrettim yemedim esim aksam yerken bugun sabah saatleri yedim hepsini yarin patates gunu yapcam allah izin verirse bunyem vitaminsiz kalmasin :-)

Bide ilk ay direkt 6 kilo verdm regl olmadığım içinde oluyo ben veririm ya şu çocuklar bi durulsun tekrar sporada başlarım
Sen yaparsin tatlim bozma moralini insan duygusal bir varlik sonucta herseyden etkileniyoruz.suan eminim daha onemli derdin var.kilolu olmakta zor ama en kotu derdimiz bu olsun en azindan sonuca ulasmak bizim elimizde.
Sen iyi ol moralini iyi tutki cocuklarda etkilenmesin inş bizim ulkemizde birgun tertemiz duzluge cikar

Sen yaparsin tatlim bozma moralini insan duygusal bir varlik sonucta herseyden etkileniyoruz.suan eminim daha onemli derdin var.kilolu olmakta zor ama en kotu derdimiz bu olsun en azindan sonuca ulasmak bizim elimizde.
Sen iyi ol moralini iyi tutki cocuklarda etkilenmesin inş bizim ulkemizde birgun tertemiz duzluge cikar
Ay bilmiyorum tatlım çok zor günler geçiriyorum elimden geldiğince dikkatde ediyorum ama olmuyo demekki emzirdiğim için başka bişide yapamıyorum ama şu ortalık bi durulsun dra giderim ama ben biliyorum çok stres yaptm herşeyi ondan

Bugun menumu erkenden kapattim hemen paylasayim

9.5 Sabah uyaninca ceyrek armut ve ceyrek seftali
bide kayisili activia
11.00 de yumurta yarim salatalik
Öglen 1 dilim kavun 1 avuc üzum
Saat 3.5 ta cocuga yemek yedirdim 2 sarma 3 kasik tavuklu pilav yogurt
Saat 4.5 yarim kase sehriyeli tavuk suyu

Su simdi basliycam icmeye cay cok ictim bugun
Spor 500 ziplama yapcam

Bu arada meyvem cok oldu ama 2 gundur sabrettim yemedim esim aksam yerken bugun sabah saatleri yedim hepsini yarin patates gunu yapcam allah izin verirse bunyem vitaminsiz kalmasin :-)
Valla tatlım pilav sarma meyve hepsi birden biraz fazla olmş sanki ben meyve yersem öğünlere kalorili bişi yersem aralara dikkat ediyorum ama bende bugün bitter yedim tutamadım boğazı

Valla tatlım pilav sarma meyve hepsi birden biraz fazla olmş sanki ben meyve yersem öğünlere kalorili bişi yersem aralara dikkat ediyorum ama bende bugün bitter yedim tutamadım boğazı
Saat erken ya 4.5 tan sonra bisey olmaz galiba ona guvendim :-)

abla soda dediğiğn öyle sade soda dimi. meyveli sodalar cıss grubundamı?
Evet tatlım meyveli sodalar hazır meyve suları
Hazır soğuk Çaylar cıss

Bizim içeceğimiz su, sade soda, ayran, şekersiz bitki çayları, şekersiz kahve

Back