• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Ablacim sporauz da ise yarar cabalarni hafife alma:) ayrica esin tek mi yedi onca ciciyi:) azcik tatsaydin bari:kk77:
Yok cnm yalnız değildik çocuklar Görümcem onun çocukları vardı
Herkes tabağını yaptı bende lapamı yedim

• Beğen
Reactions: BBD
yani ben başka karbonhidrat olmasa bile öğlen ve akşamdan tamamen kaldırayım mı ekmeği? doymıcakmışım gibime geliyo akşam yemeğinden yatana kadar çok acıkıyom ben :KK61:
bı sure sonra mıde zaten kuculuyo.. zayıflayana kadar yeme ya da azalt dıyemem sonra eskıye donuceksen.. bunu bence bı yasam standardı halıne getırmelısn.. Mesela 2 dılım sabah 1 dılım oglen.. yeterlı hanı aksama gerek yok.. :KK51:Meyve de aynı sekılde..

canım zaten ne yersen ye 7den sonra bısey onermıyolar.. uykuya ne kadar uzak zamanda bıtırırsen yemek olayını o kadar ıyı.. sanırm 4-6 saat arası bıseydı.. 12de yatıcaksan 8de bıtmıs olmalı en gec yemeklerle alakan.. :KK39:

ınan ınsanın hayatnda en cok zararlı ve cok tukettıgı seyı cıkardıgı an kılo vermeye baslıyo.. seker mesela.. gunde cokca cay ıcın bırısı ıcın ne kadar zararlı dusunsene.. ekmek de oyle her ogunde 2-3 dılım yersen olmazkı.. hıc yeme demıyorum ama azaltman lazım bence..:KK51:

Kızlar kilo fazla olunca kişinin alması gereken kalori miktarıda fazla olur
Eğer öğünlerde başka karbon yoksa her öğündede abartmadan yenebilir
Zamanla azaltılır
Mesela Eğer Kilo verme yavaşlarsa önce akşam kesilir sonra öğlen
Vücut hemen kıtlık moduna girmesin diye

diyetisyenim ilk basladigimda bana 10 dilim ekmek vermisti baya sasirmistim ilk basladigimda gunde 6-7 dilim ekmek yiyodum eger yeni basladiysan ve kilon fazlaysa 5-6 dilim yiyebilirsin bence zamanla azaltirsin ama yaninda yediklerine dikkat et bence
aynen işte banada 11 dilim ekmek verdi bunun işte 7si ekmek olarak diğerleri yediğin pirinç mısır makarna vs idi.ama burda çok farklı bazı menüler o kadar az ki benöyle yesem 2 gün sonra duvarları kemiririm valla.ama kafam kaışıyo işte hangi yoldan gitmeliyim kararsızım belkide kilo vermek öyle bişey belkide ben yanlışım bilemiyorum vallahi

Zamanla azaltılır

ama cok sacma degılmı..

sonucta hep dıyoruz evet almamız gereken bı kalorı mıktarı var kesınlıkle.. ama bunu ekmek hamurısı pılav( tamamen kendıme kızdıgm ıcın yazıyorum) vb bıcok seyle doldurursak kılo veremeyızkı bız.. o_O

bos kalorı dedıkelrımz de bunlar degıl mı zaten.. atıyorum 5-6 tane erıkle bı dılım ekmegın kalorısı aynı olsun.. bence saglıklı olan erık yanı.. bendeki zayıflamaya yardımcı etkısı aynı olamaz sonucta kalorı mıktarı aynı olsa bıle.. bırısı bagırsaklarımı çalıstırırken bırısı totomun bılmemne tarafına yapısıp kalıcak hıssı uyandırıyo bende.. bılmıyorm tamamen sahsı gorusum..:KK39:

mesela heryerım pırınc kaynıyo suan benım.. o son kasıgı yemıcektım.. :confused:

Zamanla azaltılır
2-1-1 yapsam ben mesela ideal olurmu benim için 107 kiloyum .eğer ekmeğin yerine geçen bişey varsa öğünde hiç yemiyim? bu arada benim diyetisyenin verdiği kitapçık 1800 kalorilik diyetmiş :KK57:

ama cok sacma degılmı..

sonucta hep dıyoruz evet almamız gereken bı kalorı mıktarı var kesınlıkle.. ama bunu ekmek hamurısı pılav( tamamen kendıme kızdıgm ıcın yazıyorum) vb bıcok seyle doldurursak kılo veremeyızkı bız.. o_O

bos kalorı dedıkelrımz de bunlar degıl mı zaten.. atıyorum 5-6 tane erıkle bı dılım ekmegın kalorısı aynı olsun.. bence saglıklı olan erık yanı.. bendeki zayıflamaya yardımcı etkısı aynı olamaz sonucta kalorı mıktarı aynı olsa bıle.. bırısı bagırsaklarımı çalıstırırken bırısı totomun bılmemne tarafına yapısıp kalıcak hıssı uyandırıyo bende.. bılmıyorm tamamen sahsı gorusum..:KK39:

mesela heryerım pırınc kaynıyo suan benım.. o son kasıgı yemıcektım.. :confused:
Dediğin gibi olsaydı diyetisyenler o kadar ekmek vermezdi
Birazda kişinin yeme alışkanlıklarıyla ilgili
Önceden çok fazla ekmek yiyen birini öğünde 1-2 dillimle sınırlandırıyorlar
Ekmekle hamurişi eşdeğer değil birisi çok yağlı
Tabi tambuğday yada çavdar ekmeğinden bahsediyoruz
Birden ekmeği kesen biri belki başlarda hızlı verse bile zamanla duracaktır
O zaman neyi kesecek sonuçta az yemekle Kilo verilmiceğini biliyoruz

Bana göre kişi kendi vücudunu iyi tanıması gerekir. Eğer ekmek yiyerek veremiyosa bana göre azaltması gerekir

bı sure sonra mıde zaten kuculuyo.. zayıflayana kadar yeme ya da azalt dıyemem sonra eskıye donuceksen.. bunu bence bı yasam standardı halıne getırmelısn.. Mesela 2 dılım sabah 1 dılım oglen.. yeterlı hanı aksama gerek yok.. :KK51:Meyve de aynı sekılde..

canım zaten ne yersen ye 7den sonra bısey onermıyolar.. uykuya ne kadar uzak zamanda bıtırırsen yemek olayını o kadar ıyı.. sanırm 4-6 saat arası bıseydı.. 12de yatıcaksan 8de bıtmıs olmalı en gec yemeklerle alakan.. :KK39:

ınan ınsanın hayatnda en cok zararlı ve cok tukettıgı seyı cıkardıgı an kılo vermeye baslıyo.. seker mesela.. gunde cokca cay ıcın bırısı ıcın ne kadar zararlı dusunsene.. ekmek de oyle her ogunde 2-3 dılım yersen olmazkı.. hıc yeme demıyorum ama azaltman lazım bence..:KK51:
peki anlaşılmıştır ekmek azaltılacak biraz daha :) başlarda gene 9 da yiyodum akşam yemeğini yeni yeni 8e çekebildim biraz dha orlayınca 7 yede inecek inşallah :) ben akşam yemekten sonrada ara öğün yapıyodum meyveyle ama o da olmasa daha iyi galiba .bana 5 porsiyon meyve vermişti.çikolataya aşırı saldırdığımdan hem öğünle beraber hem ara öğün meyveleri vardı o şekilde en azından tatlıya isteğim kalmıyodu hatta çok bile geliyodu yiyemiyodum

2-1-1 yapsam ben mesela ideal olurmu benim için 107 kiloyum .eğer ekmeğin yerine geçen bişey varsa öğünde hiç yemiyim? bu arada benim diyetisyenin verdiği kitapçık 1800 kalorilik diyetmiş :KK57:
bence 2-1-1 uygun olur senin icin dedigin gibi ekmek yerine gecen bisey varsa o ogundeki ekmek hakkini yemiceksin ben de su an evde ogle yemegi yemiyorum ama yurttayken falan 2-1-1 seklinde yiyodum ki ben baslayali 6 ay oldu 1800 kalorilik liste baya doyurucu zaten diyetisyenler yuksek kaloriyle baslatip yavas yavas kalori miktarini azaltiyolar ben bi sakinca gormuyorum tamamen sahsi gorusum

Tatlım netten senin kilona boyuna yaşına göre kaç kaloriye ihtiyacın olduğuna bakabilirsin
O kaloriden 400 500 daha az alacaksın
Ama önemli olan kaliteli kalori almak
Yani 1 öğünde 1 dil pasta yersin 400 kalori sana yağ olarak geri döner yada sağlıklı bişeyler yersin yağ yakar bunun gibi

Bence başlangıç olarak eğer başka karbon yoksa 2 1 1 yapabilirsin
Zaten pilav makarna yerine 1 dil Ekm yesen daha iyi daha doyurucu olur
Bikaç hafta böyle devam et hem bıkmamış olursun alışma dönemini atlatırsın
Kilo vermen duraklarsa önce akşam ekmeğini kaldırırsın

peki anlaşılmıştır ekmek azaltılacak biraz daha :) başlarda gene 9 da yiyodum akşam yemeğini yeni yeni 8e çekebildim biraz dha orlayınca 7 yede inecek inşallah :) ben akşam yemekten sonrada ara öğün yapıyodum meyveyle ama o da olmasa daha iyi galiba .bana 5 porsiyon meyve vermişti.çikolataya aşırı saldırdığımdan hem öğünle beraber hem ara öğün meyveleri vardı o şekilde en azından tatlıya isteğim kalmıyodu hatta çok bile geliyodu yiyemiyodum

gercekten etkılemek ıstemem.. bı sure dene neyın nasıl etkı ettıgnı kendınce gor tartıda ona gore devam et.. sonucta kımse senı senden ıyı tanıyamaz..:KK51:

mesela bulgur. zuhal ablaylada baya konustuk burda o yedıgınde + gosterıyoms tartı.. ben hemen hemen her oglen arası cıgkofte yedım bıcok defa kısır yedım bende oyle bı sorun olmadı sımdıye kadar.. kısıden kısıye gore degısıyo bazı seyler..

kendınce bı dene bakalım bı hafta dıyetısyenın verdıgı lısteye uy dıger hafta ekmegı azaltarak ılerle.. ama ne yaparsan yap kılo verdıkten sonra devam edemıcegın beslenme bıcımını uygulama..

5 porsiyon meyve biraz fazla bence 2-3 u gecmemeye calis

Tatlım netten senin kilona boyuna yaşına göre kaç kaloriye ihtiyacın olduğuna bakabilirsin
O kaloriden 400 500 daha az alacaksın
Ama önemli olan kaliteli kalori almak
Yani 1 öğünde 1 dil pasta yersin 400 kalori sana yağ olarak geri döner yada sağlıklı bişeyler yersin yağ yakar bunun gibi

Bence başlangıç olarak eğer başka karbon yoksa 2 1 1 yapabilirsin
Zaten pilav makarna yerine 1 dil Ekm yesen daha iyi daha doyurucu olur
Bikaç hafta böyle devam et hem bıkmamış olursun alışma dönemini atlatırsın
Kilo vermen duraklarsa önce akşam ekmeğini kaldırırsın
o hiç aklıma gelmedi bakarım gerçekten .anladım tamam o zamn öyle devam ediyim bakiyim nasıl bi etkisi oluyo bazı şeyleride deneyerek keşfetmek lazım galiba

teşekkür ederim hepinize bacılar ablalar ..kendi bünyemi ben hiç tanıyamamış olabilirim aslında .sizlerle beraber öğrenmeye alışmaya çalışıyorum bocalıyor da olabilirim bu sürede..
bu arada ben leslie 1 mil yaptım sandığımdan daha yorucuymuş totomdan ter aktı valla:KK49: suyumda 3.5 oldu bu saate kadar .çokta uykum geldi hepinize iyi geceler diler ben yatarım :KK15:

gercekten etkılemek ıstemem.. bı sure dene neyın nasıl etkı ettıgnı kendınce gor tartıda ona gore devam et.. sonucta kımse senı senden ıyı tanıyamaz..:KK51:

mesela bulgur. zuhal ablaylada baya konustuk burda o yedıgınde + gosterıyoms tartı.. ben hemen hemen her oglen arası cıgkofte yedım bıcok defa kısır yedım bende oyle bı sorun olmadı sımdıye kadar.. kısıden kısıye gore degısıyo bazı seyler..

kendınce bı dene bakalım bı hafta dıyetısyenın verdıgı lısteye uy dıger hafta ekmegı azaltarak ılerle.. ama ne yaparsan yap kılo verdıkten sonra devam edemıcegın beslenme bıcımını uygulama..
bütün dediklerinde haklısın valla ama bu son dediğine accayip katıldım.sırf devam edemiyeceğim aptal bi diyet yaptığım için aldım ben bu son 30 kiloyuuu:mad:

Back