• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Gunaydinnnnnn guzeller

Huzurlu saglikli bi hafta olsun insallah 💕💕💕

Bizim ailede de vakalar var
Büyük gorumcem, oglu gelini, bebegi pozitiflermis
Gorumcemin baya agrilari varmis, evde yatiyordu
Gelinin babasindan almislar heralde

Ortanca gorumcemin oglu, 1 cocuklari
Gelinle diger 2 cocugunda bisey yokmus

Burda günlük 20 bini aştı vaka sayisi
Abla kimseye gitmemek en iyisi Almanyada baya artti burda iki gundur düşüş var ama bugun hic bakmadim vaka sayisina gecmis olsun

Aksam fazla yiyince sabah acikmamistim
Birazdan biseyler yerim

Torunun geçen hafta yasgunu vardi
Anneanne hastanede diye kutlamamistik
Bugun sadece pasta kesilecek, cok heves etti
Hediyeleri duruyordu daha
Kisa bi ugrariz,
Küçük bi parca pasta alabilirim
Dogum gunu kutlu olsun nice mutlu saglikli yillara abla

Şimdi minnak bebesi olanlar ek gıda bilgilerini unutmayanlar burada mı :KK70: ay acemi anne gibiyim herşeyi unutmuşum oğlumda çok kuralciydim bwl yaptım haşlanmış sebzeler ,ucgun kuralları vs çocuk şimdi hicbirsey yemiyor desem yeri . Kız 10 gün sonra 5 ayı dolduracak minik minik tadıma başlamak istiyorum çünkü süt yetmediğinde mama takviyesi yapıyorum en azından içeriğini bildiğim kendi mayaladigim yoğurt daha iyidir diyorum diyorum da ne veriyorduk biz bu bebelere ne kadar veriyorduk siz ne yaptınız bu süreçte :)
Bende unuttum baharcim🤭

Şimdi minnak bebesi olanlar ek gıda bilgilerini unutmayanlar burada mı :KK70: ay acemi anne gibiyim herşeyi unutmuşum oğlumda çok kuralciydim bwl yaptım haşlanmış sebzeler ,ucgun kuralları vs çocuk şimdi hicbirsey yemiyor desem yeri . Kız 10 gün sonra 5 ayı dolduracak minik minik tadıma başlamak istiyorum çünkü süt yetmediğinde mama takviyesi yapıyorum en azından içeriğini bildiğim kendi mayaladigim yoğurt daha iyidir diyorum diyorum da ne veriyorduk biz bu bebelere ne kadar veriyorduk siz ne yaptınız bu süreçte :)
Ne çabuk unutuluyor.
Başlangıcı kabak patates havuç la yoğurtla yapmıştım
İlerleyen ayşarda bol bolşehriye ve tarhana çorbası kıymalı kemik sulu tavuklu ...
Ne çabuk unutuluyor...

Birincide hiç şurup vermezdim ateşiyükselse bile düş falan aldırırdım.aburcubur cips falan yine vermezdik.sonra ateşi yükseldiği oldu çocuk şurup içmiyor...antibiyotik de içeremezdik.evde tedavi edebileceğimiz şeylerde bile iğne tedavisi oldu yavrum.sonra doktor hastane fobisi gelişti bir zaman çok zorlandık.2.de akıllandım.doğduğu gün emziği verdim.bir iki defa da düş muş yerine verdim şurubu gitti (ne kadar doğru bilmem yine de).abur cubur u da abisinden alıp yerdi kaşla göz arasında :D
Sonuç 1. Mıy mıy herşeyi yemez.denese sevecek.geçen sene para ile üzüm yedire yedire zor alıştı.bu sene de armut için para teklif ediyorum. Eşim bunun hiiç doğru ol adığını söylüyor:olamaz: belki haklıdır ama artık armut da yemeğe başladı :süslü:

2.maşallah herşeyi dener hoşuna giderse yer.görünce pazarda falan hemen ister.
Bizim okuldan öğretmen arkadaşlar birer birer korona oluyorlar. Daha bu sabah birinin testi daha pozitif çıktı. 2 gün önce kendi arabamı götürmediğiim için arkadaşmn arabasına bindim ikimiz de maskeliydik inş bulaşmamıştır. Bir de bizim öğrenciler çok bilinçli değiller. Geçen gün öğrencim kitabını açarken maskeyi indirdi parmağını yalayıp sayfayı çevirdi, 🤦‍♀️tek kullanımlık maskeleri yıkayıp kullanıyorlar. Bir öğrencim de nefes alamıyorm dedi nedeni babaannesi maskeye kolonya ve dezenfektan sıkmış
İnşallah kapmamışsındır canım.
Bizim oturduğumz semtte de virüs geçirmemiş apartman kalmamış iyice kontrolden çıktı herkese bulaşacak sanırm aman dikkat edin :KK66:
Ediyoruz canım .elimizden geldiğince.

Abla ben bugün eliptik almaya gittim. Tamam rakibiz oyleyse :))
Hayırlı olsun.ko:spor:rksun yağlar

Menüm
Sabah10.30
1 yumurtalı çılbır
15 yeşil kırma zeytin (gerçekten küçükler )
Domates salatalık
1/2 kk peynir
2 tatlı kaşığıyla toz peynir
1 tatlı k. Zeytinyağı
3 tatlı kaşığı bal
2 dlm ekmek
:olamaz: (anam yaz yaz bitmedi cumartesi kahvaltısı )

Ara 16.30
5 küçük kırmızı erik

Akşam 17.30
1 lahmacun
2 br ayran
Salata

21.00 yeşilçay

Şu 1.5 lt
Spor yok

Akşam sadece ıspanak yedim sonrasında çok acıktım komşum çörek getirmişti bir tane yedim
En azından yanında yoğurt salata ye canım sonda çöreğe yenik düşmezsin en azindan
Hepsi aynı ya. Eşime de örnek ol kızlara diyorum sebze yeme konusunda. O da kızlar çiğnemeden yutun gitsin diyo 🙃
Çok yaraticiymis :D
Bizim okuldan öğretmen arkadaşlar birer birer korona oluyorlar. Daha bu sabah birinin testi daha pozitif çıktı. 2 gün önce kendi arabamı götürmediğiim için arkadaşmn arabasına bindim ikimiz de maskeliydik inş bulaşmamıştır. Bir de bizim öğrenciler çok bilinçli değiller. Geçen gün öğrencim kitabını açarken maskeyi indirdi parmağını yalayıp sayfayı çevirdi, 🤦‍♀️tek kullanımlık maskeleri yıkayıp kullanıyorlar. Bir öğrencim de nefes alamıyorm dedi nedeni babaannesi maskeye kolonya ve dezenfektan sıkmış
Gulsem mi ağlasam mı ortamız yok ki hiç
Ben yoğurt, balkabağı bi de havuç püresiyle başlamıştım haşlama sularına birazda et suyu koyuyordum. Sonra sebze+bulgur çorbası..
Balkabagimizda var gelirken getirdik
Bugünün menüsü
KAHVALTI 10
1 çörek
2.3 zeytin
Peynir
Domates
Bikaç çatal kuru et
Çökelek
Biraz tereyağı bal

Öğlen 2 de
1 kase ıspanak yemeği
1 havuç

Akşam 4
1 kase çorba
Tavuklu mantar sote
Biraz bulgur pilavı
Su 2 ye tamamlarım
Yürüyüşe de akşam çıkmays çalışacağım
Afiyet olsun güzel menü
Kızlar aman dikkat edin suç filan işlemeyin mapusluk çok zor :KK45:
Kocalari bogazlamayalim yani :)
Bende aksine büyüğüne 4.5 aylikken tahilli mamayla basladim. 1 yasina kadar ek gida reddetti. Sirf mama yiyordu. 3 aylikken birakmisti emmeyi, zaten sutum kesilmişti.. 15 aylikken yogurt yemeye basladi. Suan kendisini zorla doyurmaya uğraşıyorum :D 3 yasinda 13.5 kg 97 cm....

Digeri 8.5 aylik.
5 aylikken koydeydik kabak deneyeyim dedim. Alerjik tepkime oldu. Kanli kaka oldu. Birde 6.hastalik gecirdi dra gidince sakın başlama dedi. Bu sadece emiyordu.
Bende sütüm azalir diye 6. Ayda yogurtla basladim. 10 gun yogurtla devam ettik. Sonra havuc patates kabak 3er gün. Seftali armut elma derken hep 3er gunle devam ettik. Masallah bu daha istahli
tahıllı Mama nasıl birşey canım muhallebi tarzı birşey mi
Oğlum 5.5 yaşında 110cm 19 kg
6. Hastalık iki kere geçirdi birinde diyetisyenimin ofisini talan etti ilkinde otobüs camlarını yalamisti :(
Ne çabuk unutuluyor.
Başlangıcı kabak patates havuç la yoğurtla yapmıştım
İlerleyen ayşarda bol bolşehriye ve tarhana çorbası kıymalı kemik sulu tavuklu ...
Ne çabuk unutuluyor...

Birincide hiç şurup vermezdim ateşiyükselse bile düş falan aldırırdım.aburcubur cips falan yine vermezdik.sonra ateşi yükseldiği oldu çocuk şurup içmiyor...antibiyotik de içeremezdik.evde tedavi edebileceğimiz şeylerde bile iğne tedavisi oldu yavrum.sonra doktor hastane fobisi gelişti bir zaman çok zorlandık.2.de akıllandım.doğduğu gün emziği verdim.bir iki defa da düş muş yerine verdim şurubu gitti (ne kadar doğru bilmem yine de).abur cubur u da abisinden alıp yerdi kaşla göz arasında :D
Sonuç 1. Mıy mıy herşeyi yemez.denese sevecek.geçen sene para ile üzüm yedire yedire zor alıştı.bu sene de armut için para teklif ediyorum. Eşim bunun hiiç doğru ol adığını söylüyor:olamaz: belki haklıdır ama artık armut da yemeğe başladı :süslü:

2.maşallah herşeyi dener hoşuna giderse yer.görünce pazarda falan hemen ister.

İnşallah kapmamışsındır canım.

Ediyoruz canım .elimizden geldiğince.

Hayırlı olsun.ko:spor:rksun yağlar
Canan birinciler aynı ben çocuğa 38.5dan önce asla ateş düşürücü vs vermedim ama ne asilarda nede diste hiç huysuzlanmadi . Ee ilaç içmeyen çocuk 2 yaş sonrası her gripte iğne yedi ilaç içmemek için mutfak masasının altına saklanirdi . Bu asida huysuzlanip atesleniyor şurubu bal veriyormusum gibi yiyor resmen :D
Menüm
Sabah10.30
1 yumurtalı çılbır
Domates salatalık
1/2 kk peynir
1 tatlı k. Zeytinyağı
3 tatlı kaşığı bal
2 dlm ekmek

Ara 16.30
5 küçük kırmızı erik

Akşam 17.30
1 lahmacun
2 br ayran
Salata

21.00 yeşilçay

Şu 1.5 lt
Spor yok
3tk bal çok olmuş biraz onun dışında gözüme su battı birde canım suyu artır dünde böyle azdi

Menü
Sabah
IMG_20201107_093731.jpg
Öğle
IMG_20201107_130313.jpg ton balıklarımi oğlum yedi :D

Ara
1 kupa sade kahve
3 tane misketten küçük naneli bitter draje

Akşam
Haşlanmış brokoli karnabahar
1.5 avuç kadar hindi ızgara

Su:2.5 lt spor: 2 mile Leslie

En azından yanında yoğurt salata ye canım sonda çöreğe yenik düşmezsin en azindan

Çok yaraticiymis :KK70:

Gulsem mi ağlasam mı ortamız yok ki hiç

Balkabagimizda var gelirken getirdik

Afiyet olsun güzel menü

Kocalari bogazlamayalim yani :)
tahıllı Mama nasıl birşey canım muhallebi tarzı birşey mi
Oğlum 5.5 yaşında 110cm 19 kg
6. Hastalık iki kere geçirdi birinde diyetisyenimin ofisini talan etti ilkinde otobüs camlarını yalamisti :KK43:

Canan birinciler aynı ben çocuğa 38.5dan önce asla ateş düşürücü vs vermedim ama ne asilarda nede diste hiç huysuzlanmadi . Ee ilaç içmeyen çocuk 2 yaş sonrası her gripte iğne yedi ilaç içmemek için mutfak masasının altına saklanirdi . Bu asida huysuzlanip atesleniyor şurubu bal veriyormusum gibi yiyor resmen :KK70:

3tk bal çok olmuş biraz onun dışında gözüme su battı birde canım suyu artır dünde böyle azdi
Tmm canım.
kış geldiği dışarda pek içemiyorum.hemen wc:(

12.30
3 yk yulaf
1 çk bal
1 sb süt
1 muz

16.00
1 elma

17.00
Kabak sote (250 gr kabak)
Bulgur pilavı (70 gr bulgur)

20.00
Multimalt içecek

2 buçuk litre su

12.30
3 yk yulaf
1 çk bal
1 sb süt
1 muz

16.00
1 elma

17.00

20.00
Multimalt içecek

2 buçuk litre su
Multimalt içeceği bilmiyorum canım .ona yorum yapamayacağım.

Onun dışında çok güzel canım.

Iyi aksamlar

7.11.cumartesi Menüm

15.30 civari
2 yumurta, hc unu, az sütle krep
2 dil. Ceddar
Dereotu
Yarim avakado

18.30
1 ince dilim pasta (dış kismini yemedim şeker hamuru vardi)
Bikac findik ceviz

Suyu olcmedim ama yeterli iciyorum

Son düzenleme:
Bugünün menüsü
KAHVALTI 10
1 çörek
2.3 zeytin
Peynir
Domates
Bikaç çatal kuru et
Çökelek
Biraz tereyağı bal

Öğlen 2 de
1 kase ıspanak yemeği
1 havuç

Akşam 4
1 kase çorba
Tavuklu mantar sote
Biraz bulgur pilavı
Su 2 ye tamamlarım
Yürüyüşe de akşam çıkmays çalışacağım
Çörek haric guzel cnm
Dün akşamda yemişin, keşke bugün yemeseydin
Yarinida hafif tutarsam pazartesiye arti kalmaz insallah 🙃
Abla ben bugün eliptik almaya gittim. Tamam rakibiz oyleyse :))
Ooo hizli geliyorum desene 😁hayirli olsun bol bol yağ yaksin insallah cnm :))
Gecmis olsun insallah size ugramaz. Benimde kardesim temasli olabilirmiş
Temasli bizde de cok cnm
Allaha emanetiz artik
abiki rakip oluruz abla senin ayagin nasıl iyimisin
Tam basamiyorum henüz cnm
Abla kimseye gitmemek en iyisi Almanyada baya artti burda iki gundur düşüş var ama bugun hic bakmadim vaka sayisina gecmis olsun
Disardan kimseyle gorusmuyoruz zaten cnm da aile içi olabiliyor bazen
Bide herkes işe gidiyor
Dogum gunu kutlu olsun nice mutlu saglikli yillara abla
Sagolasin tatlim 💓
Menüm
Sabah10.30
1 yumurtalı çılbır
Domates salatalık
1/2 kk peynir
1 tatlı k. Zeytinyağı
3 tatlı kaşığı bal
2 dlm ekmek

Ara 16.30
5 küçük kırmızı erik

Akşam 17.30
1 lahmacun
2 br ayran
Salata

21.00 yeşilçay

Şu 1.5 lt
Spor yok
Bencede bal fazla olmuş :)) gerisi guzel cnm
Menü
Sabah
Eki Görüntüle 2717074
Öğle
Eki Görüntüle 2717075 ton balıklarımi oğlum yedi :KK70:

Ara
1 kupa sade kahve
3 tane misketten küçük naneli bitter draje

Akşam
Haşlanmış brokoli karnabahar
1.5 avuç kadar hindi ızgara

Su:2.5 lt spor: 2 mile Leslie
Gayet guzel cnm
Masallah cocuklarla sporda yapmişin

Yumurtanin yanindakini bilemedim :))
Benim 165 ama bende haşimato ve tiroid var canım metabolizmam daha yavaş 🤣🤭
Troid icin ilac kullaniyormusun cnm
12.30
3 yk yulaf
1 çk bal
1 sb süt
1 muz

16.00
1 elma

17.00

20.00
Multimalt içecek

2 buçuk litre su
Kabak sotede yogurtda varmi cnm
Menü guzel görünüyor
Ama malt icecegi muhtemelen sekerlidir

Iyi aksamlar

7.11.cumartesi Menüm

15.30 civari
2 yumurta, hc unu, az sütle krep
2 dil. Ceddar
Dereotu
Yarim avakado

18.30
1 ince dilim pasta (dış kismini yemedim şeker hamuru vardi)

Suyu olcmedim ama yeterli iciyorum
Akşam çok sağlıksız olmuş abla yaa.bi kabak sote ta da peynirli salata ya damıtma kavurması domatesgibi gibi hafif birşeyler ekleseydin ya.kendine eziyet etme:110:

Back