Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bazen..........
- Konu Sahibi talin
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 13 Nisan 2007
- 15.555
- 36.072
- 1.123
Talincim.. Ne de iyi etmişsin böyle bir paylaşımda bulunmakla..
Birşeyler düşündüm, yazdım, sildim.. Şimdi biraz daha düşünmem lazım..
Tekrar teşekkürler.. a.s.
Mesajımın sildiğim bölümü şuydu:
"Son karedeki söylemi beklemediğimi itiraf etmeliyim.. O ana kadar sunumlardaki ortak fikir zayıflıklarımız / farkında olamadıklarımız üzerine kurulmuşken hangi ara güçlendik de bir kediyken aynaya bakıp aslan olduğumuzu düşündük..
Son karede, daha güçlü (o ana kadar bize aksettirilenlerle zaten karşılaşmayan) insana bir gönderme var..
Belki tersi olmalıydı.. Yani.. "sen minnak bir kedi olsan da, aynaya baktığında kendini bir aslan gibi gör" mesajı yerine..
Onca yenilmişlik, onca yalnızlık, onca farkına varamamışlık üzerine belki de "aslını (aslının aslan olduğunu) fark et.. Aynada kedi görsen de" anlamına gelen tam tersi bir pozisyonlama yapılabilirdi, diye düşündüm..
İlk seyredişimde bunu düşündüm.. Aklımdan uçmadan, yelelere, tüylere karışmadan yazayım dedim.."
ve sonra sildim..
...sildim çünkü yanlış geldi bir an. Videoyu iki kez daha izledikten sonra yazdığımın ifade etmek istediğimle aynı fikirde olduğuna kanaat getirip yeniden ekledim.
Şimdi bir ilavem daha var..
Son karede kopuyorum ben bir şekilde.. O ana kadar öyle güzel bir kurgu ki.. Bize, bizi, eksikliklerimizle, insan yanımızla, hatamızla, görselliğinm gücünü de kullanarak çok iyi anlatarak giderken..... son karede "kişisel gelişim pankartı" görünümlü "aslan ol" mesajı.. Aslan değilsen de aslan ol..
E hani o kırılganlık.. E hani o yumuşak yanımız?
Kendi zihnime yerleştirirken son kareyi çıkarttım. Kalanı mükemmel çünkü..
"Son karedeki söylemi beklemediğimi itiraf etmeliyim.. O ana kadar sunumlardaki ortak fikir zayıflıklarımız / farkında olamadıklarımız üzerine kurulmuşken hangi ara güçlendik de bir kediyken aynaya bakıp aslan olduğumuzu düşündük..
Son karede, daha güçlü (o ana kadar bize aksettirilenlerle zaten karşılaşmayan) insana bir gönderme var..
Belki tersi olmalıydı.. Yani.. "sen minnak bir kedi olsan da, aynaya baktığında kendini bir aslan gibi gör" mesajı yerine..
Onca yenilmişlik, onca yalnızlık, onca farkına varamamışlık üzerine belki de "aslını (aslının aslan olduğunu) fark et.. Aynada kedi görsen de" anlamına gelen tam tersi bir pozisyonlama yapılabilirdi, diye düşündüm..
İlk seyredişimde bunu düşündüm.. Aklımdan uçmadan, yelelere, tüylere karışmadan yazayım dedim.."
ve sonra sildim..
...sildim çünkü yanlış geldi bir an. Videoyu iki kez daha izledikten sonra yazdığımın ifade etmek istediğimle aynı fikirde olduğuna kanaat getirip yeniden ekledim.
Son karede kopuyorum ben bir şekilde.. O ana kadar öyle güzel bir kurgu ki.. Bize, bizi, eksikliklerimizle, insan yanımızla, hatamızla, görselliğinm gücünü de kullanarak çok iyi anlatarak giderken..... son karede "kişisel gelişim pankartı" görünümlü "aslan ol" mesajı.. Aslan değilsen de aslan ol..
Son düzenleme:
- 20 Haziran 2007
- 4.250
- 27
- 358
- 45
Talincim.. Ne de iyi etmişsin böyle bir paylaşımda bulunmakla..
ve sonra sildim..
aslıda bir kediyken bile o aynada kendimizi aslan olarak görmek....
sanırım bu daha fazla insanın olaylara bakmayı seçtiği şekilde görmesiyle ilgisi var..
nasıl bakıyorsak öyle görüyoruz be püsküüt'cüm
yani neden bacağımızın biri yok diye üzüleceğimize, kullanamadığımız diğer ayakkabımızı harika bir şekilde değerlendirmeyi seçmeyelim..
ya da neden en acı anımızda bile aslında yaşadığımız hazin sonun bile belki de bizim için daha hayırlı yeni bir başlangıçlara vesile olduğunu düşünmeyelim..
bazen gerçekten de herşey sadece görünüşten ibaret olmuyor mu??
o zaman neden hep iyiyi,güzeli görmeyi seçmiyoruz da hep karamsar oluyoruz??
neden aslında hepimiz birer aslanken kendimizi kedi gibi görmeyi seçiyoruz??
gerçekten muhteşem bir slayt bu.her seyrettiğimde bir kez daha etkileniyorum
güzel düşüncelerin için de ayrıca teşekkürler canım:1hug:
sevgilerŞeniz
- 13 Nisan 2007
- 15.555
- 36.072
- 1.123
neden aslında hepimiz birer aslanken kendimizi kedi gibi görmeyi seçiyoruz??
Mevlana Celaleddin Rumi felsefesine uydurmaya çalışıyor beynimin bir yeri.. O çok inandığım felsefeye yani..
"Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol.. "
Bu farklı gözükmek ya da farklı olduğunu başkalarına göstermek ve/ya kendini iandırmak -ki ikisinin hiçbir farkı yok bence- hikayesi bende dolaşım sorunu yaratıyor..
Aslansan aslan ol.. kediysen de kedi..
Ne olduğunu bil..
Ne olmak istediğini bil..
Olduğunla göründüğün aynı olsun. Bunun için herşeyi kaybetmeye bile değer.. Çünkü kaybettiklerin zaten olmayanlardır. Zaten senin değillerdir. O yüzden kaybedilirler..
Ve belki de en önemlisi..... ne olursan ol -ister tüyleri dökülmüş yaralı bereli ve yorgun bir kedi, isterse yeleleri kabarmış kuvvetli ve çok savaştan zaferle ayrılmış bir aslan- kendini sev..
Olduğunun hakkını ver. Olmadığına öykünme.
......biri beni susturabilir mi acaba? Kaptırdım gittim, kusura bakılmasın. :smiley-cool:
Yanlız geceler hep kırılgan gecıyo.Bunun dısında ızlesem belkı cok zevk alır pay bıle cıkarırdım ıyımserlık adına.Ama sımdı sadece aglattı.Kendımı tek ayagım yok gıbı golgem hayata bı agacla tutunuyo gıbı hıssettım.Paylasımın ıcın tesekkurler ıyıkı bulmusum burayı ve sızlerı.Gece gece ıyı gelıyorsunuz bana.Eywallah...
- 20 Haziran 2007
- 4.250
- 27
- 358
- 45
canım aslında bılıyormusun ben bunu bu açıdan düşünmemiştim hiç:uhm:
ama genelde bizlerde kendimizi küçümseme,ben bunu yapamam bu beni aşar gibi düşünceler olur ya hep
ben bu slaytın sonunu da bu düşünceme uydurmuştum aslında
yani ,bu kadar yüce bir varlığız,yüce rabbim bize bu kadar özellik,güzellik ,farklılık vermiş de neden biz kendimizi olduğumuzdan daha basit görüyoruz,içimizdeki cevheri keşfedemiyoruz,yapabileceklerimizi yapmıyoruz,ben buyum diyerek azıyla yetiniyoruz...
bilmem anlatabildim mi:1rolleyes:
işte her konunun bile farklı bir bakış açısı var
a.s.
ama genelde bizlerde kendimizi küçümseme,ben bunu yapamam bu beni aşar gibi düşünceler olur ya hep
yani ,bu kadar yüce bir varlığız,yüce rabbim bize bu kadar özellik,güzellik ,farklılık vermiş de neden biz kendimizi olduğumuzdan daha basit görüyoruz,içimizdeki cevheri keşfedemiyoruz,yapabileceklerimizi yapmıyoruz,ben buyum diyerek azıyla yetiniyoruz...
a.s.
a.s.
Hanı nasıl anlatılır:uhm:kendını kucumseme yada benı asar dusuncesınden zıyade pesımıst anlarda onların bıle bı sekılde cıkardıgı paya ragmen hayata bakılan negatıf açı.Zaman zaman ıyımser olmayı beceremıyor mantıgımı hep devre dısı bırakıyorum.Yerıne gelıncede aslında neyın ne oldugunu fark edıp kendıme ne kadar bos yere uzdugumu anlıyorum.:çok üzgünüm:Cok zırlak bı yapım var belkıde ondandır....
- 13 Nisan 2007
- 15.555
- 36.072
- 1.123
a.s.
talincim ben senin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.. Zaten sözkonusu video-kurguyu hazırlayan kişi de aynı şekilde düşünmüş..
Ben de eleştirir gibi göründüm, ancak eleştirdiğim sadece son nokta. Tu-kaka demiyorum yani.. Eleştirimi açıklamaya çalışıyorum sadece... Son nokta/son kareyi çıkarttığımız anda hiç sorunum yok.
Bak şimdi sana bir şey daha diyeceğim.. Bu yazdığımı okuduğun anda.. yüzünde ışıltılı bir gülümseme oluşacağını biliyorum.
Aslan cevher midir?
Peki, karşıtı kedi basit midir?
Kedi olmasaydı, aslan çalımından farenin peşinde koşar mıydı? Peki bu durumda dünyadaki fare nüfusu ne olurdu?
Oluştu mu ışıltılı tebessüm.. Hep orada kalsın dilerim.. a.s.
- 20 Ocak 2008
- 633
- 32
- 643
talincim ben senin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.. Zaten sözkonusu video-kurguyu hazırlayan kişi de aynı şekilde düşünmüş..
Ben de eleştirir gibi göründüm, ancak eleştirdiğim sadece son nokta. Tu-kaka demiyorum yani.. Eleştirimi açıklamaya çalışıyorum sadece... Son nokta/son kareyi çıkarttığımız anda hiç sorunum yok.
Bak şimdi sana bir şey daha diyeceğim.. Bu yazdığımı okuduğun anda.. yüzünde ışıltılı bir gülümseme oluşacağını biliyorum.
Aslan cevher midir?
Peki, karşıtı kedi basit midir?
Kedi olmasaydı, aslan çalımından farenin peşinde koşar mıydı? Peki bu durumda dünyadaki fare nüfusu ne olurdu?
Oluştu mu ışıltılı tebessüm.. Hep orada kalsın dilerim.. a.s.
aslan cevher değildir.. ormanlar kralı, gücü temsil eder..
ne olursa olsun içindeki var olan gücü görebilisin..
aslında kendini görmek istediğin gibisindir..
- 20 Haziran 2007
- 4.250
- 27
- 358
- 45
aslan cevher değildir.. ormanlar kralı, gücü temsil eder..
ne olursa olsun içindeki var olan gücü görebilisin..
aslında kendini görmek istediğin gibisindir..
işte tam olarak anlatmak istediğim düşünce de buydu
sağol canımŞeniz